X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie robiłam dzis bete wyszła 2 czy jest szansa na ciaze cyz juz raczej nie prosze poradzcie tylko tak szczerze

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku jeżeli wyszła Ci 2, to raczej nic z tego :( Nawet 8 dni po (teoretycznie ) owulacji poziom powinien być większy. Poziom bety wzrasta tuż po zapłodnieniu.

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki tak tez myslałam przeleciałam wszystkie fora i gdzies iskierka zaswieciła ale jak widac niemam co sie juz dłuzej łudzic

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D
    Wpadlam na chwile sie przywitać. Z góry przepraszam, ale nie dam rady nadrobić co napisalyscie. Od kad jestem w Polsce mam tak napięty grafik, ze moj dzień to jakiś wyścig. Masakra. Całe szczęście, ze M we wtorek juz jedzie z powrotem do Niemiec to ja w koncu sobie odpoczne. Ile mozna odwiedzać ciotki, pociotki i innych. Tu grill, tu imieniny, tu ognisko. Dzisiaj piątek, my jesteśmy od środy, a ja jeszcze nie zdążyłam nawet dobrze sie rozpakowac w domku. Ech. Wredna jestem ale jak on mnie tym wkurza. No w tyłku ma chyba robaki, ze nie moze nawet chwili usiedziec.
    Sciskam was mocno i do środy jak coś ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 16:42

Shagga_80, Kaja, Ola_czeka, kiti, Blondi22, Rucia, Gunia, jeju, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczku raczej zbyt niska ta beta, tak jak mówi Rucia...

Ilonko życzę odpoczynku i więcej czasu dla nas :P
    A z drugiej strony fajnie, że możecie spotkać się z bliższą i dalszą rodzinką i dobrze, że spędzacie czas tak aktywnie, bo Wiki będzie miała dużo wspomnień z Polski :)

jeju, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauyś, jak zwykle nie mogę napatrzeć się na Twojego Leosia, On jest boooooski...i taki do Ciebie podobny :)

A-koczek, kurcze a ja sama nie wiem...jesteś jeszcze ponad tydzień przed terminem @...należy Ci się klaps za spieszenie się z tą betą...jak dla mnie dziś to nic nie przesądza, jesteś dopiero w 8dpo i 21dc jeszcze wszystko może się zdarzyć...NIE SPIESZYĆ MI SIĘ NASTĘPNYM RAZEM!(O ile będzie następny raz :) ).

Wkleję co znalazłam:
    Kluczowe 6 – 12 dni
    "Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml). Wówczas otwiera się możliwość przeprowadzenia testu ciążowego".

Ola_czeka, a-koczek, Kfjatus, jeju, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duży rozjazd terminów..., może test już wyjść 8 dni po owulacji...no 9 dni po owu...niech będzie...witam ponownie...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga nie wiem dlaczego ale nie wiedziałam dotąd, że kupiliście tą patelnię...(żadna w tym moja zasługa) kłopoty tylko z tego pewnie wynikły...też chyba sobie sprawię taką dodatkową patelnię, bo ta z eco jest bardzo głęboka...dziewczynko ja tak żartobliwie o tym fofie ;-) powinnam była dłużej zostać dla wyjaśnienia ale projektant pukał za chwilę i taki efekt...plany się zmieniły...dach za rok, pokój będzie ale balkony dwa, jeden od ogrodu a drugi narożny , zobaczycie kiedyś, myślę, że będzie jakaś wizualizacja...tak myślę...no hmmm...co tu jeszcze....

Rucia powiem Ci, że doczekasz się za chwilkę czasu gdy córcia będzie musiała więcej się uczyć...a wyróżnienie w pierwszej, drugiej i trzeciej klasie to nie byle co! Nie każde dziecko jest tak wyróżniane, sama wiesz przecież...

Ach jak fajnie, że koniec roku, tylko te deszcze nie dają zbyt wielu powodów do radości, oprócz mniejszego rachunku za wodę...

Rucia, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze sie pospieszylam ale przez przypadek zaparkowalam pod labolatorium weszlam pani mowi ze od reki wyniki wiec mysle co mi tam jedyne co mnie zastanawia to spytala sie mnie ile jestem po mniemanym zaplodnieniu ja walnelam gafe i mowie ze chyba 10 dni ona mi mowie w takim razie nierozcienczam ale o co chodzilo to niewiem. tez ten watek znalazlam i jezeli ovu byla w nocy z 13 na 14 wiec moze byc dzis 7 a nie 8 dpo wiec moze dopiero od jutra zacznie narastac
    gdzie sna formum wyczytalam rowniez ze jak jest juz powyzej 1 tzn ze doszlo do zaplodnienia tylko ciekawe czy sie utrzyma i rozwinie dlatego znowu narobilam sobie nadzieji a ze to moj ostani cykl bo przez najblizsze pare miesiecy niebedzie okzaji wiec .......
    ale dzieki za info
    Shagga_80 wrote:
    Mauyś, jak zwykle nie mogę napatrzeć się na Twojego Leosia, On jest boooooski...i taki do Ciebie podobny :)

A-koczek, kurcze a ja sama nie wiem...jesteś jeszcze ponad tydzień przed terminem @...należy Ci się klaps za spieszenie się z tą betą...jak dla mnie dziś to nic nie przesądza, jesteś dopiero w 8dpo i 21dc jeszcze wszystko może się zdarzyć...NIE SPIESZYĆ MI SIĘ NASTĘPNYM RAZEM!(O ile będzie następny raz :) ).

Wkleję co znalazłam:
    Kluczowe 6 – 12 dni
    "Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml). Wówczas otwiera się możliwość przeprowadzenia testu ciążowego".

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zbieram sie na koncerty - moj ma sluzbe a ja umowilam sie z kolezanka i idziemy .Mam byc voovoo, hej, koma, gueno apes , zakopower i myslovitz ....
    mam nadzieje ze fajnie bedzie. Oj dawno nie bylam nigdzie bez swojego G..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:15

zbikowa, Blondi22, Rucia, Kfjatus, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Wiem ze sie pospieszylam ale przez przypadek zaparkowalam pod labolatorium weszlam pani mowi ze od reki wyniki wiec mysle co mi tam jedyne co mnie zastanawia to spytala sie mnie ile jestem po mniemanym zaplodnieniu ja walnelam gafe i mowie ze chyba 10 dni ona mi mowie w takim razie nierozcienczam ale o co chodzilo to niewiem. tez ten watek znalazlam i jezeli ovu byla w nocy z 13 na 14 wiec moze byc dzis 7 a nie 8 dpo wiec moze dopiero od jutra zacznie narastac
    gdzie sna formum wyczytalam rowniez ze jak jest juz powyzej 1 tzn ze doszlo do zaplodnienia tylko ciekawe czy sie utrzyma i rozwinie dlatego znowu narobilam sobie nadzieji a ze to moj ostani cykl bo przez najblizsze pare miesiecy niebedzie okzaji wiec .......
    ale dzieki za info

Powiem tak, możliwe,że jest tak jak mówią dziewczyny, a więc, że gdyby miało dojść do zapłodnienia,to już ta beta wskazywałaby na to, może tak, może nie...w końcu wiadomo,że beta przyrasta po zagnieżdżeniu,a to wiadomo trwa! Tak więc moja rada jest taka...potraktuj,że negatywna beta świadczy o tym,że raczej ciąży nie ma...a najwyżej mile się zaskoczysz :) A na przyszłość (i Ty i pozostałe) NIE SPIESZYĆ SIĘ! beta bliżej terminu @ albo w ogóle w dniu @ byłaby na bank wiarygodna...będę powtarzała do znudzenia, zawsze warto zastanowić się przed wykonaniem badania (jakiegokolwiek) co wynik nam da, czy rozwieje wątpliwości, czy wręcz przeciwnie? Tu na forum nauczyłam się czegoś nowego , bo kiedyś uważałam test za wyrocznię a jak wiecie nie raz było,że test wychodził + a okazywało się,że ciąży nie ma, czy odwrotnie, a za to beta zawsze była wiarygodna...tyle,że ja uważam,że ważny jest czas wykonania jej. Tyle :P Powymądrzałam się :D

kiti, Ola_czeka, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak nie dostane @ do niedzieli to w poniedzialek kupuje test i robie - moze cud sie zdarzy?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja jak nie dostane @ do niedzieli to w poniedzialek kupuje test i robie - moze cud sie zdarzy?
    Ile zwykle fl trwa u Ciebie?

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No ekstra, ale elegant! Z tego co widzę, chyba najwyższy w grupie :)
    tam były dwie grupu 3 i 4 latki ;) no wzrostem jest taki jak ci ze starszej grupy kilka osob ;)

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=DGIgXP9SvB8
    lubicie ta piosenke
    ja KOCHAM

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ile zwykle fl trwa u Ciebie?
    nie wiem o co pytalas czy o @ czy o plamienia czy o owulke

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi i Rucia gratuluje zdolnych dzieciaczkow ;)

Mauysia pzystojniak z Leosia ;)

Rucia, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    nie wiem o co pytalas czy o @ czy o plamienia czy o owulke
    fl- a więc faza lutealna (a więc od owulacji do @).

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Shagga pytala o faze lutealną, czyli ile dni od owulacji do @...

Shagga_80, sylwia1985 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    fl- a więc faza lutealna (a więc od owulacji do @).

11- w lutym
    14 - w marcu
    12 - w kwietniu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 3308 3309 3310 3311 3312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ