X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mam ochotę zawstydzić turbodynomena i dać te pieniądze Twojemu eMowi. Po tych historiach z kalekimi dziećmi, które są chore tylko i wyłącznie z powodu błędów lekarskich jestem zdania, że zaufany personel to rzecz kluczowa.
    Otóż to!

Ahhh....sorki,że smęcę,ale szlag mnie trafia bo u nas przy okazji wychodzi poważny problem w naszym małżeństwie a mianowicie kasa :(

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, kasa to przeważnie duży problem w małżeństwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie :-):-):-)

Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślę:-):-)

Ola_czeka, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Fedra, jeju, aisa, zbikowa, Libra, Kfjatus, magdzia26, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że nie wspomnę,że wtedy te 3 lata temu na tę Szkołę Rodzenia kasę dała moja Mama nam,bo M nie chciał słyszeć o tym,żeby tyle płacić i od razu zadecydował - tyle Babek rodzi tu,to możesz i Ty (a najgorsze,że 3 lata wcześniej właśnie Bratowa rodziła tu) i nie ważne,że wtedy był stary Szpital,gdzie na porodówkę miał wstęp każdy z ulicy a drzwi były na ogólnodostępny korytarz otwarte (kumpela rodząca przede mną w lutym tak mówiła,że wciąż ktoś chodził po korytarzu...choćby jak ktoś zabłądził!)...i On chciał,żebym i ja tam rodziła! Bo kaaaaaaaaaaasa! kurrrrrrrrrrrrr....
    Dobra zmykam, zajmę się czymś bo inaczej tak wkurwię się,że pokłoce się z Nim od progu jak wróci!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie :-):-):-)

Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślę:-):-)

Brawo Aga!

AGA 30, Fedra, jeju, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 Facetowi łatwo powiedzieć bo to nie on rodzić ma..Wysłać tak jednego z drugim raz żeby urodził to by każdy grosz oddali żeby w najlepszych warunkach rodzić:-(:-)

Fedra, Libra, Gunia lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś a nie możesz poprosić w ostateczności tej ciotki położnej od bratowej żeby była przy twoim porodzie ?

Ahh ręce opadają z tym twoim M.
    trzymam kciuki abyś jednak rodziła tam gdzie ty chcesz i gdzie będziesz miała odpowiednia opiekę :)

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga:

http://fryzurcia.qever.com/dobieranie-fryzur.php
    http://www.ofeminin.pl/fryzury/twarz-okragla-fryzury-d49249.html
    http://lula.pl/lula/56,111764,12714469,Piec_najlepszych_fryzur_gwiazd_dla_okraglej_twarzy.html
    http://www.snobka.pl/artykul/fryzury-dla-okraglej-twarzy-16351

AGA 30, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fryzurcia.qever.com/img/fryzury-poldlugie-10.jpg

http://fryzurcia.qever.com/img/krotkie-fryzury-03.jpg

Coś takiego może sobie strzelę:-)

aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

No żeby móc sobie zrobić takie loki jak ze zdjęcia 2to musisz mieć dłuższe włosy niż na tym pierwszym zdjęciu :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

ulala jakby to powiedziała nasza Kaja!

prosimy o fotkę po cięciu!

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No żeby móc sobie zrobić takie loki jak ze zdjęcia 2to musisz mieć dłuższe włosy niż na tym pierwszym zdjęciu :)

Teraz mam za ramiona więc nie ma problemu ;no chyba że ja ciachnę całkiem jak 5 lat temu:-)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga to co czytam o podejściu twojego M. do szpitali to rece mi opadają...

ja mam szpital pod nosem z okna go widze ale nigdy w życiu bym w nim nie rodziła nawet mój powiedzial ze nie ma takiej opcji i też jeśli byłabym w ciaży rodziłabym w szpitalu oddalonym od mojego domu o jakieś 50 km bo jest tam najlepszy sprzęt i oddział noworotkowy specjalistyczny...

problemy kasowe to najgorsza zecz jaka moze być w ziazku ale ja miałam odczucie takie jak Olka czyli zawstydzenie Twojego i przesłanie Ci tej 100...

Nie daj się mu tak stłamsić musisz zadbać o bezpieczeństwo Twojego Dzidziusia a kasa to nie wszystko przecież to nie jest 1000 zł tylko 100 zł a bezpieczeństwo kobiety rodzącej jest bezcenne...

tyle co chciałam powiedzieć idę jeść miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 14:41

AGA 30, gocha04, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Shagga_80, Rucia, aisa, Libra, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Teraz mam za ramiona więc nie ma problemu ;no chyba że ja ciachnę całkiem jak 5 lat temu:-)

No to faktycznie nie ma problemu :/
    Szkoda tylko że taka fryzura zajmuje dużo czasu :/
    Jak miałam kiedyś dłuższe włosy to miałam wprawę że sama mogłam sobie loki zrobić no ale tak czy siak to trwa długo niestety :/

Teraz mam krótkie więc lokówki nie używam :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    .

Zgadzam się w stu procentach.

Shagga_80, Pismak, Pismak, Pismak, Rucia, aisa, Fedra, mauysia, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam jeszcze raz, bo coś mi się nie podobała z tego co napisałam, tzn jak to ujęłam, a mianowicie napisałam,że gdybym miała kończyć droższą szkołę rodzenia znów to szkoda byłoby kasy :/ To nie tak, po prostu chodziło,że jeszcze trochę rzeczy do kupienia jest (a pokrywamy to wszystko z mojego śmiesznego zasiłku z ZUSu) i wciąz nie kupiłam wszystkiego,bo po prostu brakuje mi kasy więc dodatkowy w tej chwili koszt na tę SZ.R. to spore dla mnie obciążenie i uznałam,że jak da rade tę tańszą zaliczyć,to zdecydujemy się a jak nie,to nie...szczególnie,że ja przy drugim dziecku mogę nie zdążyć dojechać do drugiego Szpitala,dlatego też nie wiadomo,czy dane mi będzie skorzystać ze Szpitala w B-wie i wtedy pozostanie mi wierzyć,że jednak nasz miejscowy Szpital (wraz ze zmianą budynku) zmienił się na taki, w którym chce się rodzić.
    Dla mnie nie ma takich pieniędzy jakich nie wydałabym jeśli trzeba skonsultować coś z lekarzem,czy coś i dlatego też nie przeraża mnie w ogóle fakt,że z rodzeniem w innym mieście wiążą się oczywiście wyższe koszta bo wiadomo dojazdy kosztują a i akurat w B-wie specjaliści nieco bardziej się cenią niż nasi miejscowi (a już w Łodzi to potrafią 3 razy tyle brać co "nasi")...ale jestem zdania,że ważniejsze zdrowie dziecka (bo zwykle to właśnie o dziecko narodzone czy jeszcze nienarodzone chodzi,gdy szukam specjalisty).

BTW...o "naszym" Szpitalu nawet miejscowi lekarze nie mają dobrego zdania...moja pediatra jak każe mi coś konsultować ze specjalistą to zwykle mówi - proszę szukać w Łodzi...gdy Kuba pierwszy raz złapał zapalenie płuc to Pediatra powiedziała - jedźcie do B-wa do Szpitala! No to chyba o czymś świadczy jak miejscowy lekarz nie poleca innych miejscowych lekarzy?

WYBACZ RUTKA! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczynki, dzięki za rady :)
    PS. Dzięki,że Fedruś nawet ujawniła się na tę okoliczność :*

Libra, Fedra, mauysia, a-koczek lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    .

Ola_czeka wrote:
    Zgadzam się w stu procentach.

Kurczę chyba mam problem ze wzrokiem bo nic nie widzę :D
    Ale jak ola się zgadza to idę w to w ciemno :D

Ola_czeka, magdzia26, AGA 30, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta daremny trud. Pora odłożyć w cholerę kaganek oświaty, po próżnicy mówimy wszystkim "nowym" o zakazie nakręcania się :( Właśnie powstał osobny temat, który skończy się jednym wielkim szukaniem objawów.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 3975 3976 3977 3978 3979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ