X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesądy i zabobony to są jakieś totalne bzdury, nie wiem kto to wymyślił, czemu faszeruje się mózgi ciężarnym takimi głupotami?

mauysia, Ilona, AGA 30, Libra, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki

już wiem dlaczego głowa mi pęka od trzech dni.Wszystko przez tą pogodę w kratkę :(

Mam da was pytanko dowiedziałam się że w tym tygodniu czeka nas pogrzeb :/ i teraz nie wiem co mam zrobić?bo podobno na pogrzeby w ciąży się nie powinno chodzić?prawda to?
    bzdura! jeżeli byłaś związana z osobą i chcesz iść na pogrzeb to idź

ja byłam na pogrzebie, gdzie moja koleżanka będąc w 9 miesiącu ciąży chowała swojego tragicznie zmarłego małżonka (wypadek samochodowy)... i będąc w ciąży miała nie iść pożegnać swojego męża? trzy tygodnie później urodziła piękną córeńkę... w tym roku mała skończy 4 lata i jest mega urocza, zdrowa i cudowna... choć widok kobiety w 9 miesięcznej ciąży przy trumnie męża był porażający... do tej pory na samo wspomnienie łzy staja mi w oczach:/

Rucia, Beata, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co mam o tym myśleć mąż mi nie pozwala iść

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Matko Rutka Ty to już faktycznie nie jedz 62 kg no przegięcie na wadze.

Ty chudzielcu Ty :D
    i tak pięknie wyglądasz :)

Effcia 8) śmiej się śmiej, ale ja już ledwo chodzę.

magdzia26, Beata, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam świetne wieści! :) i brzuszek śliczny , no i oczywiście życzę aby wszystko się udało pozałatwiać i na stałe przenieść do anglii

Aga fajnie że udało Ci się tak na szybko do endo zapisać, trzymam kciuki :)

Kfjatku ja tez jestem myślami z Tobą i cieszę się ze coraz lepiej ogarniasz* nową pracę, milej zabawy w sobote :)

Aisko dzięki za kciuki ale jak widać już po ptakach, ale nie załamuję się :)
    Aisko czyli właściwie już oficjalnie chwalicie się wszystkim? Fajnie pewnie się bardzo ucieszyli najbliżsi
    p.s. potwierdzam manipulację na Aiski poście kliknęłam tylko raz lubię a jest 3 o.O czyli my nie mamy na to wpływu????

Kaju no wiemy że roczek nazywa się Twoja fasolka ale skad taka nazwa, skad pomysł? Z tygodniami już rozumiem :) zalajkowałam 3 razy roczka huuurrraa :P

Pismaczku to im zrobicie najpięknieszy prezent rocznicowy!

Ilonko wszystkiego najlepszego dla Wiki , buziaki i dużo słodyczy (w sensie radości) w życiu,
    A Ty trzymaj się kochana i zyczę szybkiego powrotu do kraju, abyś nie czuła się samotna :*
    Shagii cóż za shit muszą Ci to wyrównać moim zdaniem, pogadaj jeszcze z szefem, dlaczego Ty masz być stratna za czyjeś przeoczenie?

Sandra miło że zaczęłaś znowu wpadać :*

Wosebko witaj

magdzia26, Pismak, mauysia, Ilona, Libra, a-koczek, Spero, aisa, karoam, Sandraa, zbikowa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Ja nie wiem co mam o tym myśleć mąż mi nie pozwala iść

Ale czemu Effcia? Jeżeli mąż jest przesądny to zapytaj się go czy wierzy we wróżki. Bo mniej więcej na tym samym to polega. Czary Mary które nie istnieją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 09:25

Effcia28, magdzia26, mauysia, Ilona, Libra, a-koczek, Spero lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest matka mego szwagra spotykaliśmy się na imprezach.

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ale czemu Effcia? Jeżeli mąż jest przesądny to zapytaj się go czy wierzy we wróżki. Bo mniej więcej na tym samym to polega. Czary Mary które nie istnieją.

dobre Rut zapytam jak wróci z pracy :)

Rucia, magdzia26, mauysia, Ilona, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku, Mayuś ,Libra, Madziu, Wosebko, Ruciu, Kopciuszku u mnie ok nie załamałam się wiem że musze działać dalej i to zrobie i na pewno się uda!!!!
    Szaguś tak następny miesiąc musi być mój :)

Ale zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego mam tak wysokie tempki skoro progesteron tak niski? przprzecież on podnosi tempkę prawda?

Selena, magdzia26, mauysia, Ilona, Libra, a-koczek, Spero, aisa, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki

już wiem dlaczego głowa mi pęka od trzech dni.Wszystko przez tą pogodę w kratkę :(

Mam da was pytanko dowiedziałam się że w tym tygodniu czeka nas pogrzeb :/ i teraz nie wiem co mam zrobić?bo podobno na pogrzeby w ciąży się nie powinno chodzić?prawda to?

Ooo pierwszy raz słyszę ? kto ci to powiedział ? I jeszcze jakie sa niby konsekwencje jak się pójdzie ?
    Ja tam słyszałam że ciężarnej to nie można brać ani na świadka ani na chrzestną :D :D
    A niby mamy XXI wiek hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 09:33

Beata, magdzia26, Ilona, Libra, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia też bym raczej w takie przesądy nie wierzyła..wiadomo ze pogrzeby z reguły sa smutne :( i stresujace..zwłaszcza jesli osoba zmarła była nam bliska....ja tam bym poszła na taki pogrzeb...a Twój m jak wytłumaczył to ze nie mozesz iść :?

Beata, magdzia26, Ilona, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Koczku, Mayuś ,Libra, Madziu, Wosebko, Ruciu, Kopciuszku u mnie ok nie załamałam się wiem że musze działać dalej i to zrobie i na pewno się uda!!!!
    Szaguś tak następny miesiąc musi być mój :)

Ale zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego mam tak wysokie tempki skoro progesteron tak niski? przprzecież on podnosi tempkę prawda?
    Beciu i takie podejście mi sie podoba :) ale faktycznie..tempki masz ładne..i za to odpowiedzialny jest progesteron..więc skąd tak niski wynik ?? :/ moze lekarz Ci to wytłumaczy..:) bo ja nie mam pojecia.. :/

Beata, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    ie można brać ani na świadka ani na chrzestną :D :D

Pismaku przed chwilą otworzyłam sobie durne artykuły na temat takich przesądów, i po prostu zwątpiłam...

magdzia26, Pismak, Spero lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku a czemu to koleżanka jeszcze suwaczka nie ma ? :)

Rucia, magdzia26, Pismak, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Ooo pierwszy raz słyszę ? kto ci to powiedział ? I jeszcze jakie sa niby konsekwencje jak się pójdzie ?
    Ja tam słyszałam że ciężarnej to nie można brać ani na świadka ani na chrzestną :D :D
    No ja tylko z tą chrzestną słyszałam..i nawet kuzynka w ostatniej chwili odmówiła mojej siostrze jak sie dowiedziała ze jest w ciąży...i na szybko musiała nowej chrzestnej szukac ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 09:38

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Effcia też bym raczej w takie przesądy nie wierzyła..wiadomo ze pogrzeby z reguły sa smutne :( i stresujace..zwłaszcza jesli osoba zmarła była nam bliska....ja tam bym poszła na taki pogrzeb...a Twój m jak wytłumaczył to ze nie mozesz iść :?
    On nie tłumaczył tylko w rozmowie tel stwierdził "przecież Ty nie pójdziesz na pogrzeb bo jesteś ciąży"

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia Ty grubasie :P :*

Effciu witaj, ja nie słyszałam o takim przesądzie więc jeśli czujesz potrzebę żeby iśc to idź gorzej jeśli nie masz na to ochoty a ktoś uważa że powinnaś to wtedy się nie zmuszaj

Pismaczku dziękuję :* Blodni :* taka mam nadzieję

Wosebko dzięki napewno go o to zapytam, dzieki że sie nad tym zastanowiłaś :*

Selena, magdzia26, Pismak, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki

Nieprawda.

Beata, Rucia, magdzia26, Ilona, Libra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    13,5 kg na plusie!
    Równe 62 kg.
    No to jeszcze tylko 18 i mnie dogonisz :P

Beata, Effcia28, magdzia26, Blondi22, Ilona, Ilona, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    dobre Rut zapytam jak wróci z pracy :)
    Ale jestem ciekawa co powie :)

Libra, Spero lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4078 4079 4080 4081 4082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ