X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ech baby ja też chcę już być na tym etapie cyklu, kiedy się coś dzieje, a nie tylko ciurka i nuuuuda... ;)

Żart, uwielbiam ten spokój ducha i nieszukanie czarnej kreski na brzuchu co 20 minut.

Ola nie bój żaby. U mnie też nuda. Nic się nie dzieje. Na jedno dobrze, bo nie mam się czym denerwować. Obgadujmy inne wykresy póki co.
    Przyjdzie jeszcze kryska na matyska :D

Dopisz może termin kolejnej @ do stopki, to będzie wiadomo kiedy u Ciebie mamy zacząć kibicować ;)

Fedra lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Ech baby ja też chcę już być na tym etapie cyklu, kiedy się coś dzieje, a nie tylko ciurka i nuuuuda... ;)

Żart, uwielbiam ten spokój ducha i nieszukanie czarnej kreski na brzuchu co 20 minut.

Ola nie bój żaby. U mnie też nuda. Nic się nie dzieje. Na jedno dobrze, bo nie mam się czym denerwować. Obgadujmy inne wykresy póki co.
    Przyjdzie jeszcze kryska na matyska :D

Dopisz może termin kolejnej @ do stopki, to będzie wiadomo kiedy u Ciebie mamy zacząć kibicować ;)

Hehehe ok.

• karoam Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Fedra- dzięki :) No kurde wiedziałam, że tu ze mnie zedrą :( 35zł za każdy hormon. Więc raczej w tym miesiącu nie da rady- jak na razie sporo idzie już na dentystę, no i mamuśka przylatuje 19.04 więc bilet i mieszkanko dla niej trzeba wynająć.
    Może zrobi tylko część z tych hormonów? Tylko nie wiem czy jest sens?
    Które są najważniejsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:17

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym (jako że mam dni zwierzeń) to zmieniam znowu zdanie. Ostatnio (podczas @) wymyśliłam, że nie będzie starań w maju, bo w grudniu nie będę rodzić!
    No, to @ poszła i dochodzę do wniosku, że mi jest jedno kiedy będę rodzić, tylko niech do tego dojdzie ;) hehe
    Ta małpa odbiera rozum i chęci na cokolwiek.
    Grudzień tez dobry miesiąc, ale mimo wszystko jakoś luźniej do tego podchodzę. Postaram się serduszkowac jak będę mieć wielką potrzebę ;) Może organizm sam da znać kiedy trzeba?
    No, pożyjemy zobaczymy.
    A tymczasem mamy Kaję na tapecie!
    :)
    Kaja -> wal na betę jutro z rana. Czekamy niecierpliwie :)

Fedra, Libra, Beata, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra, Fedra- dzięki :) No kurde wiedziałam, że tu ze mnie zedrą :( 35zł za każdy hormon. Więc raczej w tym miesiącu nie da rady- jak na razie sporo idzie już na dentystę, no i mamuśka przylatuje 19.04 więc bilet i mieszkanko dla niej trzeba wynająć.
    Które są najważniejsze?

Nie pamiętam już moich badań, ale chyba lepiej zlecić naraz wszystkie niż jeździć i kłuć się po kilka razy, nie? Ja bym odczekała do następnego cyklu.

karoam lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dziewczyny- powiedzcie mi proszę jak się kształtują ceny testów hormonalnych (TSH, LH, Prolaktyna itp.) w Polsce? Chciałabym mieć jako takie porównanie :)

No i z tym TSH to nie bardzo kumam- jest jakiś podział na T3 i T4- czyli to też dodatkowo się robi? Kurde tak to jest jak się po lekarzach nigdy nie łaziło ;)

Dokładnie nie wiem, ale mniej więcej wiem to, że TSH odzwierciedla tak jakby długotrwały poziom tyroksyny (czyli jak się weźmie tabletkę przed badaniem to nie ma tragedii, bo to i tak bada hormon na ileśtam czasu wstecz).
    A te T3 i T4 to badają "świeży" poziom, tak jakby "z wczoraj", dlatego jak weźmiesz np. tabletkę euthyroxu przed tym badaniem to będzie całkiem zakłamane.

Jak się nie jest w ciąży to badanie TSH wystarczy, a w ciąży trzeba robić też tamte, ciąża powoduje nagły spadek TSH, czyli zakłamuje wynik badania, a tamte dwa w ciąży posostają tak samo wiarygodne. Ale mi na przykład endo zleciła tylko badanie T4 (a nie T3 - nie wiem czemu...).

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    A poza tym (jako że mam dni zwierzeń) to zmieniam znowu zdanie. Ostatnio (podczas @) wymyśliłam, że nie będzie starań w maju, bo w grudniu nie będę rodzić!
    No, to @ poszła i dochodzę do wniosku, że mi jest jedno kiedy będę rodzić, tylko niech do tego dojdzie ;) hehe
    Grudzień tez dobry miesiąc, ale mimo wszystko jakoś luźniej do tego podchodzę. Postaram się serduszkowac jak będę mieć wielką potrzebę ;) Może organizm sam da znać kiedy trzeba?
    No, pożyjemy zobaczymy.

Muska ja też po cichu uważam, że najlepiej dowiedzieć się o ciąży gdzieś w okolicach września, popracować do marca a potem wiosnę i lato spędzić na spacerkach...

ALE OCZYWIŚCIE NIE POGNIEWAM SIĘ, JEŚLI ZAJDĘ NIECO WCZEŚNIEJ NIŻ ZA PÓŁ ROKU.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba jakaś arytmia włączyła :( Ciśnie mnie coś w klacie i mam nierówny puls. Chyba się zaraz umówię przez neta do kardiologa.
    I jeszcze okulista w kolejce (pod kątem porodu)...
    Ale się nałażę po tych lekarzach!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska wrote:
    No, pożyjemy zobaczymy.

Muska ja też po cichu uważam, że najlepiej dowiedzieć się o ciąży gdzieś w okolicach września, popracować do marca a potem wiosnę i lato spędzić na spacerkach...

ALE OCZYWIŚCIE NIE POGNIEWAM SIĘ, JEŚLI ZAJDĘ NIECO WCZEŚNIEJ NIŻ ZA PÓŁ ROKU.

Dokładnie tak!
    Ola normalnie czytasz w mojej głowie ;)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A mi się chyba jakaś arytmia włączyła :( Ciśnie mnie coś w klacie i mam nierówny puls. Chyba się zaraz umówię przez neta do kardiologa.

Ojojo Mauysia, masz jakieś stresy? Wcześniej już tak miewałaś?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

No właśnie jestem wysoce niezestresowana :)
    Nie wiem czemu tak mam, ale w poprzedniej ciąży też miałam arytmię, nawet miałam zaszczyt chodzić przez jedną dobę z holterem, jak jakiś cyborg ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

Nie wiem czemu tak mam, ale w poprzedniej ciąży też miałam arytmię, nawet miałam zaszczyt chodzić przez jedną dobę z holterem, jak jakiś cyborg ;)

No to nałazisz się w ciąży po lekarzach a unikniesz łażenia z dzieckiem.

Libra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

No to nałazisz się w ciąży po lekarzach a unikniesz łażenia z dzieckiem.

He he, taaaaak, na pewno ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Które są najważniejsze?

lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyna w 3-5dc - razem najlepiej mieć wyniki z jednego cyklu... w następnym może nieznacznie inaczej to wyglądać

osobno możesz zrobić tsh na początek (ewentualnie z Ft3 i Ft4 - bo jakby tsh wyszło za wysokie/za niskie, to te dodatkowe hormony przydałyby sie w dobrej ocenie hormonów tarczycy)

karoam lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia

Nie będziesz mi tu NFZ-tu naciągać. Teraz wychodzisz swoje składki, a dziecko będziesz miała zdrowe jak ryba za to!!

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:36

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ja bym zrobiła TSH i prolaktyne a potem 7dp progesteron bo to w sumie chyba najważniejsze na tą chwilę sa :)

karoam lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech już 2012, ależ ta dekada szybko zleciała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

taaaak;) a zaraz będzie str 2013... jak bieżący rok;) znów można świętować;):P

hehehe... wiedziałam, kiedy się z tym postem wbić;):D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:42

Fedra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

taaaak;) a zaraz będzie str 2013... jak bieżący rok;) znów można świętować;):P

hehehe... wiedziałam, kiedy się z tym postem wbić;):D

Zaczynam życzenia.

Libro wszystkiego dobrego,
    Poczęcia pokalanego.

Libra, Fedra, zbikowa, Ilona lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez znowu świętuja ;) hehe

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ