SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Małysz ja też tak uważam, czy ja kiedys nie czytałam kobieto, że Ty nie lubisz i nie masz czasu na gotowanie, pieczenie itd.? Buły powiadasz? W takie rejony kulinarne to się nie zapuszczałam, Amerykany co najwyżej....ale baaaaardzo rzadko :-)
    Czasem coś mi strzeli i lubię popichcić, ale to się zdarza średnio raz na miesiąc (jeśli chodzi o dania obiadowe).
    A jakieś ciekawe "słodkie", albo przekąski - tzn. "niekonkrety", to nawet lubię robić, ale rzeczywiście nie mam czasu, więc zdarza mi się to też bardzo rzadko.
    Ostatnio napalam się na przepisy z bloga ammniam.pl. Rzeczy pyszne, łatwe i zdrowe, parę nawet już zrobiłam. Ale ostatnio totalnie nie mam kiedy, więc się tylko jaram zdjęciami potraw :)

Spero, aisa, magdzia26, Strażaczka90, jeju, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór :)

Nie miałam czasu zaglądać dzisiaj bo miałam gości :D
    Pozdrawiam serdecznie

A mała Nelcia przecudna :*

Spero, mauysia, aisa, magdzia26, Strażaczka90, Blondi22, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia miało być ze w ramach walki z dołem wrzuć jakąś fotkę z dzisiejszej imprezy...a jak tam buły ?! Zazdroszczę ale mi smaka narobiłaś :-)

Shagguś, z jakiej imprezy? O czymś nie wiem?? :)
    A buły pycha :) Z przepisu podobnego do przepisu Muski. Bardzo łatwe w wykonaniu (drożdżowe).

Aha Shagguś - pytałaś o kawę Bocianek. Ja trzy lata temu piłam herbatkę Bocianek Medeli, ale nie pomogła mi. Nawet nie wiedziałam, że też mają kawę.
    W ogóle to podobno te specyfiki na laktację to placebo, ale możliwe że działają, bo powodują, żezestresowane mamy się trochę odstresowują (wierząc, że herbatka zadziała), a wylajtowana mama = dobra laktacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 22:52

Spero, aisa, magdzia26, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ech Ovu Bracie olałeś mnie widzę mnie i moje koleżanki :(
    Wiem ze nie jestem taka dowciapna jak Olka i że nie piszę takich ripost jak Olka ale normalnie ten miesiąc abonamentu mogleś podarować albo chociaż odpisać :/
    Ach napisałabym ci H ci w D ale nie napiszę bo i tak nie odpiszesz :/

Rozczarowana czarno-szarym wykresem AGA30
    Aga, spokojnie, wiadomo przecież że ta cała analiza to o kant d***. Ja tam zawsze byłam przeciwna temu abonamentowi... Bo tylko miesza niektórym laskom w głowach (tzn. traktowały Ovu jak wyrocznię, np. jak wyznaczył "dzień owulacji", który nierzadko był całkiem z kosmosu...)

AGA 30, Effcia28, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    I jak się nie wkurzyć na mamusię :/
    Rano dzwonię do niej żeby obudziła braciszka że ze pół godziny przyjedziemy po niego żeby mu kurtkę zimową kupić bo ma za parę dni urodziny :-) No to ona och córeczko że goguś pracę znalazl przez internet i potrzebuje 200 zł na badania :/ no to ja jej że albo kurtka dla syna albo badania dla gogusia no to się zamknęła :/
    Kupiliśmy kurtkę i czapke braciszkowi zawiźliśmy go do domu wypiliśmy po kawie z mamusią i gogusiem mamusia ani slowem o kasie więc ok:-)

A teraz co -21 a ona już śpi narąbana jak bączek brat mi napisał :/
    Ach szczęście że nie dałam jej ani grosza :-)

:(

Twój brat ma zarąbiste szczęście, że ma taką siostrę jak Ty.

AGA 30, Spero, aisa, magdzia26, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I ja się pytam gdzie jest Blondi o.O czy ona już rodzi no co się z tą dziewczyna dzieje tak nas stresowac ;)
    Obiecała, że da znać jak się zacznie, więc ja się nie stresuje :) A jak się okaże że jednak rodzi, a nie dała znać, to normalnie obrażam sie do końca życia!!! ;)

Spero, AGA 30, Effcia28, magdzia26, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Rozczaruję was troszkę ale bóle menstruacyjne (wiecie co to ) już czuję :/
    Może Wafel zdązy mnie jeszcze raz przelecieć i zaśpiewam PŁYNIE @ PŁYNIE PO OPOLSKIEJ KRAINIE :-D
    jeszcze parę godzinek i dosłownie krew mnie zaleje :-D
    Nie, nie lubię Twojej @, ale wizja Ciebie śpiewającej tę patriotyczną pieśń mnie rozwaliła :D

AGA 30, magdzia26, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aga, spokojnie, wiadomo przecież że ta cała analiza to o kant d***. Ja tam zawsze byłam przeciwna temu abonamentowi... Bo tylko miesza niektórym laskom w głowach (tzn. traktowały Ovu jak wyrocznię, np. jak wyznaczył "dzień owulacji", który nierzadko był całkiem z kosmosu...)

Małyszku ale mi tam nie chodzi o te cale funkcje w wykresie :-) Ja chce serduszka na czerwono a nie na czarno no i oczywiście najważniejsze żeby coś bart OVU dsł od siebie a nie tylko brał czytał śmiał się gotował piekł itd z naszych porad i przepisów :D

magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Mała Plemniczka jest przepiękna ach och
    Gosiu, normalnie dziś wieczorem wyczerpałaś już standardowy miesiecznych limit swoich postów tutaj :D I LIKE IT! Tylko wydłuż sama sobie dzienny abonament pliz, bo chcemy Cię tu widzieć codziennie!

gocha04, AGA 30, aisa, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    :(

Twój brat ma zarąbiste szczęście, że ma taką siostrę jak Ty.

Mój brat teraz nie będzie marzł jak będzie stał na przestanku do szkoły :-) A na urodziny i tak mu pewnie kupię mały jaikiś drobiazg :-)
    Najważniejsze że kurtkę wybrał sobie w dostępnie dobrej cenie i że kurtka była w przecenie to dokupiłam czapkę żeby mu uszka nie zmarzły jak już zima przyjdzie :D

mauysia, gocha04, aisa, magdzia26, Strażaczka90, Selena, Dodi, Kfjatus, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Małyszku ale mi tam nie chodzi o te cale funkcje w wykresie :-) Ja chce serduszka na czerwono a nie na czarno no i oczywiście najważniejsze żeby coś bart OVU dsł od siebie a nie tylko brał czytał śmiał się gotował piekł itd z naszych porad i przepisów :D
    Aha, tylko o kolor serduszek Ci chodzi :D
    Nie wiem, czy to ciągle "działa", ale jak otworzysz sobie swój wykres np. z miniaturki w swojej stopce (a nie ze swojego profilu użytkownika), to widzisz czerwone serduszka :)

AGA 30, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe codziennie to nie ma nawet opcji, bo po robocie zrypana przychodzę i śpię po obiadku od 18 z 2-3h budzę się i znowu w kimono. Jeszcze tak ciemno na dworze, że nic się nie chce. Ale co parę dni sobie podczytuję co się wydarzyło :)

Effcia28, aisa, Strażaczka90, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam nic o Heniutonie, więc zrobię mały apdejt: w końcu zrobił się bardziej "przyjazny użytkownikowi" :) Już rzadko kiedy płacze przy takich standardowych czynnościach, jak ubieranie, rozbieranie, mycie, przewijanie itp - po prostu potrzebował czasu żeby się dostosować (to był ten "czwarty trymestr ciąży" :) ). Normalnie jest nie do poznania! Nawet moge go spokojnie kłaść na leżaczku, kocyku bez ryzyka, że swoim krzykiem postawi cały blok na nogi :)

AGA 30, Spero, Effcia28, aisa, magdzia26, Strażaczka90, Sandraa, Pismak, jeju, Rucia, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    hehe codziennie to nie ma nawet opcji, bo po robocie zrypana przychodzę i śpię po obiadku od 18 z 2-3h budzę się i znowu w kimono. Jeszcze tak ciemno na dworze, że nic się nie chce. Ale co parę dni sobie podczytuję co się wydarzyło :)
    No dobrze, w takim razie świadomość, że Twój duch codziennie tu krąży musi mi wystarczyć :) A jak kolano? Już śmiga jak "nowonarodzone" ?

jeju, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, że Heniu się przystosowuje do życia po jasnej stronie brzucha ;)

kolano.. dziękuję śmiga, ale po śniegu na sztywnych nogach chodzę, bo raz poślizgnęłam się na żwirze i ciśnienie mi skoczyło ze strachu :) ale daje rade, już nawet mogę podbiegać delikatnie.

mauysia, AGA 30, aisa, magdzia26, jeju, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aha, tylko o kolor serduszek Ci chodzi :D
    Nie wiem, czy to ciągle "działa", ale jak otworzysz sobie swój wykres np. z miniaturki w swojej stopce (a nie ze swojego profilu użytkownika), to widzisz czerwone serduszka :)

E tyle to wiem że na czerwono tam są serca :D Ale prośby się rozpatruje i prezenty daje czasami co nie :D

magdzia26, jeju lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedoku, na to kolańsko to pewnie jeszcze długo będziesz musiała uważać, co?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    E tyle to wiem że na czerwono tam są serca :D Ale prośby się rozpatruje i prezenty daje czasami co nie :D
    Iii tam :)
    Prezenty? A jakie prezenty? Randka z Mariuszem?

AGA 30, magdzia26, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Iii tam :)
    Prezenty? A jakie prezenty? Randka z Mariuszem?

Na randkę to ja z Waflem pójdę hi hi :-)
    No Mauryś wiesz o co mi chodzi o to no jak to się nazywa no wiesz !!???
    brak mi słów :/
    Jak znajdę odpowiednie to napisze :-D

magdzia26, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Biedoku, na to kolańsko to pewnie jeszcze długo będziesz musiała uważać, co?
    uważać to i uważałam przed operacją, ale za bardzo się nie rozczulam nad nim. Po rehabilitacji mnie tak przećwiczyli i kazali się z nim nie pieścić oczywiście bez przesady, przysiadów i kwiatu lotosu jeszcze nie mogę zrobić.

magdzia26 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
‹‹ 4991 4992 4993 4994 4995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ