plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:Ania gratulacje no to teraz Obie czekamy
Tak czekamyale teraz już spokojniejsza jestem i się mniej stresuje.
Cały czas czuję podekscytowanie. Najgorsze jest trzymanie języka za zębami a chciała bym tą wieścią podzielić się ze wszystkimi...
Fedra, Dodi, Pismak, Libra, a-koczek lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Mozna bete zrobic po poludniu? Czy tylko rano sie powinno zrobic
Można po południu teżsylwia1985, Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Muska wrote:Piszę po prostu bez ogródek. Uważam że owijanie w bawełnę nie daje nic dobrego. Tak mam. Szczerośc to podstawa. Nie możesz wszystkiego odbierać jak personalny atak na Ciebie i coś co się u Ciebie wydarzyło. Nazywam po prostu fakty po imieniu i czasem może to się wydawać hardcorowe, ale jest prawdziwe. Nikomu nie życzę takich przeżyć (to sie rozumie samo przez się) ale jak się zdarzają nieszczęścia to trzeba to nazwać nieszczęściem właśnie (nie umniejszam tu rozmiarów straty) a nie unikać tematu i nazywac to inaczej i udawać że to co innego. Nie wiem co ci mam napisać, bo zaraz się w ogóle możesz obrazić, że piszę to co teraz.
I jak mi jeszcze raz napiszesz że cieszę się spokojną ciąża to normalnie ci powysyłam wszystkie moje wyniki, żebyś już przestała mysleć, ze jestem najszczęśliwsza i najmniej beztroską ciężarną w tym gronie. Wtedy będziesz musiała mnie przeprosić i w końcu przestaniesz wypisywać to co teraz.
To co ja przeszłam zostaje ze mną bo nie jestem sie w stanie wszystkim dzielic tu na forum publicznym. Powstrzymaj sie wiec przed wyrazaniem takich poglądów bo mnie to zwyczajnie drażni.
Ja nie mogę odbierać jako persolany atak a Ty możesz no wybacz !
Ty możesz napisać że moje posty cię atakują (choć podkreślalam że tak nie jest) a ja nie mogę tego napisać ?
I przepraszam na koniec Ciebie bardzo ale skąd ja niby miałam wiedzieć że masz zagrożoną ciąże skoro w ogóle tego nie pisałaś . Pisałaś tylko że wszystko ok i że boisz się że awansu nie dostaniesz. Także wybacz ale podnoszenie teraz tego argumentu jak przez tyle czasu jak sama napisałaś nie miałaś takiej potrzeby ma chyba tylko na celu uakaznie mnie jako potwora bez serca na co się nie pozwolę !
Ja tak jak i Ty nie owijam w bawełnę i piszę szczerze jak mam inne zdanie więc powiedz mi jak to jest możliwe że uważasz że Ty masz do tego prawo a ja nie ?Fedra, Spero, Shagga_80 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Ja robiłam betę jak wyszedł mi pozytywny test. I 2 dni po teście (bo robiłam go w sobotę) miałam betę 12097, a po kolejnych dwóch dniach 14963 - więc trochę niski przyrost. Umówiłam się tego samego dnia do jakiegokolwiek ginka w luxmedzie, żeby swoim eksperckim okiem spojrzał na wyniki. Dostałam duphaston i kto wie czy to nie on pomógł mi utrzymać maleństwo
brałam go zresztą długo
Dodi, Pismak, Spero, Fedra, Libra, Rucia, sylwia1985, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Pismak weź się uspokój.
Pisz co chcesz i mi tez daj pisac co chcę. MI chodzi o to że zaczynasz cytować moje posty, kroisz na kawałki i konkretnie do nich się odnosisz negując moje wypowiedzi, zamiast po prostu napisać "moim zdaniem, wg mnie, na moim przykładzie". O to mi chodziło.
Jak już pisałam wcześniej każda z nas ma prawo mieć własne zdanie, więc nie krytykujmy się nawzajem, tylko wyrażajmy nasze opinie w sposób nieco bardziej polityczny, bo jak widać każda sobie to tłumaczy na swoją modłę później i robi się ambaras.
Nie dzielę się tu wszystkim, bo wiem że to forum czytają obcy ludzie i nie chcę żeby wszystko co się u mnie dzieje wyszło na jaw. Tyle. Uważam że mimo że jest mi czasem ciężko to inne muszą np leżec cały czas przed te 9 m-cy, także moja sytuacja nie jest najgorsza. Jestem pod stałą kontrolą lekarza i póki on mówi, że moge gdzieś jechac i mam tam zapewnianą opiekę lekarską na wyższym nawet niż w PL poziomie, to mogę jechać. Jeśli dostałabym zakaz to na pewno nigdzie bym się nie wybierała. Moja sytuacja służbowa jest teraz mocno skomplikowana, też wszystkiego nie wiecie, także czasem chyba lepiej w ogóle pewnych rzeczy tu nie pisać, nić pisać trochę bo potem są błędne wnioski.
Umęczyłam się dzisiaj. Naprawdę, trzeba tu oczyścić atmosferę. Bo się sporo urazów nazbierało.
Proponuję zmienić płeć, iść na ring i dać se w gębę, potem iść na piwo (herbatę) i się pogodzić. Jak na prawdziwych mężczyzn przystało.
Deal?
Pismak wrote:Ja nie mogę odbierać jako persolany atak a Ty możesz no wybacz !
Ty możesz napisać że moje posty cię atakują (choć podkreślalam że tak nie jest) a ja nie mogę tego napisać ?
I przepraszam na koniec Ciebie bardzo ale skąd ja niby miałam wiedzieć że masz zagrożoną ciąże skoro w ogóle tego nie pisałaś . Pisałaś tylko że wszystko ok i że boisz się że awansu nie dostaniesz. Także wybacz ale podnoszenie teraz tego argumentu jak przez tyle czasu jak sama napisałaś nie miałaś takiej potrzeby ma chyba tylko na celu uakaznie mnie jako potwora bez serca na co się nie pozwolę !
Ja tak jak i Ty nie owijam w bawełnę i piszę szczerze jak mam inne zdanie więc powiedz mi jak to jest możliwe że uważasz że Ty masz do tego prawo a ja nie ?zbikowa, Rucia, Fedra, Ilona, mauysia, aisa, plemniczka, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 13:33
zbikowa, Muska, Pismak, kiti, sylwia1985, Spero, Dodi, Fedra, Libra, Strażaczka90, Bea Trice, Blondi22, Ilona, mauysia, Kfjatus, a-koczek, Natu93, AGA 30, aisa, plemniczka, gocha04, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:Pismak weź się uspokój.
Pisz co chcesz i mi tez daj pisac co chcę. MI chodzi o to że zaczynasz cytować moje posty, kroisz na kawałki i konkretnie do nich się odnosisz negując moje wypowiedzi, zamiast po prostu napisać "moim zdaniem, wg mnie, na moim przykładzie". O to mi chodziło.
Jak już pisałam wcześniej każda z nas ma prawo mieć własne zdanie, więc nie krytykujmy się nawzajem, tylko wyrażajmy nasze opinie w sposób nieco bardziej polityczny, bo jak widać każda sobie to tłumaczy na swoją modłę później i robi się ambaras.
Nie dzielę się tu wszystkim, bo wiem że to forum czytają obcy ludzie i nie chcę żeby wszystko co się u mnie dzieje wyszło na jaw. Tyle. Uważam że mimo że jest mi czasem ciężko to inne muszą np leżec cały czas przed te 9 m-cy, także moja sytuacja nie jest najgorsza. Jestem pod stałą kontrolą lekarza i póki on mówi, że moge gdzieś jechac i mam tam zapewnianą opiekę lekarską na wyższym nawet niż w PL poziomie, to mogę jechać. Jeśli dostałabym zakaz to na pewno nigdzie bym się nie wybierała. Moja sytuacja służbowa jest teraz mocno skomplikowana, też wszystkiego nie wiecie, także czasem chyba lepiej w ogóle pewnych rzeczy tu nie pisać, nić pisać trochę bo potem są błędne wnioski.
Umęczyłam się dzisiaj. Naprawdę, trzeba tu oczyścić atmosferę. Bo się sporo urazów nazbierało.
Proponuję zmienić płeć, iść na ring i dać se w gębę, potem iść na piwo (herbatę) i się pogodzić. Jak na prawdziwych mężczyzn przystało.
Deal?
Skoro podnosisz argument że kroję posty to pokaż które
Uargumentuj to odpowiednio. Nie uważam że każde zdanie na forum muszę zaczynać od "moim zdaniem czy w mojej ocenie" choć przeważnie tak robię
Dziś na pewno tak zrobiłam dodatkowo powołując się na swojego lekarza. więc nie wiem już o co Tobie chodzi ?
Deal jest prosty od samego początku - jak napisałam ja wyraziłam swoje zdanie a Ty swoje i nie było w tym żadnego linczu.
Po prostu jak ktoś mi coś zarzuca to niech się odwoła do konkretnych słów żebym wiedziała do czego się mam odnosić i tyle.Fedra lubi tę wiadomość
Angelius Provita
Libra wrote:Blondi – powtórzę się za Rutką, ale jak zobaczyłam dzieciaczki to dokładnie to samo sobie pomyślałam… Mała strasznie do brata podobna… A Ty jak oceniasz? Dzieciaczki podobne bardziej do Ciebie czy do m?
Effcia – TTM… jak myślisz? Kiedy nastąpi ten dzień? Masz jakieś przeczucia?
Muska – korzystaj z uroków L4, praca nie zając nie ucieknie;)
Aga – jak żadna!!! A ja wiem o Twej imprezie:) pamiętasz, pisałyśmy:* nie bój się mieć swojego zdania, ale wiedz, że nie każdy musi się z nim zgadzać:* A swoja drogą mam nadzieję, że rzucisz palenie i wtedy np. będziesz zdrowsza a zaoszczędzona kasę wydasz na pieluchy;):*he
Spero, Libra, Fedra, Strażaczka90, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ilonko Marcelek sama słodycz i śpi jak Aniołek ! jest prześliczny
Dodi, Spero, Strażaczka90, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)