X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Muska wrote:
    Mam nadzieję, że jeszcze którąś zastałam o tej porze. Wczoraj to nadawałyście równo ;)
    Do rzeczy - umówiłam się jutro na wizytę do ginka rano. Poproszę o monitoring i się dowiem co z jajeczkiem :D Na moje odczucia i objawy mam owu albo teraz albo jutro ;) Bo nigdy wcześniej monitu nie miałam, więc ciężko powiedzieć czy te objawy to sa w trakcie czy zaraz przed/po.
    No, a poza tym to nie pamiętam o jakie badania mam go poprosić :/
    Coś mi pamięć szwankuje ostatnio.
    Możecie mnie tu oświecić? Tym razem sobie zanotuję i jutro na pewno zapytam. Progesteron i prolaktyna? Tylko kiedy i w ogóle co jeszcze?
    Będę wdzięczna!

Muska, nie pomogę :( Jest tu ktoś, bardziej zorientowany????

o żesz :(
    Googlam dalej. Naczytałam się o objawach za wysokiej prolaktyny i obawiam się, że mam za wysoko :/ Nawet by to tłumaczyło wszystko. Tylko ciekawe kiedy się te badanie robi? Bo przecież poziom tego hormonu się zmienia.
    Bo wiem, że kiedyś już robiłam prolaktynę raz rano i wyszło że wszystko super w porządku.
    Wymagluję jutro tego lekarza!
    A stresuję się, bo to nie mój dobry ginek, ale pierwszy z listy dostępnych w LuxMedzie na jutro. Obym na jakiegoś kumatego trafiła. Trzymajcie kciuki.
    No a poza tym my zaraz po mojej wizycie do Krakowa na weekend wyjeżdżamy, także bez neta będę. Zgadamy się w niedzielę wieczorem to wszystko opowiem.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Ci zazdroszczę Muska tego wyjazdu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, znalazłam Ci coś (i nawet odświeżyło mi to nieco pamięć ;) ) :

"mala29_ napisała:

Dziewczyny mam pytanie powiedzcie mi czy badania prolaktyny i progesteronu robi sie w konkretnych dniach czy obojetnie w jakim ?

Jeśli nie prowadzisz pomiarów i nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja pierwsze badanie robi się ok. 21 dnia cyklu, jak wiesz kiedy była owulacja to 7 dni po. Jeśli badanie będzie niejasne lekarz pewnie zdecyduje o kolejnym tym razem w 1 fazie cyklu. Dlatego to się robi, ponieważ 7 dni po owu stężenie progesteronu jest najwyższe w cyklu i lekarz będzie w stanie ocenić na jaką maksymalną produkcję progesteronu stać w ogóle Twój organizm. Prolaktynę możesz zrobić tego samego dnia, ważne żebyś dzień wcześniej się wyspała, nie uprawiała seksu, nie drażniła sutków i starała się przyjść na badanie w miarę wyluzowana bo inaczej to sztucznie zawyży poziom prl".

Mała, to Ciebie cytuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam....widzę że i tak jestem tu sama :(
    Dobranoc.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska prolaktynę i inne badania ( tsh, estradiol it. ) robi się w I fazie cyklu ok 3 dnia.
    Progesteron robi się najlepiej 7 d po owulacji. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam na 9:00 do kościółka na spotkanie komunijne, pomodlę się za Nas wszystkie, a najabrdziej za fasolkę Dodi.

she, Ilona, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny u mnie dzis ponuro za oknem....
    wlasnie robie test ciazowy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2013, 05:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    p6120201.jpg

Rucia, Ilona, BellaRosa, zbikowa, aisa, Shagga_80, Fedra, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    negatyw niestety :(

Karoam fajowskie zdjecie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2013, 05:57

karoam lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry :)
    p6120201.jpg

Karoam jak to dobrze, że chociaż przy naszej beznadziejnej pogodzie dajesz nam odrobinę słońca. :)

Ilona, karoam, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam moze kupic sobie ta luteine skoro nie jestem w ciazy bo dwa testy negatywne to choc moze przyspieszy ona moja okres bo szczerze mowiac szkoda mi dawac 150 zl za wizyte gdzie zapisze mi pewnie jakies leki na wywolanie i tyle.. Co myslicie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Karoam sfinksów jak mrówków.

Sylwia, no to mam nadzieję, że w poniedziałek lekarz.

Rucia, super, że pamiętasz o Dodi.

karoam, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nic jeszcze nie jest stracone...spokojnie teraz poczekaj na rozwój wypadków...mi testy wcale nie plusowały w ciąży, jakim cudem, to nie wiem...
    Mój "niemąż" jechał po bułki a ja robię herbatkę...trzeba zacząć pracowity dzień...

Miłego dnia każdej z Was dziewczyny!!!!!!!!!!!

Czekał wczorja cztery godziny na moje przebudzenie, bo wiedział, że jestem zmęczona...w nocy otworzyłam oczy ;-) Pytam...Ty czekasz? On- tak kochana wyspana? A ja wredna na drugi boczek i smacznie spałam do około 6:30 ;-) Ale nad ranem mu czekanie wynagrodziłam hehe
    5 dni przerwy w <3 a tu taka determinacja...

Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale na wykresie zrobiło się jakby nieco spokojniej...jednak mój szklany termometr jest wspaniały...gdyby tylko sam się resetował a trzeba się pomęczyć, żeby wyzerować skalę ;-D myślę że jak zaczynam mierzyć od 35,5 to chyba nie jest błędnie, co? Najniżej miałam 35,8 a teraz to jeszcze nie miałam takiej niskiej w tym cyklu...

Czekam na jeden normalny cykl...no! Może następny?!

Uciekam, bo czas zasuwa...

Ilona, Shagga_80, Rucia, gocha04, Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jestem za, zrób próbę z luteiną i jeśli jesteś w ciąży, to lutek to naturalny hormon podtrzyma ciążę a jeśli nie jesteś, to wywoła @. Nie obawiaj się niczego. Kupuj i zaczynaj zajadać...Luteinę warto mieć w domu...mówię to całkiem poważnie a droga nie jest...

Shagga_80, gocha04, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup-warto ją mieć w domu...a droga nie jest...

• Gunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, spójrz na swój wykres krytycznym okiem - wyższe temperatury masz dopiero od 16 kwietnia, a chcesz żeby test pozytywny wyszedł już po 4 dniach?:)Oczywiście Dziewczyny od dawna piszą, że luteina w ciąży nie zaszkodzi, a jak nie ma ciąży to wywoła okres, i druga sugestia była byś poszła do lekarza, płacisz 150zł i zero porady tylko jakaś receta? może warto poszukać kogoś rzetelnego? Ja np. od trzech lat (średnio) szukam...

Tak poza tym - Dzień dobry.
    Dodi też myślę o Tobie, i kciuki trzymam.

A na marginesie dodam, że to wszystko traci sens, człowiek się stara, bardzo często przez długie miesiące, a nawet lata i niby wreszcie się udało, a później coraz więcej nerwów, które mogą tylko zaszkodzić. Tak naprawdę kobieta ma bardzo niewielki wpływ na rozwój zarodka/płodu. Może lepiej dowiedzieć się o ciąży w 10-12 tyg., kiedy większe szanse na jej utrzymanie...
    A tak jakoś pesymistyczne myśli od kilku dni mi towarzyszą.
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2013, 06:27

gocha04, Fedra, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

kupie ale ta podjezykowa bo chyba najtansza jest choc podobno niedobra w smaku.Miala ktoras?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2013, 06:32

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

kupie ale ta podjezykowa bo tania jest

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Sylwia jak radzi muzarcia- bierz luteinę, bo to taki czarodziejski lek, ze albo pomaga dzidziusiowi, albo wywołuje @ takze na pewno nie zaszkodzi ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na recepcie mam napisane Lutenyl tabletki wieczorem brac przez 10 dni to ciekawa jestem czy moga mi sprzedac podjezykowa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ