X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka woooooooooooooooooooooooooooow

magdzia26, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    ...muszę się Wam pożalić,że moje samopoczucie gwałtownie spada w dół...chyba oczekiwanie mocno daje mi się we znaki :( Właśnie przed chwilą miałam mega stresa,bo coś zauważyłam,że Młody nie bardzo dziś się rusza...obżarłam się więc cukru (nie znalazłam w domu nic słodkiego), nawet poruszałam nieco brzuchem, położyłam się...i umierałam z nerwów :( Bo to wszystko na nic....już miałam dzwonić do Ginki i do Starego,ale Młody rozruszał się (pewnie obudził się) i teraz daje popis...wierzcie mi,że byłam przerażona :( Szczerze cieszę się,że od jutra będę chodzić na to ktg, to będę czuła się spokojniejsza,że sprawdzą mi tętno Młodego.

Mauysia, dobrze,że ze Starszym bratem ok...a właśnie, poszedł do przedszkola?

Shaguś, dzieciaczki właśnie przed porodem przestaja sie intensywnie ruszać, wszystko mozliwe że dziś nastąpi poród.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 16:02

Libra, Blondi22, gocha04, Fedra, aisa, Sandraa, mauysia, Dodi, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou.

Ilona, super zdjęcie, jak z reklamy po prostu!

Ilona, magdzia26, Fedra, aisa, Dodi, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, przegięcie. Jesteście tacy piękni, że moglibyście reklamować serki Hochland, bez kitu.

Ilona, magdzia26, kierzynka, Fedra, Dodi, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko kilka bo mam ich około 40, także moim zdaniem to naprawdę świetna pamiątka ;D

Fedra, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ilona, przegięcie. Jesteście tacy piękni, że moglibyście reklamować serki Hochland, bez kitu.

hahahaha ;D

Dziękuję ;D

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie zdjęcie wymiata.

Ilona, magdzia26, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to Witajcie!

nie nadrobie Was teraz bo dopiero zjadlam śniadanie i musze podjechać do krawcowej z nowymi spodniami-jeansami ciążowymi do skrócenia.
    Ale powiem tylko tyle,że dziś mam mega stracha,stresa i Bóg wie co jeszcze?Bardzo mi dziś twardnieje brzuch-non stop :( i tak było też w nocy ,ze nie mogłam spokojnie spać, budziłam sie często bo miałam twardy brzuch i mały napierał na pecherz i musialam siku. Rano jak wstałam było lepiej i pojechalam z moją babcia na targ-bo sie z nia umówiłam,ze ja zawiozę na zakupy. Chciała kobiecina kupić sobie kozaki na zime,swetr nowy,spódnice i inne rzeczy i zakupy się udały,ale ja jej musiałam to nosić i jeszcze ją ciągnać bo ona ma 84 lata. W pewnym momencie na targu poczułam okropny ból w szyjce-mały musiał mnie gdzieś walnać :(. Przestraszyłam sie i tylko pomyslałam żeby mi czasem wody nie odeszły :) ?Jak wróciłam, weszłam do domu i usiadłam, a mama do siostry mówi tak: "Ty, zobacz jak Renata ma nisko brzuch?!". a ja na to"Weź mnie kobieto nie dobijaj" i im opowiedziałam o nocy i o bólu na targu. siostra na to- "A co to najwyzej wcześniej urodzisz-w 8 m-cu". Ja jej na to,ze oszalała....Mówię,ze gdyby to chociaż był początek 9 to co innego, a w 8 mies. to nie wskazane. Położyłam sie i troszke mi sie brzuszek rozluzował,ale teraz jadlam śniadanie i cąły czas mi się napina. Dzwoniłam do m. i on każe mi dzwonic do ginki i ewentualnie dzis pojechać na dodatkową wizytę. I tak zrobie, ale poobserwuję sie do 14.30 a potem zadzwonie. Pisałam też do koleżanki co ze mną leżała w lipcu w szpitalu-ona była w 30 tyg. i rozwarcie na 1 palec, a miała właśnie takie same objawy jak ja teraz. No i dostała luteine i fenoterol i donosiła do 39 tyg. Gdzie pierwsze dziecko urodziła w 34 tyg. Już taka jej natura.Ale fenoterol skutecznie powstrzymał te skurcze. Opisałam jej jak mam i ona odpisała,ze miała takie same odczucia. Nie wiem co to będzie? Dziś jednak musze pojechac do tej ginki, bo jutro nie przyjmuje.A potem weekend i te chrzciny. Gorzej jak zechce mnie skierować do szpitala :(. Normalnie masakra...A ja miałam jutro zamiary na zakupy dla mnie do szpitala i dzidziusiowi. I chciałam też kupić sobie jakis zyrandol do jadalni i kuchni. Bo w tamtym tyg. dostałam kaske od babci :) to tyle ode mnie. Wypiję herbatę i jadę do krawcowej.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • jeju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!!! Rewelacja! Dziewczynki już wszystko gra i buczy, na priv w razie czego są instrukcje...jak chcecie oczywiście :-D :-)

Fedra lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bylam u endo. Wyslal mnie na dodatkowe badania- 17hydroksyprogesteron toxoplazmozai rozyczka, b nie wiadomo czy pcos nie sa spowodowane przez chorobe nadnerczy, skoro moje wyniki hormonow sa dobre. Zrobilam od razu bo powinno sie je robic w 3-5dniu cyklu.
    Mam przyjsc w pierwszej fazie cuyklu do niego na monitoring ale ze wzgledu na terminy a raczej ich brak w tym miesiacu to nie mozliwe.
    Powiedzial ze nie podejmie sie leczenia dopoki partner nie zrobi badania nasienia i bedziemy wspolzyc co 2 dni. Takze tego.
    Jakby kto pytal to jestem w ciemnej dupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 12:56

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopa za kłaki i do Polski. Taka sytuacja.

Ilona, Libra, Fedra, aisa, Dodi, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku to podobnie jak u mnie dopóki m naisenai nie zerobi to nic gin nie bedzie robił

Kopciuszku jestes niemożliwa zamiast leżęc teraz to ty jeszcze do krawcowej lecisz\
    zbikowa wrote:
    Hej. Bylam u endo. Wyslal mnie na dodatkowe badania- 17hydroksyprogesteron toxoplazmozai rozyczka, b nie wiadomo czy pcos nie sa spowodowane przez chorobe nadnerczy, skoro moje wyniki hormonow sa dobre. Zrobilam od razu bo powinno sie je robic w 3-5dniu cyklu.
    Mam przyjsc w pierwszej fazie cuyklu do niego na monitoring ale ze wzgledu na terminy a raczej ich brak w tym miesiacu to nie mozliwe.
    Powiedzial ze nie podejmie sie leczenia dopoki partner nie zrobi badania nasienia i bedziemy wspolzyc co 2 dni. Takze tego.
    Jakby kto pytal to jestem w ciemnej dupie.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku jeżeli wiesz, że masz takie problemy z twardniejącym brzuchem to po co tyle chodzisz? Proszę Cię oszczędzaj się.

Libra, Fedra, aisa, Shagga_80, Sandraa, Dodi, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schagga dobrze, że Junior się rozruszał ;)

Kopciuszku,kurcze jedź do lekarza i wtedy pewnie dopiero się uspokoisz,tak czy inaczej powinnaś wiecej odpoczywać :)

Zbiczku może z tym badaniem nasienia to nie glupi pomysł, ale z tym współżyciem co dwa dni to przesadził, bo ile jest przypadków, że się zachodzi w cyklu najmniej owocnym, np.jak Rutka :)
    Uszy do góry,mam nadzieję, że wyniki będą dobre i niedługo wszystko jakoś zaskoczy ;)

Rucia, Fedra, aisa, Dodi, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko świetne zdjęcia ! Niesamowita pamiątka :)

Ilona, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka to masz kurcze nieciekawie :( ech po górkę co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka super zdjęcia! jak będę miała dzidzię, to też sobie taką rodzinną pamiątkę zrobimy!

Żbiku - mój gin też mówi, że bez badań nasienia m nie ma mowy o przepisywaniu leków... mój mówi jeszcze, że nie przepisze leków nim ja nie będę miała zrobionego hsg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 13:12

Ilona, Fedra, Dodi, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona super fotki i pamiątka ;)

Kopciuszku marsz do lożka i odpoczywaj ile sie da .A i do gin tez zadzwon

Ilona, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku ja wiem, że jest mnóstwo codziennych spraw do załatwienia, Tobie w dodatku dochodzi urządzanie domu, aczkolwiek jeżeli nie chcesz wcześniej urodzić, to ograniczaj chodzenie do minimum. Zostało Nam już na prawdę niewiele, warto przemęczyć się te 5 tygodni w domu, odpoczywać przy każdej możliwej okazji. Nie narażaj siebie a przy okazji innych na stres. Jeżeli masz coś pilnego do załatwienia, to poproś bliskich żeby Ci pomogli. Rozumiem, że babcia ma 84 lata, ktoś tak czy siak musiał z Nią isć na zakupy, ale ja np. mojej mamie odmówiłam gdy chciała żebym pojechała z nią kupić kurtkę. Jasno i wyraźnie dałam do zrozumienia, że mój twardniejący brzuch mi na to nie pozwala, i chociaż bardzo bym chciała, to już się do tego nie nadaje.

Fedra, gocha04, Shagga_80, zbikowa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4325 4326 4327 4328 4329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ