plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Dobrnam do str. 5226 i musy ewakuowac się, Młodszy usnął na leżaczku a na kolana wgramolił mi się Starszy a jako,że od wczoraj mamy zakaz bajek to trzeba się Nim zająć...skomentuje tylko co nie i uciekam.
Co do alkoholu w ciązy to powiedziałam już wszystko w tym temacie i nic mojego zdania nie zmieni...kończę niniejszym swój udział w tej dyskusji.
Mauysia aż jestem czerwona z zawstydzenia,za Twoje miłe słowa pod moim adresem...powiem tak,mam to szczęście,że Igor nie ma problemów z jedzeniem,przybieraniem na wadze, oddawaniem kupek, bólem brzuszka ani niczym innym więc gdy nie śpi nie dokucza mi jakoś bardzo,a jako,że dość długo śpi to w sumie na Niego narzekać nie mogę , choć UWAGA chyba zaczyna robić się nieco bardziej absorbujący...ale ale, tu daje znać o sobie moja cecha (?!) wada może (?!), gdy musze coś zrobić to płacz któregokolwiek nie robi na mnie wrażenia...hmm,chyba źle się wyraziłam, chodzi o to,że zaciskam zęby i kończę co mam skończyć inaczej nie mogłabym ugotować, uprać, posprzątać itd itp. A im szybciej coś skończę (nie zważając na to,że Igorek woła (bo niestety częściej to On musi czekać na swoją kolej,bo Kuba ma większą "siłę przekonywania") tym szybciej idę do Niego i zaraz zapada błogi spokój (powiedzmy) a przynajmniej względny...i mam czas na inną robótkę...już przyzwyczaiłam się do tego,że z jednej czynności przechodzę płynnie w drugą....aż do nocy i tyle.
Plemniczko co do Twoich (Waszych) boleści to dodam,do tego co pisały dziewczyny,że mnie na Sz.R. uczyli jednej zasady jeśli dziecku coś dolega to trzeba zacząć od rewizji swojej diety w ostatnim czasie,może było coś niedozwolonego? Ja przy kubie miewałam,że Jemu coś dolegało (co też wygldało na kolki) i wtedy gdy skupiłam się to znajdowałam w swoim jadłospisie z ostatniego dnia coś niewłaściwego, np u nas takimi posiłkami,które na bank nie dawały potem dziecku spać to były słodycze i coś smażonego (i nie myślę tu o plackach w głębokim tłuszczu smażonych ale nawet o kotletach w niewielkiej ilości oleju)....to tak w ramach uzupełnienia tego co pisały dziewczyny, a więc że najczęściej kolki nie mają przyczyny ani niestety 100% skutecznego sposobu leczenia it itp.
Jeszcze raz Sylwuś gratuluję, Dodi dziękuję za wieści i uciekam :*Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Ilona wrote:Dzień dobry
Sylwia ogromne gratulacjeSpokojnej ciąży
Zbiczku zdrówka
Gosia super wiadomość, czyli plan jest. Potem tylko z górki
Więcej nie pamiętam, ale czytam was na bieżąco tylko nie potrafię się coś do tematów odnieść.
U mnie pomału. Wiki mi znowu choruje, ponownie angina i siedzi od pon w domu. Mały trochę bardziej aktywny za dnia, ale nocą jest git. Trochę mi ciężko że zrobieniem czegoś w domu, bo co się za coś zabiorę to syrenai tym sposobem jestem z robotą w lesie, ale jak to Schagga mówi z z brudu nikt nie umarł. Apropo Schagga super że plan Nowy dom ruszył z kopyta
Zakupiłam chustę i mam zamiar małego nosić i wtedy może w końcu ogarne ten bajzel domowy. M mi wczoraj wieczorem odkurzyl także jedno mniej.
Mauysiu mam nadzieję, że u Ciebie z kamieniem będzie poprawa i tak bardzo Cię podziwiam, że tak walczysz. U mnie ostatnio też był lekki kryzys z mlekiem, było go trochę mało, ale pije sporo i jest lepiej. Mi pomaga bawarka, herbata z mlekiem. Pilas Mausiu?
Pozdrawiam was serdecznieIlona lubi tę wiadomość
-
Pismak wrote:Skoro podnosisz argument że kroję posty to pokaż które
Uargumentuj to odpowiednio. Nie uważam że każde zdanie na forum muszę zaczynać od "moim zdaniem czy w mojej ocenie" choć przeważnie tak robię
Dziś na pewno tak zrobiłam dodatkowo powołując się na swojego lekarza. więc nie wiem już o co Tobie chodzi ?
Deal jest prosty od samego początku - jak napisałam ja wyraziłam swoje zdanie a Ty swoje i nie było w tym żadnego linczu.
Po prostu jak ktoś mi coś zarzuca to niech się odwoła do konkretnych słów żebym wiedziała do czego się mam odnosić i tyle.
Ja za to stawiam dużo wielokropek..już mi ktoś zwrócił na to tu uwagę... Ale nie potrafię nad tym zapanować
nawyk mam taki bo zaczelam tak pisać w smsach...
Fedra, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość
-
O kurczaki,ziemniaki:) jaki On słodki:) uuuu mhh
Dziewczyny nie kloccie sie chociaż Wy...
Muska odpoczywaj nie denerwuj sie dla dobra Fasolinki jak ciąza zagrożona!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:01
Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Effcia na porodówce
EDIT: Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry info od Effci &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:09
Fedra, Libra, Strażaczka90, sylwia1985, Blondi22, Ilona, Sandraa, Rucia, Dodi, Spero, mauysia, a-koczek, AGA 30, plemniczka, gocha04, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Jestem na ip przyjmuja mnie na pprodowke mam 4 cm rozwarcia potem mezu napisze do libry - info od Effci &&&&&&&
she, Pismak, Fedra, Libra, Strażaczka90, Blondi22, Rucia, Spero, AGA 30, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość
-
ale jaja dzisiaj to jest pełna mobilizacja
Effcia jesteśmy z Tobą
wiem miałam nie pisać ale w takim wypadku sama sobie zakaz złamałamStrażaczka90, Pismak, Blondi22, Libra, Ilona, Rucia, Dodi, Spero, a-koczek, AGA 30, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:Dziubas zalicza włąśnie swoją drugą dzisiaj półtoragodzinną drzemkę
.
A ja jestem w proszku i nie mam pojęcia, co ze sobą zrobić!bo zawsze co 3 h sie budzila
Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Ja w zwiazku z tym ze co chwile któraś odchodzi rzuca fochy i się denerwuje zaprzestaje pisania postów bo niechce być przyczyną czyjegoś złego samopoczucia...
będę czytać ale nie będę pisac dla Waszego i swojego spokoju nerwowego... bo naprawde juz nie wiem o czym mogę pisać a o czym nie zeby się któraś nie sfochowała obraziła czy źle poczuła...
tak więc jeszcze raz gratuluje Sylwi i Ani zycze Wam duzo spokoju i bezproblemowych i spokojnych 9 miesięcy...
trzymam kciuki za reszte staraczek i za te jeszcze nie rozpakowane...
miłego dnia Wam zyczę w razie pytań jestem na priv...
Lubię za gratki a nie za to, że nie będziesz pisać.
Mój K. powiada, że raz na tydzień mogę mieć focha ale takie obrażanie się sama nie wiem o co bo nie odebrałam żadnej wypowiedzi jako obrazę to już mega nadwrażliwość. Przecież nie można się ze wszystkimi zgadzać w 100% ale trzeba się szanować i tolerować inne spojrzenie na sprawę.
Może mało się znamy jakieś 7 miesięcy temu napisałam kilka postów na plemniczce a potem tylko czytałam a teraz zaczęłam znów pisać. Kilka słów o mnie: mam 28 lat, 7 cykl starań (teraz 2 krechy), mam córę Adę (3lata) i 3 lata jestem mężatką.
Strażaczko szybkiego powrotu do pełnej sprawności! Niestety z kolanem nie ma żartów...a niestety dłuuugo się goi
Fedra, Strażaczka90, Libra, Dodi, Spero, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Effcia trzymam kciuki
Swoją drogą dzisiaj mamy mega dzień w kalendarzu:
2 fasolki
złotą Justyne
Poród Effci, a co za tym idzie nową ovu dziecine
Dzięki za mile komentarze odnośnie mojego syncia
Sporo raczej do 3 tyg się nie cofniesz, ale kto wie może Twoja córcia mogłaby zostać kandydatką na synowasylwia1985, Libra, Fedra, Strażaczka90, zbikowa, Blondi22, Dodi, Spero, Kfjatus, AGA 30, aisa, kiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel