plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Dziewczyny ja Was proszę, nie śmiejcie się ze mnie, że tak stękam z tą moją wagą. Chodzi mi o to, że na wstępie ważyłam 48,5 kg, teraz 62. +13,5 kg jak na moją poprzednią masę ciałą to strasznie dużo. Nogi mi siadają, najkrótszy spacer to ogromna męczarnia, zaczęły się skurcze, a przede mną jeszcze conajmniej 10 tygodni.
ja sie nie śmieję tylko Ci współczuję :* zanam ten ból sama zaczynałam z ciut mniejszą wagą w mojej ciąży a przytyłam 19 wiec to był kosmos, choc również dla innych nie było to tak widoczne, wiec kochana nie panikuj i tak lepiej że przyjdzie Ci rodzić w zimie niż w lato bo byloby ciezej przy upaleRucia, Ilona, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Dzień dobry
Beti przytulam mocno. Trzymam kciuki za jak najszybsze zafasolkowanie
Kfiatuszku ;*
Librus nie zazdroszczę wystawiania nagany, no ale niestety ktoś to tez musi robic
Effcia ja akurat chyba na pogrzeb bym nie poszła, ale to nie przez zabobony, tylko dlatego aby jednak uniknąć stresu. Strasznie mnie przybijaja pogrzeby i staram sie jakoś zawsze tego unikać. Chociaz wiadomo, ze nieraz trzeba
Rutka Ty gruuubaskua tak serio zazdroszczę tej wagi i szczerze to marze chociaz zeby do takiej wrócić po porodzie.
Pismak to czekamy na wizytę i suwaczek
Mauysiu udało mi sie polubić Twój post 3 razy, ale sie cieszę, to moj pierwszy raz
Schaggus mam nadzieje, ze z mama dojdziecie do wspólnych wniosków na Twoja korzyść oczywiście
Miłego dnia LaskiLibra, Rucia, magdzia26, mauysia, Pismak, Beata, Spero, aisa, Sandraa, Shagga_80, zbikowa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Rucia zalajkowałam za tą zgagę . tak parsknęłam smiechem ze kolega z naprzeciwka spojrzał na mnie jak na nienormalną
Koczku usłyszałam to z ust mojej przyjaciółki, chrzestnej mojej Kini, kobiety bardzo mądrej.
A najlepsze jest to, że z Kingą też miałam okropną zgagę, a do 6 miesiąca życia była łysa jak kolano.a-koczek, magdzia26, Spero, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Dawaj kochana ile warzyć
mam jakieś straszne problemy z waga dlatego jak rano pisalam wybieram sie do endo bo nie wiem czy to nie jest przypadkiem z tym związane
czasem mam wrazenie że same powietrze i woda są dla mnie tuczące -
nick nieaktualnyRucia wrote:Koczku usłyszałam to z ust mojej przyjaciółki, chrzestnej mojej Kini, kobiety bardzo mądrej.
A najlepsze jest to, że z Kingą też miałam okropną zgagę, a do 6 miesiąca życia była łysa jak kolano.
Ja znowu słyszałam że jak ciężarna ma zgagę to dziecku włosy i paznokcie rosną
Pod drabiną też nie może ciężarna przechodzić i pod sznurami od prania równieżmagdzia26, Beata lubią tę wiadomość
-
Pismaczku czekamy jutro na piękny suwaczek
Mayuś tez w pierwszej chwili pomyślałam kurde musż eposzukac o co chodzi z tymi koralami, ale lepiej nie po co mam nabić sobie głowę pierdołami jeszcze uwierzę
Szagga słusznie podsumowałaś zabobony koniec z lekarzami słuchajmy swoich babekhheheh
nie nadązam na bieżaco odpisywac.......magdzia26, Pismak, a-koczek, Libra, Rucia, aisa, Shagga_80, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:strach się przyznać jeszcze dwa miesiące temu 72 a teraz juz 80
mam jakieś straszne problemy z waga dlatego jak rano pisalam wybieram sie do endo bo nie wiem czy to nie jest przypadkiem z tym związane
czasem mam wrazenie że same powietrze i woda są dla mnie tuczące -
Libra wrote:Bkondi to chyba bardziej chodziło, że akurat patrzenie na kogoś w trumnie, czy moment spuszczania i zakopywania trumny to jedne z najbardziej stresujących, wzruszających momentów budzących bolesne emocje, czego lepiej kobieta w ciąży mogłaby sobie zmniejszyć poprzez chociażby unikanie spoglądania na zmarłego, czy płaczącą rodzinę... myślę, ze to mnie ma związku z zabobonem lecz z osobistą wrażliwością... ja zawsze się rozryczę jak spojrzę na znaną mi osobę w trumnie, czy usłyszę/zobaczę jak ktoś z rodziny płaczę
Libra, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
Najbardziej mi się podobały
:
Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
Owinięcie pępowiną grozi dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
To się pośmiałamA teraz idę sprzątać.........
Do napisania!Pismak, AGA 30, magdzia26, Ilona, a-koczek, Beata, Spero, Rucia, aisa, Sandraa, Blondi22, Blondi22, Shagga_80, zbikowa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:To i tak jestem lepsza od ciebie i warzę więcej
jak nic z tym nie zrobię to bedę jak te dzieci w USA tylko palcem mogła poruszać ...
ale apropos przesądów pocieszam się myślą że jak zajdę w ciąże to przynajmniej mocno nie przytyję (podobno to jest rodzinne moje dwie siostry i mama w pierwszych ciążach bardzo mało przytyły)AGA 30 lubi tę wiadomość
-
"Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach."
Buahahaha nareszcie będę miała pretekst żeby sama pochłonąć całą tabliczkę czekolady albo paczkę ciastekYES!
Ilona, magdzia26, AGA 30, Selena, Beata, Libra, Spero, Rucia, aisa, Sandraa, Blondi22, Shagga_80, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:strach się przyznać jeszcze dwa miesiące temu 72 a teraz juz 80
czasem mam wrazenie że same powietrze i woda są dla mnie tuczącemagdzia26, Spero, aisa, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Najbardziej mi się podobały
:
Owinięcie pępowiną grozi dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
Do napisania!
Hehehehehe
Tez sie usmialam
magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
mauysia wrote:Najbardziej mi się podobały
:
Do napisania!chociaż najbardziej popularny jest chyba że jak się kobieta w ciąży wystraszy i złapie za jakąś część ciała to dziecko bedzie miało zabarwioną skórę w tym miejscu
Spero lubi tę wiadomość