X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ja jeszcze ponaswietlaja 3 razy po dwie godziny. Zapomnialam sie z Wami przywitac.Dzien dobry :)

Dodi, Libra, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)...witam każda z osobna

Effciu mam.nadzieję że jutro wyjdziecie.Ja trochę posprzatalam i nogą zaczęła boleć:(

Ktoś wie co jest z Kaja? Nie odzywa sie od paru dni...

Mykam leżeć i oglądać "idealna niania"
    Librus czekamy na wieści wiem że będą dobre:*

U mnie również święci Sloneczko:) od razu pp otwieralam okna:) niech sie przewietrzy bo remont mój M robi

Dodi cieszę sie że z.Fasolcia wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 11:44

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dodi baardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko dobrze :) niech rośnie zdrowy dalej :)

Effciu Madzia jest prześliczna i mam nadzieję, ze szybciutko już wyjdziecie do domku. trzymam kciuki.

Mauysiu bardzo mi sie podoba Twoja fryzurka i bardzo Ci w niej do twarzy. mnie już korci żeby jakąś grzywkę zrobić czy coś, ale obiecałam że do ślubu nie ruszę włosów i staram się jak mogę :)

Aga super że impreza się udała, wyglądałaś zabójczo! I kurczę jak Shagga mówi, złota siostra z Ciebie, dobrze, ze ten Twój brat ma Ciebie.

Libra trzymam kciuki, choć na pewno wyniki będą dobre. inaczej być nie moze!

Piszę i płaczę normalnie, ale bynajmniej nie ze wzruszenia czy smutku... mam tak zawalone zatoki ze strasznie ciężko mi się oddycha. prawie całą noc nie spałam... maskara tyle co mój m. wyzdrowiał a teraz znów ja :(

miłego dnia kochane :)

Dodi, AGA 30, Libra, mauysia lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana często masz problemy z zatokami????ja miałam chore dwa lata temu miałam punkcje robiona i plukanie zatok to mi pomogło...bralam też ibuprom zatoki też pomagało...

• Pismak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Dodi super ekstra że z Małą wszystko ok (tak tak ja też myślę że to mała Księżniczka :D )

Spero biedactwo kuruj się szybciutko bo zegar tyka :P

Effcia czyli jutro najprawdopodobniej do domku ! Super ! mocno trzymam kciuki :)

Sylwia co do bromka to tak jak Ci pisałam ja biorę 0,5 tabletki i ginek mi powiedział że w razie ciąży mam odstawić. Ale ja biorę miesiąc dopiero więc odstawienie nie będzie szokiem dla organizmu. A ten Twój ginek nie przyjmuje prywatnie ? może zamiast na nfz do przychodni zadzwoń do jego gabinetu ?

Libruś &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Shaguś napisz jak tam było u lekarzy :) Widzę że faktycznie ruszyliście z kopyta z budową domu :D

Kfjatku ja też bym musiała iść w końcu do dentysty ale jakoś ciągle nie mam czasu :/ Ahh życie pędzi a my z nim niestety :/

Kopciuszku biedny Tymuś :/ Mam nadzieję że jednak będziesz mogła karmić :)

U mnie też słoneczko i wiosna w powietrzu aż chce się śpiewać "wiosna cieplejszy wieje wiatr wiosna..."

a-koczek, Strażaczka90, Dodi, AGA 30, Libra, Spero, Kfjatus, Rucia lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak przyjmuje w tej samej przychodni i prywatnie i na nfz ale i na jedno i drugie sie dlugo czeka niestety a tel.prywatnego nie podadza. Jak bede na wizycie to go poprosze zeby mi dal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Pismak przyjmuje w tej samej przychodni i prywatnie i na nfz ale i na jedno i drugie sie dlugo czeka niestety a tel.prywatnego nie podadza. Jak bede na wizycie to go poprosze zeby mi dal

Kochana jak Cię to tak martwi to podejdź do przychodni i powiedz że jesteś w ciąży i chciałabyś tylko konsultację u jakiegokolwiek ginka i nie powinno być problemu z dostaniem się na te 5 min :)

sylwia1985, Strażaczka90, Dodi, Libra, kiti, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja byłam w końcu na becie i wynik tylko potwierdził to co już wiem :) 5517.87 mIU/mL i teraz dzielnie czekam na wizytę a od kwietnia L4...

Mauyś fryzurka rewelacyjna :) Zmiana zdecydowanie trafiona!
    Effcia niestety z bilirubiną nie ma żartów ale widać, że służy jej opalanie i obyście jak najszybciej wróciły do domciu. Jest śliczną małą Księżniczką :D Jeszcze raz gratuluję!

Dodi USG książkowe. Twoje maleństwo to już duża fasola ;)

Libra- trzymam kciuki za dobre wyniki bo przecież inne nie mogą być!

Sylwia beta i progesteron bardzo ładne :) Nie masz co się stresować. Pozostaje nam teraz cieszenie się z objawów ciąży bo cóż może być piękniejszego od porannych mdłości i popołudniowych drzemek?? :)

She moja córa na żłobek się nie doczekała. Zapisywać można było dzieci z numerami pesel (trzeba było je podać przy zapisie). Po roku odd zapisania dostałam telefon ze żłobka i już myślałam, że będzie chodzić ale nie.... pani pytała czy jestem dalej zainteresowana i czy mała ma byc na liście :O Skończyło się na tym, że najpierw sąsiadka (która jak się okazało nas okradała) a potem mama kolegi się nią opiekowała. Nie straciłam majątku bo chciała sobie dorobić :) Warto poszukać starszej Pani do opieki ;)

Buziaki Kochane :*

sylwia1985, Strażaczka90, Dodi, AGA 30, Libra, kiti, Spero, mauysia, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziwnie jest u Was..bo ja chodzę prywatnie i numer prywatny swojego ginka nawet w internecie znajdę....bądź spokojna Kochana.Wpisuje imię i nazwisko ginki i mi wyskakuje numer telefon i gdzie przyjmuje..może zobacz w necie może a nóż też jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 13:30

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Anka tez masz wysoka bete. Moze blizniaki bedziemy mialy:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Dziwnie jest u Was..bo ja chodzę prywatnie i numer prywatny swojego ginka nawet w internecie znajdę....bądź spokojna Kochana
    moze jakby mial swoj prywatny gabinet to moze by tak bylo ale czy prywatnie czy nfz u niego zapisuje sie w rejestracji przychodni

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby, mam dziś mega nerwowy dzień :( Niepotrzebnie zbałamuciłam dziś chwilę na net i przez to w wielkich nerwach było szykowanie chłopców i wychodzenie z domu a ostatecznie spóźniliśmy się logopedy,w preluksacyjnej okazało się,że to NA SZCZĘŚCIE pierwsza i ostatnia wizyta tam,bo z bioderkamia Igorka wszystko w najlepszym porządalu...potem posprzeczałam się z Mamą, kurcze jestem u kresu wytrzymałości psychicznej i dlatego bardzo łatwo wybucham i niestety obrywa się przez to najbliższym :(

Tak więc na sam koniec oznajmię coś...żegnam się z forum ,niestety nie daję rady ogarniać ostatnio tego wszystkiego - opieka 24h nad chłopcami, gotowanie, pranie, sprzątanie, przygotowywanie do budowy i specjalistów Chłopców -przeróżnej maści i teraz Chrzest Igorka...życzę zasafolkowanym spokojnej i radosnej ciąży, a na koniec lekkiego porodu i zdrowych dzieciaczków...tego ostatniego życzę również Dzieciaczkom,które są już po naszej stronie brzucha. Pozdrawiam. Buziaki.

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, nie zegnaj sie, wpadaj do nas jak bedziesz miala chwile, nikt nie każe ci nadrabiac wszystkiego. W kazdym razie przemysl to sobie jak nerwy opadna. Tak czy inaczej Powodzenia!

Libra, Rucia, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień po raz drugi :D

Shaguś wpadaj jak będziesz miała chwilke:D I całusy dla całej rodzinki twojej :D
    No badanie mega drogie skąd oni to badanie biorą :/

Ale mi się spało i śniła mi się robota normalnie druga zmianę przez sen zdrobiłam :D :/

Libruś to czekam na te wyniki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 15:24

Libra, Strażaczka90, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś Kochana popieram przedmówczynie :)

Spokojnie sobie organizuj i planuj i realizuj i zajmuj się chłopakami :) a do Nas zaglądaj wtedy kiedy naprawdę będziesz miała chwilę z którą nie będziesz wiedziała co zrobić z nudów :P

I wtedy wpadnij napisz co u Was i nic nie nadrabiaj Dodi pewnie walnie Ci specjalne streszczenie <3

AGA 30, Libra, Strażaczka90, Spero, mauysia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia – polubiłam tylko za to, ze kruszynka ładnie zdrowieje i bilburbina ladnie spadla

Spero – zdrówka

Sylwia – a nie masz nr telefonu lekarza z jago jakiejś pieczątki? Swoją drogą mój gin to chyba naprawdę jest z powołania. On sam mi dał swój nr telefonu. Nawet sam mi sms napisał z zapytaniem jak się czuję po operacji… do tego samego lekarza chodziła moja koleżanka. Jak zaszła w ciąże po 2 latach starań i pilnie chciała się z nim widzieć na wizycie, a kobity w rejestracji nie chciały jej zapisać, to ona zadzwoniła do gina i ten sam ją kazał wpisać… wszystko może zależy od tego jakie leki przyjmujesz i czy powinnaś mieć natychmiastową konsultację czy może powinnaś spokojnie czekać…

Anka_a –gratuluje bety

She – jak czytam o tego typu wpisach problemowych ze żłobkiem czy przedszkolem to mnie krew zalewa… i wtedy w duszy sobie myślę, jak dobrze, że mam dojścia tu i tam i akurat z tym problemu nie będzie… jak w ogóle kiedyś będę mogła z tego skorzystać;)

Shagguś – też mam nadzieję, że w nerwach i stresie to napisałaś. Ja uwielbiam czytać Twe posty i mam nadzieje, że nie będziesz pisać codziennie, ale kiedy będziesz mieć czas to nasmarujesz co u Ciebie i trzech muszkieterów

Aga – Ty pracoholiku;) nawet we śnie pracujesz:) to się nazywa dobry pracownik;)

Moje wyniki są po łacinie… ale kółko wsparcia podziałało i rozszyfrowało, że to mięśniak gładkokomórkowy… czyli chyba łagodna zmiana… zobaczymy co na to gin na wieczornej wizycie… dla pewności się go zapytam, czy jakiś czas po operacji nie powinnam oznaczyć markerów

AGA 30, Strażaczka90, zbikowa, kiti, Pismak, Dodi, Spero, mauysia, Rucia, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Liberko dobre wieści :D No w końcu dawno diagnoze postawiliśmy ze wyniki będą dobre :D
    No jeszcze doktorek potwierdzi i gitara :D

Libra, Dodi, Strażaczka90, Spero lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Libra super wiadomość :) dziad poszedł w niepamięć.

Sylwia ja biorę Bromergon już prawie rok (0,5 tabletki) i ostatnio ginek mi mówił że jakbym zaszła w ciążę to mam odstawić, pytałam się go czy odrazu całą czy zmniejszać dawkę, to stwierdził że jest to małą dawka i można bezpiecznie odstawić. O zmniejszaniu dawki się mówi w przypadku gdy kobieta bierze 1 lub 1,5 tabletki na dzień. No ale widzę że co lekarz to opinia :)

Maysia śliczna fryzurka :)

Ania gratuluję ładnej bety.

Dodi ależ ta twoja fasoleczka już duża. Rośnie następna laleczka :)

Effcia gratuluję jeszcze raz, wnet będziecie z mała w domku :*

pozdrawiam resztę dziewczynek :*

Libra, Dodi, Spero, Strażaczka90, mauysia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki znalazlam numer to poprzedniej ginki tej co robila mi HSG i kazala odstawic bromergon... Juz wszystko jasne - ufff kamien z serca

kiti, Libra, Spero, Strażaczka90, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki znalazlam numer to poprzedniej ginki tej co robila mi HSG i kazala odstawic bromergon... Juz wszystko jasne - ufff kamien z serca

Sylwia mi endo też kazało natychmiast odstawić bromka jakbym zaskoczyła w końcu bo czym wyższa prl w ciąży tym lepiej podobno :D

Libra, Dodi, sylwia1985, Spero, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 5251 5252 5253 5254 5255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ