X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Kibolom wiadro pomyj na łeb...he he i szybko do domu spierdzielić ;-)

Stali (bo chwała Bogu zamknęli się już,albo poszli?!) nie pod moim blokiem...

A za Ciebie i Sylwię trzymam mooooooooooocno kciuki , jestem z Was dumna dziewczynki :*

Ilona, sylwia1985, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny :) kopciuszku fajnie ze wszystko dobrze u twojego malenstwa. Fedruś masz wiecej ciążowych objawów niz ja, z pewnością to dobry znak. Kaja, Asia śliczne buzki macie!
    Ja dzisiaj kiepsko znioslam prace. Najbardziej mi dokucza to ze musze byc 8 godzin na nogach. Dzisiaj coś kuł mnie brzuch :/. Do tego jestem caly czas zmeczona, spiąca, niewydajna w pracy ostatnio. Muli mnie i boli żołądek. I jak tu pracowac? Jesli ktoras zna sie na prawie pracy, to prosze o odpowiedz. Poszlabym na zwolnienie lekarskie juz, ale przeczytalam ze aby pobierac zasilek chorobowy trzeba wziąć pod uwagę tzw. okres wyczekiwania, tzn. chodzi o to, że ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia. I tu moje pytanie. Umowe o prace mam dopiero od 24.05 wiec nie ma jeszcze tych 30 dni.... ale przeciez w tej firmie pracuje od 24.04... z tym ze na miesiac mialam umowe zlecenie, byly tam tez pobierane skladki, wiec czy ta umowa zlecenie juz sie wlicza do tego "okresu wyczekiwania" czy tylko umowa o prace... Bede wdzieczna, jesli ktos wie.

Plemnisiu na zwolnienie mozesz iśc po 33 dniach przepracowanych na normalną umowę. Umowa zlecenie się do niczego nie liczy :(. A umowa o prace przedłuza sie automatycznie do dnia porodu.

A tak w ogóle Witam sie z Wszystkimi!!!!

mauysia, Fedra, plemniczka, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 5 czerwca 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ludziska, gdzie wy jesteście?????

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kopciuszku:)ja jestem:)ale coś dziś nie mam weny do niczego:(aha i super kochana:)że wizyta się udała i z dzidzią wszystko ok:)oby tak dalej:)

kopciuszek126, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje :)

Kopciuszku ja cały czas czekam na jakieś zdjęcia małego szkraba :) Doczekam się? ;)

Cześć Wosebko? Nie dziwię się, że nie masz weny. Taka pogoda nie zachęca do myślenia :P

Kaja Aisa czy mogę dostać na priv link do większego zdjęcia? :)

kopciuszek126, mauysia, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Kaja, Aisa fajne z Was kobietki, tylko szkoda, że fotka taka mała.
    Kopciuszku dobrze, że z Maleństwem wszystko dobrze :*
    Sylwii życzę powodzenia, oby po badaniu wszystko pomyślnie się zakończyło.
    Pogoda od kilku dni daje się we znaki, u nas dom kryją papą i jest okropnie, bo co jakiś czas muszą przerywać pracę przez deszcz.

Wszystkim życzę dobrego dnia, oby okazał się miłym i słonecznym :)

mauysia, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu z wczorajszej wizyty nie mam zadneggo zdjecia :( a w sumie mogła zrobić bo dzidzi było tak ładnie bokiem ułożone i widziałam zarysu mojego ślicznego maleństwa :). Ale ona maltretowała moje dziecie bo chciała go obejrzeć dokładnie,a niestety nie dało sie bo wpadło w jakiś dołek i nie mogło sie wydostać i leżało w półksieżyc ułożone.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Selenko i Kfiatuszku i Ruciu ocyzwiscie

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i Asia-śliczna foteczka i jeśli mogę prosić to też chcę linka na priva do tej foteczki bo chcę Was dokładniej obejrzeć :). Ja uciekam bo mój malec mnie denerwuje....
    Miłego dnia Dziewoje :)

aisa lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ja na chwilkę. Pani dr powiedziął mi,ze mam łożysko na ścianie przedniej a w pierwszej ciąży mialam na tylnej- i tak bywa najczsciej. na przedniej zdarza się rzadziej,ale to nie jest zadna patologia. Tyle tylko, ze podobno dziecko nie potrafi zadobrze do porodu sie ustawić i niektóre kobietki maja problem-dziecko wychodzi na swiat-nie twarz a do sufitu tylko twarzą do podlogi. Powiem Wam,że sie przestraszyłam bo wtedy dziecko moze sie zakleszczyć i tylko kleszcze lub próżnociag ratują cały poród przez co dzieci potem mają zniekształcone głowki :(. Normalnie przestraszyłąm się, ale do porodu daleko i nie będę o tym teraz myśleć.Podobno ja położna jest dobra i o tym wie to ona pomaga dziecku ustawic sie w kanale rodnym tak jak trzeba! No i w razie cesarki też jest trudniej z nacinaniem-lekarz musi bardziej uważać i bardzo nisko nacinać brzuch. Ale cesarki ja nie chce w zadnym wypadku-bo chce rodzić naturalnie :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pojechałam....kapie mi na podłogę w korytarzu, mieliśmy w tym roku robić nowy dach, z różnych powodów ale kapanie było na liście, bo tam gdzie na szczycie jest klamra od piorunochromu, tam kap! kap! przy długodystansowych ulewach(tydzień bez przerwy czasem dwa) wykapuje woda.., Ale odrobinkę a że mam panele na suficie syntetyczne akurat tam, to się nie zamartwiam plamami...lecę więc dziś po przebudzeniu do łazienki a to w drugim końcu korytarza...i nagle czuję mokro i łup na prawe kolanko ocierając się lewym bokiem o ścianę...auć, aż się popłakałam po cichu za złości...dlaczego m. nie położył w to miejsce chociażby kawałka szmatki? wygląda na to, że woda się przemieściła po panelach , bo są podwieszone ...w inne miejsce i znalazła inne wyjście dla kropelek... Nie kumam facetów! wrrr...wychodził chwilę wcześniej do pracy...Teraz pewnie sobie wyobrażacie jak to strasznie u nas jest, woda na głowę się leje...ale uwierzcie, że dużo jej nie trzeba a przez noc się uzbiera i nieszczęście gotowe...idę posprzątać swoje zęby i krew z podłogi i ściany...to nic takiego nie martwcie się, mam trochę farby jeszcze :-D

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY i idę posprzątać tę plamkę...zadzwonić do m. itd. papapa

mauysia, Blondi22, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju współczuje :(

jeju lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek dziewczyny :)

Kopciuszku - dzięki za obszerny opis wizyty. To super, że wszystko OK, i ze lekarce udało się tak Ciebie wygnieść, żeby mimo niekorzystnego ułożenia malucha wszystko dokładnie zbadać.

Asiu i Kaju - miło mi Was poznać na zdjęciu :D Macie takie uśmiechnięte buzie, że o wiele milej się robi mimo szarugi na dworze. Kaja, a sprawdziłaś dowód Aisy? Bo może podesłała na spotkanie swoją siostrę bliźniaczkę...

Plemniczko - niestety aż tak dobrze się w tym nie orientuję (Ilonko, dzięki za wiarę w moje kompetencje :D), ale Kopciuszek już Ci poradził, no i możesz podpytać Zosię-Ktosię na FB, jak zasugerowała Shagga. Ja też sądzę, że powinnaś powoli myśleć o jakimś zwolnieniu albo czymś, bo stojący tryb pracy to masakra dla kobiety w ciaży - pod koniec dnia pewnie "odpadają" Ci nogi, a i brzuch tez możesz mieć przez to bardziej napięty.

Fajnie się czyta Wasze typy co do płci :D Ruciu, widzę, że trzymasz "oko i ucho na pulsie spraw" i pamiętasz o moim jutrzejszym porannym USG :)

Kfjatus, zbikowa, Fedra, plemniczka, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Kaja, Aisa- super z Was dziewczyny!
    Shagga- kupiłaś coś? ;)
    Miłego dzionka wszystkim!
    dscf4211.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 06:28

mauysia, Ola_czeka, Kaja, Blondi22, zbikowa, Fedra, gocha04, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D Kopciuszku :-) nic się nie stało, tylko kolano nieco piecze, jak zainstaluję kamery to kiedyś wrzucę filmik pt. "latający kaszalot" hehe dobra zmykam...papapa

kopciuszek126, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    jeszcze ja na chwilkę. Pani dr powiedziął mi,ze mam łożysko na ścianie przedniej a w pierwszej ciąży mialam na tylnej- i tak bywa najczsciej. na przedniej zdarza się rzadziej,ale to nie jest zadna patologia. Tyle tylko, ze podobno dziecko nie potrafi zadobrze do porodu sie ustawić i niektóre kobietki maja problem-dziecko wychodzi na swiat-nie twarz a do sufitu tylko twarzą do podlogi. Powiem Wam,że sie przestraszyłam bo wtedy dziecko moze sie zakleszczyć i tylko kleszcze lub próżnociag ratują cały poród przez co dzieci potem mają zniekształcone głowki :(. Normalnie przestraszyłąm się, ale do porodu daleko i nie będę o tym teraz myśleć.Podobno ja położna jest dobra i o tym wie to ona pomaga dziecku ustawic sie w kanale rodnym tak jak trzeba! No i w razie cesarki też jest trudniej z nacinaniem-lekarz musi bardziej uważać i bardzo nisko nacinać brzuch. Ale cesarki ja nie chce w zadnym wypadku-bo chce rodzić naturalnie :)

Kopciuszku, u mnie użyto próżnociągu i Leo nie ma - ani nie miał - zniekształconej główki. A tak w ogóle to dzieci generalnie mają trochę zniekształcone główki po naturalnym porodzie, czemu się nie dziwię, myśląc przez jaką dziurkę od klucza muszą się przedostać ;) Na szczęście natura o wszystkim pomyślała i główki noworodków są jeszcze elastyczne i "gumowe", żeby ułatwić przeprawę :)

Fedra, kopciuszek126, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry!
    Kaja, Aisa- super z Was dziewczyny!
    Shagga- kupiłaś coś? ;)
    Miłego dzionka wszystkim!
    dscf4211.JPG
    Wow, imprezka na przystani...

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus, widzę że temperatura nadal wysoko - to jaką masz w końcu strategię - testing czy czeking jeszcze parę dni?

aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie zaraz pójdę na mój monologowy rekord...

Ja rozumiem, że pogoda dziś do bani ale... KUKURYKUUUUUU wstawać, szkoda dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 06:33

Rucia, Kaja, Sandraa, zbikowa, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ