X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki serdecznie.My dzisiaj wychodzimy do domciu:) jak ja sie ciesze.

zbikowa, she, Rucia, Pismak, Strażaczka90, a-koczek, aisa, sylwia1985, Libra, Sandraa, kiti, AGA 30, ash, Kfjatus, Blondi22, Spero, Dodi, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wielkie dziewczyny :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Witam dziewczynki serdecznie.My dzisiaj wychodzimy do domciu:) jak ja sie ciesze.

Hura mega super :) Teraz będziecie razem w czwóreczkę :)

Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam:)

Effciu super że wychodzicie:)

Śnilo mi sie spagetti i sałatka hmmm i idę zaraz pichcic bo ochota naszla przez ten sen:)

Do później

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effciu tak sie ciesze ze wychodzicie do domku :)

Dodi lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia super że już wychodzicie a co na tą krtań jeszcze powiedzieli?

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia super wiadomosc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry:)

Małysz – mimo, ze mam długie włosy, to i tak widać, że są tłuste i muszę je myć min. co 2 dni. Poza tym dłużej jak 3 dni bym nie wytrzymała, bo mnie zaraz swędzi głowa. Z drugiej strony nie zdecydowałabym się na krótkie włosy, bo mam za garbate plecy, a długie rozpuszczone włosy fajnie ten defekt maskują;)

Aga – wyśpij się i nie waż się śnić o pracy;P

Ruciu – zdrowia dla chorowitka Kini, a Leoś to cwaniaczek jak każde dziecko – szybciutko wyczajają co lubią i jak to wymusić;) a człowiek ma miękkie serce i tak daje się naciągać:)

Shagga – cieszę się z modyfikacji Twego stanowiska i będę Cię informować jak będą gorące nowinki

Ash – zagłosowane

Co do domku… wczoraj mój m mnie zaskoczył… otóż cichaczem od dłuższego czasu ogląda wystawione na sprzedaż domki w stanie surowym w naszej okolicy (bo budować od początku nie chcemy). I stad moje pytanie, czy któraś się orientuje ile jeszcze trzeba kasy włożyć - by móc zamieszkać – w stan surowy (mury i dach bez okien) domku o metrażu 200m2?

Effcia:) super:) pakujcie graty i na chatę:) ależ będzie dziś święto u Effciów;P

ja wczoraj padłam po wizycie... znów troche mnie biegunka postraszyła i przez to chyba bardzo głowa mnie rozbolała… i dziś znów 3 razy już byłam w kibelku:/
    Wizyta trwała 50 min., najważniejsze: mięśniak gładkokomórkowy, łagodna zmiana czyli to rak niezłośliwy (wyszło na to, że kółko dobrze rozpracowuje nie tylko łacinę podwórkową hehehe)
    mam skierowanie na badania tarczycy, bo w szpitalu wyszła mi lekka nadczynność, a teraz biegunka i nocne poty mogą być objawem tejże nadczynności...
    co do plamień/krwawień - po badaniu ginekologicznym stwierdził, że moje plamienia są typowo pooperacyjne... na usg była widoczna siatka szwów, która ma się stopniowo rozpuszczać i wchłaniać... jest ok, bo nie widać żadnych struktur patologicznych... także muszę cierpliwie czekać, aż się wszystko wygoi i przede wszystkim nie dźwigać, by mi się na maciczce szwy nie rozeszły
    jajniczki ładnie pracują, tym razem owulka wczoraj lub dziś z lewego jajniczka (wczoraj największy pęcherzyk miał 21mm)
    co do badań - w marcu mój m ma powtórzyć badania nasienia... a ja moje amh mam powtórzyć gdzieś w maju/czerwcu jak juz moja macica się wygoi
    na ostatniej wizycie gin powiedział, że mnie teraz wyśle na konsultacje do Gamety... coś żeśmy się wtedy nie zrozumieli... jemu chodziło, że do Gamety pośle mnie po usunięciu mięśniaka, żeby docent mi zrobił drożność jajowodów, ale skoro profesor zrobił mi to podczas laparoskopii, to klinikę odpuszczamy
    na koniec wizyty mój gin mnie wyściskał mówiąc, że się bardzo cieszy, że już mam to za sobą, że zrobi wszystko co w jego mocy, byśmy już niedługo cieszyli się naszym maleństwem... musiałam szybko się ewakuować, by się nie rozpłakać... Ewidentnie da się odczuć, że mu zależy na pacjentkach i chce im pomóc

teraz ciekawe ile profesor da nam karencji na starania

Miłego dnia, choć on taki pochmurny i śpiący

a-koczek, Strażaczka90, kiti, Rucia, AGA 30, ash, Kfjatus, Blondi22, Spero, Pismak, zbikowa, Dodi, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra bardzo sie ciesze i wierze ze wszystko bedzie dobrze:)teraz tylko z gorki a wkrotce napewno wam sie uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:20

Libra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś to cudowne wieści. fajnie że masz takiego przejmującego gina. mam nadzieje że niedługo będziesz cieszyc sie urokami macierzyństwa

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza od weekendu?

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w pracy nudzę sie troszkę bo zbytnio nie mam co robić ( dziwne to ale faktycznie wszystsko zrobiłam co było do zrobienia)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczek ja ostatnio nie mam glowy do pracy-ciagle senna jestem i zmeczona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym ciągle spała mimo iż w ciązy nie jestem. do tego mam strasznego lenia nawet sprzątać mi się nie chce mój dom wygląda jak jedno wielkie pobojowisko. Mam nadzieje że dzis mi sie uda i ogarnę jej trochę chyba że znowu wena mi minie

zpbnej28qs8fkan8.png

• she Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś - super wiadomości i jaki fajny lekarz! takich to ze świeczką szukać, ale Tobie się udało :)

a-koczek, Spero, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś super wieści :-)

Co do twojego pytania o dom, sądzę, że najmarniej wykończenie z zewnątrz, wewnątrz takiego domu + oczywiście umeblowanie to koszt ok 200 tyś zł. U nas tak to mniej więcej wyglądało ). Dom w stanie surowym to pikuś, najdroższa jest właśnie wykończeniówka. Poza tym to jest indywidualne podejście kto jak chce mieć wykończoną chałupkę.

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobru drugi raz :D

Libruś super wieści myślę że jak dostaniecie zielone światło to będzie się działo i będzie zabawa i będzie zielono :D

Ash zagłosowałam ")

Rutka no to opalać się opalać się tym zimowo-wiosennym słoneczkiem :D

Ps. dziś nie pracowałam przez sen dziś odpoczywałam :D

ash, Rucia, Strażaczka90, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i uciekam ;)

my wczoraj godzinke bylismy na dworku bo super cieplutko bylo;)

Libra super wiesci

Mauysia bardzo fajna fryzurka ;)

Rucia zdrowka dla kini.

Dodi tez obstawiam coreczke i ciebie.

Shagga trzymaj sie ;* i wpadaj czasami tu ;) moj kubus tez agent o trzeba go ogarnac he

Efcia super ze juz w domku.

Wiecej nie pamietam.

Milego popoludnia ;*

Spero, Strażaczka90, Dodi, mauysia, Pismak, Libra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Strażaczko, ja własciwie to faktycznie często na zatoki choruję, ale to pewnie wina polipa w zatoce szczękowej, a niestety nikt nie chciał mi go usunąć, bo w zatoce mam też korzeń ósemki :) punkcja raczej tu wiele nie pomoże niestety wiec się muszę z tym tak kulać.

Ruciu, o tym sprcyfiku nie słyszałam, ale jak do piątku będzie jak jest to wypróbuje. Dziś już oddycham i nawet smak odzyskałam ale zawalone dalej. Biorę Ibuprom Zatoki i Gripex max więc mam nadzieję, ze coś zadziała.

Shagga bardzo się cieszę, że jednak nie odchodzisz :) Nikt kochana nie będzie wymagał do Ciebie nadrabiania nie wiadomo ilu stron, a jak coś d czasu do czasu do nas napiszesz i pochwalisz się jaki Igorex jest grzeczny, ile ma już ząbków i jakie Kuba robi postępy to ja osobiście będę bardzo zadowolona :D

Libra, trafiłaś na super lekarza, jak She pisze, ze świecą takich szukać co szczerze chcą pomóc człowiekowi. Wierzę, że teraz już będzie dobrze <3

Effciu bardzo się cieszę, że już wychodzicie! Nie ma to jak w domu :)

aa Strażaczko pytałaś o Kaję, u niej wszystko dobrze, małą przerwę sobie zrobiła, a poza tym ma w domu jakichś stolarzy czy kogoś do schodów, więc zabiegana troszkę :)

a co do włosów to ja też muszę myć min co 2 dni i nie ważne jakiej długości miałam. Rzadziej mogłam jak miałam rudo-blond bo wtedy nie było widać że są tłuste, ale powiem tak, że jak jestem w domu tydzień i nie mam potrzeby nigdzie jeździć, to czasem spinam i już, nie ruszam ich nawet bo to nie ma sensu, potem tylko wypada jakaś 1/3 ale cóż :)

aaa miałam Wam jeszcze napisać co kundel zrobił!!!! Na biurku pod aparatem fotograficznym leżało 100zł o mój m. miał z nim jechać do weta na szczepienia. M. zawiózł mnie na uczelnie, w domu nie było go ok. 1,5h i co zastał? 100zł w 6 kawałkach, do tego pogryzione 2 pendrivy, jedna zatyczka od modemu i długopis w strzępach.... aa i jeszcze pogryzioną filcową podkładkę pod kubek. Jak do mnie zadzwonił to myślałam że oszaleję, bo miał 100zł do portfela włożyć a nie na biurko. Ale na szczęście udało się w banku wymienić na nowe i pies miał wizytę, ale tyle nerwów się najadłam, poza tym nie mam pojęcia jak to z biurka ściągnął bo biurko ma 80cm a pies jakieś 20-25.

Strażaczka90, zbikowa, Dodi, mauysia, Rucia, Pismak, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ojojoj ojojoj jaka tu cisza si spokój :D

łoj łoj łoj wszystkie zajęte robutkami chyba :D

No to miłego wieczorku i nocki dziewczyny :D

‹‹ 5253 5254 5255 5256 5257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ