X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgetko czyli to jest tak jak moj lekarz mowi ze tych przeciwcial sie nie leczy a tylko sie leczy niedoczynnosc? i ze wysokosc tych przeciwcial nie ma znaczenia, bo to poprostu jest Hashimoto i tyle i ze w tym wypadku najwazniejsze jest poziom TSH i ft4?
    I jeszcze jedno TSH mi spadlo z 5,08 do 2,70...bralam Euthyrox N25 po pol tabletki na to TSH, a od wczoraj lekarz mi kazal brac po calej tej tabletce i on uwaza ze to wystarczy.. czy wedlug Ciebie faktycznie wystarczy poki co podwoic mi dawke... a nie odrazu przepisac N50?
    przepraszam laski za wyciąganie tu tych moich problemow...
    chcialabym tylko poczuc sie spokojniesza. Ufam temu lekarzowi, ale wazne sa tez dla mnie informacje od osób borykających sie z tym samym problemem.
    Nie chcialabym utracic znowu ciązy.

gadgeta lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc malenka!! u mnie leci zmęczona jestem po tym basenie dziś strasznie i jeszcze pare problemów w rodzinie!!
    Ja chyba wyjade daleko stąd normalnie bo przez nerwy no nigdy wciąże nie zajde!!

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj AGA

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc malutka :)
    ja na razie biore 75 mg euthyroxu ale ja sie juz lecze od prawie roku, u Ciebie moze lekarz zaczal od mniejszej dawki- ja na poczatku tez bralam 25 mg
    nie martw sie kochana- to nie wplywa na codszienne zycie- trzeba tylko pamietac o braniu tabletek no i kontrolowac wyniki

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA na pewno problemy da się rozwiązać i nie przejmuj się za bardzo nimi :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki gadgetko.. tyle sie naczytalam ze zwieksza sie w takim wypadku ryzyko poronien o kilka procent ze sie bardzo wystraszylam..

Hej mala. U mnie pochmurno, zimno i ciemno. Od kilku godzin leze pod kocem

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    gadgetko czyli to jest tak jak moj lekarz mowi ze tych przeciwcial sie nie leczy a tylko sie leczy niedoczynnosc? i ze wysokosc tych przeciwcial nie ma znaczenia, bo to poprostu jest Hashimoto i tyle i ze w tym wypadku najwazniejsze jest poziom TSH i ft4?
    I jeszcze jedno TSH mi spadlo z 5,08 do 2,70...bralam Euthyrox N25 po pol tabletki na to TSH, a od wczoraj lekarz mi kazal brac po calej tej tabletce i on uwaza ze to wystarczy.. czy wedlug Ciebie faktycznie wystarczy poki co podwoic mi dawke... a nie odrazu przepisac N50?
    przepraszam laski za wyciąganie tu tych moich problemow...
    chcialabym tylko poczuc sie spokojniesza. Ufam temu lekarzowi, ale wazne sa tez dla mnie informacje od osób borykających sie z tym samym problemem.
    Nie chcialabym utracic znowu ciązy.

to jest dokladnie tak jak piszesz- tego sie nie da wyleczyc bo nikt do konca nie wie dlaczego organizm produkuje przeciwciala i jak to zahamowac.
    jedyne co mozna to leczyc skutki ich dzialania czyli uzupelniac hormony-dlatego bada sie tsh i pozostale hormony
    miano przeciwcial nie ma znaczenia, znaczenia ma tylko to ze w ogole SA
    rownie dobrze za miesiac moga Ci spasc zeby po kolejnym miesiacu znow sie podniesc.... tak bywa...
    pieknie spadlo Ci tsh- gratuluje:)
    25mg na razie wystarczy- to jest juz i tak podwojenie dawki
    nie martw sie ja chyba przez pierwsze 3 miesiace tez mialam 25 mg.
    moja endo mowi ze to trzeba zwiekszac powoli bo hormony tarczycy wplywaja na prawie caly organizm i nie ma tez co przedobrzyc w druga strone- trzeba dac cialu troche czasu na przyzwyczajenie sie do dawek hormonow przyjmowanych doustnie
    tak wiec naprawde nie musisz sie bardzo denerwowac- Twoj lekarz dobrze mowi

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mała łatwo mówić ale jeżli chodzi o dzieci to ja zawsze sie przejmuje!!
    czemu jest tak że ci co mają dzieciątka nie dbają o nie i w du...pie mają wszystko a my musimy sie starać żeby sie udało chodż jedno mieć

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie jakoś zmogło na jakiś czas i jak się przebudziłam to tez jakaś jestem nie dorobiona teraz. A pogodę to mam tragiczną tak wieje że jakby się ktoś powiesił aż mi płot cały chodzi i listewkę mi z płotu zerwało hehe :P a co najśmieszniejsze że muszę iść do sklepu :/

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No mała łatwo mówić ale jeżli chodzi o dzieci to ja zawsze sie przejmuje!!
    czemu jest tak że ci co mają dzieciątka nie dbają o nie i w du...pie mają wszystko a my musimy sie starać żeby sie udało chodż jedno mieć

Wiem AGA mi nie jest łatwo mówić bo walczę żeby mieć bynajmniej jedno i ciągle nic. Tez uważam że życie bywa niesprawiedliwe i okrutne.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szliczek i czapeczke mała na głowe żebyś sie nie rozchorowała!!
    ja musze sie położyć na chwile bo jakoś ni żle
    potem wpadne jeszcze do was!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym w kazdej chwili jesli bedziesz miala watpliwosci mozesz dla wlasnego spokoju zbadac tsh ft3 i ft4 oraz przeciwciala i sprawdzic czy cos sie od ostatnich wynikow zmienilo i wtedy porozmawiac z lekarzem o zwiekszeniu dawki
    ja tez przepraszam ze robie taki wyklad ale chcialam uspokoic plemniczke a moze ktorejs z was tez sie to kiedys przyda
    aga nie martw sie- bedzie dobrze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga i malutka- przytulam mocno zeby wam sie humorek poprawil :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgetko dziękuje dziękuje! ale sie ciesze ze mamy siebie:)
    kazda z nas jest inna, z innymi doswiadczeniami, inną wiedzą, kazda na czymś innym sie zna...
    w całości tworzymy pokaźną encyklopedię:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno pytanie gadgetko czyli jesli biore systematycznie te leki to z dzieciątkiem powinno byc wszystko dobrze?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala wolne masz?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś co sie dzieje? nie pisz jesli nie chcesz...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje gadgeta ale ostatnio jakoś cieczko mi humor poprawić ale nie będę tyłka truć wam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemnisiu u mnie byla i jest jeszcze jedna gorsza sprawa jesli chodzi o choroby autoimmunologiczne.... nie pissalam wam o tym bo to niezbyt przyjemne ale znamy sie juz troche i wiem ze zrozumiecie...
    widzisz ja rowno z hashimoto zachorowalam na lysienie plackowate- to tez jest choroba z autoagresji- organizm sam niszczy swoje mieszki wlosowe...
    pocztkowo zaczelo sie od kilku lysych placuszkow na glowie...
    teraz po roku choroby- nie mam juz zadnych wlosow... ani lonowych ani pod pacha ani na glowie i ciele...
    wypadly mi nawet brwi i rzesy...
    a leczenia konkretnego tez nie ma- bo nikt nie zna powodow tej choroby
    podobno stres-ale kto go nie ma i jak go leczyc...??
    leczenie lekami nie dziala poza tym niedawno wszystko odstawilam bo nie chce zaszkodzic fasolince ewentualnej...
    przez tyle czasu ginekolozka mi mowila ze mam sie nastawic ze moze tez byc tak ze zachodze w ciaze ale moj organizm odrzuca zarodki tak jak wlosy...
    dlatego jesli mi sie udalo- to naprawde jest cud...
    albo cud, modlitwy i woda od belli....
    dzieki dziewczyny za cale wasze wsparcie :)
    ps zdjecie niestety nieaktualne ale jak bym dala aktualne to pewnie byscie z krzykiem uciekly... ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2012, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2012, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a jeszcze jedno pytanie gadgetko czyli jesli biore systematycznie te leki to z dzieciątkiem powinno byc wszystko dobrze?

jak najbardziej tak kochana:) to niewyrownane hashimoto zagraza dziecku
    a Ty jestes pod opieka lekarza ktory wie ze jestes w ciazy
    i hormony juz Ci tak ladnie spadly
    a to o poronieniach co czytalas- to wlasnie dotyczy nierozpoznanego lub niewyrownanego hashimoto
    tak wiec jest naprawde dobrze- musisz tylko pamietac o przyjmowaniu tabletek i kontrolowac poziom hormonow

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ