Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ech baby ja też chcę już być na tym etapie cyklu, kiedy się coś dzieje, a nie tylko ciurka i nuuuuda... ;)

Żart, uwielbiam ten spokój ducha i nieszukanie czarnej kreski na brzuchu co 20 minut.

Ola nie bój żaby. U mnie też nuda. Nic się nie dzieje. Na jedno dobrze, bo nie mam się czym denerwować. Obgadujmy inne wykresy póki co.
    Przyjdzie jeszcze kryska na matyska :D

Dopisz może termin kolejnej @ do stopki, to będzie wiadomo kiedy u Ciebie mamy zacząć kibicować ;)

Fedra lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Ech baby ja też chcę już być na tym etapie cyklu, kiedy się coś dzieje, a nie tylko ciurka i nuuuuda... ;)

Żart, uwielbiam ten spokój ducha i nieszukanie czarnej kreski na brzuchu co 20 minut.

Ola nie bój żaby. U mnie też nuda. Nic się nie dzieje. Na jedno dobrze, bo nie mam się czym denerwować. Obgadujmy inne wykresy póki co.
    Przyjdzie jeszcze kryska na matyska :D

Dopisz może termin kolejnej @ do stopki, to będzie wiadomo kiedy u Ciebie mamy zacząć kibicować ;)

Hehehe ok.

• karoam Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Fedra- dzięki :) No kurde wiedziałam, że tu ze mnie zedrą :( 35zł za każdy hormon. Więc raczej w tym miesiącu nie da rady- jak na razie sporo idzie już na dentystę, no i mamuśka przylatuje 19.04 więc bilet i mieszkanko dla niej trzeba wynająć.
    Może zrobi tylko część z tych hormonów? Tylko nie wiem czy jest sens?
    Które są najważniejsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:17

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym (jako że mam dni zwierzeń) to zmieniam znowu zdanie. Ostatnio (podczas @) wymyśliłam, że nie będzie starań w maju, bo w grudniu nie będę rodzić!
    No, to @ poszła i dochodzę do wniosku, że mi jest jedno kiedy będę rodzić, tylko niech do tego dojdzie ;) hehe
    Ta małpa odbiera rozum i chęci na cokolwiek.
    Grudzień tez dobry miesiąc, ale mimo wszystko jakoś luźniej do tego podchodzę. Postaram się serduszkowac jak będę mieć wielką potrzebę ;) Może organizm sam da znać kiedy trzeba?
    No, pożyjemy zobaczymy.
    A tymczasem mamy Kaję na tapecie!
    :)
    Kaja -> wal na betę jutro z rana. Czekamy niecierpliwie :)

Fedra, nick nieaktualny, Beata, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra, Fedra- dzięki :) No kurde wiedziałam, że tu ze mnie zedrą :( 35zł za każdy hormon. Więc raczej w tym miesiącu nie da rady- jak na razie sporo idzie już na dentystę, no i mamuśka przylatuje 19.04 więc bilet i mieszkanko dla niej trzeba wynająć.
    Które są najważniejsze?

Nie pamiętam już moich badań, ale chyba lepiej zlecić naraz wszystkie niż jeździć i kłuć się po kilka razy, nie? Ja bym odczekała do następnego cyklu.

karoam lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dziewczyny- powiedzcie mi proszę jak się kształtują ceny testów hormonalnych (TSH, LH, Prolaktyna itp.) w Polsce? Chciałabym mieć jako takie porównanie :)

No i z tym TSH to nie bardzo kumam- jest jakiś podział na T3 i T4- czyli to też dodatkowo się robi? Kurde tak to jest jak się po lekarzach nigdy nie łaziło ;)

Dokładnie nie wiem, ale mniej więcej wiem to, że TSH odzwierciedla tak jakby długotrwały poziom tyroksyny (czyli jak się weźmie tabletkę przed badaniem to nie ma tragedii, bo to i tak bada hormon na ileśtam czasu wstecz).
    A te T3 i T4 to badają "świeży" poziom, tak jakby "z wczoraj", dlatego jak weźmiesz np. tabletkę euthyroxu przed tym badaniem to będzie całkiem zakłamane.

Jak się nie jest w ciąży to badanie TSH wystarczy, a w ciąży trzeba robić też tamte, ciąża powoduje nagły spadek TSH, czyli zakłamuje wynik badania, a tamte dwa w ciąży posostają tak samo wiarygodne. Ale mi na przykład endo zleciła tylko badanie T4 (a nie T3 - nie wiem czemu...).

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    A poza tym (jako że mam dni zwierzeń) to zmieniam znowu zdanie. Ostatnio (podczas @) wymyśliłam, że nie będzie starań w maju, bo w grudniu nie będę rodzić!
    No, to @ poszła i dochodzę do wniosku, że mi jest jedno kiedy będę rodzić, tylko niech do tego dojdzie ;) hehe
    Grudzień tez dobry miesiąc, ale mimo wszystko jakoś luźniej do tego podchodzę. Postaram się serduszkowac jak będę mieć wielką potrzebę ;) Może organizm sam da znać kiedy trzeba?
    No, pożyjemy zobaczymy.

Muska ja też po cichu uważam, że najlepiej dowiedzieć się o ciąży gdzieś w okolicach września, popracować do marca a potem wiosnę i lato spędzić na spacerkach...

ALE OCZYWIŚCIE NIE POGNIEWAM SIĘ, JEŚLI ZAJDĘ NIECO WCZEŚNIEJ NIŻ ZA PÓŁ ROKU.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba jakaś arytmia włączyła :( Ciśnie mnie coś w klacie i mam nierówny puls. Chyba się zaraz umówię przez neta do kardiologa.
    I jeszcze okulista w kolejce (pod kątem porodu)...
    Ale się nałażę po tych lekarzach!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska wrote:
    No, pożyjemy zobaczymy.

Muska ja też po cichu uważam, że najlepiej dowiedzieć się o ciąży gdzieś w okolicach września, popracować do marca a potem wiosnę i lato spędzić na spacerkach...

ALE OCZYWIŚCIE NIE POGNIEWAM SIĘ, JEŚLI ZAJDĘ NIECO WCZEŚNIEJ NIŻ ZA PÓŁ ROKU.

Dokładnie tak!
    Ola normalnie czytasz w mojej głowie ;)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A mi się chyba jakaś arytmia włączyła :( Ciśnie mnie coś w klacie i mam nierówny puls. Chyba się zaraz umówię przez neta do kardiologa.

Ojojo Mauysia, masz jakieś stresy? Wcześniej już tak miewałaś?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

No właśnie jestem wysoce niezestresowana :)
    Nie wiem czemu tak mam, ale w poprzedniej ciąży też miałam arytmię, nawet miałam zaszczyt chodzić przez jedną dobę z holterem, jak jakiś cyborg ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

Nie wiem czemu tak mam, ale w poprzedniej ciąży też miałam arytmię, nawet miałam zaszczyt chodzić przez jedną dobę z holterem, jak jakiś cyborg ;)

No to nałazisz się w ciąży po lekarzach a unikniesz łażenia z dzieckiem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

No to nałazisz się w ciąży po lekarzach a unikniesz łażenia z dzieckiem.

He he, taaaaak, na pewno ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Które są najważniejsze?

lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyna w 3-5dc - razem najlepiej mieć wyniki z jednego cyklu... w następnym może nieznacznie inaczej to wyglądać

osobno możesz zrobić tsh na początek (ewentualnie z Ft3 i Ft4 - bo jakby tsh wyszło za wysokie/za niskie, to te dodatkowe hormony przydałyby sie w dobrej ocenie hormonów tarczycy)

karoam lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia

Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:36

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ja bym zrobiła TSH i prolaktyne a potem 7dp progesteron bo to w sumie chyba najważniejsze na tą chwilę sa :)

karoam lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech już 2012, ależ ta dekada szybko zleciała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

taaaak;) a zaraz będzie str 2013... jak bieżący rok;) znów można świętować;):P

hehehe... wiedziałam, kiedy się z tym postem wbić;):D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:42

Fedra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

taaaak;) a zaraz będzie str 2013... jak bieżący rok;) znów można świętować;):P

hehehe... wiedziałam, kiedy się z tym postem wbić;):D

Zaczynam życzenia.

Libro wszystkiego dobrego,
    Poczęcia pokalanego.

nick nieaktualny, Fedra, zbikowa, Ilona lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez znowu świętuja ;) hehe

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ