plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Iza byla łakomczuch co do mojego mleczka jak ja karmilam cycem i jadla do upadlego a potem ulewala potrafila co godzine jesc i ssala pol godziny nieraz a teraz znowu widze ze mleczko coraz bardziej jej sie nudzi wypija 150ml 2 razy dziennie a tak wszytko inne je widac lubi to co dobre
-
nick nieaktualnyDobry
Co to się dzieje ze wszystki dzieci i w sumie dorośli chorują do o koła
Zdrówka wszystkim życzę !!
No tak zimy nie ma to bakterie latają wszędzie i tak to będzie chyba przez to ocieplenie klimatu
Pati wizyta 10 czyli we wtorek już
Byłam wczoraj u kosmetyczki i tak leżałam z maseczką na twarzy muzyczka relaksująca grała a mój Marceloo szalał jak opęanyAż mi brzuch się ruszął bo kosmetyczka się śmiała że mamy relaksik podoba się dziecku
Mój Wafel dziś wraca i ma tydzień urlopku
Miłego dnia życzę
Blondi22, aisa, patrycja, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, mauysia, kiti lubią tę wiadomość
-
Magdzia moja Mala jak nuechce to nie je czasem jest tak ze zrobie je 60 ml a wypije 30 ml i wiecej niechce wiec to raczej nie z przejedzenia i co dziwne nosze ja na rekach lub lezy mi na brzuchu i jest ok wystarczy ze ja poloze to po chwili ulewa ehh
Na pewno nie odstawie mm bo Tusia mi na to by nie pozwolila
Blodni ja zawsze powtarzalam ze dzieci w kazdym wieku sa mega rozumne czasem robia to instynktownie a czasem z wiekiem bardziej swiadomiea Izunia to bardzo madra dziewczynka
Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hejka,
Blondi ja nie wiem kto mówi, że dzieci nie rozumieją. Rozumieją lepiej niż nam się wydaje, a później wykorzystują błędy wychowawcze rodziców.
Aga też bym sobie poleżała i popachniała, super sprawa.
Mauysia dobrze, że u was wszyscy zdrowi.Blondi22, aisa, Strażaczka90, Dodi, AGA 30, Fedra, mauysia, kiti lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Fedruś miękkie, sflaczałe piersi nie oznaczają ze nie ma w nich pokarmu, jesli regularnie przystawialas codziennie lub codziennie odciagalas pokarm to na pewno nie zanikł pokarm od tak. Moze to byc maly kryzys ale masz mleczko, ja tak samo myslalam,ze za malo mam mleka, ze sie nie najada, ale przystawialam non stop, wisialam z nia na cycu bez przerwy, po calych nocach wisiala na piersi (spala ze mną) az laktacja sie unormowala. Tusia tez musi miec czas na nauczenie sie efektywnego ssania, najadania. Hmm no karmienie piersią jest z początku walką. Mi pomogla herbatka latacyjna bocianek. A po karmi wygazowanym aż zalewało mnie od mleka... jeszcze wszystko mozesz
ale pdoobno im czesciej i wiecej dziecko bedzie dostawac butle tym powodzenia kp spada... co do ulewania Fedri Kornelka ulewala do pół roku, nawet po godzinie od zjedzenia... niestety tak tez moze być, to fizjologiczne bylo. Przeszlo samo po pół roku. I tak samo odbijałam ją, pionizowałam po karmieniu, i tak nic to nie dawalo, jedynie w nocy nie ulewala. Ale warto tez sprawdzic czy przypadkiem to nie przez nabiał, jesli kp to spróbuj nie jesc nabiału i zobaczysz czy dalej ulewa... czasami tez trzeba zmienic mm na mleko hypoalergiczne. Ale to trzeba najpierw poobserwować, wyeliminować...
Blondi22, aisa, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość
-
ja tez uwazam ze Fedra przystawiaj mala jak najwiecej- wiem to z doswiadczenia bo tez pamietam jak pisalam tu na forum ze maly nie chce cycka - prezy sie wygina i wkurza no ale pomordowalam sie kilka tygodni i jest spokoj a teraz karmie go wylacznie cycusiem i oby jak najdluzej
plemniczka, AGA 30, Fedra, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Hejka
Tak Madzia juz drepcze coraz smielej ma lepsza rownowage a co najwazniejsze sprawia jej to wielka frajde:)
Dziś tez zauwazylam ze wyszedl jej trzeci ząbek gorna lewa dwójka a w natarciu jest i prawa dwójka.Mloda ma goraczke 38.5 do tego kaszelek i teraz nie wiem czy to od zebow czy tez cos ja chwyta.
Kurcze niech przyjdzie porządny mroz to troche te wirusy itp znikną.
Pozdrawiam wszystkie i kazda z osobna
Ej laski czy Wy sobie zdajecie sprawe ze za tydzień w piatek moje dziecko skonczy roczek bo ja jakos nie moge uwierzyc ze to tak szybko minełoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 22:01
sylwia1985, AGA 30, mauysia, Fedra, Dodi, magdzia26, Blondi22, Strażaczka90, aisa, kiti lubią tę wiadomość
-
DObry wieczór
no Effciu, to prawda, rok minął ja z bicza strzelił!
Co do ulewań - Pamiętam że Heniowi się długo ulewało, chyba z 9 miesięcy, a może i trochę dłużej...
Ale na początku ulewania to norma, no chyba, że są - jak to się mówi - chlustające - wtedy rzeczywiście ponoć czymś tam się zagęszcza...
A u nas pomogła zmiana pozycji Henisława podczas karmienia, a dokładnie to zrezygnowaliśmy wtedy z rogala do karmienia i karmiłam w pozycji półsiedzącej. Ale, jak mówię, Henio miał wtedy może i z 10 miechów, więc był "starcem"....
Dobranor dzieweczki, wracam do roboty. :*Fedra, Dodi, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość
-
Effciu ta gorączka pewnie od ząbków, a mróz ma niby przyjść wiec z chorobami może bedzie cos lzej...
I już roczek kurczę kiedy to zleciało
Strazaczko tak sobie myśle ze chyba gina powinnaś zmienić bo dał Ci leki na wywołanie @ a powinien najpierw zlecić hormony by zobaczyć w czym tkwi problem...
Blondi tez bym zjadła naleśniki ja bym nie pogardziła
Dziewczyny co do mojego kp to już historia była u mnie dzisiaj znajoma pielęgniarka bo położnej się nie doczekałam sprawdziła mi piersi i powiedziała ze faktycznie nie mam laktacjimówi się trudno, powiedziała ze Mała mogę nadal dostawiać jeśli bedzie chciała ale to raczej nic nie zmieni taki mój urok widocznie...
Co do wody to mi powiedziała żebym nie przesadzała bo to rozrzedza krew dziecka i dodając się powinno przy mm tylko jak jest ciepło, a tak to góra dwa razy dziennie do max 30 ml wody mogę dawać...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
u nas ciezka noc dzis, młoda od 23 do 3 nad ranem kreciła sie płakała a to przez gorna dwójke ktora na dniach wyjdzie a dzis rano stan podgoraczkowy dostala ibufen i juz przed 9 spala moze bedzie teraz jej lepiej ale pokazuje jezykiem i trze nim po dziąsłach
-
Hejka
Tak Blondi dzieciaki są strasznie mądre, mądrzejsze niż nam się wydajeIle to dzieci
muszą się namęczyć z tymi ząbkami ;/
Effcia mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko, tylko ząbki. Mała już roczek będzie miała, duża dziewczynka
Fedra avatarek przesłodki :*
Fedra, aisa, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Na szczęście już piątek i mam wolny weekendi będę się lenić.
Blondi współczuję męczarni w nocy.
Effcia szybko ten czas leci, a gorączka faktycznie możne od zębów w Madźki.
Fedra to przynajmniej wiesz teraz na czym stoisz z karmieniem. Dobrze jest mieć znajomych z różnych dziedzin nauki
Mauysia ty jeszcze w nocy masz siłę pracować. Szacun.
Aisa a ty gdzie nawiałaś, pewnie korzystasz z tej ładnej zimy o której wspominałaś.Fedra, aisa, Dodi, Blondi22, kiti, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
patrycja wrote:Chciałabym się was spytać, co mam gince powiedzieć, jak już pójdę na wizytę. Chodzi mi o to czy mam jej powiedzieć o jakiś badaniach które mogła by mi zrobić ?
Fedra, patrycja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Dobry...
Avatar jest chwilowy i pewnie nie bawem zniknie
Blondi wspolczuje nocki mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej...
Gocha to nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc spokojnego leniuchowania
Patrycja wszystko zalezy jaka masz ginke ja zawsze jak szlam do gina to On wiedzial ze zalecenia sobie sama wystawiam i na wizyty przychodze z wynikami
Zbiez wszystko co.masz i zapytaj jej wprost co dalej jak Ona to widzi w jak strone powinniscie isc...
Nie pamietam jak zwykle jakie badania juz macie zrobione czy mialas monitoringi cyklu takich robi sie przynajmniej 3 by okreslic czy wszystko jest ok...
Moze zrobic Ci cykl stymulowany clo ale to tez powinno byc z monitoringiem...
Potem robi sie ewentualnie histerioskopie i droznosc jajowodow...
A potem mozesz robic mase innych badan np genetyke, badanie na wrogosc sluzu, na przeciwciala itp
Jest tego od groma ale to lekarz powinien Ci wyznaczyc jakis schemat by sie nim kierowac krok po kroku...patrycja, gocha04, Dodi, Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi