X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dobrnam do str. 5226 i musy ewakuowac się, Młodszy usnął na leżaczku a na kolana wgramolił mi się Starszy a jako,że od wczoraj mamy zakaz bajek to trzeba się Nim zająć...skomentuje tylko co nie i uciekam.

Co do alkoholu w ciązy to powiedziałam już wszystko w tym temacie i nic mojego zdania nie zmieni...kończę niniejszym swój udział w tej dyskusji.

Mauysia aż jestem czerwona z zawstydzenia,za Twoje miłe słowa pod moim adresem...powiem tak,mam to szczęście,że Igor nie ma problemów z jedzeniem,przybieraniem na wadze, oddawaniem kupek, bólem brzuszka ani niczym innym więc gdy nie śpi nie dokucza mi jakoś bardzo,a jako,że dość długo śpi to w sumie na Niego narzekać nie mogę , choć UWAGA chyba zaczyna robić się nieco bardziej absorbujący...ale ale, tu daje znać o sobie moja cecha (?!) wada może (?!), gdy musze coś zrobić to płacz któregokolwiek nie robi na mnie wrażenia...hmm,chyba źle się wyraziłam, chodzi o to,że zaciskam zęby i kończę co mam skończyć inaczej nie mogłabym ugotować, uprać, posprzątać itd itp. A im szybciej coś skończę (nie zważając na to,że Igorek woła (bo niestety częściej to On musi czekać na swoją kolej,bo Kuba ma większą "siłę przekonywania") tym szybciej idę do Niego i zaraz zapada błogi spokój (powiedzmy) a przynajmniej względny...i mam czas na inną robótkę...już przyzwyczaiłam się do tego,że z jednej czynności przechodzę płynnie w drugą....aż do nocy i tyle.

Plemniczko co do Twoich (Waszych) boleści to dodam,do tego co pisały dziewczyny,że mnie na Sz.R. uczyli jednej zasady jeśli dziecku coś dolega to trzeba zacząć od rewizji swojej diety w ostatnim czasie,może było coś niedozwolonego? Ja przy kubie miewałam,że Jemu coś dolegało (co też wygldało na kolki) i wtedy gdy skupiłam się to znajdowałam w swoim jadłospisie z ostatniego dnia coś niewłaściwego, np u nas takimi posiłkami,które na bank nie dawały potem dziecku spać to były słodycze i coś smażonego (i nie myślę tu o plackach w głębokim tłuszczu smażonych ale nawet o kotletach w niewielkiej ilości oleju)....to tak w ramach uzupełnienia tego co pisały dziewczyny, a więc że najczęściej kolki nie mają przyczyny ani niestety 100% skutecznego sposobu leczenia it itp.

Jeszcze raz Sylwuś gratuluję, Dodi dziękuję za wieści i uciekam :*
    to tak jak ja u siebie zauwazylam ze zoltego sera jesc nie moge i kotletów prawie bez tluszczu smazonych tez nie bo malutka wtedy brzuszek boli

Shagga_80 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dzień dobry :)

Sylwia ogromne gratulacje :) Spokojnej ciąży :)

Zbiczku zdrówka :)

Gosia super wiadomość, czyli plan jest. Potem tylko z górki :)

Więcej nie pamiętam, ale czytam was na bieżąco tylko nie potrafię się coś do tematów odnieść.

U mnie pomału. Wiki mi znowu choruje, ponownie angina i siedzi od pon w domu. Mały trochę bardziej aktywny za dnia, ale nocą jest git. Trochę mi ciężko że zrobieniem czegoś w domu, bo co się za coś zabiorę to syrena :) i tym sposobem jestem z robotą w lesie, ale jak to Schagga mówi z z brudu nikt nie umarł. Apropo Schagga super że plan Nowy dom ruszył z kopyta :)
    Zakupiłam chustę i mam zamiar małego nosić i wtedy może w końcu ogarne ten bajzel domowy. M mi wczoraj wieczorem odkurzyl także jedno mniej.
    Mauysiu mam nadzieję, że u Ciebie z kamieniem będzie poprawa i tak bardzo Cię podziwiam, że tak walczysz. U mnie ostatnio też był lekki kryzys z mlekiem, było go trochę mało, ale pije sporo i jest lepiej. Mi pomaga bawarka, herbata z mlekiem. Pilas Mausiu?

Pozdrawiam was serdecznie :)
    u mnie polozna na wizycie domowej mówila ze kryzyz z mlekiem jest w 3tyg i 6tyg bo dzieciaczki zwiekszaja porcje mleczka i czesciej wtedy trzeba przystawiac i same czesto chca jesc.

Ilona lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Skoro podnosisz argument że kroję posty to pokaż które ;)
    Uargumentuj to odpowiednio. Nie uważam że każde zdanie na forum muszę zaczynać od "moim zdaniem czy w mojej ocenie" choć przeważnie tak robię :)
    Dziś na pewno tak zrobiłam dodatkowo powołując się na swojego lekarza. więc nie wiem już o co Tobie chodzi ?

Deal jest prosty od samego początku - jak napisałam ja wyraziłam swoje zdanie a Ty swoje i nie było w tym żadnego linczu.

Po prostu jak ktoś mi coś zarzuca to niech się odwoła do konkretnych słów żebym wiedziała do czego się mam odnosić i tyle.

Ja za to stawiam dużo wielokropek..:) już mi ktoś zwrócił na to tu uwagę... Ale nie potrafię nad tym zapanować:) nawyk mam taki bo zaczelam tak pisać w smsach...:)

Fedra, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki,ziemniaki:) jaki On słodki:) uuuu mhh

Dziewczyny nie kloccie sie chociaż Wy... <3

Muska odpoczywaj nie denerwuj sie dla dobra Fasolinki jak ciąza zagrożona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:01

Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia na porodówce

EDIT: Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry info od Effci &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:09

Fedra, Libra, Strażaczka90, sylwia1985, Blondi22, Ilona, Sandraa, Rucia, Dodi, Spero, mauysia, a-koczek, AGA 30, plemniczka, gocha04, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry - info od Effci &&&&&&&

she, Pismak, Fedra, Libra, Strażaczka90, Blondi22, Rucia, Spero, AGA 30, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja dzisiaj to jest pełna mobilizacja :D

Effcia jesteśmy z Tobą :D

wiem miałam nie pisać ale w takim wypadku sama sobie zakaz złamałam :P

Strażaczka90, Pismak, Blondi22, Libra, Ilona, Rucia, Dodi, Spero, a-koczek, AGA 30, anka_a lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Effcie:)

Fedra, Ilona, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia posłuchała:) ruszyło się! czyż dziś nie jest piękny dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:13

Pismak, Strażaczka90, Fedra, Ilona, Rucia, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Madzia posłuchała:) ruszyło się! czyż dziś nie jest piękny dzień?
    Dzień wspaniały:) nawet rwanie kolana mi nie zepsuje humoru:) :-D

Fedra, Pismak, Libra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za szybki porod

Fedra, Strażaczka90, Pismak, Libra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dziubas zalicza włąśnie swoją drugą dzisiaj półtoragodzinną drzemkę O.o.
    A ja jestem w proszku i nie mam pojęcia, co ze sobą zrobić!
    moja dzis jak wstala o 10 tak dopiero o 13.20 usnela i o 14 sie obudzila znowu na jedzenie i znowu usnela chyba zaczyna sie etap zwiekszania jedzenia he na 3tyg ;) bo zawsze co 3 h sie budzila ;)

Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja w zwiazku z tym ze co chwile któraś odchodzi rzuca fochy i się denerwuje zaprzestaje pisania postów bo niechce być przyczyną czyjegoś złego samopoczucia...

będę czytać ale nie będę pisac dla Waszego i swojego spokoju nerwowego... bo naprawde juz nie wiem o czym mogę pisać a o czym nie zeby się któraś nie sfochowała obraziła czy źle poczuła...

tak więc jeszcze raz gratuluje Sylwi i Ani zycze Wam duzo spokoju i bezproblemowych i spokojnych 9 miesięcy...

trzymam kciuki za reszte staraczek i za te jeszcze nie rozpakowane...

miłego dnia Wam zyczę w razie pytań jestem na priv...

Lubię za gratki a nie za to, że nie będziesz pisać.
    Mój K. powiada, że raz na tydzień mogę mieć focha ale takie obrażanie się sama nie wiem o co bo nie odebrałam żadnej wypowiedzi jako obrazę to już mega nadwrażliwość. Przecież nie można się ze wszystkimi zgadzać w 100% ale trzeba się szanować i tolerować inne spojrzenie na sprawę.

Może mało się znamy jakieś 7 miesięcy temu napisałam kilka postów na plemniczce a potem tylko czytałam a teraz zaczęłam znów pisać. Kilka słów o mnie: mam 28 lat, 7 cykl starań (teraz 2 krechy), mam córę Adę (3lata) i 3 lata jestem mężatką.

Strażaczko szybkiego powrotu do pełnej sprawności! Niestety z kolanem nie ma żartów...a niestety dłuuugo się goi :/

Fedra, Strażaczka90, Libra, Dodi, Spero, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Pismak, Spero - dziękuję Wam bardzo :) no jest skandalicznie śliczna :D :D :D
    oczka ma przeslodkie i te usteczka ;***

Pismak, Fedra, Strażaczka90, Dodi, she, Spero lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Effcia na porodówce

EDIT: Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry info od Effci &&&
    ale fajnie ;) super trzymam kciuki ;)

Fedra, Strażaczka90, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/46177499148965764061.jpg
    http://iv.pl/images/40525538829586353850.jpg

a tu Iza z braciszkiem ;)

Strażaczka90, Libra, Ilona, Fedra, zbikowa, Dodi, Spero, AGA 30, aisa, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    http://iv.pl/images/46177499148965764061.jpg
    http://iv.pl/images/40525538829586353850.jpg

a tu Iza z braciszkiem ;)
    Kochana!!! Nie kasuj linia potem zajrze bo teraz leze w łóżku z tela korzystam:)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Kochana!!! Nie kasuj linia potem zajrze bo teraz leze w łóżku z tela korzystam:)
    ok

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przelezalam 8h w łożu:) M ciągle dzwoni i pyta czy boli i że sie martwi o mnie.i czy mi czegos nie potrzeba ..ale nadal leze ..zaraz wraca z pracy:)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia trzymam kciuki :) Swoją drogą dzisiaj mamy mega dzień w kalendarzu:
    2 fasolki :)
    złotą Justyne :)
    Poród Effci, a co za tym idzie nową ovu dziecine :)

Dzięki za mile komentarze odnośnie mojego syncia :)
    Sporo raczej do 3 tyg się nie cofniesz, ale kto wie może Twoja córcia mogłaby zostać kandydatką na synowa :) :)

sylwia1985, Libra, Fedra, Strażaczka90, zbikowa, Blondi22, Dodi, Spero, Kfjatus, AGA 30, aisa, kiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 5230 5231 5232 5233 5234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ