plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa zmykam na zakupy, bo nie mam nawet z czego obiadu zrobić
Miłego dnia kochane
Magdzia, Beatka to wpadnę ogarnąćmam nadzieję, że Rucia się nie pogniewa
Do usłyszenia później :* miłego dnia i poprawy pogody bo u mnie też leje.a-koczek, AGA 30, Pismak, magdzia26, aisa, Rucia, Beata, Ilona, Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki!
Po pierwsze primo- proszę mi się nie śmiać z Ruci- ja zaczynałam z wagą 52 a teraz jest 61 i czuje się jak słonica! Przecież ja ledwo chodzę- jak się wtoczę na 1 piętro to muszę odpocząć, o spacerach to nie ma mowy bo dyszę jak lokomotywa po 5 minutach, ruszenie dupska z fotela to jak jakiś extremalny wyczyn! To jest jakaś masakra- a co będzie dalej? Nie wspominają już o tym, że w żadne ciuchy się nie mieszcze
Tak ogólnie to jak nie miałam objawów tak teraz jest cieżko- stopy puchną, ręce drętwieją, płytki oddech, notoryczne zmęczenie, zaparcia, zgaga...odbija się na mnie za ten lajtowy pierwszy trymestr
Dzisiaj idziemy oglądać mieszkanko- chcemy wynająć coś ciut większego ale nie wiem czy coś w okolicy znajdziemy- w budynku który sobie upatrzyliśmy (WINDA!!!)jest tylko jedno studio- reszta to dwupokojowe a takie nam zbędne. Więc trzymajcie kciuki żeby mieszkanko okazało się fajne
mauysia, a-koczek, AGA 30, magdzia26, Pismak, aisa, Rucia, Sandraa, Beata, Ilona, Libra, Shagga_80, Spero, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Bkondi to chyba bardziej chodziło, że akurat patrzenie na kogoś w trumnie, czy moment spuszczania i zakopywania trumny to jedne z najbardziej stresujących, wzruszających momentów budzących bolesne emocje, czego lepiej kobieta w ciąży mogłaby sobie zmniejszyć poprzez chociażby unikanie spoglądania na zmarłego, czy płaczącą rodzinę... myślę, ze to mnie ma związku z zabobonem lecz z osobistą wrażliwością... ja zawsze się rozryczę jak spojrzę na znaną mi osobę w trumnie, czy usłyszę/zobaczę jak ktoś z rodziny płaczę
magdzia26, a-koczek, aisa, Ilona, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ahh dziewczyny dzisiaj to się tak czuję ze bym tylko do domu poszła i w łóżeczku się zaszyła
żeby tylko się tak nie skończyłoAGA 30, magdzia26, anka_a, Beata lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Spero czekam w takim razie powiedz tylko co mam przygotować
Beatko nie ukrywam że ja tez nie mogę się skupic na pracy i czekam na wieści od ciebiewg mnie poczekaj jeszcze z nowym wykresem
Beata, Spero lubią tę wiadomość
-
Oooo Kaoram dzięki za widoczek
od razu mi lepiej
Trzymam kciuki za mieszkaniemagdzia26, Beata, karoam, Ilona, Libra, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ty tam dbaj o siebie a nie juz o chorobach myślisz. uważaj an przeciągi itp
Pismak, magdzia26, Beata, Ilona, aisa, Spero lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Najbardziej mi się podobały
:
Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
Owinięcie pępowiną grozi dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
To się pośmiałamA teraz idę sprzątać.........
Do napisania!magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:Ty tam dbaj o siebie a nie juz o chorobach myślisz. uważaj an przeciągi itp
Ja nie myślę o chorobach ja już jestem na etapie zwalczania pierwszych objawów !Beata lubi tę wiadomość
Angelius Provita
nick nieaktualnyBeata wrote:wrociłam z toalety!!!!! podpaska totalnie czysta!
ale...jak sikałam to raczej pociekło trochę krwi ( o tak dokładny opis chodziło)
brzuch boli a najbardziej nawala prawy jajnik (chyba nigdy aż tak nie bolał ) i szyjka
to tyle w temacie mojej osoby.... czy powinnam już zaznaczyć lekkie krwawienie i rozpocząć nowy cykl?
Becia idź do toilet i spróbuj zbadać szyjkę. Mówiąc bez owijania, jeżeli wsadzisz połowę palucha i będziesz ją czuła to nic nie jest przesądzone. Nie zaznaczaj nowego cyklu, dopóki @ się nie rozkręci.AGA 30, a-koczek, magdzia26, Beata, Ilona, Libra, Shagga_80, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAisko więc czekamy na twoje USG
Karoamdzięki za podtrzymanie na duchu
Spero naturalnie zezwalam na sprzatanieIdź i czyń jakże tą cieżką prace
a-koczek, AGA 30, magdzia26, magdzia26, magdzia26, magdzia26, magdzia26, Pismak, Beata, karoam, Ilona, aisa, Shagga_80, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Własnie zaliczyłam śniadanie dziewczyny
Jak ja kocham swojskie pomidory :-)Mogę jeść je tonami
Aga mi się już przejadłyPrzyjdzie zima to za nimi zatęsknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 12:16
Ilona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondi22 wrote:dzięki Libra ;* dobrze zrozumialas
Ja w ciąży byłam na 2 pogrzebach. Nawet nie wiedziałam, że jakieś zabobony z tym związane są. Nie wyobrażałam sobie, że nie pożegnam babci i dziadka... Bardzo dobrze się czułam w ciąży a na pogrzebach emocje były duże bo ryczałam jak bóbr i pamiętam wszystko przez mgłę...
Wszystko zależy od tego czy czujesz się na siłach żeby przez to przejść.Rucia, Beata, Ilona, Libra, Shagga_80, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Własnie zaliczyłam śniadanie dziewczyny
Jak ja kocham swojskie pomidory :-)Mogę jeść je tonami
Ahh zazdraszczam swojskie pomidory takie pachnące i smakowite
Też mogę jeść tonami
Anka_a witamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 12:25
magdzia26, Beata, Ilona, Shagga_80, Spero, zbikowa lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)