plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Muska wrote:A teraz jeszcze moja relacja z dzisiejszej wizyty u gina. Kobitka mega opryskliwa, ode wejścia "czego?" i skwaszony wyraz twarzy. Na szczęście moja koleżanka mi powiedziała, że też ostatnio u niej była i że jest jakaś zmierzła więc żebym się przygotowała.
Wchodzę i mówię po co przyszłam. Że 2 rzeczy. 1-niech wystawi nowe skierowania na badania bo się przedawniły i laboratorium LM chce nowe. Ona na to-"bez sensu, nie mogły się przedawnić". Tłumaczyłam jak krowie na rowie że mogły i nie mogę badań zrobić. Powiem Wam, że dopóki nie zaczęłam gadki że mi endokrynolog kazał i mam niedoczynność tarczycy i chcemy dziecko, blablabla, to uważała że badania bez sensu. No ale wypisała wszystko łądnie na nowo, więc od soboty zaczynam się kłuć
2 sprawa - mówię że jestem zaraz po owu i że może by mnie zbadała i usg zrobiła jak tam wszystko wygląda, czy jest pęcherzyk itp itd. Ona na to: "bez sensu. Po co?". No to ja dalej uświadamiam ją "że nigdy mi nie robili monitoringu żadnego to dobrze by było wiedzieć że owy była, czy jest ciałko żółte itp itd. Same wiecie. Czułam się jakoś bardziej dokształcona niż ona
Ginka dalej "po co?". Nie chciała. Nieprzejednana była. Potem sprawdza w systemie i mówi "o, pani nie miała u nas nigdy usg". Ja sobie myślę "co za odkrycie, przecież mówiłam od początku", ale nic tylko się na nią gapię i kiwam głową. No to mówi "to wypiszę na nastęny cykl, niech sobie pani zrobi". No to z wielką łąchą wypisała. Także plus taki że mam skierowania na 3 badania usg w nastęnym cyklu żeby pooglądać czy będzie owi, czy jest owu i czy pękło jajo
No, zobaczymy teraz czy uda się zapisać na te badania w terminach.
Jak to się robi w LM? Na tej ogólnej infolinii, czy do gina na wizytę się trzeba zarejestrować? I nie ma problemy z terminami? Bo to trochę szalone jest żeby tak się na zapas wstrzelić na 3 wizyty akurat w dobrym terminie.
No, ogólnie jestem zadowolona bo skierowania na hormony mam. Cała masa badań będzie. Oprócz hormonów tarczycy, to progesteron 3 razy, prolaktyna, estradiol, glukoza i coś tam na czczo, a reszty to nie pamiętam...
ps.
A ja dzisiaj ogóreczki w zalewie kwaśnej z chili robiłam
Ilonka, zapodaj swój przepisik na ogóreczki z curry
Dzwonisz na ogólną infolinie tam gdzie się umawia wizyty ale to jak dostaniesz @ dopiero i mówisz ze masz skierowanie na monitoring i mówisz na któe dni potrzebujesz babki szukają i Cię wpisują raczej jesli masz monitoring nie powinno być z terminami problemu tylko musisz wiedzieć w których dniach cyklu chcesz mieć wykonany monitoringMuska lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyDzień dobry
Wróciłyśmy ze szpitala. Udało się wszystko szybko załatwić. Miałyśmy robioną tomografię i jakieś badanie kamerką przez nosJutro tylko muszę zadzwonić kiedy dostaniemy wypis, jak wyszła tomografia i kiedy się umawiamy na zabieg
Także wszystko idzie sprawnie i błyskawicznie
AGA 30, Ola_czeka, Selena, mauysia, Kfjatus, zbikowa, Muska, Fedra, Blondi22, kiti, sylwia1985, Sandraa, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość
-
no to fajnie żz juz po bóluRucia wrote:Dzień dobry
Wróciłyśmy ze szpitala. Udało się wszystko szybko załatwić. Miałyśmy robioną tomografię i jakieś badanie kamerką przez nosJutro tylko muszę zadzwonić kiedy dostaniemy wypis, jak wyszła tomografia i kiedy się umawiamy na zabieg
Rucia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Dzień dobry
Rucia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA teraz wam napisze o mojej mamusi!!!
Wróciła z soboty na niedzielę!!Przywiozła kasiorki żeby popłacić zaległy czynsz!!!Ja myślałam że ok 2 tyś będzie miała zaległości a tam 3 tyś z hakiem !!!Zapłaciła 2 tyś tylko i wymyśliła że jedzie znowu do pracy do niemiec!!!Podobno 2 sierpnia ma wyjazd znowu!!!no ja jej orzekłam że z bratem już nie zostanę bo ram mogłam jej pomóc żeby sobie zarobiła na długi ale ja nie bedę wychowywać jej syna mam swoje życie plany i wogóle!!!
No to znalazla opiekę u mojej przyszłej bratowej ale czy to jej przejdzie to nie wiem bo mój brat siedzi w (pace , więzieniu , dziupli jak kto woli)
i kuratorka może się nie zgodzić!!!
Ach cudowną rodzinkę mieć!!!!
Ps. a moja siostra miała iść na odwyk tydzień temu ale nie poszła bo na gazetki i tv pieniązków nie miala!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 11:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:A teraz wam napisze o mojej mamusi!!!
Wróciła z soboty na niedzielę!!Przywiozła kasiorki żeby popłacić zaległy czynsz!!!Ja myślałam że ok 2 tyś będzie miała zaległości a tam 3 tyś z hakiem !!!Zapłaciła 2 tyś tylko i wymyśliła że jedzie znowu do pracy do niemiec!!!Podobno 2 sierpnia ma wyjazd znowu!!!no ja jej orzekłam że z bratem już nie zostanę bo ram mogłam jej pomóc żeby sobie zarobiła na długi ale ja nie bedę wychowywać jej syna mam swoje życie plany i wogóle!!!
No to znalazla opiekę u mojej przyszłej bratowej ale czy to jej przejdzie to nie wiem bo mój brat siedzi w (pace , więzieniu , dziupli jak kto woli)
i kuratorka może się nie zgodzić!!!
Ach cudowną rodzinkę mieć!!!!
Ps. a moja siostra miała iść na odwyk tydzień temu ale nie poszła bo na gazetki i tv pieniązków nie miala!!!
eee yyy hmmm o.oAGA 30 lubi tę wiadomość
-
WIewióreczko, to czy jesteś w ciąży to okaże się dopiero po minięciu terminu Twojej @, najlepiej biorąc pod uwage najdłużej trwający cykl.
A tak poza tym, to skoro masz nieregularne cykle, to nie zakładaj, że masz tylko kilka dni płodnych np. od 15-19 dnia, bo de facto możesz miec dni płodne w całkiem innym czasie i przez to w ogóle nie trafiać we właściwe dni. Przy nieregularnych cyklach trzeba sobie przedłużyć ten przedział potencjalnie płodny.Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Koczek, jeśli próbujesz mi wmówić, że cokolwiek na świecie, nawet praca zarobkowa, jest ważniejsze, niż nius, że król będzie nosił moje imię, to sorry, ale nie łykam tego.
Sandraa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny