plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was dziewczyny kochane
Wybaczcie, że nie pisałam ostatnio, ale myślę, że same zrozumiecie to po 1 a po drugie szukałam sobie zajęcie, by odpowiednio wypełnić czas.
Przyznam, że w piątek wystraszyłam się na maxa, wypłakałam tyle, że szok, ale to mi niestety w niczym nie pomoże.
Z najważniejszym rzeczy kopciuszku cieszę się, że u Was wszystko w porządku i spokojnej ciąży życzę bez żadnych niespodzianek
Libruś jak zwykle szkoda, że @ zawitał, ale skoro masz plan to myślę, że niedługo ogarniesz konkretnie temat i weźmiesz się powaźnie do roboty, bo widzę, że jak sobie coś zaplanujesz to tak będzie. Konkretna z Ciebie babka :*
a tak wogóle to DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM PRZEOGROMNIE ZA WSPRARCIE, MIŁEGO SŁOWA, MODLITWĘ... RUCI DZIĘKUJĘ ZA TO, ŻE ROBIŁA ZA POŚREDNIKA W PRZESYŁANIU WAM WIADOMOŚCI ODE MNIE JAK RÓWNIEŻ ZA OGÓLNE ZAINTERESOWANIE. JESTEŚCIE NIEOCENIONE I CIESZĘ SIĘ, ŻE JESTEŚCIE. Z WAMI JEST NIECO ŁATWIEJ. ZA WYSZUKANE LINKI RÓWNIEŻ OGROMNIE DZIĘKUJĘ I CHCIAŁABYM ABY U MNIE RÓWNIEŻ ZAKOŃCZYŁO SIĘ TO WSZYSTKO POZYTYWNIE, ALE NIESTETY TO JUŻ NIE ODE MNIE ZALEŻY
może napiszę Wam jeszcze raz jak to wyglądało bo w smsie do Ruci tak dosyć chaotycznie to wszystko opisałam... no więc, zadzwoniłam do gina jak wiecie, kazał przyjechać do szpitala, bo był na oddziale prawie i kazał się na wszelki wypadek spakować jak do przyjęcia, więc tak też uczyniłam. Przyjechałam do szpitala, zszedł do mnie, wziął mnie do gabinetu, najpierw sprawdził ogólnie czy wszystko ok i stwierdził, że to jakaś starsza krew, bo później przybrała odcień brązu. Przy USG minę miał niewyraźną i w momencie, jak zaczęłam wypytywać czy wszystko ok, stwierdził, że nie będzie owijał w bawełne, ale dobrze nie jest. Jeden pęcherzyk przestał rosnąć i się wchaniał a drugim urósł, ale najwyraźniej jest pusty (dobrze, że leżałam), stwierdził, że takie rzeczy się zdażają i żeby nie podejmować pochopnych decyzji, spróbuje to jeszcze uratować. Przepisał mi duphaston i kazał przyjść w środę bo poniedziałek nie miałby sensu.
Napiszę Wam jeszcze co na karcie wypisowej mam napisane:
Macica prawidłowego kształtu i wielkości. Przydatki Bz, część pochwowa sformowana Ex utero, skąpe odchody czekoladowe.
USG TVS w jamie macicy uwidoczniono pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka i bez YS. Jajniki prawidłowe. Zatoka Douglasa wolna.
Powiem Wam, że jak wyszłam od niego i wsiadłam w samochód to zaczęłam tak płakać, że nie mogłam się opamiętać... Pojechałam potem do pracy, ale tam pożytku ze mnie nie było. Wieczorem już troszkę ochłonęłam, czytałam dużo na ten temat i na wszystkie możliwe sposoby próbuję to sobie tłumaczyć, że jeszcze będzie dobrze. Że może to z powodu dwóch pęcherzyków w pierwszym etapie, może młodsza ciąza, może fatalny sprzęt w szpitalu etc. Nie wiem, czy ten duphaston mi pomoże, ale do środy zjem praktycznie całe opakowanie. Mam nadzieję, że nasza dzidzia będzie nas jednak chciała i nie zostawi nas tak
JESZCZE RAZ BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!!
Przyjemnej niedzieli Wam życzę i buziam przeogromnie.zbikowa, Libra, Ilona, she, Rucia, Fedra, aisa, kiti, mauysia, plemniczka, gocha04, Kfjatus, Muska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej znowu mam chwilkę, bo podłogi w stronę komputera myłam i czekam aż wyschną...rosół właściwie już gotowy od godziny ale mięcho dłużej się gotuje bo za dobrze karmię te paskudy
Za chwilę tylko obiorę ziemniory i na parę...kapustka gotowa, podpiekę kurczaczka i na tyle, galaretka na biszkopt w lodówce a krem i owoce już na ciachu gotowe...tylko zalać i czekać...nie wiem jak to się stało ale ja na prawdę polubiłam gotowanie...nawet to tradycyjne co to mój m. kocha (śląską regionalną kuchnię). Przez te gary mama mi nie wyjedzie jeszcze a nie planuję z nią mieszkać ha ha
Dodi kochana jak dziewczyny już napisały, bądź dzielna, dobrze, że krwawienie się zatrzymało...teraz trzymamy kciuki za drugiego malucha i jesteśmy z Tobą cały czas myślami...Jak to dobrze, że napisałaś...dobrze, że lekarz nie jakiś narwaniec i chce pomóc...najważniejsze, że jest oparcie...
A tak z przemyśleń jakie mi dziś do głowy wpadły, to jednak nie wiem czy kiedyś gdy w tak wczesnej ciąży nie robiło się usg a dopiero później, nie było spokojniej....niby medycyna się rozwija, w Polsce również znaczny postęp ale chyba wtedy gdy kobieta chodziła w błogosławionym stanie nieświadoma, że to ciąża bliźniacza na początku , nie wiedziała, że to aż takie ryzyko i nie miała tylu zmartwień...nie wiem co o tym wszystkim myśleć...tak źle, tak nie dobrze...Ilona, Dodi, Gunia, zbikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi cieszymy się, że do Nas zajrzałaś. Pewnie do środy zniesiemy wszystkie jajka.
Od dwóch dni siedzę w kościele i się modlę za twoją fasolkę.
Po południu jedziemy zwiedzać uziemionego DreamlineraCiekawa jestem co to za cudo techniki, że stoi a nie lata
Dmuchajcie w niebo, bo chmury zaczynają się zbierać ! Oby nie na deszcz A KYSZ !
Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Kobitki...
ja tylko na chwilkę bo było info ze Dodi ma się pojawić i się pojawiła...
Kochana przytulam do serduszka i zaraz się ubieram i lecę do Kościółka na mszę i przepraszam wszystkie laski dzisiaj modlę się tylko za Dodi
i tym akcentem spadam
aha Ola ja proponuję im tą Twoją wiadomość na skrzynkę sugestie wysłać bo forum raczej nie czytaja a w tych wszystkich nerwowych wiadomościach ta Twoja była by dla nich promyczkiem w pochmurny dzieńDodi, Ilona, Rucia, Libra lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra, myślę, że nikt nie ma Ci za złe tej modlitwy tylko za Dodi. Jej to teraz potrzebne najbardziej, przede wszystkim nie przepraszaj za swoje intencje (lub ich brak), Kobieto:)! Hmmm optymizm mi tu coś z podwórka zawiewa, jakaś taka "wiara w lepsze jutro"... Wiosna?
Dodi lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Dziękuję - Gunia, Libra, Ilona, She, muzi, Rucia, Fedra :*
muzarciu ja też się ostatnio nad tym zastanawiałam, czy nie lepiej iść w niewiedzy ok. 8 tc, bo wtedy powinno już być coś widać a nie czekać aż @ nie przyjdzie i sruuu do gina. Na takim wczesnym etapie nie zawsze można już coś zobaczyć, człowiek się schizuje a każda kobieta też inna, więc jak zawsze wszystko na jedno dobre na drugie nie.
Jakie to wszystko dziwne... Jeszcze do niedawna a właściwie cały czas modliłam się o siebie i o Was a teraz Wy same deklarujecie taką chęć i wspieracie mnie na wszystkie możliwe sposoby :*
My dzisiaj do moich rodziców jedziemy na obiad a po południu do kościoła, ale jakoś tak nie bardzo mam ochotę tam jechać bo chciałabym uniknąć niewygodnych pytan a nie chcę ich jeszcze rozczarowywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 09:12
Libra lubi tę wiadomość
-
Z balkonu, po lewej stronie, mam widok na ogródki działkowej, nieco po prawej jest polana, która się wznosi aż do lasu (niedaleko ten lasek). Wyszłam na balkon, rozglądam się, a na polanie... 3 koce, ludzie na nich leżą i się wygrzewają, rowerami jeżdżą, jest bosko... <buja_w_obłokach? Z balkonu zgoniły mnie osy, które juz szukają miejsca na gniazdo (brrrr boję się os!)
Dodi, Libra lubią tę wiadomość
Gunia, uważam, że twój nowy avatar jest przeczadowy! swoją drogą niezły zwierzyniec w tych avatarach mamy. Czy ten twój ma jakąś historię, czy był ustawiony pod impuslem?
Dodi, też bym chciała napisać, że modlę się o to, żeby wszystko było dobrze, ale chyba nie pamiętam jak to się robi... jedyne co mogę powiedzieć, że myślę o Was bardzo często i będę wspierać słownie jak tylko się da. Jeśli tam na górze ktoś jednak jest, to ma dobrą okazję, żeby dał nam o tym znać. (przepraszam, jeśli ten post uraża kogokolwiek z Was)
a no i Dzięęę dobry!, jak zwykle pod koniec posta mi się przypomniałoDodi, Gunia, Libra lubią tę wiadomość
-
Żbikowa, to jest koza, którą spotkalismy w górach, w trakcie (prehistorycznej) podróży poślubnej. Ona była chyba najmłodsza z całej grupki, która kręciła się po skałach. Zwierzęta są cwane, a zarazem leniwe - podeszła do nas, pozowała na skałach (a samiec to dopiero Model był!), na tle morza, i czekała na kanapkę... a jak nic nie dostała to podeszła do samochodu (wynajętego) i bodła zderzak... no charakterek po Cioci Adze (mnie, się wie!)... niby powinna byc roślinożerna Paskuda, ale bułkę posmarowaną masłem wpierniczyła! Tylko salami zostawiła mrówkom lub innym czortom... Lubię ją bardzo, i lubię wracać do wspomnień z tej podróży.
zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość
Dodi jestem cały czas myślami z Tobą
będzie dobrze !
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny