X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do spadku Twoich temp. to jest tak nieznaczny że przeciez jeszcze nic nie wiadomo, poczekaj jeszcze ze 2 dni i możesz powtórzyc

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej baetako:)wiesz tu nawet nie chodzi o zazdrosć..wiadomo ze tez bym chciała..ale jak widze takie maleństwa i ciazowe brzuszki to zdaje sobie sprawe ze ja mogę tego nigdy nie doswiadczyc:(

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu Twój wykres bardzo ciekawy aż nie wiem co myśleć , czekam na dalszy rozwój... trzymaj sie kochana

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    a co do spadku Twoich temp. to jest tak nieznaczny że przeciez jeszcze nic nie wiadomo, poczekaj jeszcze ze 2 dni i możesz powtórzyc

prowdze jeszcze wykres na enpr.pl i tam jest bardzo widoczny dzisiejszy spadek:(skala tam jest bardziej rozbita i wykres bardziej czytelny niz tu..do tego test na minus:(

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej baetako:)wiesz tu nawet nie chodzi o zazdrosć..wiadomo ze tez bym chciała..ale jak widze takie maleństwa i ciazowe brzuszki to zdaje sobie sprawe ze ja mogę tego nigdy nie doswiadczyc:(

wiem wiem, przecież tu nie mowa o takiej zawistnej zazdrości, tylko takiej rozczulającej że tak bardzo byśmy chciałay ale mamy obawy czy wogóle sie uda

Woseba, gadgeta lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc Beatko. ja wczoraj jak wracałam do domu to minęłam chyba z 4 ciężarne.. jakby wszystkie się na mnie "uwzięły". ja nie jestem zazdrosna gdy widze przyszłe mamusie, nie życzę źle.. wiem że mnie też to czeka, tylko muszę być cierpliwa:) to tyczy się również Was dziewczynki!!

mauysia, Woseba, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a kiedy masz termin @? przeciez jeszcze nie nadszedł więc nie martw sie , nie pamiętam już która z dzierwczyn ale jakoś niedawno parę dni temu patrzyłam jak któraś robiła 2 testy co 2 dni i wychodziły negatywne, i dopiero za 3 razem wyszedł pozytywny, już po terminie @
    także bądź jeszcze dobrej myśli dopóki sie nie pojawiła to wierzę że jej nie będzie

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Zosiu Twój wykres bardzo ciekawy aż nie wiem co myśleć , czekam na dalszy rozwój... trzymaj sie kochana

Beaciu uwierz mi, ja teżz nie wiem co o nim myśleć.. owu przy niepłodnym śluzie? cóź.. różne rzeczy na świecie się zdarzają..
    nie wiem czy istnieje coś takiego jak u mnie, że owu powinna byc dawno ale z przyczyn stresu się pojawiła później, tym nie mniej jednak śluz który był płodny wcześniej, teraz przy skoku i przed był zupełnie niepłodny.. - ja aż taka mądra nie jestem, więc nie wiem..

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cześc Beatko. ja wczoraj jak wracałam do domu to minęłam chyba z 4 ciężarne.. jakby wszystkie się na mnie "uwzięły". ja nie jestem zazdrosna gdy widze przyszłe mamusie, nie życzę źle.. wiem że mnie też to czeka, tylko muszę być cierpliwa:) to tyczy się również Was dziewczynki!!

Zosiu ale mam nadzieje że nie zrozumiałyście mnie źle już to wyżej napisałam Wosebce, to nie jest taka negatywna zazdrość tylko taka która mnie napędza do działania i taka że chciałabym poprzytulać te maluchy, broń boze nie zrobić krzywdy i nikomu nie zyczę źle tylko cieszę sie ich szczęściem\

póki co wierzę że mi też sie jeszcze uda

ja tez tak mam ze wszędzie ich widzę i wogóle dostrzegam wózki i różne inne gadżety dziecięce

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kochana a kiedy masz termin @? przeciez jeszcze nie nadszedł więc nie martw sie , nie pamiętam już która z dzierwczyn ale jakoś niedawno parę dni temu patrzyłam jak któraś robiła 2 testy co 2 dni i wychodziły negatywne, i dopiero za 3 razem wyszedł pozytywny, już po terminie @
    także bądź jeszcze dobrej myśli dopóki sie nie pojawiła to wierzę że jej nie będzie

kochana termin @ mam 6 grudnia..no wiem ze była taka sytuacja..ale wtedy temp sie ładnie trzymała-to chyba nawet u aggusi było:)..a mi spada..moze nie duzo ale idzie w dól...takze nic z tego:(

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to ze przez stres może sie przesunąc to prawda przynajmniej tak powiedziała mi gin.
    tak samo jak okres sie może spoźnić tak i owu

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko daj spokój z tymi smutami, spadło Ci zaledwie o 0.05 moim zdaniem to nic nie znaczy, bo gdybyś miała taki termometr jak ja to nawet by Ci nie wykryło

moim zdaniem czekaj kochana jeszcze 3 dni i rób test 7 jeśli wtedy wyjdzie negatywny to bedziresz mogła sie smucić narazie nie ma powodu!!!
    i tego się trzymaj

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczynki a zerknijcie na mój wykres dla mnie to śmieszne akurat jeden dzien kiedy nie zrobiłam testu to niby owulacja? a żadnego innego dnia nic nie wykryło
    jestem zła bo jeśli to prawda to juz widać że nie mam żadnych szans w tym cyklu

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dzieczynki a zerknijcie na mój wykres dla mnie to śmieszne akurat jeden dzien kiedy nie zrobiłam testu to niby owulacja? a żadnego innego dnia nic nie wykryło
    jestem zła bo jeśli to prawda to juz widać że nie mam żadnych szans w tym cyklu

moim zdaniem dobrze wyznaczył:)bo z reguły własnie jak jest spadek temp to w tym dniu jest owu:)tylko ciekawe czemu ci testy owu negatywnie wychodziły...

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale możliwe zebym miała ovu a mikroskop nic nie pokazał?
    czy temp. daje 100% pewności że ovu była? że był pęcherzyk?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ale możliwe zebym miała ovu a mikroskop nic nie pokazał?
    czy temp. daje 100% pewności że ovu była? że był pęcherzyk?

Cześć Beatko :)

Interpretując Twój wykres wg metody, którą ja stosuję (metoda Roetzera), obstawiałabym raczej pionową czerwoną krechę na 18 dc (w przeddzień temperatury, która jest wyższa od sześciu wcześniejszych). Ale Ovu stosuje jakąś swoją autorską metodę... Nie wiem, czy bym jej ufała.

Temperatura nie daje 100% pewności, że była owulacja. Jedyna gwarancja = monitoring cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 08:27

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/czy-temperatura-jest-wiarygodnym-zrodlem-potwierdzenia-wystapienia-owulacji,61.html

tu masz odpowiedź Beatko, ale ja z tym się w 100% nie zgadzam.. tak jak napisała mauysia - tylko monitoring

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 08:25

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusiu kochana dzieki za nadzieję tak bardzo pragnę żeby dzien owulacji był właśnie 18 d.c.
    rozumiem że to sprawdzona przez Ciebie metoda? monitorujesz swój cykl?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu przepraszam, że olałam Twoje wczorajsze pytanie...zapomniałam się do niego odnieść ale dziś odpowiadam...nie wybieram się do lekarza...wiem co powinnam robić w tej sytuacji i to wdrożyłam...to smutna prawda jest...ale grubość czasem nie radość a teraz już do macierzyństwa nie jest mi tak spieszno...zobaczymy jak się sprawy potoczą...bo na leczenie po omacku już nie chcę się decydować...jak spadnie co ma, to i @ wróci...może za 5 kg?
    Mauysiu bądź cierpliwa a za niedługo wszystko Ci opowiem i wyjaśnię. Dlaczego nie idę i co mi dało, to że poszłam do lekarza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośki Beatki Wosebki Maleństwa i wszystkie inne dziewczynki z mentorką na czele witajcie.

zosia-ktosia, mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ