X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury całkowicie ustabilizowały mi się na początku 9 tygodnia, a wcześniej cały czas mi skakały, raz 37,12 następnego dnia 36,92. :)

Kaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wy się nic nie bójcie, wiem, ze macie do tego prawo, ale ja wierzę w niesamowitą moc duphastonu! Wam też pomoże. Poza tym ja wam powtarzam! Dzień w dzień jestem w kościele, i dzień w dzień modlę się do odopwiednich osób o zdrowie dla waszych ciąż, więc zobaczycie same że wszystko będzie dobrze :)

Fedra, Kaja, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    beta <0.100 mozliwe ze za wczesnie? @ brak

no niestety raczej świadczy o braku ciąży... ale mozesz parę dni poczekac i powtórzyć betę jesli @ nie przyjdzie...
    a jeśli beta nadal będzie ujemna a @ nie przyjdzie to udaj się do lekarza celem wykluczenia np torbieli...
    ja miałam torbiel krwotoczną i @ nie przyszła w terminie...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zwględu na rewoluję hormonalną takie skoki temperatur są jak najbardziej uzasadnione, więc tym się nawet nie przejmujcie. Musicie wierzyć, że będzie dobrze.

Fredzia - ważne żeby beta przyrosła. Będziesz miała widełki więc mądra głowo sama zerkniesz czy jest dobrze :) Ale czemu miałoby być źle?

Kaja, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze byc jeszcze za wczesnie?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia i do Ciebie ma pytanie czy na początku właśnie tak koło 4 tygodnia miałaś tak ze nie mogłas w spodniach chodzić że Cię w brzuchu cisły?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruciu wybawicielko superowo az ja się ucze dziekuje !!!uciekam na serial

Rucia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko takie plemienia mogą się pojawiać, ja też tak miałam, raz się przeraziłam, bo termometr był lekko zabarwiony na brązowo, ale wszystko było w porządku. Takie mini mini plamki nie są groźne :)

Fedra lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus nie zameczasz mnie pytaniami... mysle ze nasza beta jest dobra, ale wazniejsze, duzo wazniejszy jest jej przyrost a nie wartosc. Powinna podwoic sie w ciagu 48 godzin. Ale to teoria bo pamietam ze gadgetka miala mniejszy przyrost a jednak wszystko dobrze bylo i jest u niej.
    Co do tego kiedy cos powinno byc widac to w 6 tygodniu juz powinien byc pecherzyk, serduszko do ok 8 tygdnia... w poprzedniej ciazy lekarz u mnie czekal do 8 tygodnia czy serduszko sie pojawi....

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    a moze byc jeszcze za wczesnie?

Gosia z tego co pamiętam pisałaś ze dzisiaj powinna być @ wiec raczej za wcześnie nie jest ale ze jak po mnie widac różne żeczy się zdarzają to musić po prostu poczekać...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jutro jak pojde do lekarza to go wypytam o wszystko..

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu dziekuje... mam nadzieje ze faktycznie to tylko wahanie i nie bedzie spadac.

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu dziekuje... mam nadzieje ze faktycznie to tylko wahanie i nie bedzie spadac.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia i do Ciebie ma pytanie czy na początku właśnie tak koło 4 tygodnia miałaś tak ze nie mogłas w spodniach chodzić że Cię w brzuchu cisły?

Fredzia ja mam do tej pory tak, brzuch się pojawia, znika, bo po jedzeniu mnie wydyma.
    Pamiętaj, że brzuch jest teraz bardzo wrażliwy, z dnia na dzień będziesz odkrywała niesamowite zmiany w swoim ciele. Najpierw nabrzmiałe piersi, a później brzuch który po jedzeniu będzie 2 razy większy i zacznie przybierać inne kształty :)

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Mnie Mayuś postawiła do pionu bo po dwóch spadkach pod rząd ( zaraz po zrobionym teście ) zaczęłam panikować :) Porównaj sobie Plemniczko obecną temperaturę do tych z fazy lutealnej :) Nawet jak będziesz miała 36,65 to będzie wszystko w porządku :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedrus nie zameczasz mnie pytaniami... mysle ze nasza beta jest dobra, ale wazniejsze, duzo wazniejszy jest jej przyrost a nie wartosc. Powinna podwoic sie w ciagu 48 godzin. Ale to teoria bo pamietam ze gadgetka miala mniejszy przyrost a jednak wszystko dobrze bylo i jest u niej.
    Co do tego kiedy cos powinno byc widac to w 6 tygodniu juz powinien byc pecherzyk, serduszko do ok 8 tygdnia... w poprzedniej ciazy lekarz u mnie czekal do 8 tygodnia czy serduszko sie pojawi....

he he he chodziło mi raczej o to ile ona powinna wynosić w przybliżeniu jutro bo ja nie wiem czemu wydaje mi się ze teraz jest za niska...
    no pięknie popadam w paranoje...
    hmmm czyli defakto 21 maja mogę jeszcze nic nie widzieć :/

ehhh wszystko przez to ze ja na to nie byłam przygotowana bo byłam przygotowana na protokół in vitro i teraz to wszystko jest dla mnie jakby pierwszy raz sie z tym spotkała a przecież o tym wszystkim nie raz już czytałam...

jeszcze jedno pytanie czy można teraz wziaść ciepłą kąpiel? bo mam uczucie ze jestem zmarznięta i chętnie bym się w wannie wygrzała...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia na następnym USG będzie widac ew. tylko pęcherzyk. Który to będzie dokładnie tydzień/dzień?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra wrote:

Fredzia ja mam do tej pory tak, brzuch się pojawia, znika, bo po jedzeniu mnie wydyma.
    Pamiętaj, że brzuch jest teraz bardzo wrażliwy, z dnia na dzień będziesz odkrywała niesamowite zmiany w swoim ciele. Najpierw nabrzmiałe piersi, a później brzuch który po jedzeniu będzie 2 razy większy i zacznie przybierać inne kształty :)

matko popłakałam się jak to przeczytałam...znaczy łzy mi napłynęły czy to hormony już?

mój brzuch o tyle mnie nie dziwi bo ja już od kilku lat wyglądam jakbym w ciaży była co moze potwierdzić Libra która mnie na skaypie widziała dlatego ludzie już nie pytają w którym miesiacu jestem bo wiedzą ze mam taki brzuch...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikaj gorących kąpieli, bo można niechcący zrobić sobie krzywdę :) Ja też jestem wielbicielką mega gorących kąpieli, ale odkąd jestem w ciąży głowa sama pilnuje odpowiedniej temperatury wody :)

Fedra lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki :) jak tam dzionek wam minął?

Fedra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ