Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja jeden cykl bralam wiesioelek - ale mialma gorszy sluz niz bez niego - bez wiesiolka mam duzy posilizg
ja biore magnez b6, kwas foliowy , jjem orzeszki, migdały, pije czerwone winko co jakis czas
Maz bierze salfazin, kwas foliowy , omege Mg i b6 no i teraz wchodzimy z maca -
Ziół nie biore- bo wiedze ze sporo dziewczyn po ziolach ma pozniej wsio rozregulowane .. a u mnei jest wszystko ładne wiec wole nie ryzykowac
A te 3 iechy leczenia - to byla leczona infekcja u meza- tyle ze lekarz zapomnial i mi dac antybiotyk no i sie przeciagnelo do 3 miesiecy -
nick nieaktualny
-
Kurcze my na dobra sprawę też 3 miechy dopiero, a lekarz jak usłyszał, że od czerwca coś tam ale mąż w delegacji był, a na miejscu jest od wrzesnai to się roześmiał :Di kazał mi wrzucic na luuuuuuz
Ja łykam wiesia, folik, b6,mg,d
mąż folik, d, b5, mg, omege 3starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Noo mail z propozycja współpracy wysłany - ciekawe czy cos odp
ja dlatego zbytnio jeszcze nie panikuje mnie w sumie zmusila sytuacja do tego zeby zaczac w tym kierunku cos robic- bo przez odstawienie tabl na tarczyce ( przez moja poprzednia endo) wszystko sie rozregulowalo - okres mialam 2 razy w rok .. wiec jak moglam sie starac teraz zaczelismy leczyc tarczyce i wszystko wraca do normy
No i u neurologa tez juz mam zielone swiatlo bo leki zostaly zmeinione i przysosowane dla przyszlych mam wiec u mnei po prostu tzreba bylo czasu na przestawienei organizmu zeby wogole zaczac sie starac -
Hej dziewczyny
Daria jak powiesz, że brałaś noc wcześniej to może nie uwierzyć
Ja kiedyś brałam te globulki i one potem wypływają prawie cały dzień, taką gęstą wydzieliną, może powiedz że wczoraj zapomniałaś, bo zasnęłaś ze zmęczenia nie wiadomo kiedy czy jak
Ja byłam wczoraj na wizycie, krwiak się zmniejsza, dzidziuś rośnie ma 2,42 cm. Dodałam zdjęcie w galerii USG opis 9+0 "nasz mały miś"
Umówiłam się na USG genetyczne z testem PAPP-A ale ceny są masakraPaula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula ale Ci zazdroszcze juz tak daleko jestes ja czekam do 10-12 tyg, bo wtedy w 9t5 d stracilam
Ona juz jest zla bo mialam te globulki tydz temu wziac, a wczoraj bylam znowu u niej i mowila ze mam brac to bo nic innego na grzyba nje ma.. Ale ja sie umowilam z moim gin w pl na sobote, wiec wytrzymam tylko musze cos tej tutaj powiedziec.. A ze znowu zapomńialam, stresuje mnie ta sytuacja.. -
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Hej dziewczyny
Daria jak powiesz, że brałaś noc wcześniej to może nie uwierzyć
Ja kiedyś brałam te globulki i one potem wypływają prawie cały dzień, taką gęstą wydzieliną, może powiedz że wczoraj zapomniałaś, bo zasnęłaś ze zmęczenia nie wiadomo kiedy czy jak
Ja byłam wczoraj na wizycie, krwiak się zmniejsza, dzidziuś rośnie ma 2,42 cm. Dodałam zdjęcie w galerii USG opis 9+0 "nasz mały miś"
Umówiłam się na USG genetyczne z testem PAPP-A ale ceny są masakra
A ten test papp-a to co to? Ja chce normalne prenatalne w 12 tyg
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
YES YES YES !!!! Przyszła ufff.. czyli na swieta koniec
Ruda27, Eweloka84, Saramago lubią tę wiadomość
-
Daria bardzo dobre na grzybice i dozwolone w ciąży są globulki pimafucin, może jej zasugeruj, że te wzięłaś i nie pomogły czy coś
Co do czekania to nie czekaj tak bo niepotrzebnie się stresujesz, raz już przeżyłaś stratę, teraz wszystko będzie dobrze
Ten test Papp-a to można robić jako dodatek do USG genetycznego, pozwala na wykrycie różnych wad(genetycznych i nie tylko) ocenia jakie jest ryzyko ich wystąpienia. Razem z USG genetycznym pozwala na wykrycie tez podobno wad serca, kręgosłupa, które można leczyć nawet w ciąży lub zaraz po porodzie -
nick nieaktualnyTutaj powiedziala ze nie ma nic innego tylko to co mi dala
Wiec do soboty musze poczekac... Mam nadzieje, ze nie bedzie za pozmo. W polsce napewno lekarz mi przepisze cos dobrego. Jedynie tu musze wymyslec co jej znowu powiem
O te badania zapytam pozniej mojego gina w pl, bo mysle ze tam bede robila prenatalne,,
Paula jak sie czujesz? Mdlosci przeszly?
Wiesz moze jaka masz szyjke macicy? Miekka czy twardawa? -
dzięki Daria, czuje się dobrze, mdłości przeszły, została zgaga i bóle brzucha, za to ciągle chce mi się jeść teraz jak już mnie nie mdli
Wczoraj gin kazała mi brać magnez bo miałam twardy brzuch ( nie wiem co to znaczy)
Powiedziała że szyjkę macicy mam dobrą
Jak wkładam luteinę to wydaje mi się, że jest miękka, ale się nie znam
A Ty jak się czujesz? -
nick nieaktualnyTo dobrze Paula, w koncu masz apetyt i mozesz jesc
Ja czuje sie dobrze, czasami lekko mdli, ,ysle ze tez od progesteronu ktory biore.. Apatyt dobry jem duzo i czesto heh :p
Martwilam sie ta szyjka, jak ekladam luteine tez wydaje mi sie miekka. Jutro gin zapytam..
Teraz duzo leze..
Ania dobrże ze bedziesz miala w swieta spokoj sylwek dzialanka w taki czas musi wam sie dziewczyny udacGuniaczek, Eweloka84, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Własnei liczę też na to, że luźniejszy czas to się uda
Paula cieszę się że jest lepiejPaula_29 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓