plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Plemniczko witaj:)dobrze że jesteś:)nie martw się kochana:)to że wtedy było jak było:(nie znaczy ze i teraz tak będzie.Ja też sie balam i to bardzo na początku..ale zrozumiałam że tak nie można bo to nic nie da..ja wierze ze będzie dobrze:)i u Ciebie i u mnie:)nie ma innej opcji:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 08:14
mala29_, jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
no teraz mi lecą łzy po policzkach, bardziej wierzycie niz ja. Dziekuje. Wizyte mam o 17.30. Jak wróce to napisze... milego dnia dziewczyny
mauysia, mala29_, Selena, Blondi22, Shagga_80, Rucia, Sandraa, Kfjatus, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc, zostalam przywolana do tablicy... przepraszam ze tak nagle przestalam sie odzywac, ja poprostu strasznie sie boje i martwie. nie chcialam was tu zadreczac, a siebie nakręcac, dlatego tem tydzien próbowalam nie myslec. Wchodzilam w sumie tylko po wiesci od Fedruni...
Psychicznie sie codziennie bardzo męcze, są dni kiedy wrecz pewna jestem ze jest nie tak, ze znowu nic z tego... ja poprostu martwie sie tym ze czesto wogole nie czuje sie jak w ciazy... brak mdlosci, wymiotow, piersi takie same jak byly... nie wazne.
Dzisiaj ide w koncu do lekarza, cala drże o tą wizyte i USG, bo to ze juz dzisiaj powinno byc serduszko nie ma wątpliwosci.
Plemnisiu Kochana wiem co czujesz doskonale...
cały czas myślę o Tobię i o dziewczynach w początkowych tygodniach, mam nadzieję ze na dzisiejszej wizycie wyjdzie wszystko w pożądku i Cię to troche uspokoi chociaż wiadomo strach mały na pewno zostane...
ale ja wierze że tym razem będzie wszystko dobrze tak jak Wy wierzycie że u mnie będzie dobrze :*
dzisiaj szczególnie będę otaczać Cię swoimi myślami
mauysia, Selena, jeju, Blondi22, Shagga_80, Rucia, Sandraa, aisa, mala29_, Kfjatus, Ilona, aga83, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cześć Kobitki,
Muzi, Ty zdrowiej dziewczyno, mam nadzieję, że szybko minie.
Plemniś, nie martw sie, wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Fredzia któraś kiedyś pisała że tantum werde jest skuteczne i bezpieczne, ale prosze Cie sprawdź to jeszcze.
U mnie taki piękny dzień, że serio nie wiem co jest grane!Fedra, mauysia, jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:I tak w ogóle to Dzień Dobry
mam małe pytanie co można spożywać na ból gardła bo niestety mnie takowy dopadł???
Fedri, można płukać szałwią (często i gęsto - działanie długofalowe) albo psikać (albo ssać) Tantum Verde (skuteczne, ale działa tylko doraźnie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 08:46
Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Fedra wrote:I tak w ogóle to Dzień Dobry
mam małe pytanie co można spożywać na ból gardła bo niestety mnie takowy dopadł???
Fedri, można płukać szałwią (często i gęsto - działanie długofalowe) albo psikać (albo ssać) Tantum Verde (skuteczne, ale działa tylko doraźnie).
tak własnie myślałam i tak napisałam mojemu zeby mi to kupić bo niestety w domu tabletki na gardło sa i to bardzo skuteczne ale skład jest raczej nie dla osoby w ciąży
Dzięki za utwierdzeniu ze dobrze pamiętałam ze właśnie o tym pisałaś17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:I tak w ogóle to Dzień Dobry
Fedri, można płukać szałwią (często i gęsto - działanie długofalowe) albo psikać (albo ssać) Tantum Verde (skuteczne, ale działa tylko doraźnie).
tak własnie myślałam i tak napisałam mojemu zeby mi to kupić bo niestety w domu tabletki na gardło sa i to bardzo skuteczne ale skład jest raczej nie dla osoby w ciąży
Dzięki za utwierdzeniu ze dobrze pamiętałam ze właśnie o tym pisałaś
Ale na pierwszym miejscu pod względem skuteczności jest szałwia, pod warunkiem, że zawsze będziesz miała pod ręką szklaneczkę i nawet raz na godzinę popłuczesz z kilka razy.Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia28:( wrote:hej
spójrzcie na mój wykres to nie jest możliwe,żebym miała owu w 12 dc bo byłam na monitoringu w tym dniu pęcherzyk 12 mm endo grube jak stwierdził gin. on powiedział,że owu będzie w 16 dc a nie miałam,żadnych objawów testy z Allegro to wychodzą cień cienia nie wiem juz sama
( poradźcie proszę
Ja bym póki co zostawiła tak jak jest...wyrocznia ovu pewnie zmieni jeszcze zdanie
A w ogóle to witam Babeczki i szybko nadrabiam i uciekam...my niedawno wstaliśmy!!! M A S A K R A ! Matka siedzi do 2 w nocy to potem odsypiaFedra, Blondi22, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:I tak w ogóle to Dzień Dobry
Ale na pierwszym miejscu pod względem skuteczności jest szałwia, pod warunkiem, że zawsze będziesz miała pod ręką szklaneczkę i nawet raz na godzinę popłuczesz z kilka razy.
he he he z tym by nie było problemu płukałabym wtedy kiedy bym szła do wc na siusiu a ze robie to często to i bym często płukałaKfjatus lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:I tak w ogóle to Dzień Dobry
Ale na pierwszym miejscu pod względem skuteczności jest szałwia, pod warunkiem, że zawsze będziesz miała pod ręką szklaneczkę i nawet raz na godzinę popłuczesz z kilka razy.
popieram ja przy anginie w poczatkowej fazie płukalam i po 3 dniach przeszłoIlona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:czesc, zostalam przywolana do tablicy... przepraszam ze tak nagle przestalam sie odzywac, ja poprostu strasznie sie boje i martwie. nie chcialam was tu zadreczac, a siebie nakręcac, dlatego tem tydzien próbowalam nie myslec. Wchodzilam w sumie tylko po wiesci od Fedruni...
Psychicznie sie codziennie bardzo męcze, są dni kiedy wrecz pewna jestem ze jest nie tak, ze znowu nic z tego... ja poprostu martwie sie tym ze czesto wogole nie czuje sie jak w ciazy... brak mdlosci, wymiotow, piersi takie same jak byly... nie wazne.
Dzisiaj ide w koncu do lekarza, cala drże o tą wizyte i USG, bo to ze juz dzisiaj powinno byc serduszko nie ma wątpliwosci.
Kochana, brak objawów naprawdę nie musi oznaczać nic złego! Ja z Kubą też tak miałam!! I gdy szłam na Iszą wizytę (3 tyg. po spodziewanej @ dopiero) to byłam pewna,że już w ciąży nie jestem...jak wiesz pewnie ciąża u mnie skończyła się, ale dzień przed terminem poroduI wierzę,że dziś , gdy Ty pójdziesz do Gina to wrócisz z mega nastrojem i już przestaniesz się denerwować
Fedra, zbikowa, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:gosia28:( wrote:hej
spójrzcie na mój wykres to nie jest możliwe,żebym miała owu w 12 dc bo byłam na monitoringu w tym dniu pęcherzyk 12 mm endo grube jak stwierdził gin. on powiedział,że owu będzie w 16 dc a nie miałam,żadnych objawów testy z Allegro to wychodzą cień cienia nie wiem juz sama
( poradźcie proszę
Ja bym póki co zostawiła tak jak jest...wyrocznia ovu pewnie zmieni jeszcze zdanie
A w ogóle to witam Babeczki i szybko nadrabiam i uciekam...my niedawno wstaliśmy!!! M A S A K R A ! Matka siedzi do 2 w nocy to potem odsypia
Cześć Shaggi,
dobrze, że masz możliwość odespaniaShagga_80 lubi tę wiadomość
-
Plemniczko ja też się dołączam do dziewczynek...będzie dobrze, dużó tu już napisały a ja wpadam jak szalona i wypadam, nie wiem czy jeszcze jesteś ale wiedz, że ja znów odpoczywam( tym razem ból głowy)i mam czas by zaciskać kciuki aż do wieczora...i zaciskam mocno, nawet jak piszę...buziak i mały delikatny kopniaczek na szczęście...czekam na wieści...
Fedrunia fajnie, że weszłaś...tak sobie myślę, że lniane siemię może być osłonowo na gardziołko...szałwia jak najbardziej, nie wiem czy w ciąży można płukać solą emską...odstawić trzeba słodycze, żółty ser i kiszoną kapustę oraz ogórki kiszone...żadnych ostrych przypraw...
Tak więc myślę, że bezpieczną metodą jest płukanie gardła wodą z solą, wodą z roztworem wody utlenionej, wodą z miodem, wodą z szałwią. Takie działanie ma na celu zdezynfekowanie gardła i nawilżenie śluzówki. Jeśli dokucza Ci Fedrunia ból gardła możesz też wypróbować picie soku z malin czy ciepłego mleka z miodem i masłem. Do szałwii i siemienia lnianego możńa dodawać rumianek...ma on działanie antyseptyczne...a do potraw idealny byłby czosnek ale wiadomo jak boli, może podrażniać...mauysia, Fedra, Blondi22, Selena, aisa, Kfjatus, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Shagga_80 wrote:gosia28:( wrote:hej
( poradźcie proszę
A w ogóle to witam Babeczki i szybko nadrabiam i uciekam...my niedawno wstaliśmy!!! M A S A K R A ! Matka siedzi do 2 w nocy to potem odsypia
Cześć Shaggi,
dobrze, że masz możliwość odespania
Doczytałam
Kuba Mauysiu na szczęście też lubi pospać...zresztą ostatnio znów pomieszały się Mu pory snu,więc wczoraj zasnął przed 23 więc wiadomo,że do 10 pośpi...a mnie te 8 godzin też wystarczą of kors
My jeszcze bez śniadania (czekamy aż odmrozi się chleb) ale za to już pościel wyniesiona na balkon i pranie wstawione..baa zaraz będzie się kończyć,więc to nie tak,że jeszcze nic nie zrobiłam
Fedra, ja w ciąży (czy potem podczas karmienia piersią, a zasady są w zasadzie takie same) płukała, gardło wodą z amolem (przepisane przez Pediatrę!) a ostatnio wyczytałam,że nie powinno się...no nie wiem
Ale tak jak mówi Mauysia, szałwia na pewno będzie trafnym wyborem
Odmeldowuję się teraz...pora te kanapki zrobićFedra, jeju, aisa lubią tę wiadomość