plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona wrote:zbikowa wrote:W ogóle Kaja jak bedę w Polsce to też zamawiam widzenie z Tobą, bo mamy do siebie nie daleko, jeśli mieszkasz w Żukowie
Ja sie tak nie bawie, a ze mną to juz nikt sie nie chce spotkać.
Warum
do Ciebie dopłyniemy kajakiem, nie bój się!Ilona, Kaja, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Ilona wrote:zbikowa wrote:W ogóle Kaja jak bedę w Polsce to też zamawiam widzenie z Tobą, bo mamy do siebie nie daleko, jeśli mieszkasz w Żukowie
Warum
do Ciebie dopłyniemy kajakiem, nie bój się!
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Ilona wrote:zbikowa wrote:W ogóle Kaja jak bedę w Polsce to też zamawiam widzenie z Tobą, bo mamy do siebie nie daleko, jeśli mieszkasz w Żukowie
Warum
Ilona wiesz co spokojnie spokojnie ja jeszcze tam te twoje strony zawitam na bank !!!!!! wiec uważaj ja gaduła jestem !!!!zbikowa, Ilona lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
kopciuszku fajnie ze wszystko dobrze u twojego malenstwa. Fedruś masz wiecej ciążowych objawów niz ja, z pewnością to dobry znak. Kaja, Asia śliczne buzki macie!
Ja dzisiaj kiepsko znioslam prace. Najbardziej mi dokucza to ze musze byc 8 godzin na nogach. Dzisiaj coś kuł mnie brzuch. Do tego jestem caly czas zmeczona, spiąca, niewydajna w pracy ostatnio. Muli mnie i boli żołądek. I jak tu pracowac? Jesli ktoras zna sie na prawie pracy, to prosze o odpowiedz. Poszlabym na zwolnienie lekarskie juz, ale przeczytalam ze aby pobierac zasilek chorobowy trzeba wziąć pod uwagę tzw. okres wyczekiwania, tzn. chodzi o to, że ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia. I tu moje pytanie. Umowe o prace mam dopiero od 24.05 wiec nie ma jeszcze tych 30 dni.... ale przeciez w tej firmie pracuje od 24.04... z tym ze na miesiac mialam umowe zlecenie, byly tam tez pobierane skladki, wiec czy ta umowa zlecenie juz sie wlicza do tego "okresu wyczekiwania" czy tylko umowa o prace... Bede wdzieczna, jesli ktos wie.
Ilona, kopciuszek126, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Plemniczka witam cię powiem ci ,że w mojej byłej pracy ja kryłam tyłek przez trzy miesiące aby mogła spokojnie iść na L4 i też była na zlecenie pozniej umowa na 3 miechy ,ale poszła szybciej na L4 bo anginę dostała i tak jej się udało ,ale to co pamiętam ciężarne na zwolnienie mogą iść będąc w 3 miesiącu na L4 jesteś wtedy chroniona ,ale mogę się mylić !!!!!!!
-
nick nieaktualnyFajnie macie dziewczynki - Kaja i Aisa,że się spotkałyście
Plemniczko,współczuję kochana, a co do Twojego pytania,to niestety nie pomogę,nie znam sięZapytaj na Fb kiedyś Zosia dowiadywała mi się u swojej Mamy cosik (Ona jest fachowcem w tych sprawach
).
Ilona, mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Fajnie macie dziewczynki - Kaja i Aisa,że się spotkałyście
Plemniczko,współczuję kochana, a co do Twojego pytania,to niestety nie pomogę,nie znam sięZapytaj na Fb kiedyś Zosia dowiadywała mi się u swojej Mamy cosik (Ona jest fachowcem w tych sprawach
).
ahhh było fajowo ,ale szybko zleciało:-/Shagga_80, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaju nie no chodzi oto ze umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu... moja umowa konczy sie po 3 miesiacu ciazy wiec wiem ze muszą mi ją przedluzyc i nie mogą zwolnic.