plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
najlepsze jest picie wody mineralnej. ciekawe co an to lekarze którzy każą pić dużo wodymauysia wrote:Najbardziej mi się podobały
:
Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
Owinięcie pępowiną grozi dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
To się pośmiałamA teraz idę sprzątać.........
Do napisania!magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia ale mądrości he he he he he he he he:-)
Ja się urodziłam z rozszczepem wargi i podniebienia a to jest dziedziczne bo mojego taty siostra też miąła ale kto nie wie o tym to mówił no to twój tatuś musiał twoją mamusię po gębie lać że taka się urodziłaś he he
Ludzka wyobraznia nie zna granica-koczek, magdzia26, Libra, Pismak, Beata, Beata, Spero, Ilona, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:Przez te zabobony rozbawiłyście mnie do łez nawet jak kolega marudzi cos pod nosem to mnie to bawi haha. a tak poważnie to w te bardziej popularne zabobony to ja wierzę
a-koczek, AGA 30, magdzia26, Selena, Pismak, Beata, Libra, Spero, Rucia, Ilona, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe to bedzie gdy sie chlopiec urodzi. od małego na ovu. Przynajmniej wpadki niezaliczy bo jak pozna dziewczyne to ją przeszkoli od a do zAGA 30 wrote:A jak ciężarna przy komputerze siedzi na ovu to dziecko będzie ovufolikiem ??????????????
mauysia, magdzia26, Selena, AGA 30, Pismak, Beata, Spero, Rucia, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libruś tak pamiętam że pisałaś kochana, ja badałam dokładnie w 7dpo, na pewno to skonsultuję z ginem kurde to może jest szansa skoro tempka nadal nie spadła….
Aga ja się jeszcze nie poddałam ide zaraz sprawdzić czy plamienie się rozkreca!
Koczku szczerze mówiąc tak jak napisałam powyżej tak po cichu w to wierzę i nazrazie czekam, w końcu test nie musi wyjść już 11-12 dpo prawda?
Effciu no wiec witaj dziękuję za specjalne powitanie
Ilonko witaj i dziękuję
Aga idż wieszać te firanki :* !!!!
magdzia26, AGA 30, Libra, Spero, Ilona lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beat rzuć ta robotę w cholerę i odpisz co z tmy plamienie rozkręciło sie czy nie bo ja ciągle mam nadzieję. a pozatym zaczełabym wątpic w moja intuicje a ona do tej pory nigdy sie nie myliła
magdzia26, AGA 30, Selena, Libra, Beata, Spero, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libruś tak pamiętam że pisałaś kochana, ja badałam dokładnie w 7dpo, na pewno to skonsultuję z ginem kurde to może jest szansa skoro tempka nadal nie spadła….
Aga ja się jeszcze nie poddałam ide zaraz sprawdzić czy plamienie się rozkreca!
Koczku szczerze mówiąc tak jak napisałam powyżej tak po cichu w to wierzę i nazrazie czekam, w końcu test nie musi wyjść już 11-12 dpo prawda?
Effciu no wiec witaj dziękuję za specjalne powitanie
Ilonko witaj i dziękuję
Aga idż wieszać te firanki :* !!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 10:36
-
magdzia26 wrote:mauysia niezłe
chociaż najbardziej popularny jest chyba że jak się kobieta w ciąży wystraszy i złapie za jakąś część ciała to dziecko bedzie miało zabarwioną skórę w tym miejscu
tez sie uśmiałam z tego co napisała Mayusia ogólnie, ale to co wpisałaś teraz to wierzę i mam dowody na to! możecie sie smiać do woli ale mój tata ma rozplasnioną truskawkę na kolaniebabcia sie przestraczyła i ukleklnęła na truskawce
a-koczek, Spero, magdzia26, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a-koczek wrote:Beat rzuć ta robotę w cholerę i odpisz co z tmy plamienie rozkręciło sie czy nie bo ja ciągle mam nadzieję. a pozatym zaczełabym wątpic w moja intuicje a ona do tej pory nigdy sie nie myliła
ej przeciez ja cały czas jestem pisze i gonie Was robota czeka...
narazie nic nie czuje zaraz pobiegnę do łazienki i sprawdzę, bety nie robiłam chociaz miałam już skierowanie (karteczkę ) o która poprosiłam w recepcji ale jak zobaczyłam tak niski progesteron to zwąttpiłam,
sikacza robiłam w środku nocy aby z czystym sumieniem mogła połknąc procha i zasnąc
kurczę a naprawde wierzysz jeszcze i mówiesz że intuicja rzadko Cię zawodzi?:*
magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:mauysia ale mądrości he he he he he he he he:-)
Ja się urodziłam z rozszczepem wargi i podniebienia a to jest dziedziczne bo mojego taty siostra też miąła ale kto nie wie o tym to mówił no to twój tatuś musiał twoją mamusię po gębie lać że taka się urodziłaś he he
Ludzka wyobraznia nie zna granic
Aguś moja mama też ma rozszczep wargi, ale nie odziedziczyła tego po nikim. Nikt w rodzinie nie miał tylko Ona się taka urodziła.Shagga_80 lubi tę wiadomość