X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko będzie pędzić jak malutka lokomotywa zobaczysz!!!!!I jeszcze łezka ci pójdzie z oczka ale z radości!!!:-)

Selena, mala29_, jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko witaj:)dobrze że jesteś:)nie martw się kochana:)to że wtedy było jak było:(nie znaczy ze i teraz tak będzie.Ja też sie balam i to bardzo na początku..ale zrozumiałam że tak nie można bo to nic nie da..ja wierze ze będzie dobrze:)i u Ciebie i u mnie:)nie ma innej opcji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 08:14

mala29_, jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz mi lecą łzy po policzkach, bardziej wierzycie niz ja. Dziekuje. Wizyte mam o 17.30. Jak wróce to napisze... milego dnia dziewczyny

mauysia, mala29_, Selena, Blondi22, Shagga_80, Rucia, Sandraa, Kfjatus, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc, zostalam przywolana do tablicy... przepraszam ze tak nagle przestalam sie odzywac, ja poprostu strasznie sie boje i martwie. nie chcialam was tu zadreczac, a siebie nakręcac, dlatego tem tydzien próbowalam nie myslec. Wchodzilam w sumie tylko po wiesci od Fedruni...
    Psychicznie sie codziennie bardzo męcze, są dni kiedy wrecz pewna jestem ze jest nie tak, ze znowu nic z tego... ja poprostu martwie sie tym ze czesto wogole nie czuje sie jak w ciazy... brak mdlosci, wymiotow, piersi takie same jak byly... nie wazne.
    Dzisiaj ide w koncu do lekarza, cala drże o tą wizyte i USG, bo to ze juz dzisiaj powinno byc serduszko nie ma wątpliwosci.

Plemnisiu Kochana wiem co czujesz doskonale...
    cały czas myślę o Tobię i o dziewczynach w początkowych tygodniach, mam nadzieję ze na dzisiejszej wizycie wyjdzie wszystko w pożądku i Cię to troche uspokoi chociaż wiadomo strach mały na pewno zostane...
    ale ja wierze że tym razem będzie wszystko dobrze tak jak Wy wierzycie że u mnie będzie dobrze :*
    dzisiaj szczególnie będę otaczać Cię swoimi myślami :D

mauysia, Selena, jeju, Blondi22, Shagga_80, Rucia, Sandraa, aisa, mala29_, Kfjatus, Ilona, aga83, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle to Dzień Dobry :)

mam małe pytanie co można spożywać na ból gardła bo niestety mnie takowy dopadł???

Sandraa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko- czekamy na wiadomości :) Dobrze, że sie w końcu odezwałaś :)
    p61202192.jpg

Fedra, mauysia, Blondi22, Kfjatus, aisa, mala29_, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś, miło Cię widzieć.

Dziewczyny! Pomóżcie ciężarnej z bólem gardła!

Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki,

Muzi, Ty zdrowiej dziewczyno, mam nadzieję, że szybko minie.
    Plemniś, nie martw sie, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)
    Fredzia któraś kiedyś pisała że tantum werde jest skuteczne i bezpieczne, ale prosze Cie sprawdź to jeszcze.

U mnie taki piękny dzień, że serio nie wiem co jest grane!

Fedra, mauysia, jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

mam małe pytanie co można spożywać na ból gardła bo niestety mnie takowy dopadł???

Fedri, można płukać szałwią (często i gęsto - działanie długofalowe) albo psikać (albo ssać) Tantum Verde (skuteczne, ale działa tylko doraźnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 08:46

Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:

Fedri, można płukać szałwią (często i gęsto - działanie długofalowe) albo psikać (albo ssać) Tantum Verde (skuteczne, ale działa tylko doraźnie).

tak własnie myślałam i tak napisałam mojemu zeby mi to kupić bo niestety w domu tabletki na gardło sa i to bardzo skuteczne ale skład jest raczej nie dla osoby w ciąży ;)
    Dzięki za utwierdzeniu ze dobrze pamiętałam ze właśnie o tym pisałaś :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:

tak własnie myślałam i tak napisałam mojemu zeby mi to kupić bo niestety w domu tabletki na gardło sa i to bardzo skuteczne ale skład jest raczej nie dla osoby w ciąży ;)

Ale na pierwszym miejscu pod względem skuteczności jest szałwia, pod warunkiem, że zawsze będziesz miała pod ręką szklaneczkę i nawet raz na godzinę popłuczesz z kilka razy.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ta migająca koperta :/

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    hej ;) spójrzcie na mój wykres to nie jest możliwe,żebym miała owu w 12 dc bo byłam na monitoringu w tym dniu pęcherzyk 12 mm endo grube jak stwierdził gin. on powiedział,że owu będzie w 16 dc a nie miałam,żadnych objawów testy z Allegro to wychodzą cień cienia nie wiem juz sama :(( poradźcie proszę

Ja bym póki co zostawiła tak jak jest...wyrocznia ovu pewnie zmieni jeszcze zdanie :)

A w ogóle to witam Babeczki i szybko nadrabiam i uciekam...my niedawno wstaliśmy!!! M A S A K R A ! Matka siedzi do 2 w nocy to potem odsypia :/

Fedra, Blondi22, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:

Ale na pierwszym miejscu pod względem skuteczności jest szałwia, pod warunkiem, że zawsze będziesz miała pod ręką szklaneczkę i nawet raz na godzinę popłuczesz z kilka razy.

he he he z tym by nie było problemu płukałabym wtedy kiedy bym szła do wc na siusiu a ze robie to często to i bym często płukała ;)

Kfjatus lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:

popieram ja przy anginie w poczatkowej fazie płukalam i po 3 dniach przeszło

Ilona lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc, zostalam przywolana do tablicy... przepraszam ze tak nagle przestalam sie odzywac, ja poprostu strasznie sie boje i martwie. nie chcialam was tu zadreczac, a siebie nakręcac, dlatego tem tydzien próbowalam nie myslec. Wchodzilam w sumie tylko po wiesci od Fedruni...
    Psychicznie sie codziennie bardzo męcze, są dni kiedy wrecz pewna jestem ze jest nie tak, ze znowu nic z tego... ja poprostu martwie sie tym ze czesto wogole nie czuje sie jak w ciazy... brak mdlosci, wymiotow, piersi takie same jak byly... nie wazne.
    Dzisiaj ide w koncu do lekarza, cala drże o tą wizyte i USG, bo to ze juz dzisiaj powinno byc serduszko nie ma wątpliwosci.

Kochana, brak objawów naprawdę nie musi oznaczać nic złego! Ja z Kubą też tak miałam!! I gdy szłam na Iszą wizytę (3 tyg. po spodziewanej @ dopiero) to byłam pewna,że już w ciąży nie jestem...jak wiesz pewnie ciąża u mnie skończyła się, ale dzień przed terminem porodu :) I wierzę,że dziś , gdy Ty pójdziesz do Gina to wrócisz z mega nastrojem i już przestaniesz się denerwować :)

Fedra, zbikowa, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    hej ;) spójrzcie na mój wykres to nie jest możliwe,żebym miała owu w 12 dc bo byłam na monitoringu w tym dniu pęcherzyk 12 mm endo grube jak stwierdził gin. on powiedział,że owu będzie w 16 dc a nie miałam,żadnych objawów testy z Allegro to wychodzą cień cienia nie wiem juz sama :(( poradźcie proszę

Ja bym póki co zostawiła tak jak jest...wyrocznia ovu pewnie zmieni jeszcze zdanie :)

A w ogóle to witam Babeczki i szybko nadrabiam i uciekam...my niedawno wstaliśmy!!! M A S A K R A ! Matka siedzi do 2 w nocy to potem odsypia :/

Cześć Shaggi,

dobrze, że masz możliwość odespania :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko dobrze ze jestes ;)

a wizytą sie nie martw bedzie dobrze i serduszko malej fasolce
    bedzie bić;*

Ferda fajnie że zajrzłas ;)

Fedra, jeju, Selena, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko ja też się dołączam do dziewczynek...będzie dobrze, dużó tu już napisały a ja wpadam jak szalona i wypadam, nie wiem czy jeszcze jesteś ale wiedz, że ja znów odpoczywam( tym razem ból głowy)i mam czas by zaciskać kciuki aż do wieczora...i zaciskam mocno, nawet jak piszę...buziak i mały delikatny kopniaczek na szczęście...czekam na wieści...

Fedrunia fajnie, że weszłaś...tak sobie myślę, że lniane siemię może być osłonowo na gardziołko...szałwia jak najbardziej, nie wiem czy w ciąży można płukać solą emską...odstawić trzeba słodycze, żółty ser i kiszoną kapustę oraz ogórki kiszone...żadnych ostrych przypraw...

Tak więc myślę, że bezpieczną metodą jest płukanie gardła wodą z solą, wodą z roztworem wody utlenionej, wodą z miodem, wodą z szałwią. Takie działanie ma na celu zdezynfekowanie gardła i nawilżenie śluzówki. Jeśli dokucza Ci Fedrunia ból gardła możesz też wypróbować picie soku z malin czy ciepłego mleka z miodem i masłem. Do szałwii i siemienia lnianego możńa dodawać rumianek...ma on działanie antyseptyczne...a do potraw idealny byłby czosnek ale wiadomo jak boli, może podrażniać...

mauysia, Fedra, Blondi22, Selena, aisa, Kfjatus, Ilona lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:

Cześć Shaggi,

dobrze, że masz możliwość odespania :)

Doczytałam :)
    Kuba Mauysiu na szczęście też lubi pospać...zresztą ostatnio znów pomieszały się Mu pory snu,więc wczoraj zasnął przed 23 więc wiadomo,że do 10 pośpi...a mnie te 8 godzin też wystarczą of kors :D
    My jeszcze bez śniadania (czekamy aż odmrozi się chleb :P ) ale za to już pościel wyniesiona na balkon i pranie wstawione..baa zaraz będzie się kończyć,więc to nie tak,że jeszcze nic nie zrobiłam :P

Fedra, ja w ciąży (czy potem podczas karmienia piersią, a zasady są w zasadzie takie same) płukała, gardło wodą z amolem (przepisane przez Pediatrę!) a ostatnio wyczytałam,że nie powinno się...no nie wiem :)
    Ale tak jak mówi Mauysia, szałwia na pewno będzie trafnym wyborem :)

Odmeldowuję się teraz...pora te kanapki zrobić :)

Fedra, jeju, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ