WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wgl brakuje mi jakiegoś sprawozdania ze spotkania Wosebki i Małej, a Wam? Jakiegoś wiecie: "poszliśmy tu, siedzieliśmy tam, gadaliśmy o tym". No lachy no, fajnie było?!

Kfjatus, kiti, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat sto lat niech żyję Rucia nam
    Sto lat sto lat niech żyje Rucia nam
    I jeszcze raz jeszcze raz niech żyje Rucia nam
    Niech żyje nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)
    Spełnienia marzeń!!!:-)

Ps. Dzień dobry i do widzenia!!!
    Spadam bo jedziemy nad wodę!!!
    Miłego dzionka!!!:-)

Ola_czeka, Kfjatus, kiti, Blondi22, mauysia, Sandraa, Muska, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga! Pa Aga! :)
    A w ogóle miałam spytać o chór Mauysię , cóż to za chór?Nadal śpiewasz? Może wrzucisz nam próbkę swojego wokalu ? :D

Pisałaś o Lednicy, też tam byłam za młodou ze dwa czy trzy razy :D

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Kiti :)

A jeśli chodzi o kwestie jedzeniowe, to mi dziś obiad dowozi firma "Mama Catering" :P - żyć nie umierać :)
    ooo a co to za firma ? fajnie brzmi ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pouciekały ....

a.png
    a.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wszystkie ja jestem tylko kawe byłam zaparzyć :) oj selenko ale mi narobiłaś smaka na placuszka :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozmywałam podłogi, zrobiłam sobie herbatę i jestem :)
    A na ciasto zapraszam i ja, mam szarlotę :D

kiti lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Hej Aga! Pa Aga! :)
    A w ogóle miałam spytać o chór Mauysię , cóż to za chór?Nadal śpiewasz? Może wrzucisz nam próbkę swojego wokalu ? :D

Pisałaś o Lednicy, też tam byłam za młodou ze dwa czy trzy razy :D
    To był chór przy moim uniwerku, chór ten mnie zmienił na zawsze :P Ale niestety już w nim nie śpiewam - to bardzo czasochłonne, na wyjazdy tez teraz nie byłoby szans jeździć...
    Ale co się nakatarzisowałam w tym chórze, ile miałam pozytywnych przeżyć na granicy ekstazy (i to bez użycia ecstasy, tylko samych strun głosowych) to moje :D Tam poznałam mojego męża i w ogóle ekipę, która przebija 15-krotnie ekipy, które poznałam w podstawówce/liceum/na studiach (z roku) (tzn. z nimi naprawdę się zaprzyjaźniłam). Razem płakaliśmy, jak okazało się że jednak sponsor nie dał nam kasy na wyjazd do USA (a byliśmy już w Wawie z walizkami), i razem cieszylismy się, jak parę dni później na imprezce podczas której ocieraliśmy łzy rozpaczy do koleżanki prezes zadzwoniła pani minister edukacji ze jednak wysupłała tę kasę :D Więc ten chór to dla mnie świętość :D

A na Lednicę nagrywaliśmy kawałki, bo nasz dyrygent skomponował większość z nich. Prywatnie na Lednicy byłam chyba z 2 razy i też bardzo dobrze wspominam :)

Ola_czeka, kiti, Muska, Fedra, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A na Lednicę nagrywaliśmy kawałki, bo nasz dyrygent skomponował większość z nich. Prywatnie na Lednicy byłam chyba z 2 razy i też bardzo dobrze wspominam :)
    Mauysiu ekstra te wspomnienia chórowe :) A z ludźmi z tej ekipy masz kontakt?
    Czy Ci ludzie chórowi byli tak fajni jak wątek "Plemniczka..." na ovu :D ;)?

Może byłyśmy razem na Lednicy, Twoje studia pewnie pokryły się z moim LO :D

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Twoje studia pewnie pokryły się z moim LO :D

Małysz, ja trzymam, ty ją lej.

mauysia, Kleopatra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz, ja trzymam, ty ją lej.
    czemu?
    :( :( :(

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Mauysiu ekstra te wspomnienia chórowe :) A z ludźmi z tej ekipy masz kontakt?
    Czy Ci ludzie chórowi byli tak fajni jak wątek "Plemniczka..." na ovu :D ;)?

Może byłyśmy razem na Lednicy, Twoje studia pewnie pokryły się z moim LO :D
    Staramy się utrzymywać kontakt, choć to nie takie łatwe :) Pożenili się, odzieciowali i czasu mniej. Na studiach to była sielana... Organizowaliśmy różne głupie akcje w stylu PRL, np. wyprawa do Zoo, elementem koniecznym odzieży było przybranie głowy takimi chustkami z supełkami w czterech rogach, do tego żarcie w chlebakach. Albo spotkania "Kolektywu" w jednym z mieszkań członków ekipy, na których oglądaliśmy "Rejsy" itepe, były tez inne punkty programu, pieczołowicie wypisane na harmonogramie spotkania, który każdy musiał zaparafować. Absurdalne dyskusje przy stole nad leżącą na blacie bułką, albo ten fajny wieczór kawalerski dla mojego M, na który sie oczywiście nie załapałam ;) I dziesiątki podobnych akcji :)

Teraz takich akcji już nie robimy, ale staramy się możliwie często spotykać, przynajmniej z tą częścią, która była "rdzeniem" kolektywu :)

Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    czemu?
    :( :( :(
    Bo nam wypominasz że jesteśmy stare, ot co!

Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się jedna ciekawa akcyjka: kiedyś z chórem śpiewaliśmy piosenkę "Chili con carne" (podającą przepis na tę potrawę - http://www.youtube.com/watch?v=Q95AJYhLkU0 - pierwsza piosenka. Nie próbujcie zrozumieć słów, bo śpiewaliśmy to 2x szybciej... te emocje...) i na którąś z prób, na których się uczyliśmy utworu, mój M i drugi kolega - również rdzeń kolektywu - przynieśli kocioł chili con carne, które byli ugotowali wcześniej w domu specjalnie po to, żeby chór wiedział, o czym właściwie będziemy śpiewać :) Dooobre było :P

kiti, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, "Mama Catering" to moja mama :)

Danie dnia było mocno rozbudowane: rosół z lanymi, ryż w potrawce, fasolka szparagowa i kompot :P DZIĘKI MAMOOOO!

PS) zmieniłam z KITI na BLONDI, bo to Blondi pytała gdzie firma ta ma swoje filie ;) Omsknęło mi się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 14:40

Muska, kiti, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    I wgl brakuje mi jakiegoś sprawozdania ze spotkania Wosebki i Małej, a Wam? Jakiegoś wiecie: "poszliśmy tu, siedzieliśmy tam, gadaliśmy o tym". No lachy no, fajnie było?!

hm...co by Wam tu napisać? Było naprawdę super:) . Jak widać na foteczkach siedzieliśmy w ogródku piwnym . Nasi m oczywiście przy piwku a my przy soczku:) . Cięzko powiedzieć o czym rozmawiałyśmy bo tematów było wiele:) . Troszkę o staraniach i nasi m znaleźli w sobie bratnie dusze wymieniając się wspomnieniami nt.starań:) . Poza tym gadaliśmy o różnicach życia w Polsce i w Anglii:) , o naszych pracach itp:) . Ciężko tak opowiedzieć o czym dokładnie:). Dostaliśmy super prezencik dla naszego maluszka i ogólnie było super:) . Mała i jej m są świetnymi kompanami do rozmów , żartów itp:) .
    Czekamy na kolejne spotkanie i mamy nadzieję że uda nam się spotkać w przyszłym roku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 14:37

mauysia, Ola_czeka, kiti, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :)

Tak się właśnie zastanawiałam, czy obecność Waszych M nie wykluczy tematu starań, bo może czułybyście się niekomfortowo, a tu widzę, że tak nie było :D I sami rozmawiali o staraniach. Fajnie :)

Selena, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to m pomagał mi w streszczeniu naszego spotkania ;) bo on jest dobry w te klocki ;)

mauysia, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te moje powyższe wynurzenia to pewnie jutro usunę, bo one są tak szczegółowe, że jeszcze tylko brakuje mojego pełnego imienia, nazwiska i numeru PESEL ;)

Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są te opowieści Małysz, mieliście paczkę, prawie jak w "Beverly Hills".

Wosebka - brawo dla męża za retransmisję.

Zjadłam niedojrzałą nektarynkę i straaaaaaaaaaaaasznie rozbolał mnie żołądek :(

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 3628 3629 3630 3631 3632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ