X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha może i będę częściej, bo widzę, że zleciała się "stara" ekipa :D Widzę, że u Ciebie poważne decyzje zapadają, to fajnie, że wreszcie coś ruszyło! Musi się w końcu udać ! :*
    Pismaczku dzięki za ciepłe słowa! :)
    Żbiczku kuruj się i walcz z zarazą!
    Sylwia cieszę się Twoim szczęściem i Ty też się ciesz, a nie martw na zapas! Bo spokojna mama, to spokojna fasolka! :)
    Ilona Marcel się kolejnym ovudzieckiem, które skradło moje serce :)
    Mauyś oby Twoje słowa "jak psu buda" zadziałały jak zaklęcie! :D
    Dodi na doliny czasem nie ma rady, jest dół i trzeba go przejechać... ;)
    Kiti gratki za zdaną sesję!
    Musia nie bierz wszystkiego tak do siebie! I wpadaj i pisz na różowej stronce :) Pozdrawiam! :)
    Libra mój Mąż jest moim regularnym wspieraczem i tulaczem :) Z pewnością mogę na niego liczyć w każdej kwestii... w zasadzie to do pełni szczęścia brakuje nam dziecka, które nadałoby naszej wspólnej egzystencji zupełnie inny wyjątkowy wymiar...
    She, jaka ta Twoja Kruszynka jest piękna! :D
    Blondi Twoje Dzieciaki tez świetne :) A Kuba jaki duży! :)
    Rutka 13 w piątek i bez pecha, bo w przesądy nie można wierzyć :D
    Effcia 3mam kciuki zza szybki i miły poród :)
    Shagga jak postępy Kuby w mówieniu?
    Fedrulinko, nie wygłupiaj się, pisz jak uważasz, moim zdaniem każdy ma prawo do własnego zdania i już. :*

Blondi22, Rucia, Libra, Spero, Strażaczka90, Ilona, Dodi, Pismak, Fedra, she, mauysia, AGA 30, aisa, plemniczka, gocha04, kiti, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pamietacie jak kiedy pisalam ze moja siostra 18letnia jest w ciazy. POtem zrobila bete i okazalo sie ze jednak nie jest. za kolejny miesiac znowu @ sie spoźniala i znowu wyszedl test pozytywny ten sikanyn ale @ przyszla i ostatnio tez wyszly 2krechy ale czekala na wizyte u gin w grudniu i @ znowu przyszla . przebadala ja dokladnie i wszytko ok bylo a osttanio 2tyg temu wyladowala w szpitalu z okropnym bólem brzucha i jak sie okazalo miala torbiel i pękla jej i druga ma tez taka na 2cm i po badaniach stwierdzili ze ma zespol policytycznych jajnikow i ze moga jej ciagle takie torbiele rosnac. dostala leki i musi regularnie na kontrole chodzic teraz do gin. Moj P odrazu mówil ze testy moga jej wychodzic pozytywnie przez jakies zmiany hormonalne i sie nie mylil .A i strasznie na brzuchu tluszcz jej sie odklada i wyczytala w necie ze to od tej choroby czy to prawda? powiedzcie cos wiecej o tym bo ja to nic praktycznie nie wiem a w szpitalu ja nastraszyli ze dzieci nie bedzie mogla nigdy miec co wiem jest nie prawda.

plemniczka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się ponownie
    Ania gratulacje
    Marcel i Iza są prześliczniy

Efcia trzymam kciuki

Ale ten 13 szczesliwy

Blondi22, Libra, Spero, Ilona, Dodi, Pismak, Fedra, aisa, Rucia, anka_a lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Libra mój Mąż jest moim regularnym wspieraczem i tulaczem :) Z pewnością mogę na niego liczyć w każdej kwestii... w zasadzie to do pełni szczęścia brakuje nam dziecka, które nadałoby naszej wspólnej egzystencji zupełnie inny wyjątkowy wymiar...
    Cieszę się, że z tymi smutkami nie byłaś sama... i cieszę się, że masz takie oparcie w swym m:* teraz żeby tylko lepiej bylo

Dodi, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Moze pamietacie jak kiedy pisalam ze moja siostra 18letnia jest w ciazy. POtem zrobila bete i okazalo sie ze jednak nie jest. za kolejny miesiac znowu @ sie spoźniala i znowu wyszedl test pozytywny ten sikanyn ale @ przyszla i ostatnio tez wyszly 2krechy ale czekala na wizyte u gin w grudniu i @ znowu przyszla . przebadala ja dokladnie i wszytko ok bylo a osttanio 2tyg temu wyladowala w szpitalu z okropnym bólem brzucha i jak sie okazalo miala torbiel i pękla jej i druga ma tez taka na 2cm i po badaniach stwierdzili ze ma zespol policytycznych jajnikow i ze moga jej ciagle takie torbiele rosnac. dostala leki i musi regularnie na kontrole chodzic teraz do gin. Moj P odrazu mówil ze testy moga jej wychodzic pozytywnie przez jakies zmiany hormonalne i sie nie mylil .A i strasznie na brzuchu tluszcz jej sie odklada i wyczytala w necie ze to od tej choroby czy to prawda? powiedzcie cos wiecej o tym bo ja to nic praktycznie nie wiem a w szpitalu ja nastraszyli ze dzieci nie bedzie mogla nigdy miec co wiem jest nie prawda.
    może mieć problem z poczęciem dziecka a może go nie mieć... to wszystko zależy jak jest u niej to rozwinięte... na pewno potrzebny jest jej mądry ginekolog, który ją odpowiednio pokieruje... i ustawi leczenie, a wszystko bedzie zależało czy ona chce już dziecko czy na razie skupią się na wyciszeniu jajniczków, by w przyszlości szybciej poszło z zaciążeniem... na pewno niech nie zostawia tego tak sobie, bo jej jajniki magą naprodukować dużo torbieli...
    niech podpyta znajomych i uda się do gina, który zajmuje się tego typu przypadkami

i niech nie slucha, że z pco nie będzie miała dzieci... wszystko jest możliwe, a jak już zacznie leczenie, to tylko dla niej na plus pójdzie, bo jest jeszcze młoda dziewczyna

Spero, Strażaczka90, Dodi, Fedra, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bylam na badaniu bety. Po pracy odrazu pobieglam do przychodni. Wynik podobno ma byc dzisiaj .Babeczka mi dala jakas karte i powiedziala ze moge pozniej sprawdzic w necie- ale mam stresa

Strażaczka90, Fedra, plemniczka, kiti, Rucia, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi kochana, też uważam, że dobry gin to podstawa i zgadzam się z Librą w 100% dobrze jak siostra zacznie leczenie. I wcale nie jest powiedziane, że mając pco nie bedzie miała dzieci. Moja przyjaciółka też ma pco jest mega szczupła i ma córeczkę zdrową, śliczną i w sumie nie miała problemu z zajściem. Trzymam kciuki żeby siostra trafiła na dobrego lekarza :)

Strażaczka90, Dodi, Fedra, kiti, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi chudzinko..widać już coś brzusia?

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wlasnie bylam na badaniu bety. Po pracy odrazu pobieglam do przychodni. Wynik podobno ma byc dzisiaj .Babeczka mi dala jakas karte i powiedziala ze moge pozniej sprawdzic w necie- ale mam stresa
    Nie stresuj sie to tylko formalność

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jest z nami od 18:25 Effcia GRATULUJEMY :D

zbikowa, a-koczek, magdzia26, Strażaczka90, Spero, sylwia1985, Gunia, Dodi, Pismak, Fedra, she, mauysia, AGA 30, aisa, Ilona, Sandraa, plemniczka, gocha04, kiti, Rucia, anka_a, Shagga_80, Ola_czeka, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Madzia waży 2,870 i mierzy 48 cm

zbikowa, Strażaczka90, Spero, Gunia, Dodi, Pismak, Fedra, AGA 30, aisa, Ilona, kiti, Rucia, Shagga_80, Blondi22 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia!!! Gratulacje!
    Ale szybko poszło, super!

Strażaczka90, Libra, Spero, Dodi, Pismak, Gunia, Fedra, AGA 30, aisa, Rucia lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to kruszynka . Jeszcze raz Efcia gratulacje

Strażaczka90, Libra, Spero, Dodi, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Łoooooo jak szybko:) witamy na świecie Madziu!!!:)

Libra, Spero, Dodi, Pismak, Fedra, AGA 30, Ilona lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu witamy ! :-)

Libra, Strażaczka90, Dodi, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUPER YUPI Effcia gratki ogromne i urodzila sie tego samego dnia co moj G

Libra, Strażaczka90, a-koczek, Dodi, Pismak, Fedra, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    SUPER YUPI Effcia gratki ogromne i urodzila sie tego samego dnia co moj G
    i tego dnia, w którym dowiedziałaś się o swym stanie błogosławionym;)

Gunia, a-koczek, Dodi, sylwia1985, Pismak, Fedra, aisa, Ilona, kiti, Rucia, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu kochana GRATULACJE!!!!
    Wszystkiego dobrego dla Was i czekamy na zdjęcie Magdy :)

Sylwia, nie denerwuj się kochana! Poczekaj spokojnie na wynik i daj znać oczywiście :)

Libra, Strażaczka90, Dodi, Pismak, Fedra, AGA 30, Ilona lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspresowa akcja :D Effciu gratulacje!!! Madzialenko witamy :D

Libra, Strażaczka90, Dodi, Pismak, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik mojej bety to 4327,00 -ale mam stresa to dobry? nie znam sie na tym

Spero, Libra, a-koczek, Strażaczka90, Dodi, Pismak, Gunia, Fedra, magdzia26, mauysia, AGA 30, aisa, Sandraa, plemniczka, gocha04, kiti, Rucia, anka_a, Shagga_80, Blondi22 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5232 5233 5234 5235 5236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ