X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zmęczyłam czytaniem posta Shaggi o.O Nie ma Ona litości dla mych oczu 0wacko2.gif

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już mi M pospuł humor...On nie ma teraz pieniędzy i nigdzie nie jedziemy na żadną Szkołę Rodzenia...a rodzić będę tu na miejscu,bo mamy nowy ładny szpital :(
    Jestem wściekła (aż mi łzy poleciały :( )...zmykam,coby nie smęcić :(
    Miłego dnia, Baby!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ale się zmęczyłam czytaniem posta Shaggi o.O Nie ma Ona litości dla mych oczu 0wacko2.gif
    Ejjjj,,,widziałaś dzisiejszego posta Muzi??

Ola_czeka, Rucia, aisa, Pismak, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Faktycznie :D Aga nie postawiła żadnego wykrzyknika :P

Aga przechodzi teraz trudny moment detoksu. Proszę abyście uszanowały jej decyzję i nie mówiły teraz o wykrzyknikach w jej obecności.

Proponuję słowo "wykrzyknik" zastąpić na jakiś czas słowem: "pomidorowa".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 13:15

magdzia26, Rucia, Pismak, AGA 30, Fedra, Libra, Kfjatus, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No i już mi M pospuł humor...On nie ma teraz pieniędzy i nigdzie nie jedziemy na żadną Szkołę Rodzenia...a rodzić będę tu na miejscu,bo mamy nowy ładny szpital :(
    Miłego dnia, Baby!

O masz 0sad.gif
    Może jeszcze zmieni zdanie?

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Miłego dnia, Baby!

Zaprawdę powiadam Ci, że jeszcze trzy razy M. zmieni w tej sprawie zdanie.

aisa, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ejjjj,,,widziałaś dzisiejszego posta Muzi??

Tak, i równie mocno się zmęczyłam :P

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do posta Muzi ...
    Na naukach przedmałżeńskich ksiądz uczył Nas, że gdy pojawia się problem czy jak się pokłócimy to trzeba usiaść rozmawiać rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać.
    Pamiętam jak dziś Paweł przytakiwał i mówił święte słowa!
    To czemu w takim razie jak dochodzi do małej sprzeczki to zawsze pierwszy pcha się do wyjścia, żeby tylko mnie nie słuchać? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 13:20

Ola_czeka, Shagga_80, aisa, Pismak, AGA 30, Fedra, jeju, zbikowa, Sandraa, Kfjatus, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Zaprawdę powiadam Ci, że jeszcze trzy razy M. zmieni w tej sprawie zdanie.
    Jak jutro nie zaliczymy tej jednej wizyty w Sz.R. to Bełchatów mogę odpuścić sobie,bo M mi nie wpuszczą :(

Pismak lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, prosimy później o relacje z pierwszego dnia przedszkolaka Leo :)
    Mam (bądź mialam) podobnie jak Ty z rozmowami.. M musiał wyciągać co mi nie pasuje bo ja cicho siedzialam. Zawsze Mu się udawało a potem przewałkowujemy temat na wszystkie sposoby i jest ok ;)

Shagga, Twojemu M nieźle szaleją hormony.. Taka zmienność...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jak jutro nie zaliczymy tej jednej wizyty w Sz.R. to Bełchatów mogę odpuścić sobie,bo M mi nie wpuszczą :(

Shaggi z jednej strony mu się nie dziwie, skoro macie pod nosem wyremontowany szpital, to chce żebyś rodziła na miejscu, zamiast rodzić 50 km dalej. Ale z drugiej strony, to Ty będziesz rodziła, i powinien uszanować, że skoro rodziłaś Kubę w Bełchatowie, i masz z tamtąd dobre wspomienia, to powinien iśc Ci na rękę lub jakiś kompromis.

Ja też mam pod nosem wyremontowany szpital, ale jest do dupy :(

Fedra lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aga przechodzi teraz trudny moment detoksu. Proszę abyście uszanowały jej decyzję i nie mówiły teraz o wykrzyknikach w jej obecności.

Proponuję słowo "wykrzyknik" zastąpić na jakiś czas słowem: "pomidorowa".

Ola czy ty masz niecny plan pozbycia się Zbika ?

Przypominam ci tylko że ona jedna ciebie kocha i nikomu nie odda :P

Fedra, zbikowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shaggi z jednej strony mu się nie dziwie, skoro macie pod nosem wyremontowany szpital, to chce żebyś rodziła na miejscu, zamiast rodzić 50 km dalej. Ale z drugiej strony, to Ty będziesz rodziła, i powinien uszanować, że skoro rodziłaś Kubę w Bełchatowie, i masz z tamtąd dobre wspomienia, to powinien iśc Ci na rękę lub jakiś kompromis.

Ja też mam pod nosem wyremontowany szpital, ale jest do dupy :(
    My mamy nowowybudowany Szpital i podobno wyposażenie najnowsze...tyle,że co z tego? Personel jest stary...więc Oni dalej (podobno) mają podejście,że po co Mąż przy porodzie, podczas porodu się leży i niby wanna z hydromasażem jest ale nie korzysta się z niej...jakby na to nie spojrzeć co z tego,że ładne mury i nowoczesny sprzęt jak ludzie są starzy i wciąż nie są fachowcami i tyle co ja nasłuchałam się opowieści jacy "mili" są tu lekarze,to szok...od wieki wieków Babki z moich okoli (te którym nie szkoda kasy!) jeździły rodzić do B-wa a nawet do Łodzi bo tam są zupełnie inni specjaliści! Ja wiem jedno,nie jestem jeszcze zdecydowana,gdzie będę rodziła,kto wie,może ostatecznie zdecyduję się na "nasz" szpital...ale wiem jedno,jak jutro nie pojadę na tę Szkołę (zajęcia całe 45 zł kosztują!) to już wyboru mieć nie będę...a jak przed końcówką ciąży coś się pogorszy (choćby dziecko będzie duże i poród będzie ciężki) to choćbym chciała rodzić w B-wie (sprawdzonym) to już nie będę mogła...dlatego póki co chcę zaliczyć te jedne zajęcia a na decyzję o porodzie mam ponad miesiąc!

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Nie chciałam polubić tej wiadomość kurczę cos dzisiaj nie tak z tymi lajkami :/

Shaguś to powiedz mu na spokojnie że jak mu zależy żeby być przy porodzie i jednocześnie żebyś ty czuła się komfortowo i nie rodziła w stresie to musicie iść do tej Sz.R.

Może to do niego trafi jak mu powiesz że nie ufasz temu szpitalowi i że będziesz się cały czas stresować i że w sumie nie ma tam dobrego personelu bo dopiero ten lekarz z Ł. to dał ci te leki i dokładnie zbadał a ta twoja lekarka to bagatelizowała wszystko od początku :/

Ostatecznie ja to bym tupnęła nogą i powiedziała że jak chce ale jak coś złego nie daj boże się stanie to będzie jego wina i będzie musiał z tym żyć ...
    \
    A poza tym ciężarnej się nie odmawia :)

A twoja siostra gdzie rodziła ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 13:35

Fedra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli o taką kwotę chodzi? O 45 złotych?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Ola czy ty masz niecny plan pozbycia się Zbika ?

Przypominam ci tylko że ona jedna ciebie kocha i nikomu nie odda :P

Eeee na pewno nie ona jedna.... Bisajd, jak to się mówi - jak kocha to wybaczy. Czy poczeka, już sama nie wiem.

Shagga_80, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Nie chciałam polubić tej wiadomość kurczę cos dzisiaj nie tak z tymi lajkami :/

Shaguś to powiedz mu na spokojnie że jak mu zależy żeby być przy porodzie i jednocześnie żebyś ty czuła się komfortowo i nie rodziła w stresie to musicie iść do tej Sz.R.

Może to do niego trafi jak mu powiesz że nie ufasz temu szpitalowi i że będziesz się cały czas stresować i że w sumie nie ma tam dobrego personelu bo dopiero ten lekarz z Ł. to dał ci te leki i dokładnie zbadał a ta twoja lekarka to bagatelizowała wszystko od początku :/

Ostatecznie ja to bym tupnęła nogą i powiedziała że jak chce ale jak coś złego nie daj boże się stanie to będzie jego wina i będzie musiał z tym żyć ...
    \
    A poza tym ciężarnej się nie odmawia :)

A twoja siostra gdzie rodziła ?

On doskonale wie jakie ja mam zdanie o specjalistach stąd...ale On zawsze dziwi mi się,że ja wolę wydać kase i jechać 50 czy 100 km dalej i do tego więcej dać za wizytę niż tu na miejscu...a ja uważam,że pieniądze to nie wszystko - wizyta u specjalisty to podstawa...no i właśnie szlag mnie trafia,bo M po ostatniej wizycie u lekarza WŁAŚNIE w Bełchatowie powiedział sam, że tam będziemy rodzić! A dotąd tak nie mówił...i co? chyba kur... zaczął liczyć!
    A właśnie kumpela na fb napisała mi to co i ja uważam - nikt nie poleca, nowy szpital ale stary personel!

A moja siostra mieszka na Śląsku więc też tam rodziła :)

Tu na miejscu rodziła moja Bratowa,ale Ona ma ciotkę położną więc na Jej poród specjalnie przyszła mimo urlopu i teraz też tak będzie...a to wiadomo połowa (jak nie więcej) sukcesu!
    Tu tez rodziła Bratowa M...ale Oni to mają zupełnie inne podejście do tego tematu...chyba nie ma aspektów w których bym się z Nimi zgadzała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czyli o taką kwotę chodzi? O 45 złotych?
    No, plus jakieś 50 na paliwo! W tej chwili o taką kasę chodzi!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę zawstydzić turbodynomena i dać te pieniądze Twojemu eMowi. Po tych historiach z kalekimi dziećmi, które są chore tylko i wyłącznie z powodu błędów lekarskich jestem zdania, że zaufany personel to rzecz kluczowa.

Shagga_80, Fedra, Rucia, aisa, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No, plus jakieś 50 na paliwo! W tej chwili o taką kasę chodzi!

Tak rozwijając temat,to kończyliśmy prywatną Sz.R. wtedy te 3 lata temu i płaciliśmy aż 400zł i gdybym dziś tam chciała zrobić "repeat" to musiałabym zapłacić 150 zł + 3 wyjazdy na te zajęcia ,więc w sumie jakieś 300 zł i już sama zadecydowałam,że jak znów nie uda się załatwić tego w Szpitalu (bo np znów miejsc nie będzie) to odpuszczam Bełchatów, tak widocznie miało być, bo jednak szkoda kasy znów...ale dziś udało się zapisać do Szpitala,więc koszt znacznie się zmniejszył i chcę spróbować...nawet jeśli w ostateczności wybierzemy miejscowy Szpital to wielka strata nie będzie!

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 3974 3975 3976 3977 3978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ