X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a ty słysząłaś jakie imię ma królewicz

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    A teraz jeszcze moja relacja z dzisiejszej wizyty u gina. Kobitka mega opryskliwa, ode wejścia "czego?" i skwaszony wyraz twarzy. Na szczęście moja koleżanka mi powiedziała, że też ostatnio u niej była i że jest jakaś zmierzła więc żebym się przygotowała.
    Wchodzę i mówię po co przyszłam. Że 2 rzeczy. 1-niech wystawi nowe skierowania na badania bo się przedawniły i laboratorium LM chce nowe. Ona na to-"bez sensu, nie mogły się przedawnić". Tłumaczyłam jak krowie na rowie że mogły i nie mogę badań zrobić. Powiem Wam, że dopóki nie zaczęłam gadki że mi endokrynolog kazał i mam niedoczynność tarczycy i chcemy dziecko, blablabla, to uważała że badania bez sensu. No ale wypisała wszystko łądnie na nowo, więc od soboty zaczynam się kłuć :)
    2 sprawa - mówię że jestem zaraz po owu i że może by mnie zbadała i usg zrobiła jak tam wszystko wygląda, czy jest pęcherzyk itp itd. Ona na to: "bez sensu. Po co?". No to ja dalej uświadamiam ją "że nigdy mi nie robili monitoringu żadnego to dobrze by było wiedzieć że owy była, czy jest ciałko żółte itp itd. Same wiecie. Czułam się jakoś bardziej dokształcona niż ona ;)
    Ginka dalej "po co?". Nie chciała. Nieprzejednana była. Potem sprawdza w systemie i mówi "o, pani nie miała u nas nigdy usg". Ja sobie myślę "co za odkrycie, przecież mówiłam od początku", ale nic tylko się na nią gapię i kiwam głową. No to mówi "to wypiszę na nastęny cykl, niech sobie pani zrobi". No to z wielką łąchą wypisała. Także plus taki że mam skierowania na 3 badania usg w nastęnym cyklu żeby pooglądać czy będzie owi, czy jest owu i czy pękło jajo :D
    No, zobaczymy teraz czy uda się zapisać na te badania w terminach.
    Jak to się robi w LM? Na tej ogólnej infolinii, czy do gina na wizytę się trzeba zarejestrować? I nie ma problemy z terminami? Bo to trochę szalone jest żeby tak się na zapas wstrzelić na 3 wizyty akurat w dobrym terminie.
    No, ogólnie jestem zadowolona bo skierowania na hormony mam. Cała masa badań będzie. Oprócz hormonów tarczycy, to progesteron 3 razy, prolaktyna, estradiol, glukoza i coś tam na czczo, a reszty to nie pamiętam...
    ps.
    A ja dzisiaj ogóreczki w zalewie kwaśnej z chili robiłam :)
    Ilonka, zapodaj swój przepisik na ogóreczki z curry :)

Dzwonisz na ogólną infolinie tam gdzie się umawia wizyty ale to jak dostaniesz @ dopiero i mówisz ze masz skierowanie na monitoring i mówisz na któe dni potrzebujesz babki szukają i Cię wpisują raczej jesli masz monitoring nie powinno być z terminami problemu tylko musisz wiedzieć w których dniach cyklu chcesz mieć wykonany monitoring :)

Muska lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wróciłyśmy ze szpitala. Udało się wszystko szybko załatwić. Miałyśmy robioną tomografię i jakieś badanie kamerką przez nos :) Jutro tylko muszę zadzwonić kiedy dostaniemy wypis, jak wyszła tomografia i kiedy się umawiamy na zabieg :) Także wszystko idzie sprawnie i błyskawicznie :)

AGA 30, Ola_czeka, Selena, mauysia, Kfjatus, zbikowa, Muska, Fedra, Blondi22, kiti, sylwia1985, Sandraa, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to fajnie żz juz po bólu
    Rucia wrote:

Wróciłyśmy ze szpitala. Udało się wszystko szybko załatwić. Miałyśmy robioną tomografię i jakieś badanie kamerką przez nos :) Jutro tylko muszę zadzwonić kiedy dostaniemy wypis, jak wyszła tomografia i kiedy się umawiamy na zabieg :) Także wszystko idzie sprawnie i błyskawicznie :)

Rucia lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko, czy oczekujesz, ze na podstawie informacji, że jesteś jeszcze przed terminem miesiączki i że wczoraj bolały Cię jajniki - orzekniemy czy jesteś w ciąży?

AGA 30, Selena, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

To to fajnie że tak szybko poszło!!!:-)

Rucia lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Olcia a ty słysząłaś jakie imię ma królewicz

Ktoś tu nie nadrabiał wpisów...

Kfjatus lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, wkładanie kamery do nosa chyba nie było najprzyjemniejszą chwilą w życiu Kini, nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wam napisze o mojej mamusi!!!
    Wróciła z soboty na niedzielę!!Przywiozła kasiorki żeby popłacić zaległy czynsz!!!Ja myślałam że ok 2 tyś będzie miała zaległości a tam 3 tyś z hakiem !!!Zapłaciła 2 tyś tylko i wymyśliła że jedzie znowu do pracy do niemiec!!!Podobno 2 sierpnia ma wyjazd znowu!!!no ja jej orzekłam że z bratem już nie zostanę bo ram mogłam jej pomóc żeby sobie zarobiła na długi ale ja nie bedę wychowywać jej syna mam swoje życie plany i wogóle!!!
    No to znalazla opiekę u mojej przyszłej bratowej ale czy to jej przejdzie to nie wiem bo mój brat siedzi w (pace , więzieniu , dziupli jak kto woli)
    i kuratorka może się nie zgodzić!!!
    Ach cudowną rodzinkę mieć!!!!:-)
    Ps. a moja siostra miała iść na odwyk tydzień temu ale nie poszła bo na gazetki i tv pieniązków nie miala!!!:-):-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 11:33

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo pracuje i czasami zdarza mi sie cos przeoczyć. wiec jezeli juz wiesz to ty chyba gdzies tam wysoko masz jakies wzgledy ciagle cos ponadczasowego ci sie zdarza
    Ola_czeka wrote:
    Ktoś tu nie nadrabiał wpisów...

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Rucia, wkładanie kamery do nosa chyba nie było najprzyjemniejszą chwilą w życiu Kini, nie?

Kinia mówi, że trochę ją swędziało, ale my mamy duże nochale w środku, więc nie było tak tragicznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A teraz wam napisze o mojej mamusi!!!
    Wróciła z soboty na niedzielę!!Przywiozła kasiorki żeby popłacić zaległy czynsz!!!Ja myślałam że ok 2 tyś będzie miała zaległości a tam 3 tyś z hakiem !!!Zapłaciła 2 tyś tylko i wymyśliła że jedzie znowu do pracy do niemiec!!!Podobno 2 sierpnia ma wyjazd znowu!!!no ja jej orzekłam że z bratem już nie zostanę bo ram mogłam jej pomóc żeby sobie zarobiła na długi ale ja nie bedę wychowywać jej syna mam swoje życie plany i wogóle!!!
    No to znalazla opiekę u mojej przyszłej bratowej ale czy to jej przejdzie to nie wiem bo mój brat siedzi w (pace , więzieniu , dziupli jak kto woli)
    i kuratorka może się nie zgodzić!!!
    Ach cudowną rodzinkę mieć!!!!:-)
    Ps. a moja siostra miała iść na odwyk tydzień temu ale nie poszła bo na gazetki i tv pieniązków nie miala!!!:-):-(

eee yyy hmmm o.o

AGA 30 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIewióreczko, to czy jesteś w ciąży to okaże się dopiero po minięciu terminu Twojej @, najlepiej biorąc pod uwage najdłużej trwający cykl.

A tak poza tym, to skoro masz nieregularne cykle, to nie zakładaj, że masz tylko kilka dni płodnych np. od 15-19 dnia, bo de facto możesz miec dni płodne w całkiem innym czasie i przez to w ogóle nie trafiać we właściwe dni. Przy nieregularnych cyklach trzeba sobie przedłużyć ten przedział potencjalnie płodny.

Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczek, jeśli próbujesz mi wmówić, że cokolwiek na świecie, nawet praca zarobkowa, jest ważniejsze, niż nius, że król będzie nosił moje imię, to sorry, ale nie łykam tego.

AGA 30, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, współczuję sytuacji, ale fajnie, że umiesz stawiać granice włażenia sobie na głowę.

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Koczek, jeśli próbujesz mi wmówić, że cokolwiek na świecie, nawet praca zarobkowa, jest ważniejsze, niż nius, że król będzie nosił moje imię, to sorry, ale nie łykam tego.
    Żeby woda sodowa do główki nie uderzyła hi ih hi hi!!:-)

Sandraa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aga, współczuję sytuacji, ale fajnie, że umiesz stawiać granice włażenia sobie na głowę.
    W końcu się nauczyłam!!!:-)

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Żeby woda sodowa do główki nie uderzyła hi ih hi hi!!:-)

Ściąć ją!!

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ściąć ją!!
    A niby to za cio cio?????

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisajd, w obecnej sytuacji myślę, że możemy już oficjalnie z "Prezydentowej" przemianować mnie na "Królową"

mauysia, AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3615 3616 3617 3618 3619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ