X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i znów taki trudne pytania :D

U nas to różnie się staramy bo m za granicą pracuje a ja kończe studia w Polsce...i jak wypadnie tak próbujemy już ponad rok ale tak wcelowane dni to teraz będzie 9 cykl na ovu. Ale ja dociekliwa byłam że coś to długo trwa więc na własną rękę zrobiłam hormony bo ginek kazał próbować, nie napalać się tylko zająć myśli czym innym ( a ja myśli i tak miałam gdzie indziej bo dużo ostatnio mam na głowie ) a i tak nie wychodziło. I wyszło szydło z worka prl za wysoka :) także teraz jem sobie bromka i czekam na efekty :D a ginek fajfus zamiast mi odrazu zlecić badania powiedział że nie jestem idealna pacjentką! toż ameryke odkrył!

Ola_czeka, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Wiecie co...
    to ja się przyznam...

...zaczynam myśleć że może się udało...
    i naprawdę wiem że to nie jest logiczne, no ale tak jest. Ach, ciężkie jest życie staraczki, zwłaszcza przed @.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kfjatusie kfjatusiami, ale ja jednak wolałam awatarek z żywym Kfjatkiem.
    oj tam, czas na zmianę....
    przyjmijmy, że żywemu Kfjatkowi się zwiędło :P

1221648qmrgggy559.gif
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja porada od ginka żeby nie schizować " może zacznie Pani robić na drutach" :D nie zastosowałam się do zaleceń... ale muszę przyznać że ostatnio mniej schizuje :P

Muska, Ola_czeka, Rucia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Wiecie co...
    to ja się przyznam...

...zaczynam myśleć że może się udało...

To wyjaśnia dobry humor!!!

Kfjatus, Muska lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia, a ja Ci powiem, że jedź na te plażowanie i wyobraź sobie, ze wcale, a wcale się nie starałaś i wcale, a wcale nie możesz być w ciąży :P

Życzę, jak najlepiej, ale tak bardzo nienawidzę rozczarowań....
    Mam nadzieję, że to ten cykl i zobaczysz te magiczne dwie kreski :* :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 12:32

kiti, Muska, mauysia, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    To wyjaśnia dobry humor!!!
    nie no, humorek podyktowany jest super pogoda i planami jeziornymi :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    poza tym ostatnio byłam straszni emarudna, to teraz odwrotnieproporcjonalnie jestem super zadowolona ze wszystkiego. Normalnie humorki PMSa jak się patrzy :P

kiti lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Kurcze i znów taki trudne pytania :D

U nas to różnie się staramy bo m za granicą pracuje a ja kończe studia w Polsce...i jak wypadnie tak próbujemy już ponad rok ale tak wcelowane dni to teraz będzie 9 cykl na ovu. Ale ja dociekliwa byłam że coś to długo trwa więc na własną rękę zrobiłam hormony bo ginek kazał próbować, nie napalać się tylko zająć myśli czym innym ( a ja myśli i tak miałam gdzie indziej bo dużo ostatnio mam na głowie ) a i tak nie wychodziło. I wyszło szydło z worka prl za wysoka :) także teraz jem sobie bromka i czekam na efekty :D a ginek fajfus zamiast mi odrazu zlecić badania powiedział że nie jestem idealna pacjentką! toż ameryke odkrył!

No to niezły z Ciebie doktor House! A jak się czujesz po bromku?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    A moja porada od ginka żeby nie schizować " może zacznie Pani robić na drutach" :D nie zastosowałam się do zaleceń... ale muszę przyznać że ostatnio mniej schizuje :P

No ale jak na taką odległość, to 9 zaliczonych cykli przez rok starań to wynik imponujący! I supcio, że nie schizujesz. Przypuszczam, że pomaga też słabe uzależnienie od ovu :)

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No to niezły z Ciebie doktor House! A jak się czujesz po bromku?
    no na poczatku źle... po zjedzeniu nudności (ale szybko przeszło) a w dzień otępiała i ospała. Ale teraz już zero skutków ubocznych :)

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, a Twoje myśli, że się udało to jakieś przeczucie? Czy coś więcej? Jak przeczucie, to odpędzaj te myśli czym prędzej! Takie przeczucia czasem potęgują rozczarowanie, więc lepiej olać przeczucie i wmówić sobie, że pewnie dupa.

Kfjatus, kiti, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No ale jak na taką odległość, to 9 zaliczonych cykli przez rok starań to wynik imponujący! I supcio, że nie schizujesz. Przypuszczam, że pomaga też słabe uzależnienie od ovu :)
    No:) m co miesiąc do domu na pare dni przyjeżdżał (na małe co nieco :) ) także nie jest źle :) a obecnie jesteśmy razem przez całe wakacje :) Od ovu jestem niestety uzależniona... musze sprawdzać codziennie co tu wyprawiacie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 12:43

Ola_czeka, Kfjatus, mauysia, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    No:) m co miesiąc do domu na pare dni przyjeżdżał (na małe co nieco :) ) także nie jest źle :) a obecnie jesteśmy razem przez całe wakacje :) Od ovu jestem niestety uzależniona... musze sprawdzać codziennie co tu wyprawiacie :P

Ale za mało się panienka udziela!!!

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    zazdroszczę nie powiem :) też muszę gdzieś wyciągnąć mojego m!

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ale za mało się panienka udziela!!!
    oj bo ja skromna i nieśmiała :D
    a tak poważnie to obiecuje poprawę ! :)

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska, a Twoje myśli, że się udało to jakieś przeczucie? Czy coś więcej? Jak przeczucie, to odpędzaj te myśli czym prędzej! Takie przeczucia czasem potęgują rozczarowanie, więc lepiej olać przeczucie i wmówić sobie, że pewnie dupa.
    Olka, wiesz jak jest. Wmawiam sobie co innego, ale i tak ta myśl powraca jak zmora jakaś. Będe się starać to odgonić i z tydzięń jeszcze dac se spokój. Ale zaczęłam się nakręcać, bo w końcu w tym cyklu mam wrażenie że się wstrzeliłam z naszym spółkowaniem ;) (wcześniej zawsze +/- jacyś goście i rozjazdy), a teraz seks codziennie prawie i takie tam ;)
    Poza tym mam nieco zwiększona dawkę euthyroxu, więc pewnie i tsh poniżej 2 jest (a było ciut wyżej). Zobaczy się na badaniach, czyli do tygodnia czasu.
    No i od czego się zaczęło? Bo mnie wczoraj tak zakluło w środku, że naprawde straszne to bylo. Tak sobie więc analizuję raz po raz ten mój wykres i wymyśliłam że może mi się blastocysta przyczepia, bo jest szanse że u mnie owu wcześniej była niż ovu pokazuje ;) (Mój gin w ogóle mówi, że owu jest ok 2 dni wcześniej niż wzrost temp, bo wzrost jest objawem po uwolnieniu jajeczka i że to naprawdę różnie u różnych kobiet jest także nie należy wzrostu jako dnia owu traktować)
    No, ja naprawde zdaję sobie sprawe z nierealności tego, ale im bardziej sie chce tym łatwiej wszystkie objawy sobie pod to podpiąc...
    Głupia ja.
    Myślę ze ten weekend mnie oderwie od tego myślenia. Ja to tak w kółko o tym jak z Wami tu klikam, a tak to masa spraw innych na głowie więc i czasu nie ma na gdybania.

kiti, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje :) ja tylko na chwilke:) bo mam dziś ten urlop ale troche pracy w domku :) m mój ma jutro urodziny :) i robimy małą imprezke :) no i musze troche rzeczy przygotować :)własnie jestem w trakcie robienia placka 3 bit :) pierwszy raz :) mam nadzieje że się uda ;) więc mykam do kuchni :)
    Dziekuje za wszystkie miłe komentarze do zdjęć :)
    Ruciu kochana wszystkiego najlepszego w dniu imienin:)
    Może jeszcze wpadne wieczorem :) pa :)

kiti, Kfjatus, Blondi22, Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    oj bo ja skromna i nieśmiała :D
    a tak poważnie to obiecuje poprawę ! :)

Samokrytyka przyjęta!

kiti lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska,

Wierz mi - rozumiem, że te myśli krążą. Ale nawet sztucznie je odpędzaj. Za każdym razem jak patrzysz w kalendarz albo ukradkiem sprawdzasz, czy masz nabrzmiałe piersi po prostu automatycznie zmieniaj tory myślenia. Znajdź sobie jakiś temat zastępczy - na przykład planuj wakacje życia za rok. Za każdym razem jak Ci "dziwnie zapachnie" albo zemdli Cię po ciastku, myśl o tym kiedy musiałabyś zacząć załatwiać szczepionki, żeby polecieć na Sri Lankę. Dasz radę, tylko musisz być bezwzględna dla swojego musku :)

Muska, Kfjatus, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3627 3628 3629 3630 3631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ