plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Mam ochotę zawstydzić turbodynomena i dać te pieniądze Twojemu eMowi. Po tych historiach z kalekimi dziećmi, które są chore tylko i wyłącznie z powodu błędów lekarskich jestem zdania, że zaufany personel to rzecz kluczowa.
Ahhh....sorki,że smęcę,ale szlag mnie trafia bo u nas przy okazji wychodzi poważny problem w naszym małżeństwie a mianowicie kasa -
nick nieaktualnyDziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie
Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślęOla_czeka, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Fedra, jeju, aisa, zbikowa, Libra, Kfjatus, magdzia26, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻe nie wspomnę,że wtedy te 3 lata temu na tę Szkołę Rodzenia kasę dała moja Mama nam,bo M nie chciał słyszeć o tym,żeby tyle płacić i od razu zadecydował - tyle Babek rodzi tu,to możesz i Ty (a najgorsze,że 3 lata wcześniej właśnie Bratowa rodziła tu) i nie ważne,że wtedy był stary Szpital,gdzie na porodówkę miał wstęp każdy z ulicy a drzwi były na ogólnodostępny korytarz otwarte (kumpela rodząca przede mną w lutym tak mówiła,że wciąż ktoś chodził po korytarzu...choćby jak ktoś zabłądził!)...i On chciał,żebym i ja tam rodziła! Bo kaaaaaaaaaaasa! kurrrrrrrrrrrrr....
Dobra zmykam, zajmę się czymś bo inaczej tak wkurwię się,że pokłoce się z Nim od progu jak wróci! -
AGA 30 wrote:Dziewoje moje potrzebuję stronek z fryzurami do okrągłej twarzy włosy krótkie i średnie mam ochotę sobie cach zrobić na głowie
Ps . ależ te pomidorowa mnie kusi a ile ich wykasuję zanim posta wyślę
Brawo Aga!AGA 30, Fedra, jeju, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shaguś a nie możesz poprosić w ostateczności tej ciotki położnej od bratowej żeby była przy twoim porodzie ?
Ahh ręce opadają z tym twoim M.
trzymam kciuki abyś jednak rodziła tam gdzie ty chcesz i gdzie będziesz miała odpowiednia opiekę
Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Aga:
http://fryzurcia.qever.com/dobieranie-fryzur.php
http://www.ofeminin.pl/fryzury/twarz-okragla-fryzury-d49249.html
http://lula.pl/lula/56,111764,12714469,Piec_najlepszych_fryzur_gwiazd_dla_okraglej_twarzy.html
http://www.snobka.pl/artykul/fryzury-dla-okraglej-twarzy-16351
AGA 30, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:http://fryzurcia.qever.com/img/fryzury-poldlugie-10.jpg
http://fryzurcia.qever.com/img/krotkie-fryzury-03.jpg
Coś takiego może sobie strzelę
No żeby móc sobie zrobić takie loki jak ze zdjęcia 2to musisz mieć dłuższe włosy niż na tym pierwszym zdjęciu20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Sagga to co czytam o podejściu twojego M. do szpitali to rece mi opadają...
ja mam szpital pod nosem z okna go widze ale nigdy w życiu bym w nim nie rodziła nawet mój powiedzial ze nie ma takiej opcji i też jeśli byłabym w ciaży rodziłabym w szpitalu oddalonym od mojego domu o jakieś 50 km bo jest tam najlepszy sprzęt i oddział noworotkowy specjalistyczny...
problemy kasowe to najgorsza zecz jaka moze być w ziazku ale ja miałam odczucie takie jak Olka czyli zawstydzenie Twojego i przesłanie Ci tej 100...
Nie daj się mu tak stłamsić musisz zadbać o bezpieczeństwo Twojego Dzidziusia a kasa to nie wszystko przecież to nie jest 1000 zł tylko 100 zł a bezpieczeństwo kobiety rodzącej jest bezcenne...
tyle co chciałam powiedzieć idę jeść miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 14:41
AGA 30, gocha04, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Shagga_80, Rucia, aisa, Libra, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Teraz mam za ramiona więc nie ma problemu ;no chyba że ja ciachnę całkiem jak 5 lat temu:-)
No to faktycznie nie ma problemu
Szkoda tylko że taka fryzura zajmuje dużo czasu
Jak miałam kiedyś dłuższe włosy to miałam wprawę że sama mogłam sobie loki zrobić no ale tak czy siak to trwa długo niestety
Teraz mam krótkie więc lokówki nie używammagdzia26 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
nick nieaktualnyKurde weszłam jeszcze raz, bo coś mi się nie podobała z tego co napisałam, tzn jak to ujęłam, a mianowicie napisałam,że gdybym miała kończyć droższą szkołę rodzenia znów to szkoda byłoby kasy
To nie tak, po prostu chodziło,że jeszcze trochę rzeczy do kupienia jest (a pokrywamy to wszystko z mojego śmiesznego zasiłku z ZUSu) i wciąz nie kupiłam wszystkiego,bo po prostu brakuje mi kasy więc dodatkowy w tej chwili koszt na tę SZ.R. to spore dla mnie obciążenie i uznałam,że jak da rade tę tańszą zaliczyć,to zdecydujemy się a jak nie,to nie...szczególnie,że ja przy drugim dziecku mogę nie zdążyć dojechać do drugiego Szpitala,dlatego też nie wiadomo,czy dane mi będzie skorzystać ze Szpitala w B-wie i wtedy pozostanie mi wierzyć,że jednak nasz miejscowy Szpital (wraz ze zmianą budynku) zmienił się na taki, w którym chce się rodzić.
Dla mnie nie ma takich pieniędzy jakich nie wydałabym jeśli trzeba skonsultować coś z lekarzem,czy coś i dlatego też nie przeraża mnie w ogóle fakt,że z rodzeniem w innym mieście wiążą się oczywiście wyższe koszta bo wiadomo dojazdy kosztują a i akurat w B-wie specjaliści nieco bardziej się cenią niż nasi miejscowi (a już w Łodzi to potrafią 3 razy tyle brać co "nasi")...ale jestem zdania,że ważniejsze zdrowie dziecka (bo zwykle to właśnie o dziecko narodzone czy jeszcze nienarodzone chodzi,gdy szukam specjalisty).
BTW...o "naszym" Szpitalu nawet miejscowi lekarze nie mają dobrego zdania...moja pediatra jak każe mi coś konsultować ze specjalistą to zwykle mówi - proszę szukać w Łodzi...gdy Kuba pierwszy raz złapał zapalenie płuc to Pediatra powiedziała - jedźcie do B-wa do Szpitala! No to chyba o czymś świadczy jak miejscowy lekarz nie poleca innych miejscowych lekarzy?
WYBACZ RUTKA! -
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:.
Ola_czeka wrote:Zgadzam się w stu procentach.
Kurczę chyba mam problem ze wzrokiem bo nic nie widzę
Ale jak ola się zgadza to idę w to w ciemno
Ola_czeka, magdzia26, AGA 30, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)