X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi gratuluję dwu paku nawet jeśli się okaże jedno pakiem :)
    jesli lekarz mówi że jest młodsza niż wynika z obliczeń to z etgo co wiem tak właśnie wygląda w ciaży bliźniaczej jakby była młodsza niz w zeczywistości...
    i tym akcentem zyczę dobranoc

Dodi, Shagga_80, zbikowa, Rucia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe info Dodi przyniosłaś od lekarza :)

Aga - nie daj się złamać bólowi :)

A propo bliźniaków to ja mam siostrę bliźniaczkę, my jednojajowe jesteśmy. Przez cesarkę pojawiłyśmy się na świecie, jestem młodsza o 2 min od mojego lustrzanego odbicia :)

Dodi, Shagga_80, Ola_czeka, zbikowa, Suzy Lee, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny akcent Fedra!

zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga tak to miało być chyba jak napisałaś, czyli tak, że początkowo są dwa zarodki, ale może przetrwać tylko jeden. Dokładnie za dwa tygodnie mam przyjść na kolejne USG i mam nadzieje, że wtedy się wyjaśni :) oby tylko wszystko było dobrze a ile sztuk to się zobaczy ;)
    faktycznie moja beta była wyższa niż Ruci a Rucia dopiero na USG też po 20 idzie chyba...
    Co kobieta to inna teoria, tak mi się wydaje :)
    a Twoja ciąża rozumiem starsza niż wg ovu i innych wskazań?

Wg ostatniego USG jest o 5 dni starsza (a to i tak w zależności od pomiaru, bo czasem Mały wydawał się jeszcze większy i wtedy wychodziło,że o tydzień starszy niż miał być wg OM.

A wracając do Ciebie Dodi, zanim byłam pierwszy raz w ciąży to marzyłam o bliźniakach, potem jak poszłam na 1szą wizytę i pierwsze USG i Ginka oznajmiła "ciąża pojedyncza" to dopiero dotarło do mnie,że mogło być różnie...a teraz gdy zaszłam pamiętasz co przechodziłam? Ale u mnie stres był zupełnie czym innym spowodowany...my mamy jedno dziecko, więc u nas przyrost byłby już znaczący, co raz...dwa, że nie stoimy jakoś rewelacyjnie z kasą a starając się o rodzeństwo dla Kuby myśleliśmy trochę tak - ewentualne wydatki nie będą duże, bo większość rzeczy mamy (i to nie zniszczonych, czy starych), a gdyby okazało się, że jednak jest Ich tam dwoje to wtedy niestety wózek trzeba by było kupić nowy (obecny dla bliźniaków się nie przyda), łóżeczko też trzeba by dokupić a więc wychodzi na to,że znów czekałaby nas wyprawka jak na początku no i wtedy nie wiem jak poradziłabym sobie sama, gdy Stary poszedłby do pracy z 3ką dzieci! U Ciebie jest zupełnie inna sytuacja, więc na Twoim miejscu myślałabym tymi kategoriami - muszę zakładać,że jest Ich tam dwoje, dam radę i będzie dobrze, a najważniejsze,by były zdrowe. Amen :)

Dodi, Ola_czeka, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zdjęć córek, piękne rośnie nam nowe pokolenie forumowiczek!

Shagga_80, Dodi, zbikowa, aisa, Rucia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Zbikowa, potwierdzam, pięknie wyszłaś, to z cywilnego czy kościelnego?

Z cywilnego, jak bym tylko do kosciola weszla, to by bramki (jak w sklepie) zaczely piszczec, wiec sie trzymam z daleka ;)
    a tak powaznie to moja bestia ktora nazywa sie i wlasnie mi chrapie na glos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 23:16

Shagga_80, Ola_czeka, Dodi lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pięknie to zaakcentowałaś, a jak Ty już coś powiesz, to musi coś w tym być :)

aisa fajnie, że masz siostrę bliźniaczke :D

Shagga no to różnica prawie tygodniowa, więc sporo... Pamiętam właśnie jak to u Was było i faktycznie trochę inna sytuacja u nas teraz, dlatego się zobaczy... ja jestem wogóle szczęsliwa, że ciąża jest a jeśli będzie mnoga to się do tego przyzwyczaimy :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi trzymam kciuki, żeby jeden żarłoczny nie wchłonął drugiego. Podobno bliźniaki odczuwają jakąś metafizyczną więź, to musi być niesamowite...

Potwierdzam, odczuwają takową więź :)
    Do tego mój M mówi, że jak rozmawiam z moją siostrą to mówimy takimi skrótami i zdań nie dokańczamy, że On niespecjalnie wie o czym rozmawiamy :P

Shagga_80, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Dodi trzymam kciuki, żeby jeden żarłoczny nie wchłonął drugiego. Podobno bliźniaki odczuwają jakąś metafizyczną więź, to musi być niesamowite...

Potwierdzam, odczuwają takową więź :)
    Do tego mój M mówi, że jak rozmawiam z moją siostrą to mówimy takimi skrótami i zdań nie dokańczamy, że On niespecjalnie wie o czym rozmawiamy :P

Pozazdrościć...

zbikowa, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę stąd.

Albo poczekam aż mi napykacie 1000 lajków.

Dzięki, dajecie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:40

zbikowa, aisa, Shagga_80, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez.
    dobranoc :)

Ola tysiecznego sie nie odwaze, bo wyjdzie na to ze chcialam sie ciebie pozbyc! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:43

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa, Aisa, jesteście wspaniałymi osobami.

zbikowa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Idę stąd.

Albo poczekam aż mi napykacie 1000 lajków.

Dzięki, dajecie dalej.

Chyba już lajknęłam swój przydział, dam się innym wykazać :P

Słodkich snów wszystkim:)

Ola_czeka, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jesteście boskie, można na Was liczyć;)

Idę spać w poczuciu popularności.

Buzibuzi.

Shagga_80, Dodi, zbikowa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysięczny lajk :) to ja to uczyniłam :)

Uciekam, z poczuciem spełnienia dobrego uczynku będzie mi się lepiej spało ;D Branoc

Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedra pięknie to zaakcentowałaś, a jak Ty już coś powiesz, to musi coś w tym być :)

Shagga no to różnica prawie tygodniowa, więc sporo... Pamiętam właśnie jak to u Was było i faktycznie trochę inna sytuacja u nas teraz, dlatego się zobaczy... ja jestem wogóle szczęsliwa, że ciąża jest a jeśli będzie mnoga to się do tego przyzwyczaimy :D

Wy mieszkacie do tego z którymiś rodzicami?

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dodi wrote:

mieszkamy w osobnych domach, ale na jednym placu z moimi teściami a moi rodzice mieszkają na wsi obok 5 km dalej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:53

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Dodi wrote:

mieszkamy w osobnych domach, ale na jednym placu z moimi teściami a moi rodzice mieszkają na wsi obok 5 km dalej ;)

Łooo, to jest kto do pomocy :) Teraz nic tylko ciesz się, że wszystko dobrze i czekaj do końca 9tego miesiąca :)

PS. My mieszkamy dwa bloki dalej od moich teściów (co jest staaaaanowczo za blisko, ale na szczęście widzimy się od większego święta - nie przesadzając kilka razy do roku :D), moja mama mieszka ok 20 km od nas, ale jak pracowałam do jeździła dzień w dzień, deszcz nie deszcz, mróz nie mróz, śnieg nie śnieg do nas...ja bym zaryzykowała i nawet zamieszkała z Nią (mieszka w dużym domu sama z Mężem),ale Stary nie chce się zgodzić...a dodam, że kiedyś był taki plan ale potem "życzliwa osoba" wyperswadowała Mu to :/

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga czyli jakby przyszło na ścisłość to też nie macie najgorzej tzn. teście niby pod nosem co dobrze i niedobrze, ale w sumie ja mam tak, że my też się nie widujemy he he chyba, że przez okno a spotykamy się jedynie przy jakiejś okazji :) a Twoja mama widzę to skarb i może szkoda, że Twój nie chciał się zgodzić na przeprowadzkę do Niej skoro mielibyście tam warunki. W każdym bądź razie całe szczęście, że rodziców jeszcze mamy i zawsze można na kogos liczyć...
    Może jeszcze Twój m zmieni kiedyś zdanie ;)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga czyli jakby przyszło na ścisłość to też nie macie najgorzej tzn. teście niby pod nosem co dobrze i niedobrze, ale w sumie ja mam tak, że my też się nie widujemy he he chyba, że przez okno a spotykamy się jedynie przy jakiejś okazji :) a Twoja mama widzę to skarb i może szkoda, że Twój nie chciał się zgodzić na przeprowadzkę do Niej skoro mielibyście tam warunki. W każdym bądź razie całe szczęście, że rodziców jeszcze mamy i zawsze można na kogos liczyć...
    Może jeszcze Twój m zmieni kiedyś zdanie ;)

Liczę tak po cichu na Jego otrząśnięcie się..ale nie podejmuję tematu..

Też spać Ci się nie chce, emocje dzisiejszego dnia nie pozwalają :)

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ