plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:Mayusiu kochana dzieki za nadzieję tak bardzo pragnę żeby dzien owulacji był właśnie 18 d.c.
rozumiem że to sprawdzona przez Ciebie metoda? monitorujesz swój cykl?
Tak, to sprawdzona metoda, opracowana rzetelnie, na podstawie obserwacji cykli setek "pacjentek" niejakiego prof. Josefa Roetzera. To chyba najpopularniejsza metoda rozpoznawania płodności w Polsce. Z tym że zakłada ona, że domowymi sposobami NIE DA SIĘ wyznaczyć dokładnego dnia owulacji. Metoda pozwala wyznaczyć najpłodniejszy tydzień (lub wiecej - zależnie od kobiety) cyklu, w którym jest największa szansa zajścia.
Nie ma czegoś takiego jak stawianie pionowej czerwonej kreski owulacyjnej.
Tutaj mają jakąś autorską metodę, nie wiadomo czy toto jest sprawdzone... Dlatego jak coś mi nie pasi, to ręcznie przestawiam sobie kreskę przed skokiem.
Nigdy nie miałam monitoringu cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 08:39
Beata lubi tę wiadomość
-
Mayusiu ta autorska metoda w ogóle nie wyznaczyła mi owulacji w tym cyklu (przeziębienie). Szkoda, bo na podstawie śluzu i testów owu można jednak coś wyznaczyc... widać owu patrzy tylko na temperaturę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 08:48
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:Zosiu ale własnie tu jest napisane że jest niby bardzo wiarygodna...
nie wiem ale jestem pełna nadzieji wg. metody Mayusi
Beaciu, wg mnie i mauysi temp nie jest wyznacznikiem a wh ovu jest..
Monitoring tylko daje 100% racji bo wiadomo czy pęcherzyk pękł itp..
mauysia, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Jeszcze jedno Beatko. Wg tego Roetzera, to dni płodne miałaś ok. 14 - 19/20 dc. A owulacja zwykle jest jakoś w drugiej połowie tego płodnego okresu. Ale możemy tylko zgadywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 08:47
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dora wrote:Mayusiu ta autorska metoda w ogóle nie wyznaczyła mi owulacji w tym cyklu (przeziębienie). Szkoda, bo na podstawie śluzu i testów owu można jednak coś wyznaczyc...
Też tak sądzę, jakieś okno największej płodności zawsze można wyznaczyć. Ale samej owulacji nie za bardzoDora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzięki kochane jesteście czyli jest jakaś szansa że może sie udać w tym cyklu?
a jak bym poszła w przyszłym tygodniu do gin. to nie będzie za poźno na ten monitoring?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
AGA 30 wrote:czesc Laseczki!!!
Wszystko mi detektor dziś przestawił he he !! owulke z 27 na 1 grudnia!!! i jak wierzyć w to!!!!
jak tam dzien mija!!!
Hej AgaNo ja bym właśnie optowała bardziej za tym 1 grudnia. Tzn. że 2.12 to był pierwszy dzień skoku temperatur. Płodne dni są do drugiego, czasem trzeciego dnia wyższych temp, więc działajcie - no chyba że mąż już wybył. I tak widzę że serducha są we właściwych miejscach