X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mam ochotę zawstydzić turbodynomena i dać te pieniądze Twojemu eMowi. Po tych historiach z kalekimi dziećmi, które są chore tylko i wyłącznie z powodu błędów lekarskich jestem zdania, że zaufany personel to rzecz kluczowa.
    Otóż to!

Ahhh....sorki,że smęcę,ale szlag mnie trafia bo u nas przy okazji wychodzi poważny problem w naszym małżeństwie a mianowicie kasa :(

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, kasa to przeważnie duży problem w małżeństwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie :-):-):-)

Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślę:-):-)

Ola_czeka, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Fedra, jeju, aisa, zbikowa, Libra, Kfjatus, magdzia26, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że nie wspomnę,że wtedy te 3 lata temu na tę Szkołę Rodzenia kasę dała moja Mama nam,bo M nie chciał słyszeć o tym,żeby tyle płacić i od razu zadecydował - tyle Babek rodzi tu,to możesz i Ty (a najgorsze,że 3 lata wcześniej właśnie Bratowa rodziła tu) i nie ważne,że wtedy był stary Szpital,gdzie na porodówkę miał wstęp każdy z ulicy a drzwi były na ogólnodostępny korytarz otwarte (kumpela rodząca przede mną w lutym tak mówiła,że wciąż ktoś chodził po korytarzu...choćby jak ktoś zabłądził!)...i On chciał,żebym i ja tam rodziła! Bo kaaaaaaaaaaasa! kurrrrrrrrrrrrr....
    Dobra zmykam, zajmę się czymś bo inaczej tak wkurwię się,że pokłoce się z Nim od progu jak wróci!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie :-):-):-)

Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślę:-):-)

Brawo Aga!

AGA 30, Fedra, jeju, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 Facetowi łatwo powiedzieć bo to nie on rodzić ma..Wysłać tak jednego z drugim raz żeby urodził to by każdy grosz oddali żeby w najlepszych warunkach rodzić:-(:-)

Fedra, Libra, Gunia lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś a nie możesz poprosić w ostateczności tej ciotki położnej od bratowej żeby była przy twoim porodzie ?

Ahh ręce opadają z tym twoim M.
    trzymam kciuki abyś jednak rodziła tam gdzie ty chcesz i gdzie będziesz miała odpowiednia opiekę :)

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga:

http://fryzurcia.qever.com/dobieranie-fryzur.php
    http://www.ofeminin.pl/fryzury/twarz-okragla-fryzury-d49249.html
    http://lula.pl/lula/56,111764,12714469,Piec_najlepszych_fryzur_gwiazd_dla_okraglej_twarzy.html
    http://www.snobka.pl/artykul/fryzury-dla-okraglej-twarzy-16351

AGA 30, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fryzurcia.qever.com/img/fryzury-poldlugie-10.jpg

http://fryzurcia.qever.com/img/krotkie-fryzury-03.jpg

Coś takiego może sobie strzelę:-)

aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

No żeby móc sobie zrobić takie loki jak ze zdjęcia 2to musisz mieć dłuższe włosy niż na tym pierwszym zdjęciu :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

ulala jakby to powiedziała nasza Kaja!

prosimy o fotkę po cięciu!

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No żeby móc sobie zrobić takie loki jak ze zdjęcia 2to musisz mieć dłuższe włosy niż na tym pierwszym zdjęciu :)

Teraz mam za ramiona więc nie ma problemu ;no chyba że ja ciachnę całkiem jak 5 lat temu:-)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga to co czytam o podejściu twojego M. do szpitali to rece mi opadają...

ja mam szpital pod nosem z okna go widze ale nigdy w życiu bym w nim nie rodziła nawet mój powiedzial ze nie ma takiej opcji i też jeśli byłabym w ciaży rodziłabym w szpitalu oddalonym od mojego domu o jakieś 50 km bo jest tam najlepszy sprzęt i oddział noworotkowy specjalistyczny...

problemy kasowe to najgorsza zecz jaka moze być w ziazku ale ja miałam odczucie takie jak Olka czyli zawstydzenie Twojego i przesłanie Ci tej 100...

Nie daj się mu tak stłamsić musisz zadbać o bezpieczeństwo Twojego Dzidziusia a kasa to nie wszystko przecież to nie jest 1000 zł tylko 100 zł a bezpieczeństwo kobiety rodzącej jest bezcenne...

tyle co chciałam powiedzieć idę jeść miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 14:41

AGA 30, gocha04, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Shagga_80, Rucia, aisa, Libra, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Teraz mam za ramiona więc nie ma problemu ;no chyba że ja ciachnę całkiem jak 5 lat temu:-)

No to faktycznie nie ma problemu :/
    Szkoda tylko że taka fryzura zajmuje dużo czasu :/
    Jak miałam kiedyś dłuższe włosy to miałam wprawę że sama mogłam sobie loki zrobić no ale tak czy siak to trwa długo niestety :/

Teraz mam krótkie więc lokówki nie używam :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    .

Zgadzam się w stu procentach.

Shagga_80, Pismak, Pismak, Pismak, Rucia, aisa, Fedra, mauysia, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam jeszcze raz, bo coś mi się nie podobała z tego co napisałam, tzn jak to ujęłam, a mianowicie napisałam,że gdybym miała kończyć droższą szkołę rodzenia znów to szkoda byłoby kasy :/ To nie tak, po prostu chodziło,że jeszcze trochę rzeczy do kupienia jest (a pokrywamy to wszystko z mojego śmiesznego zasiłku z ZUSu) i wciąz nie kupiłam wszystkiego,bo po prostu brakuje mi kasy więc dodatkowy w tej chwili koszt na tę SZ.R. to spore dla mnie obciążenie i uznałam,że jak da rade tę tańszą zaliczyć,to zdecydujemy się a jak nie,to nie...szczególnie,że ja przy drugim dziecku mogę nie zdążyć dojechać do drugiego Szpitala,dlatego też nie wiadomo,czy dane mi będzie skorzystać ze Szpitala w B-wie i wtedy pozostanie mi wierzyć,że jednak nasz miejscowy Szpital (wraz ze zmianą budynku) zmienił się na taki, w którym chce się rodzić.
    Dla mnie nie ma takich pieniędzy jakich nie wydałabym jeśli trzeba skonsultować coś z lekarzem,czy coś i dlatego też nie przeraża mnie w ogóle fakt,że z rodzeniem w innym mieście wiążą się oczywiście wyższe koszta bo wiadomo dojazdy kosztują a i akurat w B-wie specjaliści nieco bardziej się cenią niż nasi miejscowi (a już w Łodzi to potrafią 3 razy tyle brać co "nasi")...ale jestem zdania,że ważniejsze zdrowie dziecka (bo zwykle to właśnie o dziecko narodzone czy jeszcze nienarodzone chodzi,gdy szukam specjalisty).

BTW...o "naszym" Szpitalu nawet miejscowi lekarze nie mają dobrego zdania...moja pediatra jak każe mi coś konsultować ze specjalistą to zwykle mówi - proszę szukać w Łodzi...gdy Kuba pierwszy raz złapał zapalenie płuc to Pediatra powiedziała - jedźcie do B-wa do Szpitala! No to chyba o czymś świadczy jak miejscowy lekarz nie poleca innych miejscowych lekarzy?

WYBACZ RUTKA! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczynki, dzięki za rady :)
    PS. Dzięki,że Fedruś nawet ujawniła się na tę okoliczność :*

Libra, Fedra, mauysia, a-koczek lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    .

Ola_czeka wrote:
    Zgadzam się w stu procentach.

Kurczę chyba mam problem ze wzrokiem bo nic nie widzę :D
    Ale jak ola się zgadza to idę w to w ciemno :D

Ola_czeka, magdzia26, AGA 30, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta daremny trud. Pora odłożyć w cholerę kaganek oświaty, po próżnicy mówimy wszystkim "nowym" o zakazie nakręcania się :( Właśnie powstał osobny temat, który skończy się jednym wielkim szukaniem objawów.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 3975 3976 3977 3978 3979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ