X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    no wez przestan przy 62 kg ledwo chodzisz;)zartujesz

Przy 62 kg ledwo nie chodzę ale z 13 kg obciążeniem owszem. ;)

Blondi22, AGA 30, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Oj Blondi ... a mi się wydaje, że jednak nie o to chodziło :)
    o to na pewno bo jak by w to wierzyła to bym nie poszła bo wszyscy mi gadali zebym nie szla ale obiecałam że bede .

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    przecież nikt się nie śmieje :)

uuuu tak oczywiście, z mojego bałaganu też się żadna nie śmiała :P

Blondi22, Selena, Pismak, Ilona, magdzia26, Beata, zbikowa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Przy 62 kg ledwo nie chodzę ale z 13 kg obciążeniem owszem. ;)
    ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    a kto sie śmiał ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki. Czas ruszyć tyłek.

Ilona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym chciała iść na pogrzeb,to nawet teraz,gdy mam odpoczywać poszłabym!
    A tak apropos zabobonów: moja Teściowa gdy byłam w ciąży z Kubusiem w ciągu jednej z nieczęstych wizyt u nas wyraziła dwie mądrości "nie patrz przez wizjer!!!" i "nie noś paska"...pierwsze miałoby skutkować zezem u dziecka, a drugie miało sprawić,że dziecko owinie się pępowiną...wyśmiałam Ją of kors...pierwsze miało miejsce przy drzwiach (jak wpuszczałam ich do domu i zerknęłam przez wizjer i przyznałam się do tego) więc powiedziałam "bardziej zaszkodzę dziecku jeśli wpuszczę Kogoś obcego choćby złodzieja niż gdy zerknę i upewnię się,że wiem, Komu drzwi otwieram .

Po co my chodzimy do tych ginów, na usg itd skoro wystarczy wystrzegać się tego co nam radzą w przesądach i będzie dobrze...swoją drogą to teraz wiem,czemu dziecko moje nosi okulary,bo patrzyłam w ten cholerny wizjer :(

Rucia, Libra, a-koczek, Beata, Spero, Sandraa, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zmykam bo znowu nic nie zrobie ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Błagam Was dziewczyny nie mówcie że jesteście przesądne !!! Przecież to stek bzdur nie mających nic wspólnego z rzeczywistością! Co ma się stać waszym dzieciom w brzuchu jeżeli będziecie na pogrzebie? Nieboszczyk zaczaruje wasze brzuchy?
    Ręce opadają.
    Wybaczcie, ale jak słucham takich zabobonów to leję ze śmiechu.
    Ostatnio słyszałam że skoro mam zgagę, to dziecku włosy rosną.

Blondi a co by Ci się stało gdybyś zajrzała do trumny, i siedziała w pierwszym rzędzie w kościele. Pytam się poważnie i mam nadzieję, że usłyszę poważną odpowiedź.
    Bkondi to chyba bardziej chodziło, że akurat patrzenie na kogoś w trumnie, czy moment spuszczania i zakopywania trumny to jedne z najbardziej stresujących, wzruszających momentów budzących bolesne emocje, czego lepiej kobieta w ciąży mogłaby sobie zmniejszyć poprzez chociażby unikanie spoglądania na zmarłego, czy płaczącą rodzinę... myślę, ze to mnie ma związku z zabobonem lecz z osobistą wrażliwością... ja zawsze się rozryczę jak spojrzę na znaną mi osobę w trumnie, czy usłyszę/zobaczę jak ktoś z rodziny płaczę

Selena, a-koczek, Beata, aisa, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia to ja tyle waże bez ciąży echhhhhhhhh
    Rucia wrote:
    13,5 kg na plusie!
    Równe 62 kg.

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :-)

Rucia no to masz balast teraz ale to dobrze ze cię trochę (Was) przybyło :-)
    Ja w ciąży nie jestem a mam jeszcze ponad 20 kg więcej jak Wt w ciąży:-)

O tym żeby w trumnę nie patrzeć też słyszałam i zgodzę się z tym jak to ktoś z dalszej rodziny to ok ale nie wyobrażam sobie nie pożegnania sie z kimś naprawdę bliskim :-):-(

U mnie deszcz pada i pada po południu pobiegnę na grzybki zobaczyć jak auto już będę miała :-)
    Coś jeszcze miałam napisać ale nie pamiętam :-)

magdzia26, Beata, Spero, aisa, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Koczku, Mayuś ,Libra, Madziu, Wosebko, Ruciu, Kopciuszku u mnie ok nie załamałam się wiem że musze działać dalej i to zrobie i na pewno się uda!!!!
    Szaguś tak następny miesiąc musi być mój :)

Ale zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego mam tak wysokie tempki skoro progesteron tak niski? przprzecież on podnosi tempkę prawda?
    już Ci kiedyś pisałam, że progesteron to jest taki hormon, który jest wyrzucany do organizmu pulsacyjnie... może akurat w ten dzień największe stężenie progesteronu osiągnęłaś później... a kiedy dokładniej robiłaś badanie - w którym dniu? choć po owulacji 6 to trochę za mało i warto skonsultować to z ginkiem

Beata, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Błagam Was dziewczyny nie mówcie że jesteście przesądne !!! Przecież to stek bzdur nie mających nic wspólnego z rzeczywistością! Co ma się stać waszym dzieciom w brzuchu jeżeli będziecie na pogrzebie? Nieboszczyk zaczaruje wasze brzuchy?
    Ręce opadają.
    Wybaczcie, ale jak słucham takich zabobonów to leję ze śmiechu.
    Ostatnio słyszałam że skoro mam zgagę, to dziecku włosy rosną.

Blondi a co by Ci się stało gdybyś zajrzała do trumny, i siedziała w pierwszym rzędzie w kościele. Pytam się poważnie i mam nadzieję, że usłyszę poważną odpowiedź.
    Rucia zalajkowałam za tą zgagę . tak parsknęłam smiechem ze kolega z naprzeciwka spojrzał na mnie jak na nienormalną

magdzia26, Rucia, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    ja się nie śmiałam !

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co miałam napisać
    Beatko tulam i tulam szkoda że się nie udało :-(

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Cięęę zyskuję moc! Pismaczku albo mi trochę udzieliłaś i wprawiam sie coraz bardziej albo zaraz uwierzę że jednak jestem w ciaży :P

magdzia26, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Selena, Spero, aisa, Sandraa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam na tematy wagi...bo się załamuje przy was... :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja się nie wypowiadam na tematy wagi...bo się załamuje przy was... :/
    Dawaj kochana ile warzyć :-)

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ja Cięęę zyskuję moc! Pismaczku albo mi trochę udzieliłaś i wprawiam sie coraz bardziej albo zaraz uwierzę że jednak jestem w ciaży :P

A no widzisz porozdawałam tą swoją moc i teraz sama z trudem lajkuję nawet te 2x nie mówiąc już o pobiciu rekordu :/

Powiedzcie mi Sylwia dzisiaj odbiera te wyniki cytologii ??

Beata, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a może ten progesteron takli niski bo zagnieżdzenie było bo wtedy masz spadek (dzień wczesniej) i jeszcze nie urósł. wiec moze jest nadzieja. chyba że plamienie sie rozkreca
    Beata wrote:
    Koczku, Mayuś ,Libra, Madziu, Wosebko, Ruciu, Kopciuszku u mnie ok nie załamałam się wiem że musze działać dalej i to zrobie i na pewno się uda!!!!
    Szaguś tak następny miesiąc musi być mój :)

Ale zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego mam tak wysokie tempki skoro progesteron tak niski? przprzecież on podnosi tempkę prawda?

Beata, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4080 4081 4082 4083 4084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ