plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dodał...
Ilona dziękuję za przepis, zrobię dziś, a to się Siostra zdziwi, że nie spagetti na kolację, hehe. Uwielbiam makaron, ale z brokułami nie piekłam:)
Miłego dnia Wszsytkim życzęIlona lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehe weekendzik pełną parą widzę, no i foch na działanie OvuF.
miłego odpoczynku wam życzę, bo mój jest wspaniały mimo chłodniejszej pogody.
Libra, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Libra, jak tam było na badaniu?
W ogóle widzę,że zaczęło Ci się plamienie?
Pobranie "materiału" nastąpiło w domku... i zaczęła się akcja kurier pod kryptonimem "dostarczyć materiał"... w laboratorium byłam w 13 min od pobrania... i tu się zaczęło... w gabinecie była jakaś znajoma lekarki... gadały i gadały opowiadając wielką historię zajścia w ciążę córki - jak to się jej udało po długich staraniach... chwilę przycupłam i czekam... 5 min, 10 min, 15 min.... i już mnie kur...wica strzela, bo nasienie powinnam dostarczyć w ciągu 30 min. od pobrania!!! Zeszło się już z 10 osób. I wszyscy czekamy... podchodzę do drzwi... puk puk...
zero odzewu...
puk puk i za klamkę, a tam drzwi zamknięte!
odzywa się głos: proszę chwilę poczekać...
hę??? to już się wpieniłam i zawaliłam tekst:
też chciałabym opowiedzieć łzawą historyjkę, jak to po długich staraniach zaszłam w ciążę... ale to się może odwlec w czasie, bo dzisiejszy materiał do badań do niczego będzie, gdyż właśnie minęło 30 min. od pobrania nasienia, z czego 20 min przestałam na korytarzu!!!
usłyszałam "cyk", drzwi się otworzyły i wyszła "bordowa" kobieta...
finał był taki, że badania miałam wykonane za darmo a wyniki już dzisiaj...
po wszystkim wsiadłam do auta i się rozryczałam...
wyniki chyba ok., ale musze rozszyfrować jeden parametr badania (poniżej normy), ale nic konkretnego nie udało mi się na ten temat znaleźć… jak będę wiedziała konkretnie, to na pewno napiszę więcej
także na nic już wczoraj siły nie miałam… podczytałam forum, kliknęłam parę lajków, pomodliłam się za Dodi i inne starające się – głównie za te długo starające się… i poszłam spać…
a plamienie? Do przewidzenia… a przyszła w terminie…
Kupciuszku – fajnie, że wszystko jest ok
Muska – nie stresuj się wizyta, jak lekarz fajny to na prośbę da skierowanie na badania… (3-5dc – prolaktyna, testosteron, estradiol, fsh, lh względnie progesteron – by porównać czy ładnie przyrasta po owulce… 7-8dpo można powtórzyć progesteron i prolaktynę)… to życzę konstruktywnej wizyty u Gina…
Sylwia – kupuj i bierz luteinę… udanej imprezy
Shagga – ja mam mięśniaka – guz macicy, ale jest płaski, nie zniekształca macicy i jest daleko od endometrium, bo endometrium mam jednorodne o prawidłowej budowie, obraz jajników prawidłowy, był pęcherzyk dominujący… miałam robione hormony w 3 dc... fhs 3,89 (3,03-8,08), lh 3,07 (2,39-6,60), estradiol 97 (21-251), progesteron 0,30 (0,1-0,3), prolaktyna 17,19 (5,18-26,53), testosteron 43,67 (10,83-56,94)… progesteron po owulacji – 12,70 (1,2-15,9)… więc wychodzi, że pod tym względem jest ok… teraz tylko czekać na wyniki monitoringu… sama się zastanawiam, czy powtarzać badania hormonalne skoro mam wyniki z grudnia…???
Ola – nawet ovufriend uwielbia Twe posty;P
Gosia – w Tobie teraz ma nadzieja i za Ciebie trzymam kciuki
Plemniczko – ja mam już 6 pięknych wykresów, które okazały się nie TYMI… teraz w tym cyklu zobaczę, czy mój piękny wykres ma odzwierciedlaenie w rzeczywistości i czy u mnie w ogóle dochodzi do owulacji… a tym bardziej jestem podekscytowana, bo mój gin ma zajebiście nowiusieńki sprzęt do usg!!! Zbada mi nawet czy w „środku” mam płodny śluzponoć to jest sprzęt wysokiej klasy jak mercedes w samochodach…
I super prolaktyna… ja też biorę castagnusa – może by jednak zrobić te badania hormonalne?;p
Fedra – melduję rozpoczęcie wykonywania zamierzonych zadań z dniem wczorajszym! Wyniki na priv niecierpliwie czekają na interpretacjęz góry wielkie dzięki:)
A dzisiaj byłam na 2 zabiegu epilacji… z zabiegu na zabieg będę coraz gładsza:) jedyny plus mego niebycia w ciąży…
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki i ovufrienda;P i udaję się na spoczynek:)
PS. Wyskrobałam posta giganta i przed akceptacją wyślij się zastanowiłam: czy ovu go „przetrawi”?... więc lepiej skopiuję go na wszelki wypadek…kiti, aisa, gocha04, zbikowa, muzarcia, Fedra, Rucia, Dodi, Ilona, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Cześć,
niedawno wróciliśmy z wycieczki totalnie zmęczeni, ale powiem Wam w sekrecie, że nic nie podnosi mnie na duchu tak jak kontakt z przyrodą, zwłaszcza w tak piękny dzień jak dziś. Naładowałam baterie a teraz mamy chwile relaksu
Libra ja jestem pełna podziwu dla Ciebie, jak siebie znam to bym najpierw bluzgała panie w duchu, że sobie pogaduszki robią, a potem przeprosiłabym ze przeszkadzam....
Swoją drogą Ovu mógłby użyć w swoim poście magicznego słowa na P jak przepraszamy, ponoć to nie boli...
Fedra mamy do pogadania na privie! (nie bój sięFedra, Libra, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj oj...czas na odpoczynek...właśnie skończyłam sprzątanie domku...może nie na tip top ale łazienka to nie garderoba a korytarz to nie lumpex, korytarz przestał być magazynem...teraz to utrzymać i dopieszczać, żadnych gości z dziećmi nie przyjmuję hehe
zbikowa, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
No tak jak nie napiszę jak nie zgłoszę to się Ovu nie odezwie oj bede chyba się u nich na czarnej liście wyświetlać jak kolejnego posta do nich napisze
Libra :*
Zbikowa odpisałam ale chyba nie tego się do końca spodziewałaś ale pracuję nad tym
i tym miłym akcentem zegnam się z Wami w dniu dzisiejszym i nie wiem czy jutro przybędę tak więc nie tesnijcie za bardzo przyjdę kiedyś na pewno:*
zbikowa, Libra, Ilona lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszamy Was, że tyle to trwało. Udało się w końcu zidentyfikować chochlika, który buszował nam w systemie i poprawić wyświetlanie się nowych postów.
Życzymy miłego weekendu z samymi miłymi niespodziankami. Od jutra będziecie mogły subskrybować wiadomości z poszczególnych wątków aby nie pominąć żadnej nowej wiadomości.
Pozdrawiamy serdecznie -
nick nieaktualny
-
Ovufriend, sprawdzam czujność.
Może opóźniacie posty, macie zawiechy, połykacie wiadomości prywatne, nie pozwalacie czytać starych wiadomości użytkowniczek jak je wyszukam bo wyrzucacie mnie na stronę główną, awatarki naprawiliście po dłuuuugich oczekiwaniach
ale
zawsze grzecznie odpowiadacie na maile, które pewnie w większości nie nadawałyby się do Teleranka, poznałam dzięki Wam sporo boskich dziewcząt, pośmiałam się co nie miara, dowiedziałam się jak rozróżnić plamienie od lekkiego krwawienia, za tydzień jadę do Oxfordu, wróciłam do gry w starania o potomstwo i nauczyłam się, że nie wolno mówić cipka. Dzięki!
Jak kury swe jaja wysiedzą na grzędzie,
tak my ciąż szukamy na ovufriendzie,
więc naszym błaganiom nie kładąc dziś kresu
POZWÓLCIE KONCEPCJI DOKONAĆ BEZ STRESU!
Ovufriend, spróbuj no nie polubić tego posta!
Libra, zbikowa, Dodi, Ilona, BellaRosa, Fedra, aisa, gocha04, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Libra twarda baba z ciebie! Ja tak nie umiem. Siedzę cicho jak mysz pod miotłą i nawet bym się nie odezwała.
Spadam na 8 do kościoła. ( horror wstawać w niedzielę tak wcześnie ;( )
Cześć dziewczynyMiłej niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 08:45
Libra, zbikowa, Dodi, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
hehe, Olcia, jak zwykle cudna puenta!
Libra, gratuluję podejścia do sprawy, możemy się od Ciebie uczyć postawy.
Ja też ciepłe kluchy "przepraszam, że żyję", ale kurcze nooo... coraz częściej dochodzę do wniosku, że trzeba traktować innych, jak oni nas (mam na mysli ochronę (pożal się Boże) zdrowia, płacę - wymagam, życie nie rozpieszcza...
Słonko świeci, na termometrze 3,8stopnia, zapowiada się ładny dzieńLibra, zbikowa, Ilona, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyKochane
Olka
wariacie!
Dziś świeży kogut na obiad, wiecie, że jak pozbyliśmy się 5 młodych jurnych kogutów, to kury zaczęły śpiewać?
Jak jeden skończył, to drugi na kurę wchodził, spokoju nie miały...
Pokazałam to m. i dodałam:"Patrz i ucz się kochanie hehe( żartobliwie )a on mi na to, że ten kogut dobrze ma...zje, pobyczy się i co się dziwić, że ma taką kondycję do "bzz"?
Coś w tym jest...im więcej stresu z jednaj czy drugiej strony, tymrzadziej u nas albo jakoś tak inaczej...nie umiem się skupić na przyjemności albo inaczej nie potrafię się oddać przyjemności i czerpać z niej w 100% gdy wiem, że coś jest nie tak...
Także wakacje, urlopy na regenerację sił i wspaniałe...może potrzeba nam wakacji, przymusowych chociaż ale wakacji...
Pogoda u nas cudna...słonko po dwóch dniach pochmurnych zbudziło mnie z rana.
Karoam fotki od Ciebie są fantastyczne...codziennie miły ciepły akcent...
Idę testować garnek przy gotowaniu rosołu...jak któraś reflektuje, to zapraszam za kilka godzin
Buziam i miłego dnia!zbikowa, Dodi, Ilona, Rucia, Fedra, karoam lubią tę wiadomość