X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dobrnam do str. 5226 i musy ewakuowac się, Młodszy usnął na leżaczku a na kolana wgramolił mi się Starszy a jako,że od wczoraj mamy zakaz bajek to trzeba się Nim zająć...skomentuje tylko co nie i uciekam.

Co do alkoholu w ciązy to powiedziałam już wszystko w tym temacie i nic mojego zdania nie zmieni...kończę niniejszym swój udział w tej dyskusji.

Mauysia aż jestem czerwona z zawstydzenia,za Twoje miłe słowa pod moim adresem...powiem tak,mam to szczęście,że Igor nie ma problemów z jedzeniem,przybieraniem na wadze, oddawaniem kupek, bólem brzuszka ani niczym innym więc gdy nie śpi nie dokucza mi jakoś bardzo,a jako,że dość długo śpi to w sumie na Niego narzekać nie mogę , choć UWAGA chyba zaczyna robić się nieco bardziej absorbujący...ale ale, tu daje znać o sobie moja cecha (?!) wada może (?!), gdy musze coś zrobić to płacz któregokolwiek nie robi na mnie wrażenia...hmm,chyba źle się wyraziłam, chodzi o to,że zaciskam zęby i kończę co mam skończyć inaczej nie mogłabym ugotować, uprać, posprzątać itd itp. A im szybciej coś skończę (nie zważając na to,że Igorek woła (bo niestety częściej to On musi czekać na swoją kolej,bo Kuba ma większą "siłę przekonywania") tym szybciej idę do Niego i zaraz zapada błogi spokój (powiedzmy) a przynajmniej względny...i mam czas na inną robótkę...już przyzwyczaiłam się do tego,że z jednej czynności przechodzę płynnie w drugą....aż do nocy i tyle.

Plemniczko co do Twoich (Waszych) boleści to dodam,do tego co pisały dziewczyny,że mnie na Sz.R. uczyli jednej zasady jeśli dziecku coś dolega to trzeba zacząć od rewizji swojej diety w ostatnim czasie,może było coś niedozwolonego? Ja przy kubie miewałam,że Jemu coś dolegało (co też wygldało na kolki) i wtedy gdy skupiłam się to znajdowałam w swoim jadłospisie z ostatniego dnia coś niewłaściwego, np u nas takimi posiłkami,które na bank nie dawały potem dziecku spać to były słodycze i coś smażonego (i nie myślę tu o plackach w głębokim tłuszczu smażonych ale nawet o kotletach w niewielkiej ilości oleju)....to tak w ramach uzupełnienia tego co pisały dziewczyny, a więc że najczęściej kolki nie mają przyczyny ani niestety 100% skutecznego sposobu leczenia it itp.

Jeszcze raz Sylwuś gratuluję, Dodi dziękuję za wieści i uciekam :*
    to tak jak ja u siebie zauwazylam ze zoltego sera jesc nie moge i kotletów prawie bez tluszczu smazonych tez nie bo malutka wtedy brzuszek boli

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dzień dobry :)

Sylwia ogromne gratulacje :) Spokojnej ciąży :)

Zbiczku zdrówka :)

Gosia super wiadomość, czyli plan jest. Potem tylko z górki :)

Więcej nie pamiętam, ale czytam was na bieżąco tylko nie potrafię się coś do tematów odnieść.

U mnie pomału. Wiki mi znowu choruje, ponownie angina i siedzi od pon w domu. Mały trochę bardziej aktywny za dnia, ale nocą jest git. Trochę mi ciężko że zrobieniem czegoś w domu, bo co się za coś zabiorę to syrena :) i tym sposobem jestem z robotą w lesie, ale jak to Schagga mówi z z brudu nikt nie umarł. Apropo Schagga super że plan Nowy dom ruszył z kopyta :)
    Zakupiłam chustę i mam zamiar małego nosić i wtedy może w końcu ogarne ten bajzel domowy. M mi wczoraj wieczorem odkurzyl także jedno mniej.
    Mauysiu mam nadzieję, że u Ciebie z kamieniem będzie poprawa i tak bardzo Cię podziwiam, że tak walczysz. U mnie ostatnio też był lekki kryzys z mlekiem, było go trochę mało, ale pije sporo i jest lepiej. Mi pomaga bawarka, herbata z mlekiem. Pilas Mausiu?

Pozdrawiam was serdecznie :)
    u mnie polozna na wizycie domowej mówila ze kryzyz z mlekiem jest w 3tyg i 6tyg bo dzieciaczki zwiekszaja porcje mleczka i czesciej wtedy trzeba przystawiac i same czesto chca jesc.

Ilona lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Skoro podnosisz argument że kroję posty to pokaż które ;)
    Uargumentuj to odpowiednio. Nie uważam że każde zdanie na forum muszę zaczynać od "moim zdaniem czy w mojej ocenie" choć przeważnie tak robię :)
    Dziś na pewno tak zrobiłam dodatkowo powołując się na swojego lekarza. więc nie wiem już o co Tobie chodzi ?

Deal jest prosty od samego początku - jak napisałam ja wyraziłam swoje zdanie a Ty swoje i nie było w tym żadnego linczu.

Po prostu jak ktoś mi coś zarzuca to niech się odwoła do konkretnych słów żebym wiedziała do czego się mam odnosić i tyle.

Ja za to stawiam dużo wielokropek..:) już mi ktoś zwrócił na to tu uwagę... Ale nie potrafię nad tym zapanować:) nawyk mam taki bo zaczelam tak pisać w smsach...:)

Fedra, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki,ziemniaki:) jaki On słodki:) uuuu mhh

Dziewczyny nie kloccie sie chociaż Wy... <3

Muska odpoczywaj nie denerwuj sie dla dobra Fasolinki jak ciąza zagrożona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:01

Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia na porodówce

EDIT: Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry info od Effci &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:09

Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, sylwia1985, Blondi22, Ilona, Sandraa, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, mauysia, a-koczek, nick nieaktualny, plemniczka, gocha04, anka_a, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry - info od Effci &&&&&&&

she, Pismak, Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, Blondi22, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja dzisiaj to jest pełna mobilizacja :D

Effcia jesteśmy z Tobą :D

wiem miałam nie pisać ale w takim wypadku sama sobie zakaz złamałam :P

Strażaczka90, Pismak, Blondi22, nick nieaktualny, Ilona, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, a-koczek, nick nieaktualny, anka_a lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Effcie:)

Fedra, Ilona, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia posłuchała:) ruszyło się! czyż dziś nie jest piękny dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:13

Pismak, Strażaczka90, Fedra, Ilona, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Madzia posłuchała:) ruszyło się! czyż dziś nie jest piękny dzień?
    Dzień wspaniały:) nawet rwanie kolana mi nie zepsuje humoru:) :-D

Fedra, Pismak, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za szybki porod

Fedra, Strażaczka90, Pismak, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dziubas zalicza włąśnie swoją drugą dzisiaj półtoragodzinną drzemkę O.o.
    A ja jestem w proszku i nie mam pojęcia, co ze sobą zrobić!
    moja dzis jak wstala o 10 tak dopiero o 13.20 usnela i o 14 sie obudzila znowu na jedzenie i znowu usnela chyba zaczyna sie etap zwiekszania jedzenia he na 3tyg ;) bo zawsze co 3 h sie budzila ;)

Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja w zwiazku z tym ze co chwile któraś odchodzi rzuca fochy i się denerwuje zaprzestaje pisania postów bo niechce być przyczyną czyjegoś złego samopoczucia...

będę czytać ale nie będę pisac dla Waszego i swojego spokoju nerwowego... bo naprawde juz nie wiem o czym mogę pisać a o czym nie zeby się któraś nie sfochowała obraziła czy źle poczuła...

tak więc jeszcze raz gratuluje Sylwi i Ani zycze Wam duzo spokoju i bezproblemowych i spokojnych 9 miesięcy...

trzymam kciuki za reszte staraczek i za te jeszcze nie rozpakowane...

miłego dnia Wam zyczę w razie pytań jestem na priv...

Lubię za gratki a nie za to, że nie będziesz pisać.
    Mój K. powiada, że raz na tydzień mogę mieć focha ale takie obrażanie się sama nie wiem o co bo nie odebrałam żadnej wypowiedzi jako obrazę to już mega nadwrażliwość. Przecież nie można się ze wszystkimi zgadzać w 100% ale trzeba się szanować i tolerować inne spojrzenie na sprawę.

Może mało się znamy jakieś 7 miesięcy temu napisałam kilka postów na plemniczce a potem tylko czytałam a teraz zaczęłam znów pisać. Kilka słów o mnie: mam 28 lat, 7 cykl starań (teraz 2 krechy), mam córę Adę (3lata) i 3 lata jestem mężatką.

Strażaczko szybkiego powrotu do pełnej sprawności! Niestety z kolanem nie ma żartów...a niestety dłuuugo się goi :/

Fedra, Strażaczka90, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, gocha04, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Pismak, Spero - dziękuję Wam bardzo :) no jest skandalicznie śliczna :D :D :D
    oczka ma przeslodkie i te usteczka ;***

Pismak, Fedra, Strażaczka90, Dodi, she, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Effcia na porodówce

EDIT: Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry info od Effci &&&
    ale fajnie ;) super trzymam kciuki ;)

Fedra, Strażaczka90, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/46177499148965764061.jpg
    http://iv.pl/images/40525538829586353850.jpg

a tu Iza z braciszkiem ;)

Strażaczka90, nick nieaktualny, Ilona, Fedra, zbikowa, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, anka_a, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    http://iv.pl/images/46177499148965764061.jpg
    http://iv.pl/images/40525538829586353850.jpg

a tu Iza z braciszkiem ;)
    Kochana!!! Nie kasuj linia potem zajrze bo teraz leze w łóżku z tela korzystam:)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Kochana!!! Nie kasuj linia potem zajrze bo teraz leze w łóżku z tela korzystam:)
    ok

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przelezalam 8h w łożu:) M ciągle dzwoni i pyta czy boli i że sie martwi o mnie.i czy mi czegos nie potrzeba ..ale nadal leze ..zaraz wraca z pracy:)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia trzymam kciuki :) Swoją drogą dzisiaj mamy mega dzień w kalendarzu:
    2 fasolki :)
    złotą Justyne :)
    Poród Effci, a co za tym idzie nową ovu dziecine :)

Dzięki za mile komentarze odnośnie mojego syncia :)
    Sporo raczej do 3 tyg się nie cofniesz, ale kto wie może Twoja córcia mogłaby zostać kandydatką na synowa :) :)

sylwia1985, nick nieaktualny, Fedra, Strażaczka90, zbikowa, Blondi22, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, nick nieaktualny, aisa, kiti, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 5230 5231 5232 5233 5234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ