X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi gratuluję dwu paku nawet jeśli się okaże jedno pakiem :)
    jesli lekarz mówi że jest młodsza niż wynika z obliczeń to z etgo co wiem tak właśnie wygląda w ciaży bliźniaczej jakby była młodsza niz w zeczywistości...
    i tym akcentem zyczę dobranoc

Dodi, Shagga_80, zbikowa, Rucia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe info Dodi przyniosłaś od lekarza :)

Aga - nie daj się złamać bólowi :)

A propo bliźniaków to ja mam siostrę bliźniaczkę, my jednojajowe jesteśmy. Przez cesarkę pojawiłyśmy się na świecie, jestem młodsza o 2 min od mojego lustrzanego odbicia :)

Dodi, Shagga_80, Ola_czeka, zbikowa, Suzy Lee, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny akcent Fedra!

zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga tak to miało być chyba jak napisałaś, czyli tak, że początkowo są dwa zarodki, ale może przetrwać tylko jeden. Dokładnie za dwa tygodnie mam przyjść na kolejne USG i mam nadzieje, że wtedy się wyjaśni :) oby tylko wszystko było dobrze a ile sztuk to się zobaczy ;)
    faktycznie moja beta była wyższa niż Ruci a Rucia dopiero na USG też po 20 idzie chyba...
    Co kobieta to inna teoria, tak mi się wydaje :)
    a Twoja ciąża rozumiem starsza niż wg ovu i innych wskazań?

Wg ostatniego USG jest o 5 dni starsza (a to i tak w zależności od pomiaru, bo czasem Mały wydawał się jeszcze większy i wtedy wychodziło,że o tydzień starszy niż miał być wg OM.

A wracając do Ciebie Dodi, zanim byłam pierwszy raz w ciąży to marzyłam o bliźniakach, potem jak poszłam na 1szą wizytę i pierwsze USG i Ginka oznajmiła "ciąża pojedyncza" to dopiero dotarło do mnie,że mogło być różnie...a teraz gdy zaszłam pamiętasz co przechodziłam? Ale u mnie stres był zupełnie czym innym spowodowany...my mamy jedno dziecko, więc u nas przyrost byłby już znaczący, co raz...dwa, że nie stoimy jakoś rewelacyjnie z kasą a starając się o rodzeństwo dla Kuby myśleliśmy trochę tak - ewentualne wydatki nie będą duże, bo większość rzeczy mamy (i to nie zniszczonych, czy starych), a gdyby okazało się, że jednak jest Ich tam dwoje to wtedy niestety wózek trzeba by było kupić nowy (obecny dla bliźniaków się nie przyda), łóżeczko też trzeba by dokupić a więc wychodzi na to,że znów czekałaby nas wyprawka jak na początku no i wtedy nie wiem jak poradziłabym sobie sama, gdy Stary poszedłby do pracy z 3ką dzieci! U Ciebie jest zupełnie inna sytuacja, więc na Twoim miejscu myślałabym tymi kategoriami - muszę zakładać,że jest Ich tam dwoje, dam radę i będzie dobrze, a najważniejsze,by były zdrowe. Amen :)

Dodi, Ola_czeka, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zdjęć córek, piękne rośnie nam nowe pokolenie forumowiczek!

Shagga_80, Dodi, zbikowa, aisa, Rucia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Zbikowa, potwierdzam, pięknie wyszłaś, to z cywilnego czy kościelnego?

Z cywilnego, jak bym tylko do kosciola weszla, to by bramki (jak w sklepie) zaczely piszczec, wiec sie trzymam z daleka ;)
    a tak powaznie to moja bestia ktora nazywa sie i wlasnie mi chrapie na glos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 23:16

Shagga_80, Ola_czeka, Dodi lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pięknie to zaakcentowałaś, a jak Ty już coś powiesz, to musi coś w tym być :)

aisa fajnie, że masz siostrę bliźniaczke :D

Shagga no to różnica prawie tygodniowa, więc sporo... Pamiętam właśnie jak to u Was było i faktycznie trochę inna sytuacja u nas teraz, dlatego się zobaczy... ja jestem wogóle szczęsliwa, że ciąża jest a jeśli będzie mnoga to się do tego przyzwyczaimy :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi trzymam kciuki, żeby jeden żarłoczny nie wchłonął drugiego. Podobno bliźniaki odczuwają jakąś metafizyczną więź, to musi być niesamowite...

Potwierdzam, odczuwają takową więź :)
    Do tego mój M mówi, że jak rozmawiam z moją siostrą to mówimy takimi skrótami i zdań nie dokańczamy, że On niespecjalnie wie o czym rozmawiamy :P

Shagga_80, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Dodi trzymam kciuki, żeby jeden żarłoczny nie wchłonął drugiego. Podobno bliźniaki odczuwają jakąś metafizyczną więź, to musi być niesamowite...

Potwierdzam, odczuwają takową więź :)
    Do tego mój M mówi, że jak rozmawiam z moją siostrą to mówimy takimi skrótami i zdań nie dokańczamy, że On niespecjalnie wie o czym rozmawiamy :P

Pozazdrościć...

zbikowa, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę stąd.

Albo poczekam aż mi napykacie 1000 lajków.

Dzięki, dajecie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:40

zbikowa, aisa, Shagga_80, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez.
    dobranoc :)

Ola tysiecznego sie nie odwaze, bo wyjdzie na to ze chcialam sie ciebie pozbyc! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:43

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa, Aisa, jesteście wspaniałymi osobami.

zbikowa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Idę stąd.

Albo poczekam aż mi napykacie 1000 lajków.

Dzięki, dajecie dalej.

Chyba już lajknęłam swój przydział, dam się innym wykazać :P

Słodkich snów wszystkim:)

Ola_czeka, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jesteście boskie, można na Was liczyć;)

Idę spać w poczuciu popularności.

Buzibuzi.

Shagga_80, Dodi, zbikowa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysięczny lajk :) to ja to uczyniłam :)

Uciekam, z poczuciem spełnienia dobrego uczynku będzie mi się lepiej spało ;D Branoc

Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedra pięknie to zaakcentowałaś, a jak Ty już coś powiesz, to musi coś w tym być :)

Shagga no to różnica prawie tygodniowa, więc sporo... Pamiętam właśnie jak to u Was było i faktycznie trochę inna sytuacja u nas teraz, dlatego się zobaczy... ja jestem wogóle szczęsliwa, że ciąża jest a jeśli będzie mnoga to się do tego przyzwyczaimy :D

Wy mieszkacie do tego z którymiś rodzicami?

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dodi wrote:

mieszkamy w osobnych domach, ale na jednym placu z moimi teściami a moi rodzice mieszkają na wsi obok 5 km dalej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:53

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Dodi wrote:

mieszkamy w osobnych domach, ale na jednym placu z moimi teściami a moi rodzice mieszkają na wsi obok 5 km dalej ;)

Łooo, to jest kto do pomocy :) Teraz nic tylko ciesz się, że wszystko dobrze i czekaj do końca 9tego miesiąca :)

PS. My mieszkamy dwa bloki dalej od moich teściów (co jest staaaaanowczo za blisko, ale na szczęście widzimy się od większego święta - nie przesadzając kilka razy do roku :D), moja mama mieszka ok 20 km od nas, ale jak pracowałam do jeździła dzień w dzień, deszcz nie deszcz, mróz nie mróz, śnieg nie śnieg do nas...ja bym zaryzykowała i nawet zamieszkała z Nią (mieszka w dużym domu sama z Mężem),ale Stary nie chce się zgodzić...a dodam, że kiedyś był taki plan ale potem "życzliwa osoba" wyperswadowała Mu to :/

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga czyli jakby przyszło na ścisłość to też nie macie najgorzej tzn. teście niby pod nosem co dobrze i niedobrze, ale w sumie ja mam tak, że my też się nie widujemy he he chyba, że przez okno a spotykamy się jedynie przy jakiejś okazji :) a Twoja mama widzę to skarb i może szkoda, że Twój nie chciał się zgodzić na przeprowadzkę do Niej skoro mielibyście tam warunki. W każdym bądź razie całe szczęście, że rodziców jeszcze mamy i zawsze można na kogos liczyć...
    Może jeszcze Twój m zmieni kiedyś zdanie ;)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga czyli jakby przyszło na ścisłość to też nie macie najgorzej tzn. teście niby pod nosem co dobrze i niedobrze, ale w sumie ja mam tak, że my też się nie widujemy he he chyba, że przez okno a spotykamy się jedynie przy jakiejś okazji :) a Twoja mama widzę to skarb i może szkoda, że Twój nie chciał się zgodzić na przeprowadzkę do Niej skoro mielibyście tam warunki. W każdym bądź razie całe szczęście, że rodziców jeszcze mamy i zawsze można na kogos liczyć...
    Może jeszcze Twój m zmieni kiedyś zdanie ;)

Liczę tak po cichu na Jego otrząśnięcie się..ale nie podejmuję tematu..

Też spać Ci się nie chce, emocje dzisiejszego dnia nie pozwalają :)

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ