Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury całkowicie ustabilizowały mi się na początku 9 tygodnia, a wcześniej cały czas mi skakały, raz 37,12 następnego dnia 36,92. :)

Kaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wy się nic nie bójcie, wiem, ze macie do tego prawo, ale ja wierzę w niesamowitą moc duphastonu! Wam też pomoże. Poza tym ja wam powtarzam! Dzień w dzień jestem w kościele, i dzień w dzień modlę się do odopwiednich osób o zdrowie dla waszych ciąż, więc zobaczycie same że wszystko będzie dobrze :)

Fedra, Kaja, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    beta <0.100 mozliwe ze za wczesnie? @ brak

no niestety raczej świadczy o braku ciąży... ale mozesz parę dni poczekac i powtórzyć betę jesli @ nie przyjdzie...
    a jeśli beta nadal będzie ujemna a @ nie przyjdzie to udaj się do lekarza celem wykluczenia np torbieli...
    ja miałam torbiel krwotoczną i @ nie przyszła w terminie...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zwględu na rewoluję hormonalną takie skoki temperatur są jak najbardziej uzasadnione, więc tym się nawet nie przejmujcie. Musicie wierzyć, że będzie dobrze.

Fredzia - ważne żeby beta przyrosła. Będziesz miała widełki więc mądra głowo sama zerkniesz czy jest dobrze :) Ale czemu miałoby być źle?

Kaja, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze byc jeszcze za wczesnie?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia i do Ciebie ma pytanie czy na początku właśnie tak koło 4 tygodnia miałaś tak ze nie mogłas w spodniach chodzić że Cię w brzuchu cisły?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruciu wybawicielko superowo az ja się ucze dziekuje !!!uciekam na serial

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko takie plemienia mogą się pojawiać, ja też tak miałam, raz się przeraziłam, bo termometr był lekko zabarwiony na brązowo, ale wszystko było w porządku. Takie mini mini plamki nie są groźne :)

Fedra lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus nie zameczasz mnie pytaniami... mysle ze nasza beta jest dobra, ale wazniejsze, duzo wazniejszy jest jej przyrost a nie wartosc. Powinna podwoic sie w ciagu 48 godzin. Ale to teoria bo pamietam ze gadgetka miala mniejszy przyrost a jednak wszystko dobrze bylo i jest u niej.
    Co do tego kiedy cos powinno byc widac to w 6 tygodniu juz powinien byc pecherzyk, serduszko do ok 8 tygdnia... w poprzedniej ciazy lekarz u mnie czekal do 8 tygodnia czy serduszko sie pojawi....

Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    a moze byc jeszcze za wczesnie?

Gosia z tego co pamiętam pisałaś ze dzisiaj powinna być @ wiec raczej za wcześnie nie jest ale ze jak po mnie widac różne żeczy się zdarzają to musić po prostu poczekać...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jutro jak pojde do lekarza to go wypytam o wszystko..

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu dziekuje... mam nadzieje ze faktycznie to tylko wahanie i nie bedzie spadac.

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu dziekuje... mam nadzieje ze faktycznie to tylko wahanie i nie bedzie spadac.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia i do Ciebie ma pytanie czy na początku właśnie tak koło 4 tygodnia miałaś tak ze nie mogłas w spodniach chodzić że Cię w brzuchu cisły?

Fredzia ja mam do tej pory tak, brzuch się pojawia, znika, bo po jedzeniu mnie wydyma.
    Pamiętaj, że brzuch jest teraz bardzo wrażliwy, z dnia na dzień będziesz odkrywała niesamowite zmiany w swoim ciele. Najpierw nabrzmiałe piersi, a później brzuch który po jedzeniu będzie 2 razy większy i zacznie przybierać inne kształty :)

Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Mnie Mayuś postawiła do pionu bo po dwóch spadkach pod rząd ( zaraz po zrobionym teście ) zaczęłam panikować :) Porównaj sobie Plemniczko obecną temperaturę do tych z fazy lutealnej :) Nawet jak będziesz miała 36,65 to będzie wszystko w porządku :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedrus nie zameczasz mnie pytaniami... mysle ze nasza beta jest dobra, ale wazniejsze, duzo wazniejszy jest jej przyrost a nie wartosc. Powinna podwoic sie w ciagu 48 godzin. Ale to teoria bo pamietam ze gadgetka miala mniejszy przyrost a jednak wszystko dobrze bylo i jest u niej.
    Co do tego kiedy cos powinno byc widac to w 6 tygodniu juz powinien byc pecherzyk, serduszko do ok 8 tygdnia... w poprzedniej ciazy lekarz u mnie czekal do 8 tygodnia czy serduszko sie pojawi....

he he he chodziło mi raczej o to ile ona powinna wynosić w przybliżeniu jutro bo ja nie wiem czemu wydaje mi się ze teraz jest za niska...
    no pięknie popadam w paranoje...
    hmmm czyli defakto 21 maja mogę jeszcze nic nie widzieć :/

ehhh wszystko przez to ze ja na to nie byłam przygotowana bo byłam przygotowana na protokół in vitro i teraz to wszystko jest dla mnie jakby pierwszy raz sie z tym spotkała a przecież o tym wszystkim nie raz już czytałam...

jeszcze jedno pytanie czy można teraz wziaść ciepłą kąpiel? bo mam uczucie ze jestem zmarznięta i chętnie bym się w wannie wygrzała...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia na następnym USG będzie widac ew. tylko pęcherzyk. Który to będzie dokładnie tydzień/dzień?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra wrote:

Fredzia ja mam do tej pory tak, brzuch się pojawia, znika, bo po jedzeniu mnie wydyma.
    Pamiętaj, że brzuch jest teraz bardzo wrażliwy, z dnia na dzień będziesz odkrywała niesamowite zmiany w swoim ciele. Najpierw nabrzmiałe piersi, a później brzuch który po jedzeniu będzie 2 razy większy i zacznie przybierać inne kształty :)

matko popłakałam się jak to przeczytałam...znaczy łzy mi napłynęły czy to hormony już?

mój brzuch o tyle mnie nie dziwi bo ja już od kilku lat wyglądam jakbym w ciaży była co moze potwierdzić Libra która mnie na skaypie widziała dlatego ludzie już nie pytają w którym miesiacu jestem bo wiedzą ze mam taki brzuch...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikaj gorących kąpieli, bo można niechcący zrobić sobie krzywdę :) Ja też jestem wielbicielką mega gorących kąpieli, ale odkąd jestem w ciąży głowa sama pilnuje odpowiedniej temperatury wody :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki :) jak tam dzionek wam minął?

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ