X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lachy,

Zaczne od końca :p

Spero, moja psica też miała niewąskie pomysły za szczenięcych lat (nie znałam jej wtedy). mój Piekny musiał całą chate tapetować właścicielowi jak się wyprowadzał, bo obgryzła tapete równiuśko - wszędzie tam gdzie sięgała. ponadto stosował tricki typu chodnik na wyżartej od sików podłodze itp. no ale teraz moja dama to jest prawdizwa królewna. tylko ją głaskać i podziwiać. tak więc, myślę że wasz zuch też zmądrzeje niedługo ;)

Librens, jestem bardzo zadowolona że idzie do przodu i niedługo ruszycie z kolegą Małżonkiem z pit-stopu. Dostałaś zwolnienie mam nadzieje? nawet nie waz sie wracac do pracy w takiej kondycji. no i zdrowiej szybko.

Rutka, pogratuluj Dzidkowi nowych zdolności i nowych części ciała (zęby, ofcrs). możesz zacałować obywatela od ciotki żbikowej.

Ash, zagłosowałam. dodam, że sushi mogłabym jeśc 3 razy dziennie i nie szybko bym miala dosyc, jak knajpa Twojego brata wygra to wpraszam sie małe co nieco

Co do włosów, to ja musze myc co 2 dni bo wygladam tragicznie, zwłaszcza, że zaczelam znowu biegac regularnie przed robotą, wię wypada sie z letka odświeżyć, a umyć wszystko oprócz włosów, to też takie SE rozwiązanie. w ogóle to byłam dzisiaj u dietetyczki, dostałam rady i diete i w ogóle och, pod koniec marca biegne W półmaratonie i chyba dostałam jakiegoś kopa energetycznego po tym słabym początku roku.

no to tyle co u mnie.

PS, Aga, też mi sie czasem kable śnią, tez mam ich od groma w robocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 22:13

AGA 30, Spero, Dodi, aisa, Strażaczka90, Kfjatus, mauysia, ash, Rucia, Pismak, Libra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł :)

Kfjatusiu cieszę się, że wraz z nadejściem wiosny przybędzie Ci zajęć z dziećmi, bo jak sama pisałaś sprawia Ci to ogromną radość i to mi się podoba ;)

Kopciuszku nie miałam pojęcia, że płeć można określić również na podstawie tętna, ale skoro tyle z Was już stwierdziło, że to raczej dziewczynka to sama już jestem ciekawa hehe :) swoją drogą nie zazdroszczę Tymkowi skazy, bo to faktycznie dziadostwo, nie ułatwiające życia :/

Shagguś mówisz, że synowa hehe no ja nie wiem czy Twojemu synowi chciałoby się pokonywać 150 km żeby na randki jeździć :P poza tym Kochana, tak jak pisały dziewczyny, ogranij trochę swoje sprawy, bo sporo się Wam teraz tego nagromadziło a jak będziesz miała nieco więcej czasu to zapraszamy z powrotem na plemniczkę :) bez takich deklaracji od razu proszę wrrr.... pamiętaj, że ja też należę do Waszego funclubu :D

Strażaczko czy Ty koniecznie musisz się tak nadwyrężać i nogę też? nie dziwię się, że Cię potem co chwila boli, skoro robisz coś, czego teraz nie powinnaś :/

Sylwia co to za prywatny lekarz, do którego nawet nie można zdobyć numeru telefonu? ja nawet do rodzinnego mam hehe :P z pieczątki na recepcie swego czasu spisałam :D

anka gratuluję bety :)

Pisamaczku kochany, czy Ty mnie nie przeceniasz? :P to streszczenie raczej było jednorazowe i tak przypadkiem mi jakoś wyszło :)

kiti widzę, że nowy cykl rozpoczęty czyli możesz już wyliczyć dni wyjazdu? ;)

Mauyś długość a la Winona też bardzo ładnie, ale proponuję trochę poobnosić się w takiej fryzurce a następnie możesz znowu krócej poszaleć skoro juz takie kroki poczyniłaś :) ja niestety też ostatnio nie ogarniam imageshack`a a chciałam Wam zdjęcie wrzucić i nic z tego :(

Rucia nie zazdroszczę choroby Kingii i trza przyznać, że moment faktycznie niezbyt odpowiedni na leżing :/ a co do przystojniaka juniora to może ma ogromną chcicę na schabowego i dlatego tak szybko ząbkuje :P no i oczywiście miłooo popatrzeć jak się Dzidek w słońcu wygrzewa :)

ash głos oddany :)

she cieszymy się, że nadążasz za aktualnym tempem i mam teraz tak samo, bo wcześniej to musiałabym się z pracy zwolnić żeby nagdonić wtedy obowiązujące tempo ;)

Libra dobry ten tekst z garbatymi plecami heheheheh jesteś niezła :) no i jeszcze raz powtórzę, że mega się cieszę po Twojej wizycie i z usłyszanych informacji :*

Spero gratuluję zdolnego psiaka hehehe naprawdę jest niezły, żeby takie rzeczy wyprawiać pod Waszą nieobecność :/ nie chcę myśleć co by było gdybyście go tak na dłużej samego zostawili....

żbiku cieszę się, że Twoja dama wydoroślała i wyzbyła się złych nawyków :) a za Twój bieg będę trzymała kciukasy oczywiście :P

no i na koniec dziękuję za miłe słowa odnośnie moich wyników :*

zaraz ide sie chyba położyć... zjadłam przed chwilą 30 dkg bezów i zajadłam to szprotkami :P to mój życiowy rekord i nie jest mi nie dobrze :D

Miłego wieczora i pozdro dla niewspomnianych we wpisie :)

zbikowa, Spero, Strażaczka90, Kfjatus, mauysia, a-koczek, aisa, ash, Pismak, Libra, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, ale się bałam, że będę musiała dwa dni nadrabiać. Troszku mnie nie było, bo ostatnimi czasy co drugi dzień głowa mnie tak boli, że nie daje rady i śpię jak zając przy miedzy co do mnie nie podobne, ale do rzeczy. Czekamy teraz do poniedziałku jak na szpilkach bo wtedy będą wyniki M, a moja cytologia za 2 tygodnie, bo dziś sobie robiłam przegląd. Z przyjemniejszych rzeczy to wczoraj miałam wolne i pół dnia byłam w zoo. Normalnie wiosna! I te ćwierkanie ptaszynek, cudo! A dziś już szaro buro i ponuro, a w pracy zapierdziel. Już zresztą nie pamiętam kiedy były te czasy kiedy się nudziłam 8h i siedziałam na forum. Tyle u mnie.
    A teraz, żeby nie było, że nie czytałam:

Effciu śliczną masz tą córunie i fajnie, że już do domku wyszłyście.
    Libra supreancko, że pasożyta wycieli i gadzina była łaskawa. Teraz odpoczywanko - nieprzemęczanko i wszystko ładnie się wygoi.
    Dodi na wynikach się nie znam, ale jak mówisz, że gitara to ja tym bardziej się cieszę i oby tak do porodu.
    Mauysia świetnie odświeżony image. Bardzo ci pasuje.
    Shagga nie dziwię się, że musisz zluzować z forum, bo ty kobieto jak mały samochodzik zapierdzielasz. Ile to trzeba mieć siły. Ale nie daj się i czasem coś do nas napisz.
    Kfjatku u ciebie widzę tez sajgon w pracy. I dobrze i niedobrze tak jak i u mnie.
    Żbiku daj znaka kiedy będziesz biegła to zadzieram kiecę i lecę z pomponami ;)
    Anka_a fajna betka ci wyszła.
    Sylwia dobrze, że dodzwoniłaś się w końcu do jakiegoś gina i już jesteś poinstruowana.
    i już mnie M wygania, bo musi popracować i nie mogę się skupić i przypomnieć co jeszcze miałam napisać. Wiec to będzie tyle odemnie. Do następnego.

zbikowa, Dodi, Strażaczka90, Kfjatus, mauysia, a-koczek, aisa, Pismak, Libra, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Mam dziś postanowienie: spóźnię się z 5 minut do pracy :D Zawsze jestem na czas , a inni nie, więc wymyśliłam, że jak dziś szefa nie ma to się spóźnię chwilunię, przecież raz w życiu można ;) Znając życie będę 3 minuty po czasie ;P
    Rutka fajnie spędzasz czas z Synkiem na tarasie, jak będę już mieszkała w nowym domu i jak będę miała Synka, to też będę tak robiła :)Zdrówka dla Kini! :*
    Spero niezła ta historia z psem.... moja suczka ma 1,5 roku, mam ją od szczeniaka i jakoś od początku była ułożona. Raz tylko pogryzła trochę schody, ale to z naszej winy, bo nie kupiliśmy jej kości, jak poprzednia się skończyła.
    Sylwia dotarła do Cibie już świadomość, że niedługo będziesz Mamą ? :)
    Aga jak kręgosłup? Daje popalić w pracy?
    Gocha mam nadzieję, że w końcu wszystko u Was się wyjaśni i niedługo ogłosisz fasolkę !:)
    Liberko tulę mocno, życzę zdrówka i rozkazuję: odpoczywaj! <3
    Kiti powodzenia w wykorzystywaniu swojego mężczyzny :)
    Dodi jak Maleństwo?
    Shagga fajnie, że zaczynacie ruszać ze sprawami budowlanymi! Kupa roboty, ale jaki efekt :) My zamówiliśmy okna i powoli idziemy na przód, cho wydatków jest masa, więc pod względem finansowym nie zaszalejmy...

Dobrego dnia i słonka, bo dziś pochmurno jakoś...
    Pozdrawiam!

mauysia, aisa, gocha04, Rucia, Pismak, Dodi, Libra, Spero, Spero, AGA 30, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewuszki

Kfjatus- jeszcze nie dotarla

Dodi jak bede na wizycie to go poprosze o nr tel ale udalo mi sie zadzwonic do innego gina i wiem ze mam bromka odstawic

milego dzionka

dziewuszki mam male pytania. Kupilam sobie prenatal complex takie witaminki dla pierwszego trymestru bez wit A i jest tam kwas foliowy 400 czyli duza dawka.Czy mam dodotkowo jeszcze brac( do tej pory bralam) osobno kwas foliowy czy wystarczy dawka zawarta w tych witaminach- nie chce za duzo brac kwasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 08:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :)

Effciu - jak tam sytuacja w domu? :)

Libruś - bardzo się cieszę, że to była zmiana niezłośliwa. No i super,że trafiłaś na takiego lekarza z powołania!

Spero - ten Sinus Rinse jest ponoć dobry, ale megadrogi... Zestaw dla dzieci kosztuje stówkę, dla dorosłych nie wiem.
    Niezłe numery wycina Wasz psiak... Nawet nie wiedziałam, że podarty banknot można wymienić w banku!

Dodi - ponoć można wyczytać płeć dziecka z tętna (zgonie z medycyną chińską bodajże). Moja sister nawet była u takiej "specjalistki" co to chełpiła się że tak umie, ale akurat nie trafiła :P

Kfjatus - spóźnienie jak najbardziej słuszne! Niech sobie nie myślą, że jesteś chłopcem na posyłki ;D

Miłego dnia dziewczynki!

aisa, Kfjatus, Dodi, Libra, Spero, AGA 30, kiti lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś kolejny dzien w pracy w którym chyba będe się nudzić. ale zobaczymy jak sie potoczy.

<iłego dnai Wam życzę

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Strzeliłabym długiego posta ale ze smarkfona mi się nie chce :P bo wieki by to zajęło..
    Na kompie w pracy nie wchodze na ovu bo się z deczka cykam choć i tak po polsku by nic nie załapali ;)

Fajnie się ułożyło z tą moją robotą...
    Zamiast przedłużenia praktyk na dotychczasowych zasadach dostałam normalną umowę czasową. Pracuje jeszcze miesiąc tyle że na 75% a kase mam dwa razy większą niż w czasie praktyk :D
    Dobra, wystarczy chwalenia się

Gosia, trzymam kciuki za wyniki M i Twoje :)

Żbik, nie przetrenuj się za mocno ;)

Effciu, super że mogłyście już wyjść do domu :)

Dodi, super wieści z wizyty :)
    Moje dziecie ma 144 na minute, to chłopak czy dziewczynka będzie? ;)

Sylwia, jak w witaminach jest taka dawka to kwas odstaw.

Mauysiu, super fryzura, bardzo Ci pasuje!! :)

Shagga, ogarniaj spokojnie sprawy domowe a my tu jesteśmy i czekamy na Ciebie :*

Anka, ładna beta. Nie pisałaś chyba jeszcze jak przekazałaś M radosne wieści..

Rucia, gratki z okazji Leosiowych ząbków i zdrówka dla Kini

Psiaka nie posiadam to się nie wypowiem w temacie zniszczeń..
    Więcej nie pamiętam..

Buziaki i miłego dnia :)

a-koczek, sylwia1985, gocha04, Rucia, Kfjatus, Dodi, Libra, Spero, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiska bardzo sie ciesze ze z praca sie ulozylo a dodatkowa kaska przyda sie na wyprawke dla dzidziusia:)

aisa, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mozna brac duphaston i castagnus razem?

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś w DDTvn za co można pokochać Rayana! ;) Może zdąże obejrzeć.
    Aisa to fajnie, że tak ci w pracy pozmieniali i masz więcej kaski. Niedługo się przyda, a ty jeszcze nie wiesz jaką płeć masz w brzuchu?
    Kfiatuś a co poszalej i spóźnij się dla zasady.

Spokojnego dnia życzę.

aisa, Rucia, Kfjatus, Dodi, Libra, AGA 30, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) ja dzis mam mega depresyjny nastruj. Mam dosc i brak mi sil do dalszej walki. Chyba najwyrzszy czas pogodzic sie z poraszka. :(

Sylwia jesli masz w tych witaminach kwas foliowy to odstaw ten drugi, za duzo to tez nie wolno. A 400 to prawidlowa dawka dla ciazy.

Asia to duper wiesci, teraz mniej pracy a wieksze pieniadze. :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha, usg z 18 tc mówi, że prawdopodobnie chłopak. Potem już nie miałam usg. Teraz mam spotkania z położną co 2 tyg ale tam tylko słuchanie serducha, macanie i pomiary brzucha. Taki element zaskoczenia będzie jakby co ;)
    Ciekawa jestem na którą płeć wskazuje tętno bobasa... Bo u Dodi wszyscy obstawiają dziewczynke..

Kfjatuś, fajnie że będziesz miała nowego ucznia. No i pewnie, że spóźnij się do pracy ;)

Natu, pojęcia nie mam..

Kfjatus, Dodi, Spero, kiti, gocha04 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała każda z nas przechodzi chyba ten etap braku sił do dalszej walki. Ja na szczęście mam już go za sobą ale to nie oznacza że się poddałam nadal pragnę drugiego dziecka ale już nie z taką siła jak na początku. Zrozumiałam że trzeba iść dalej żyć normalnym życiem a nie uzależniać go od owulki testowania mierzenia temp. Tak naprawdę to nie za wiele w tym temacie możemy zrobić ( oczywiście dotyczy to tych dziewczyn co one oraz ich partnerzy mają wyniki ok)

zpbnej28qs8fkan8.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba poprostu nie mam sil tyle lat walki mnie wyczerpalo, brak nadzieji. :( Ostatnia najwieksza szanse przrgralismy raczej i zostalo mi tylko pozegnanie sie z najwiekszym mazeniem. :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak sił to taki standard, ale trzeba walczyć o swoje szczęście. Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, walka o nie jest dla mnie motorem do działania. Mimo załamań i gorszych dni, których miałam ostatnio sporo, stwierdzam, że się nie poddaje i 3mam kciuki za wszystkie staraczki bardzo mocno, bo wiem i rozumiem, że każdy dzień jest trudny, a kolejne decyzje sprawiają ból i przynoszą kolejne znaki zapytania i rozczarowania.
    Mała życzę sił :-*

Pismak, aisa, Dodi, Spero, AGA 30, kiti lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • ash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ jak forum podkreśla ci wyrazy na czerwono, to znaczy że masz błąd.
    Zwróć proszę na to uwagę, bo aż oczy bolą od tych błędów ortograficznych.

Miłego dnia dziewczyny. Ja dziś ostatni dzień w pracy, jutro jadę na usunięcie ósemek :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie wiem dokładnie ile lat sie starasz. ja juz niedlugo 2 lata. co prawda mam juz jedno dziecko ale z drugim jak widać jest problem.
    a nie mysłałas o invitro

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASh zależy od programu jaki masz w komp bo nie zawsze podkreśla na czerwono.

A poza tym czasami jak sie z tel pisze to wtedy masa błędów wyskakuje więc proszę o wyrozumiałość

AGA 30 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do błędów to powiem Wam że co roku kiedy rozdaję Pity pracownikom i mają napisać oryginał otrzymałem to na 20 pracowników 2 razy napisane jest poprawnie w tym jeden podpis mój jest

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 5254 5255 5256 5257 5258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ