X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    11- w lutym
    14 - w marcu
    12 - w kwietniu
    No i to przeczy temu co tu zawsze powtarzane jest,że fl jest zawsze stała...ale tak czy inaczej do minimalnej fl jeszcze Ci trochę brakuje,więc proszę nie spiesz się z tym testem! Chyba,że przyszłą niedzielę miałaś na myśli!

A w wolnej chwili przeczytaj mojego mega długiego posta do a-koczka o niespieszeniu się!! Wyjdzie Ci najprawdopodobniej -, bo jest za wcześnie!! I co, weźmiesz ten wynik pod uwagę? Będziesz zastanawiała się, pewnie za wcześnie zrobiony test a kaska pójdzie na marne. Poczekaj!

aisa lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No i to przeczy temu co tu zawsze powtarzane jest,że fl jest zawsze stała...ale tak czy inaczej do minimalnej fl jeszcze Ci trochę brakuje,więc proszę nie spiesz się z tym testem! Chyba,że przyszłą niedzielę miałaś na myśli!

A w wolnej chwili przeczytaj mojego mega długiego posta do a-koczka o niespieszeniu się!! Wyjdzie Ci najprawdopodobniej -, bo jest za wcześnie!! I co, weźmiesz ten wynik pod uwagę? Będziesz zastanawiała się, pewnie za wcześnie zrobiony test a kaska pójdzie na marne. Poczekaj!

czytalam shagusia czytalam no ale skad te 9 dni plamien?nigdy tak nie mialam ...juz chce albo szybko @ albo ...zreszta niewiadomo kiedy owulka byla bo ovu ciagle mi zmienial kreski ...a zreszta jak zobaczysz wtedy robilam test i wyszedl negatywny a ovu mi i tak owulke wyznaczylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nie no faza lutealna jest zawsze stala, widocznie Sylwia miala w roznych terminach owulacje i wychodzi z tego ze nie dokladnie wtdy kiedy myslala

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czytalam shagusia czytalam no ale skad te 9 dni plamien?nigdy tak nie mialam ...juz chce albo szybko @ albo ...zreszta niewiadomo kiedy owulka byla bo ovu ciagle mi zmienial kreski ...
    Będę może mało delikatna! Myślisz,że plamienie może świadczyć o ciąży?
    Oszczędź sobie nerwów i poczekaj...a za zaoszczędzone na niepotrzebnie wydane testy (bo zakładam,że teraz na bank wyjdzie negatyw więc za kilka dni kupisz nowy test,tłumacząc sobie,że było za wcześnie i może teraz wyjdzie +) za tydzień od razu idź na betę np :)

PS. Za wcześnie wykonany test nie przyspieszy Ci @

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Będę może mało delikatna! Myślisz,że plamienie może świadczyć o ciąży?
    Oszczędź sobie nerwów i poczekaj...a za zaoszczędzone na niepotrzebnie wydane testy (bo zakładam,że teraz na bank wyjdzie negatyw więc za kilka dni kupisz nowy test,tłumacząc sobie,że było za wcześnie i może teraz wyjdzie +) za tydzień od razu idź na betę np :)

PS. Za wcześnie wykonany test nie przyspieszy Ci @
    wiem wiem shagunia ale ciekawosc mnie zzera coz to za plamienia ale pewnie poczekam do nastepnego poniedzialku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:59

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wiem wiem shagunia ale ciekawosc mnie zzera coz to za plamienia ale pewnie poczekam do nastepnego poniedzialku
    Oszczędź sobie stresu i poczekaj,a póki co wmawiaj sobie,że jeszcze za wcześnie na testowanie...w przyszłym tygodniu będę trzymała kciuki :)

aisa lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje !!!!!!!!!zadnego testu !!!!!!!!!!!!!
    dobra kochane zbieram sie bo sie nie wyrobie ...buziaki i milego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 19:03

plemniczka, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    masz racje !!!!!!!!!zadnego testu !!!!!!!!!!!!!
    dobra kochane zbieram sie bo sie nie wyrobie ...buziaki i milego wieczoru
    Spadam i ja...kolacja sama się nie zrobi...a my kolejny wieczór sami, bo M dalej wypracowuje lewiznę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hmm nie no faza lutealna jest zawsze stala, widocznie Sylwia miala w roznych terminach owulacje i wychodzi z tego ze nie dokladnie wtdy kiedy myslala
    Korzystając z przymusowego przestoju przy przygotowywaniu kolacji napiszę coś co mi się nasuwa...wiadomo, że w warunkach domowych nie da się precyzyjnie określić terminu owu na podstawie obserwacji (o czym zawsze powtarza Mauysia) tylko monitoring mógłby powiedzieć dokładnie kiedy owu była dlatego wg mnie nie można mówić o stałości fl i to najczęśćiej widać na wykresach co miesiąc są różnice między domniemaną owu a terminem znienawidzonej @...dlatego ja skłaniałabym się do teorii,że co najwyżej można w przybliżeniu określić długość fazy lutealnej.

Jeju, jestem pewna,że zaraz po kupnie patelni pochwaliłam się tym faktem :) Tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję,bo gdyby nie Ty to na pewno miałabym tej patelni, a jest suuuuuuuuuuuuuper :)
    Naleśniczki były z dżemem wiśniowym (naszym ulubionym) i były mniam...teraz uciekam bo już mogę kończyć kolację :)

Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no faza lutealna jest zawsze stała Shaggi, to wlasnie termin owulacji moze byc ruchomy, ale fl powinna miec taka sama ilosc dni zawsze. A ze co miesiac sa roznice miedzy owulacją a terminem @ to wynika z tego ze owulacja moze nastapic w roznych dniach cyklu i ze np ovufriend zle zaznaczy nam owulacje.

Z pytan i odpowiedzi ovufriend:

"Co to jest faza lutealna?
    Faza lutealna jest to okres rozpoczynający się od pierwszego dnia po owulacji do końca cyklu (czyli dzień przed kolejną miesiączką). W OvuFriend po wykryciu owulacji każdego dnia na wykresie zaczynają naliczać się tzw. DPO (Dni Po Owulacji), suma tych dni to właśnie długość Twojej fazy lutealnej. Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl. Znając długość swojej fazy lutealnej jesteś w stanie dokładnie wyliczyć kiedy po owulacji możesz spodziewać się kolejnej miesiączki, a tym samym kiedy najlepiej zrobić test ciążowy?"

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

witam was wieczorową porą i ....Blondi synek dość wysoki i fajniutki :-) i jeszcze jednego przystojniaka widziałam ,ale już mi umkneło ,której był Synek taki seksi w Kapeluszu ;-) ,noo Shaggi synek też przystojniak ,aby się nie smuciłam ;-) dla mnie Każde dziecko jest rewelacyjne !!!!!

Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps i dodałam dziś swoje trzy euro centy i teraz znikam bo drzemałam i dalej mnie spanie męczy ;-/

Ola_czeka, Blondi22, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-0 ile mam lajków ulala

Blondi22 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuchna, Ty nie śpij tyle bo ja czekam na wynik testu ;-) :*

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    witam was wieczorową porą i ....Blondi synek dość wysoki i fajniutki :-) i jeszcze jednego przystojniaka widziałam ,ale już mi umkneło ,której był Synek taki seksi w Kapeluszu ;-) ,noo Shaggi synek też przystojniak ,aby się nie smuciłam ;-) dla mnie Każde dziecko jest rewelacyjne !!!!!
    e tam ma tylko 113cm wzrostu ;)

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wczoraj troszkę pogadałam z m i nam zeszło do 1 w nocy i miałam wstawać o 5 i nie mierzyłam bo za krótki sen był i już rwany bo na sten bay spałam i lipa :-/ ,ale do jutra lub niedzieli wytrzymamy co ? ja tak nie wiem jak reszta ;-)

Gunia, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi będzie laseczki wyrywaj mały amant :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    nie no faza lutealna jest zawsze stała Shaggi, to wlasnie termin owulacji moze byc ruchomy, ale fl powinna miec taka sama ilosc dni zawsze. A ze co miesiac sa roznice miedzy owulacją a terminem @ to wynika z tego ze owulacja moze nastapic w roznych dniach cyklu i ze np ovufriend zle zaznaczy nam owulacje.
    Kochana, chyba nie zrozumiałaś mnie...chodziło mi o to,że: co miesiąc ovu wyznacza nam owulację na podstawie obserwacji, które jak wiemy łatwo zaburzyć no i przez to wychodzi,że raz od tej wyznaczonej owu do @ było tyle, raz tyle, a raz tyle i teraz którą wartość uznać za długość naszej fl? A żadną w 100% nie możemy przyjąć, bo każda może być obarczona błędem! Co innego gdyby kilka miesięcy chodziło się na monitoring i za każdym razem precyzyjnie określiło się datę owu wtedy można by może przyjąć że znamy długość fl dokładnie...a jako,że posługujemy się tu tylko własnymi obserwacjami to jak można przyjąć,że nasza fl jest stała, skoro jej nie znamy? Wiesz co mam na myśli :) ?

Kaja,gdzie Twój dzisiejszy pomiar tempki?

Blondi ile Kubuś (Twój of kors) ma lat :) ?

A ja odmeldowuję się do wanny :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=-WCnpZruNoo Sylwia tu dopiero słychać jak śpiewa bez fałszu ;-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga już Guni odp na twoje pytanie Słoneczko :-) spałam dziś mało ledwie 4 godzinki :-/

Shagga_80 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 3309 3310 3311 3312 3313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ