plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoim zdaniem wszustko musi być w umiarze
mój gin powiedział mi, że lepiej jakbym zrezygnowała z forsownych ćwiczeń... także siłownia, basen, sauna, rowerek zamienisłam na codzienne przynajmniej jednogodzinowe spacerki:) może dzieki temu uda mi się przytyć choć z 3 kg
do tego nie zaszkodzi do menu wprowadzić więcej warzyw i owoców -
Libra, w niektórych zakładach pracy są premie za 100% frekwencję - zaproponuj to szefowi:)
Amicizia, domyślam się co teraz czują w Izraelu - ja byłam w okolicach Izraela w maju tego roku i jak wtedy było 40 stopni w cieniu, to oni chodzili w długich rękawach bo chyba to odczuwali jak my 20 stopni:)
Gocha, też jestem za tym, żeby z używek zrezygnować, natomiast też nie uważam, że kobieta paląca i pijąca na 100% urodzi chore dziecko - znam osobiście takie przypadki. Znam też przypadki gdzie dziewczyny już przed poczęciem dmuchały i chuchały na siebie i miały porody przedwczesne albo komplikacje w ciąży. Także jasne, że warto dbać o siebie, ale nie jest to 100% wykładnikiem zdrowej lub chorej ciąży. -
Paulina1986 wrote:Amicizia a Ty byłaś w Izraelu na wakacjach czy tam mieszkałaś? Pytam, bo moja przyjaciółka przeprowadziła się kilka lat temu do Izraela i mieszka obecnie w Jerozolimie
mysmy byli teraz 3-10 listopada na pielgrzymce do ziemi swietej taki spozniona podroz poslubna ale w pieknym dla mnie terminie bo 7 mialam urdziny w Bethlejem. Piekny kraj i chętnie tam jeszcze kiedyś pojadę. Troszkę ale tylko troszke zazdroszczę koleżance, bo ja jednka nie umialabym sie tak do innego kraju przeprowadzic, dla mnie inne miasto to juz duze wyzwanie. -
nick nieaktualny
-
A w Izarelu to się teraz o deszcz modlą, bo zima to ma padać
a z tym chuhaniem dmuchaniem na sie bie to ja tez uwazam ze nie nalezy presadza, po prostu normalnie zyc, rezygnacja z uzywek jest oczywista, no moze bardziej zwracac uwage na owoce i warzywa i na pewno nie odchudzac sie drastycznie, ale po prostu zyc jak teraz, bo znowu takie nakrecanie sie tez nie jest dobre.
gocha04 lubi tę wiadomość
-
Agga nie mówię, że palący czy nadużywający alkoholu urodzi napewno chore dziecko, ale to raczej do zdrowych nawyków nie należy i dziecku napewno nie pomoże.
Sama kiedyś popalałam za dzieciaka, ale jak na biologi dowiedziałam się, że mój organizm będzie potrzebował 7 lat na pozbycie się wszystkich toksyn to stwierdziłam, że czas przestać palić. No i właśnie 7 lat minęło:) Też nie byłam jakimś nałogowcem, to też trochę inaczej się z petów rezygnuje.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
ale jedno w tym wszystkim jest pewne- NIE MOŻNA DAĆ SIĘ ZWARIOWAĆ- a ja niestety od kilku miesięcy żyje tylko tym i chyba dlatego tak ciężko to wszystko przychodzi.A co do używek to owszem ograniczyć trzeba ale szklanka piwa czy kieliszek wina przed ciążą nikomu nie zaszkodził...Wiec nie dajmy się dziewczyny zwariować temu wszystkiemu i chyba najwyższy czas po prostu żyć każdym dniem a nie tylko tą ciążą może wtedy będzie łatwiej.
(chociaż wiem że ciężko tak)gocha04, zosia-ktosia lubią tę wiadomość
-
mamuśka nikt nie powiedział, że będzie łatwo, ale zgadzam się z tobą.
A winko poprawia krążenie i grubość endometrium.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
cisza w eterze, dziewczyny chyba pracują albo się dotleniają.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Ja chyba przestane tu bywać bo odkąd się zalogowałam na tym portalu to siedzę tu godzinami i doszukuję się objawów mojej "ciąży"na forum. Już chyba zwariowałam. Chciałabym już dostać tą @ bo już dość mam tego czekania a tak szybciej do następnej ovu będzie:)Ale do soboty już blisko także pewnie niestety doczekam się ukochanej @.
-
zgadza sie ze winko przed ciaza nie zaszkodzi, ale na kilka dni przed planowanym poczeciem nie wolno juz zadnego alkholu ani mezczyznie ani koniebiecie a w ciazy to juz calkiem bo moze dziecko urodzic sie z tą chorobą FAS. także jak już sie owulka zbliża, to jednak lepiej sobie podarować. ale bez szalenstwa, bo szalenstwo tez nam nie sluzy
takze wazne nie tylko my z tego musimy w tym czasoe zrezygnowac, ale nasi panowie takzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2012, 14:33
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczynki
w koncu udalo mi sie dobudzic...
Wam wszystkim i kazdej z osobna dziekuje za wszystkie mile slowa ktore do mnie od rana napisalyscie...
oj zosku- no taki ze mnie nerwusek...
woseba, mauysia- dziekuje
jesli sie tylko potwierdzi to bede tymi fluidami tak emanowac ze zaparuja wam ekrany monitorow... ;P
a jak na razie to rano cale sniadanko poszlo do kibelka...zosia-ktosia, Libra lubią tę wiadomość
-
ja wam tylko dobrze radzę kochane.. jak macie abonament premium i macie detektor ciąży.. nie zwracajcie na niego uwagi. bo on może wam zamieszać w głowie a potem niepotrzebnie robic nadzieje, wiem po sobie..
lepiej zerkać ale nie brac pod uwagę jak wyroczni.Dora, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc zosku- nie wiem ile w tym objawow a ile dzialania mojej podswiadomosci ale gdzies sie doczytalam ze niektore dziewczyny odczuwaja mdlosci i wymioty juz od chwili zagniezdzenia- tak organizm reaguje na bete...(ona dziala ponoc na jakis osrodek w mozgu tak wymiotnie)
a ja od zawsze mialam chorobe lokomocyjna i bardzo latwo bylo u mnie o wymioty wiec moze dlatego...
nie nakrecam sie ale nie zjadlam niczego nieswiezego ani niczego co mogloby mi zaszkodzic... normalne sniadanko a chwile potem chwycily mnie takie mocne skurcze zoladka ze ledwo zdazylam do toalety...
albo juz fiksuje i cialo samo wmawia mi fasolinke...
no ale beta sama z siebie by chyba nie przyrosla...?