Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Saramago ja jestem, byłam na zakupach ale nie znalazłam nic ciekawego a teraz się obijam
to może to owu się dopiero zbliża, choć często jajniki mocno bolą po owu, przez wylewający się płyn i gromadzący w zatoce douglasa, mnie w niedziele w dzień owu tak bolało że się ruszyć nie mogłam
A ja lubię czerwone wytrawne ale muszę się z nim pożegnać na jakieś 15 m-cy mam nadzieję
My też byliśmy na zakupach, ale ledwo to przetrwałam. Kompletnie nie miałam na to ochoty ani sił. Mnie tak jajnik bolał 13.11 masakra, dzisiaj też mnie łupie, ledwo chodziłam.
Teraz się położyłam. I nic nie robie.O!
p.s. daj mi jeszcze trochę tych wiruskoof, to bede miala jakas motywacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 16:18
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja tez bylam na zakupach nakupilismy pelno ozdob na choinke na poczatku grudnia ubieramy bo 20.12 wylatujemy do pl a chce sie nacieszyc nowym drzewkiem
Plus zakupy jedzeniowe
A co do winka... Bede robila grzanca wieczorkiem tak profilaktycznie zeby mnie nic nie zlapalo heheSaramago, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi jak to jest...@ dostałam 18.10, dni płodne wyliczyłam około 1.11, 5.11 miałam USG i przy okazji badania Pani Doktor podpowiedziala mi, ze jesli chcę starać się o dziecko to dobry moment bedzie za dwa trzy dni tj, 7-8.11. Ja już nie wiem jak mam sobie obliczc jajeczkowanie.
-
Eweloka84 wrote:a ja wstałam własnie cos mi sie oko zamkneło
To witamy wśród żywych (prawie, bo mnie coś się klei)LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
heniulka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest...@ dostałam 18.10, dni płodne wyliczyłam około 1.11, 5.11 miałam USG i przy okazji badania Pani Doktor podpowiedziala mi, ze jesli chcę starać się o dziecko to dobry moment bedzie za dwa trzy dni tj, 7-8.11. Ja już nie wiem jak mam sobie obliczc jajeczkowanie.
Heniulka a jak Ty sobie te dni płodne wyliczasz?
Miałaś wcześniej monitoring albo obserwowałaś regularnie cykle z temperaturą i śluzem?
Wiesz wyliczanie dni płodnych to jest jak wróżenie z fusów, organizm to nie maszyna, zawsze owu może się przesunąć -
Paula55 wrote:Ja tez bylam na zakupach nakupilismy pelno ozdob na choinke na poczatku grudnia ubieramy bo 20.12 wylatujemy do pl a chce sie nacieszyc nowym drzewkiem
Plus zakupy jedzeniowe
A co do winka... Bede robila grzanca wieczorkiem tak profilaktycznie zeby mnie nic nie zlapalo hehe
Paula mój mąż to jakby mógł to by już choinkę ubrał, zawsze już nudzi miesiąc przed świętami:) jak dziecko:) -
Paula_29 wrote:Saramago to możliwe że 12, 13 była owu, przesyłam oczywiście wiruski dla wszystkich, na razie tak trochę nieśmiało:)
A motywacje to Ty niedługo zobaczysz na teście:) a potem na usg:)
Bądź prorokiem proszę, to osobiście przyturlam się do Ciebie i zrobię Ci takie brownie z pistacjami, że łojejciu (ale skromność, hihi)Eweloka84, Paula_29 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Bądź prorokiem proszę, to osobiście przyturlam się do Ciebie i zrobię Ci takie brownie z pistacjami, że łojejciu (ale skromność, hihi)
Trzymam za słowo i czekam bo chętni się skuszęSaramago lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie jak to jest z witaminami w ciąży
Ja w okresie starań brałam witaminy femibion natal 1 i tam na nich jest napisane że dla kobiet starających się i do 12 tyg ciąży
Więc spokojnie je sobie biorę nadal, a tu na wątku dotyczącym I trymestru kontrowersyjna dyskusja by nie brać, bo mogą powodować poronienia i lekarz kazał tylko kwas foliowy
Tylko ja się zastanawiam, że jakby były niebezpieczne to dla kobiet w ciązy nikt by ich do obrotu nie dopuścił, ale sama już pewna nie jestem,
Jak byłyście w ciąży brałyście witaminy od I trymestru? -
Paula my choinke ubieramy wczesniej niz zawsze normalnie w Polsce to robilismy. Tu (w UK) wszystko jest szybciej jesli chodzi o swieta. Ludzie lampki to juz maja od miesiaca pooswiecane. A w sklepach od dwoch swiateczne rzeczy mozna kupic. Dla mnie to troche przesada wiec czekamy na poczatek grudnia
A dzis na rynku bylo uroczyste zapalenie swiatelek calego miasta piekny widok.
-
Paula55 wrote:Paula my choinke ubieramy wczesniej niz zawsze normalnie w Polsce to robilismy. Tu (w UK) wszystko jest szybciej jesli chodzi o swieta. Ludzie lampki to juz maja od miesiaca pooswiecane. A w sklepach od dwoch swiateczne rzeczy mozna kupic. Dla mnie to troche przesada wiec czekamy na poczatek grudnia
A dzis na rynku bylo uroczyste zapalenie swiatelek calego miasta piekny widok.
a co do światełek to pewnie fajny wieczór mieliście:) -
nick nieaktualnyHejka, ja już w domku bo u rodziców byłam cały dzień. Byłam dzisiaj u lekarza - silna angina mnie dopadła. Już do pracy dzwoniłam, że mnie nie będzie jutro i że w poniedziałek mam się do lekarza stawić po zwolnienie. A teraz zabieram się za czytanie co u was
-
hej Kobitki, jak noc Wam minęła? Właśnie wróciłam z godzinnego spacerku, dzisiaj mam zamiar szaleć kulinarnie! Miłego dnia wszystkim
Guniaczek lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Hejo Ja w końcu się wyspałam i obmyślamy gdzie się dziś wgramolić :)ale najpierw na spokojnie kawkę muszę dopić......
Saramago jaki ty ranny ptaszek jesteś
Miłegostarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
A tak Guniaczku, przy piesku nie ma to tamto. Trzeba wstać i spacerek zaliczyć. To jest futrzasty budzikLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają