X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Rozumiem w takim razie to słuszna decyzja zarówno ze względu na jego zdrowie i zdrowie Jasia :)
    Kurczę Shaguś nic nie pisałaś że się znowu pogorszyło ale lepiej już ? trzymam kciuki aby te wszystkie choróbska w końcu dały Kubulkowi spokój !
    Myślałam,że pisałam,że robiłam badania Mu w lipcu i o dziwo wyniki wyszły dużo gorsze niż kilka miesięcy temu...nigdy bym tego nie powiedziała na podstawie obserwacji,ale wkrótce jedziemy do naszego profesora, zobaczymy,co powie.

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    pismaczku oczywiście nie śmiałabym zabierać Oli stołka na OVU :) ale hmmm ja prezydentem Ola premierem i cóż Polska w końcu byłaby pięknym krajem :P

Noooo właśnie stanęła mi ta wizja przed oczyma......................036.gif

magdzia26, magdzia26, Rucia, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooooow, właśnie zauważyłam,że do porodu zostało mi 1 miesiąc, 1 tydzień, i 1 dzień :D

magdzia26, Pismak, mauysia, Beata, a-koczek, aisa, zosia-ktosia, AGA 30, Selena, Rucia, zbikowa, Sandraa, Kaja, Kfjatus, Libra lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Madzia spoko :) napewno będziemy głosowały! tylko mam nadzieję że wladza nie zmieni Twoich priorytetów :)
    to były tylko dzięciece marzenia ;) a teraz to chyba musiałabym na głowę upaść żeby tego chcieć ale tak poważnie to źle się dzieje i bardzo bym chciała żeby się w końcu znalazł ktoś odpowiedzialny kto zrobi z nimi wszystkimi porządek...

Beata, a-koczek, aisa, Sandraa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Myślałam,że pisałam,że robiłam badania Mu w lipcu i o dziwo wyniki wyszły dużo gorsze niż kilka miesięcy temu...nigdy bym tego nie powiedziała na podstawie obserwacji,ale wkrótce jedziemy do naszego profesora, zobaczymy,co powie.

Pisałaś pisałaś ale ja to pomyślałam ze fizycznie mu się pogorszył w sensie jakaś gorączka, infekcja itp. :/

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    to były tylko dzięciece marzenia ;) a teraz to chyba musiałabym na głowę upaść żeby tego chcieć ale tak poważnie to źle się dzieje i bardzo bym chciała żeby się w końcu znalazł ktoś odpowiedzialny kto zrobi z nimi wszystkimi porządek...
    Wiecie co,ja dawno straciłam nadzieję,że ktokolwiek, kto pcha się do władzy ma na celu dobro ludzi, a nie swoje własne korzyści :(
    Ehhhh

Pismak, Beata, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Pisałaś pisałaś ale ja to pomyślałam ze fizycznie mu się pogorszył w sensie jakaś gorączka, infekcja itp. :/
    aaaa to nie, nie :) Wyniki badań krwi tylko tak mówią.

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wiecie co,ja dawno straciłam nadzieję,że ktokolwiek, kto pcha się do władzy ma na celu dobro ludzi, a nie swoje własne korzyści :(
    Ehhhh

A ja to tak myślę że może na początku to i ma cele czy ambicje ale jak dorwie się do przysłowiowego koryta to tylko widzi złotówki w oczach :/

Beata lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś już przeczytałam cos mi muli dziś pomimo że odświerzam stronkę
    masz rację w takim razie zdrówka zyczę dla Kubusia ile on bidulek musi się namęczyć <3

ale tak na marginesie powiem że dziecko które nie ma problemów ze zdrowiem wcale nie musi chorować w przedszkolu choć z doświadczenia wiem że dzieci spocone siedzą zima przy otwartym oknie bo tak paniom wygoniej jak pól dzieci nie będzie.... szkoda słów niestety

a i jeszcze jedno co do programu klasy pierwszej hmmm no nie wiem jak to jest w innych szkołach ale chyba z reguły są takie same prawda?
    i raczej nie potwierdziałabym tego że jest taki sam jak w zerówce

mówiłam wam już że na koniec pierwszej klasy dzieci piszą test kompetencji przez całe 90 min na zrozumienie tekkstu plus liczenie
    oczywiście same czytaja tekst i tez wiekszość rodziców było wzburzona Że jak?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    pismaczku ty to pierwsza byś na pewno pobiegła na nas zagłosować już nie mówiąc o żbiczku i beatce

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................... :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    A ja to tak myślę że może na początku to i ma cele czy ambicje ale jak dorwie się do przysłowiowego koryta to tylko widzi złotówki w oczach :/
    Poprostu ci ludzie którzy mają swoje idee i mogliby naprawdę coś zmienić nie maja wystarczającej siły przebicia i kółko się zamyka :/

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżuuuuuuuuuuuuuuuuu, znów nic nie zrobiłam :/
    Włączyłam TVN24 i jednym uchem słucham uzasadnienia wyroku,choć dawno straciłam wątek :P Jednocześnie z wami dyskutuję...a obok Młody na drugim laptopie gra w Kubusia Puchatka...oj ewidentnie zamiłowanie do gier komputerowych ma po Matce :P A jak ładnie Mu idzie :D A jaki spokój :D
    A za 2 godziny ma wrócić Stary,jeśli mamy zdążyć na 17 do B-wa :P

Pismak, magdzia26, Beata, aisa, AGA 30, Rucia, Sandraa, Kfjatus, Libra lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Poprostu ci ludzie którzy mają swoje idee i mogliby naprawdę coś zmienić nie maja wystarczającej siły przebicia i kółko się zamyka :/

Zapominasz madziu że to my ich wybieramy bo mamy tzw. demokrację (jestem przygotowana na wasz lincz ;P)

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batko własnie dlatego teraz sie zastanawiam nad tym. bo do tej pory to myslałm ze zabieram jej dzieciństwo itp. a teraz boje sie ze cofne jej rozój intelektualny. ona w tym wieku czyli jak była w grupie 4 latków bez problemu rozwiązywała większość zadan z książek dla 6 latków. Wszelkie opinie semsetralne zawsze miałyśmy ponad 130 %. a pozatym moja córa woli zamiast kolejnej lalki kolejna książke do rozwiązywania
    ale mam jeszcze rok zeby to przemyslec
    Beata wrote:
    Pismaku troszkę żesmy sie rozmineły z tymi postami :)
    zaraz nam wyjdzie misz masz chociaż podobnie myślimy

ja posłałam swoją córkę wcześniej choć była to dla mnie trudna decyzja (uważam ze zawsze jest trudna jesli komuś zalezy na dobru dziecka)
    choc panie w przedszkolu mówiły ze ona juz wtedy była na poziomie 8 latka i że sie nudzi w przedszkolu
    to ja jednak bałam sie siedzenia w ławce biegania po korytarzach i wszystkiego co wiąże sie z emocjami przeceiż jeszcze małego dziecka
    ale ona chciała sie uczyć bardzo
    balam sie tego że będzie czuła sie mała* bo jest niewysoka a do tego jeszcze rok młodsza

dzis po roku jestem bardzo zadowolona ze swojej decyzji bo ona świetnie czuje sie w szkole bardzo dobrze sie uczy (jest jedna z najlepszych uczennic) pomimo że jest jedna najmłodsza
    jest o głowę niższa od większości dzieci od niektórych o 2 :P
    pomimo że jest bardzo energiczna to potrafi skupić sie na nauce i usiedzieć spokojnie 6 godzin i po lekcjach wraca szybko odrabia prace domowe (a naprawdę jest duzo - inni rodzice strasznie narzekają)
    onaq to po prostu lubi czasem w wakacje jak nie było nic w telewizji to poszła wyciągnela ksiażkę do czytania więc jej naprawde to sprawia wiele przyjemności wiec dlaczego miałam jej tego zabronić?
    a i zapomniałam dodac że rządziła klasą (była gospodarzem w zeszłym roku)ciekawe czy w tym roku dzieci tez ją wybiorą

Beata, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    I tak oto doszłyśmy do konsensusu <3
    <3
    Shagga_80 wrote:
    Wooooooow, właśnie zauważyłam,że do porodu zostało mi 1 miesiąc, 1 tydzień, i 1 dzień :D
    JA już się nie mogę doczekać Waszych porodów Twojego i Mayusi
    magdzia26 wrote:

to musimy zgłosić sie do rządu :P posłem może być kazdy podobno
    magdzia26 wrote:
    pismaczku ty to pierwsza byś na pewno pobiegła na nas zagłosować już nie mówiąc o żbiczku i beatce

no oczywiscie ale mam nadzieję że potem o nas nie zapomniesz?
    a-koczek wrote:
    Batko własnie dlatego teraz sie zastanawiam nad tym. bo do tej pory to myslałm ze zabieram jej dzieciństwo itp. a teraz boje sie ze cofne jej rozój intelektualny. ona w tym wieku czyli jak była w grupie 4 latków bez problemu rozwiązywała większość zadan z książek dla 6 latków. Wszelkie opinie semsetralne zawsze miałyśmy ponad 130 %. a pozatym moja córa woli zamiast kolejnej lalki kolejna książke do rozwiązywania
    ale mam jeszcze rok zeby to przemyslec
    w takim razie moim zdaniem wszystko jasne trzymam kciuki za przemyślana decyzję <3

Pismak, Shagga_80, magdzia26, AGA 30, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Zapominasz madziu że to my ich wybieramy bo mamy tzw. demokrację (jestem przygotowana na wasz lincz ;P)
    Ja przyznaję się,że zawsze chodzę na wybory (odkąd nabyłam takie prawo) i nawet mimo faktu,że głosować mogę w mieście rodzinnym,bo tam zameldowana jestem wciąż...ale przyznaję,że albo głosuje na Kogoś kogo do końca się nie zna,albo w "praniu" wychodzi,że ktoś okazał się Kimś innym niż prezentował się przed wyborami.

A skoro o praniu mowa :P To przypomniało mi sie,że miałam do Muzi napisać coś - kochana ja mam Whirlpool-a 6sty zmysł i nie narzekam...tfu tfu,coby nie zapeszyć :P

I coś jeszcze przypomniało mi się,odnośnie "reformy" - władza twierdzi,że w szkole 6-latki mają prawie jak w przedszkolu,że wymagany jest kącik zabaw (w praktyce kawałek dywanu, gdzie dzieci mają bawić się ,a w rzeczywistości wychodzi,że nawet nauczycielki mówią,że albo ten dywanik jest mikroskopijny, tak by spełniał wymogi a jednocześnie mieścił się w klasie) czy czasu brakuje na to by z niego korzystać...inna sprawa to plac zabaw na dworze...i do tego się odniosę...mieszkam zaraz przy szkole i to od strony właśnie takiego placu zabaw (sami z niego korzystamy) i jak obserwuję od zeszłego roku to dzieci wychodzą tu dosłownie na 5-10 minut, pewnie więcej trwa zmiana butów itd itp.

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie zdarzę wykonac testu do 4000 lajka
    sziet a obiecałam

magdzia26 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ide sobie buziaki wszystkim i do jutra

Szaggi i Mayuś uściski dla Was i bawcie się dzis dobrze w SzR

papap do jutra :*

mauysia, magdzia26, aisa, Sandraa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poztym pochwalę sie jeszcze troche moją corką bo dumna jestem z niej jak paw. Wczoraj jak byłyśmy z moją mamą w szpitalu praktycznie cały dzien wędrowąłyśy od gabinetu do gabinetu i ciągle siedząc w różnych poczekalniach to moja córka z nudów zamista rozrabiać , marudzić to liczyła dodawała i odejmowął krzesełka drzwi okna i co tylko można było i wszyscy tak ją chwalili. a ja tak do góry rosłam ach.....

Shagga_80, Beata, magdzia26, aisa, Sandraa, Sandraa, Rucia, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lec szybko po test hehhe
    Beata wrote:
    no nie zdarzę wykonac testu do 4000 lajka
    sziet a obiecałam

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3992 3993 3994 3995 3996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ