X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Dałam rade. Chociaz widok stron które były do przeczytania nie był optymidtyczny. Udało sie :)

Dzień dobry

Piękne macie domy laski :) moj tez jest śliczny chociaz jest to stara kamienica, ale odrestaurowana i dla mnie to moj cukiereczek :)

Podczepie sie do wypowiedzi Rutki i napisze, ze jesteście naprawdę zdrowo zwariowane :) Usmialam sie co nie miara. Kurcze, ale wam sie biznes rozkręca :) U mnie tez było tak, ze moj dziadek zmarł a po miesiącu okazało sie ze ja jestem z Wiki w ciazy. Ale numer. Nigdy o tym nie myślałam.

A-koczku like 1200 był ode mnie :)

Kaja dzialaj, dzialaj :)

Aisko fajnie masz na kursie :)

Libra zazdroszczę poraz kolejny urlopu :)

Selenko ja tez juz wyraźnie czuje ruchy. Dokładnie od wczoraj kiedy lezalam i czytałam peselzapesel dzidzia zaczęła figlowac i dzisiaj rano tez :) super uczucie.

Schagga ja myśle tak jak dziewczyny, ze gorsze wyniki to pewnie z powodu tej choroby, ktora Kubus przechodzi.

Zbiku współczuje nieudanej wizyty.

Co do płci to dla mnie tez jest najważniejsze zeby było zdrowe, serio.
    Wiki bardzo chce siostrę, ja tez zawsze chciałam mieć siostrę, a moj brat zawsze chciał brata. Także ja sie cieszę, ze Wiki będzie miała siostre. Z moim bratem mamy bardzo dobry kontak i zawsze możemy na siebie liczyć. Zeby nie było :)

Nie robiłam notatek, a wiecej nie pamietam co miałam napisać.

M pojechał do Norwegi załatwiać sprawy związane z nowym biznesem, który jak by wypalił, wrocilibysmy do Polski. W Niemczech dużo domów buduje sie w systemie drewnianym z gotowych elementów i taki dom stoi w 3 dni, powiem, ze te domy sa naprawdę sa naprawdę solidne i piękne. Niektóre, maja w środku ogrody, bajer, duże okna i wyglądają bardzo nowocześnie. Wraca na weekend.
    Dlatego miała czas zeby w koncu nadrobić ovu zaległości :) Bo jak M jest i ma wolne to mamy dzień wypełniony od rana do nocy :)

Bylismy tez nad morzem, było super :)

a-koczek, Libra, Selena, Pismak, Fedra, aisa, Sandraa, kiti, Kaja, zbikowa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Z tymi dwoma synami jest tak, że ludzie wyobrażają sobie iż dwóch potomków płci męskiej to kataklizm w domu dla matki. Będą rozwrzeszczani, niegrzeczni, wieczny zamęt i krzyk, wyrosną na łobuzów, a gdyby była chociaż jedna dziewczynka, to mamusia miałaby swoją małą laleczkę, którą mogłaby ubierać w różowe ubranka i byłaby najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie.

Tak właśnie wygląda to w oczach ludzi.

Czy jestem nienormalna, że nie chciałabym mieć dziecka, które siedzi przez cały czas na pupie i jest "najgrzeczniejsze na świecie"? Bo niektórzy mylą pojęcia i uważają, że dziecko odkrywające świat = niegrzeczne dziecko :/

Libra, Ilona, a-koczek, Fedra, Ola_czeka, Sandraa, Rucia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pracowałam z kobietą, która miała dwóch synów. Opowiadała mi, że są totalnie nieznośni, wychodząc z Nimi na spacer zakładała im szelki i smycz, bo wiecznie jej uciekali, mieszkanie wygląda jak po wojnie. Myślałam sobie, że troszkę przesadza. Przyprowadziła ich kiedyś na wolnym dniu do pracy. Po 10 minutach biuro było przewrócone do góry nogami.

2 lata temu urodził jej się trzeci syn :D

Aczkolwiek uważam, że to kwestia nieumiejętnego wychowania i podejścia do dzieci.
    Też tak sądzę, że równie dobrze można "wychować" sobie dwie wredne dziewczynki :)

Libra, Ilona, Fedra, Ola_czeka, aisa, Sandraa, Kfjatus, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówi ze niektóre dzieci mozna ułożyć, a niektórych sie nie da. Czyt. Wiki jak jest nie dobra to tak mówi, kiedy mi zdarzy sie na nią krzyknął :) a i dodaje, ze to jej taka uroda. I jeszcze dodaje, ze jak jest tylko z nią to jest bardzo grzeczna, a tylko jak ja jestem to jej sie zdarza byc nie grzeczna. Dobre nie.
    Kocham moja mamę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 10:14

mauysia, Fedra, Libra, Ola_czeka, Sandraa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu się w Wami witam :D I życzę slonecznego czwartku!

Shagguś, super zdjęcia! Wyglądasz kwitnąco, a Kubuś jak zwykle słodziak nad słodziaki :)
    Dziś my idziemy w Wasze ślady i zaraz idziemy do zoo!
    Zamelduję się pewnie dopiero późnym popołudniem albo i wieczorem, więc do napisania! PA :)

Ilona, Fedra, Libra, Shagga_80, Ola_czeka, aisa, Selena, Sandraa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka ale moja mama to samo mówi ze ja jak jestem to moja córka ciągle marudzi i płaczliwa jest wogóle choc ja tak nie uważam a jak tylko ja znikam to takie cudowne dziecko
    Ilona wrote:
    Moja mama mówi ze niektóre dzieci mozna ułożyć, a niektórych sie nie da. Czyt. Wiki jak jest nie dobra to tak mówi, kiedy mi zdarzy sie na nią krzyknął :) a i dodaje, ze to jej taka uroda. I jeszcze dodaje, ze jak jest tylko z nią to jest bardzo grzeczna, a tylko jak ja jestem to jej sie zdarza byc nie grzeczna. Dobre nie.
    Kocham moja mamę :)

Fedra, Ilona, Ola_czeka, Sandraa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pracowałam z kobietą, która miała dwóch synów. Opowiadała mi, że są totalnie nieznośni, wychodząc z Nimi na spacer zakładała im szelki i smycz, bo wiecznie jej uciekali, mieszkanie wygląda jak po wojnie. Myślałam sobie, że troszkę przesadza. Przyprowadziła ich kiedyś na wolnym dniu do pracy. Po 10 minutach biuro było przewrócone do góry nogami.

2 lata temu urodził jej się trzeci syn :D

Aczkolwiek uważam, że to kwestia nieumiejętnego wychowania i podejścia do dzieci.

Ja mam sąsiadów, którzy mają 4 synów. Wszyscy dobrze wychowani, pomagają w domu itp. Nie widać po rodzicach żeby kiedykolwiek żałowali że nie mają córki :)

Fedra, Ilona, Libra, Selena, a-koczek, aisa, Sandraa, Rucia, mauysia, zbikowa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i żegnam :)

przesyłam Wam słoneczko z małopolski pozostańcie w dobrych humorach :*

Ilona, Libra, Selena, a-koczek, aisa, Pismak, Sandraa, Rucia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schagga super zdjęcia. Wygladasz kwitnaco :) A Kubus to slodziak do schrupania :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski uciekam, zajrze pózniej do was :)
    Obiecalam Wiki, ze pójdziemy na rower do parku, no to wio :)

Libra, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Czy jestem nienormalna, że nie chciałabym mieć dziecka, które siedzi przez cały czas na pupie i jest "najgrzeczniejsze na świecie"? Bo niektórzy mylą pojęcia i uważają, że dziecko odkrywające świat = niegrzeczne dziecko :/
    Nie jesteś nienormalna...sama cieszę się,że moje dziecko jest pełne życia...wczoraj widziałam po minach innych Matek,jak nie w smak było Im,że Kuba śmiał się, gadał głośno, czy biegał w kółko...kiedy ma być grzeczny to jest...w Kościele np siedzi pięknie :) I wszyscy się dziwią,jaki On grzeczny :)

Bawcie się dobrze z Zoo...my z M zgodnie przyznaliśmy,że dopiero w tym roku Kuba miał radochę z wizyty w zoo...w zeszłym roku chyba nie bardzo rozumiał,że to są żywe zwierzaki :) W tym roku było zupełnie inaczej :)

My już po śniadanku...pora brać się za robotę..a taaaaaaaaaak mi się nie chce :/

PS. Ilonko kochana, pisałam już,że Kuba badania miał robione dużo wcześniej,wczoraj tylko odbierałam wyniki więc obecna infekcja bakteryjna nie ma wpływu na te wyniki...teraz to jestem zła,że wczoraj nie wbiliśmy na wizytę do Profesora, tyle, że nie mieliśmy wolnych 130 zł na wizytę...to teraz trzeba będzie specjalnie jechać znów prawie 100 km :/

Libra, aisa, kiti, Fedra, Ilona, mauysia, zbikowa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, trzymam kciuki żeby biznes w Norwegi wypalił!

Shagga, nie kasuj zdjęć za szybko bo ja dopiero ok 17 będę mogła luknąć a bardzo chbe je zobaczyć..

Ruciu, dzięki za podmuch pogody :) Już nie pada i nawet słońce się przebija

Ola, współczuje bóli zębowych. Info z kursu o którym niewiem nic więcej niż pisałam wczoraj: dziś były pierwsze zajęcia na kompach. Ogarnialiśmy worda :)

Ola_czeka, Shagga_80, Libra, Fedra, Rucia, Kaja, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś cudowne zddjęcia a uśmiech Kubulek to ma kapitalny :) aż się tak ciepło w środku robi jak się na niego patrzy :) i Ty wyglądasz super :) Nie dobrze tylko że te wyniki złe :/ ale wierzę że będzie dobrze :)

Ruciu nie wiem czy to ty czy nie (mam nadzieje że ty :)) ale słońce do Spotu zawitało i jest ciepło :D

No Ola i po co było jeść tego góralka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 11:27

Shagga_80, Libra, aisa, Sandraa, Ola_czeka, Fedra, Rucia, Ilona lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz!!!!

Dziesięciotysięczny lajk był ode mnie!!!

żeby nie było, że jestem taka samolajkna!

aisa, Selena, Effcia28, Libra, Fedra, Ilona, mauysia, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic...pora zwijać się...Młody oglądał bajkę,więc ja pozwoliłam sobie na chwilę dłużej lenistwa...i poczytałam co nieco na necie...teraz wyłączamy TV i kompa i zmykamy do roboty , samo się nie posprząta...no i obiad trzeba iść gotować,a wcześniej do sklepu po cosik na zupkę...chyba znów zagości kalafiorowa :)

Miłego dnia życzę...i odmeldowuję się!

Ola_czeka, Sandraa, Libra, Fedra, Ilona, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1-2-3 próba ovuforum.

Libra, Selena, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na chwilę...zabrałam się za sprzątanie i uznałam,że zrobiła się za duża góra prania no i teraz czekam aż się upierze i rozwiesimy...więc weszłam...w planach miałam komentarz do jednego posta na innym temacie, ale ostatecznie powstrzymałam się,bo po co denerwować się...za to napisałam coś do mojej dobrej koleżanki :) I czekam dalej na pranie :)

Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Shagga? odpisała?

Ej proszę napisz co chciałaś napisac o innym temacie. Brak mi plotek ploteczek odkąd wyjechałam na kontrakt ze 120-stoma chłopami.

Shagga_80, Libra, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    I co Shagga? odpisała?

Ej proszę napisz co chciałaś napisac o innym temacie. Brak mi plotek ploteczek odkąd wyjechałam na kontrakt ze 120-stoma chłopami.

To jak brakuje Ci plotek sprzedam Ci niusa,że podobno w sobotę w moim bloku była próba samobójcza! Gość w sąsiedniej klatce też na 4 piętrze chciał skoczyć...skończyło się na kaftanie...swoją drogą my nic nie słyszeliśmy a prawie cały dzień byliśmy w domu, a jak wyszliśmy z domu to byliśmy pod blokiem....mój Stary przeżyć nie może, bo On to z tych,co muszą wszystko wiedzieć :P Ostatnio latał od okna na balkon bo oglądał jak jakaś para się okłada :P

A moja najlepsiejsza koleżanka odpisała of kors :)

Ola_czeka, Fedra, Rucia, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To jak brakuje Ci plotek sprzedam Ci niusa,że podobno w sobotę w moim bloku była próba samobójcza! Gość w sąsiedniej klatce też na 4 piętrze chciał skoczyć...skończyło się na kaftanie...swoją drogą my nic nie słyszeliśmy a prawie cały dzień byliśmy w domu, a jak wyszliśmy z domu to byliśmy pod blokiem....mój Stary przeżyć nie może, bo On to z tych,co muszą wszystko wiedzieć :P Ostatnio latał od okna na balkon bo oglądał jak jakaś para się okłada :P

A moja najlepsiejsza koleżanka odpisała of kors :)

Mój też jest z tych, co lubią się pogapić! Dobrze, że nie zwalnia samochodem do 2km/h jak mija miejsce jakiegoś wypadku, to jest dopiero obciach, jak ludzie się zatrzymują w poszukiwaniu czarnych worków. Ja to jestem taka, że nawet jak ktoś mnie po imieniu woła, to się nie odwracam, żeby nie było :D

Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 3840 3841 3842 3843 3844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ