X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Sylwia kochana nie panikuj :) Nie zagłębiaj się tak w swoje ciało, nie przysłuchuj mu się z taką uwagą, daj tej ciąży rozwijać się spokojnie :)

Mała wierzę, że i tak wam się uda. Widziałam wykres, myślę, że nic straconego.

Aisko gratuluję umowy :) Fajnie, że dostałaś większe pieniądze, które naturalnie będą Ci teraz potrzebne.

Effcia pewnie już jesteś w domku. Czekamy na wieści co u Was.

Spero - :P psina w dechę. Dobrze, że udało się wymienić te 100 zł. Przypomniała mi się moja stara już sunia, która zjadała wszystko co spotkała na swojej drodze. Kapcie, długopisy, meble ...

Dodi - bezy i szprotki rewelacyjne połączanie :D To niczym moje ogórki kiszone z dżemem.

Padam na ryj. Jestem tak zmęczona i obolała, że ledwo dociągam do wieczora.
    Miłego dnia dziewuszki.

sylwia1985, Strażaczka90, Dodi, aisa, mala29_, Pismak, Libra, Spero, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i naturalnie Leoś wycałowany po stopach od ciotek a Kinia na szczęście czuje się już lepiej :) Dziękujemy :)

Dodi, aisa, Pismak, Libra, Spero, AGA 30, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) nie nadrabiam bo nie mam siły jeszcze na to za co z góry Was przepraszam :(
    Pierwsza noc w domu nie była zbyt przespana choć i tak lepiej niż w szpitalu. Wyszlismy do domciu około 14 i moja piękna z przerwami na jedzenie spała do 2:30 a od tej godziny do 6:30 sama nie wiedziała czego chce podałam jej mleko z cyca potem mieszankę bo nadal była głodna.Nie wiem co mam zrobić żeby ja przestawić żeby w dzień była aktywna a w nocy sobie spała? Może macie jakieś porady?

Teraz oczywiście sobie smacznie śpi i nie ma zamiaru wstać co 3 godz na karmienie

Pozdrawiam wszystkie serdecznie :)

Blondi22, Pismak, sylwia1985, zbikowa, aisa, Rucia, Dodi, a-koczek, Libra, Spero, AGA 30, Kfjatus, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi coś. Jestem 14 dpo, testy pozytywne od 8 dpo, wczoraj kreseczka jaśniejsza niż wcześniej. Dziś beta 15.3. Czyli to koniec, prawda??

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, koniec. Staran, bo w ciazy jestes :)

Libra, AGA 30, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi coś. Jestem 14 dpo, testy pozytywne od 8 dpo, wczoraj kreseczka jaśniejsza niż wcześniej. Dziś beta 15.3. Czyli to koniec, prawda??
    jutro powtorzylabym bete

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad testem się nie sugeruj tylko powtórz betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia początki zawsze są mega ciężkie, więc ja ci radzę uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż mała sama sobie ustawi stały tryb jedzeniowo - drzemkowy. Plemniś też na początku miała tak jak ty ... w nocy Kornelcia nie spała, a w dzień jakby jej nie było. Teraz już jej się chyba wszystko unormowało.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, tylko że 14 dpo a wynik tylko 15,3... Jest zbyt niski. Jutro pójdę jeszcze raz jak nic się nie wydarzy.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Tak wiem, tylko że 14 dpo a wynik tylko 15,3... Jest zbyt niski. Jutro pójdę jeszcze raz jak nic się nie wydarzy.

Kochana beta może być taka niska gdyż mogłaś mieć później owulację niż myślisz i wcale możesz nie być w 14 dpo. Albo też do zagnieżdżenia doszło póżniej. Sam jednorazowy wynik bety świadczy o tym czy jesteś czy nie jesteś w ciąży. Dopiero powtórzenie bety po 48 h i jej wynik daje obraz czy ewentualnie jest coś nie w porządku czy też nie.

Ale trzeba być dobrej myśli i wierzyć że będzie dobrze ! Powtórz betę :) trzymam kciuki &

mala29_, Spero, Rucia, AGA 30 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ale czemu w takim razie test był w 8 dniu pozytywny...? Robiłam przez 3 dni co rano, a wczoraj wyszedł jaśniejszy niż poprzedniego dnia i dlatego tą betę zrobiłam.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to koniec... Przy pierwszej ciąży w 14 dniu miałam wynik ponad 3 tys. a Teraz... Szkoda słów, zostaje tylko płakać.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Ja myślę, że to koniec... Przy pierwszej ciąży w 14 dniu miałam wynik ponad 3 tys. a Teraz... Szkoda słów, zostaje tylko płakać.
    A ty jestes w ciazy z tym samym dzieckiem czy innym? Kazda ciaza jest inna, zrob bete za dwa dni i wtedy pogadamy.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byłaby 3 ciąża. Myślałam żeby powtórzyć jutro hcg ale nie wiem czy jest sens.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    To byłaby 3 ciąża. Myślałam żeby powtórzyć jutro hcg ale nie wiem czy jest sens.
    ja bym powtorzyla

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad dziewczyny maja racje ja tez bym powtozyla i szybko skontaktowala sie z lekarzem w tej kwesti.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 14:01

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórzę na pewno bo nie wytrzymam tej niepewności.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku – zazdraszczam:) bardzo chciałabym mieć 1 dzień na 2 tyg. Kiedy to bym mogła ponudzić się w pracy:/ TTC:)

She – ja do tego lekarza zaczęłam chodzić z polecenia – w tym przypadku poczta pantoflowa nie zawiodła i to co o nim mówiły koleżanki jest w 200% czystą prawdą

Rucia – mój m wyhaczył do kupienia w naszej okolicy działkę z domem w stanie surowym za 290tyś, ale ja osobiście uważam, że to za dużo (znając ceny), ja góra bym dała za taką ofertę 200tyś. A jak mu powiedziałem, że znając jego marzenia co do wykończenia domu, to na bank 200-300tyś jeszcze trzebaby było do tego dołożyć…. A mój m zrobił taaaaaaakie wieeeelkie ooooooczyyyy (bo on chciałby to za 100tyś wyszykować, gdzie tyle to kosztowało nas wyremontowanie, umeblowanie i wyposażenie 75metrowego mieszkania)… mieszczuch blokowy za krzty pojęcia nie ma co to znaczą wydatki na dom… więcej siły, jeszcze troszkę i będzie wiosna:)

Spero – pokazałam memu m, co wasza psinka zrobiła ze stówką… uśmiechnął się, a jak zobaczył zdjęcie psinki na łóżku, to stwierdził: taka niewinna mordka, a jaka bestyjka w środku;P

Ciekawe co u rodzinki Effci:) jak minęły im pierwszy dzień i pierwsza noc w rodzinnym komplecie… i już wiem:) doczytalam:) Effcia może Mała się musi przystosować i przyzwyczaić do nowego miejsca… ciekawe jak upłynie kolejna noc

Żbiczku – zwolnienie mi jeszcze nie potrzebne, bo dostała go sporo po szpitalu… obecnie odpoczywam do 6 marca:) muszę się doprowadzić do stanu luksusowego, bo od kwietnia czeka mnie praca dodatkowa, czyli będę często siedzieć ponad 8h… A Ty jak się czujesz? Bo my (tzn. ja i mój m) dołączyliśmy do „szczęśliwców”, którzy podłapali jelitówkę… także dzisiaj są rezerwacje na korzystanie z WC

Dodi – nie zauważyłaś moich garbatych pleców? Pewnie dlatego, że po operacji to wyglądałam jak przygarbiona 70-ciolatka… ale nic straconego, jeszcze dane Ci będzie TO ujrzeć… dobrze, że deformacja żeber się zatrzymała, bo czekałaby mnie dosyć bolesna operacja… a co do smaków, to jak przeczytałam o mieszaniu bezów ze szprotkami, to mi się wszystkie kichy skręciły

Gocha – trzymam kciuki za piękne wojo Twego m&&&&&&&& czyli do poniedziałku

Kfjatuś – znam to uczucie! U mnie też jest grono osób, które sobie chodzi jak chce. Tylko mnie jak to wkurzy, to robie nalot na listę i kontrole rozpoczęcia pracy:) ach cieszę się z tego narzędzia:D hehehe

Aiska – gratuluję umowy a kaska się przyda zwłaszcza, że w nadchodzących miesiącach czekają was zwiększone wydatki

Natu93 – myślę, że jedno drugiego nie wyklucza (bo oba preparaty działają na co innego). Poza tym i tak razem ich nie będziesz brać, bo castagnusa przyjmuje się do owulacji a duphaston po owulacji

Mała – wiesz jak ja mocno Wam kibicuję&&& nie poddawaj się! To, że tempka spadła jeszcze niczego nie oznacza. Ja ciągle proszę, by ten 102 bardzo szczególny wyjątkowy cykl okazał się tym szczęśliwym:* To prawda, że nie wszystkim kobietom dane będzie zostać mamami, ale ja żyję nadzieją, że Ciebie to nie dotknie… nieustanie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ash – Mała pisze ciągle z telefonu… mi np. telefon nie poprawia błędów, a pisanie na nim jest tak żmudne, że nie chce mi się nawet poprawiać błędów…

Sylwia – wszystko jest w porządku. Ja Cie bardzo proszę, przestań ciągle tak czarno widzieć tą ciążę, bo jak na razie nie masz żadnych powodów do zmartwień. Nie wyszukuj objawów bądź ich braku i nie porównuj się do innych. Każda ciąża jest inna, a najlepiej zaświadczą Ci o tym kobietki, które urodziły co najmniej 2 dzieci, że ciąże mogą przebiegać inaczej nawet u tej samej kobiety

Strażaczko – plus dla m, ma rację a Ty korzystaj póki możesz z błogiego lenistwa

Silkroad – skoro dziś robiłaś betę, to powtórz ją w sobotę (jak masz taka możliwość) powinna przyrosnąć o około 66%. Wynik bety jest indywidualny tym bardziej, że tak do końca nie wiadomo kiedy doszło do implantacji zarodka. Trzeba czekać i powtórzyć betę.

My sobie dzisiaj chorujemy z m, więc zmykam się do niego przytulić:) Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 14:12

a-koczek, mala29_, Spero, Rucia, Dodi, Kfjatus, AGA 30, Strażaczka90, aisa, kiti, gocha04, zbikowa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Pismak ale czemu w takim razie test był w 8 dniu pozytywny...? Robiłam przez 3 dni co rano, a wczoraj wyszedł jaśniejszy niż poprzedniego dnia i dlatego tą betę zrobiłam.

Kochana testy takie są :D nikt ich nie zrozumie :) czasami beta jest 3 tys a test negatywny a czasami beta 0 a test pozytywny. Testami to bym się nie sugerowała. Powtórzyłabym betę i czekała na wynik. jeżeli zrobiłaś dzisiaj betę to w sobotę zrób jeszcze raz i wtedy będziesz wiedziała.

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.... Jak ja wytrzymam do soboty... Oszaleję z nerwów.

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
‹‹ 5256 5257 5258 5259 5260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ