Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no trudno, wczoraj na chwile byłam bo generalnie cały dzień przespałam jakies mega spanie mi sie włączyło hehe dzis to jak nowo narodzona i az humorek mi wrócil ( ciekawe jak długo ) oby @ poszła juz w cholerę
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Witam Was Wpadłam zobaczyć co się dzieje ale u mnie też cisza
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie próbuje usiąść do książki ale jakoś nie mogę myśli skupić. Niepotrzebnie dziś zrobiłam test. Ale mam nauczę na przyszłość
-
nick nieaktualny
-
Wiem kochana Ale ślicznie Ci dziękuję bo jak ktoś inny tak powie że za wcześnie to tak lżej się robi :)hehehe
-
nick nieaktualny
-
To ja nie dziekuję czekam i uczę się cierpliwości
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Wszystkie musimy nauczyć się cierpliwości ale potem będziemy w tym mistrzyniami )
Obiadek w piecu. Lubie takie jednogarnkowe smaki. Dzisiaj, co gorąco Wam polecam, udka z kurczaka na pęczaku z warzywami. Wszystko zapieczone w jednym naczyniu. Pycha.Ruda27, Paula55 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja tez juz jestem bo z moim T sprzatalismy dokladnie cale mieszkanko
Teraz chwila rekaksu potem obiadek i... No wlasnie albo leniuszkowanie w domu albo pojedziemy odwiedzic znajomych w ich nowym domku....
Swoja droga oni to maja szczescie.... W jednym roku slub, kupili dom ( na ktory bez trudu dostali kredyt i 40% dofinansowania od panstwa) i dziecko w drodze ( jakis 6 mies i oczywiscie pierwszy strzal)
Fajnie ze sa ludzie ktorzy maja tyle szczescia w zyciu
-
Hejka dziewczyny
Saramago co do testów, to owszem może się zdarzyć, że są wadliwe ale mi akurat pokazywały jak trzeba, dokładnie wskazały owulkę w tym cyklu w którym się udało i były zgodne z monitoringiem, także ja im wierzę.
Pamiętaj, że testy wskazują, że owulacja ma nastąpić a nie że nastąpiła. test może się pokazać pozytywny a do owulacji może nie dojść bo np z powodu stresu się ona przesunie i wtedy test LH wyjdzie dodatni raz jeszcze.
Co do dziewczyn, którym testy wychodziły parę dni pod rząd, w PCOS poziom LH jest zaburzony i przy tym schorzeniu testy są mniej wiarygodne bo właśnie wychodzą kilka dni pod rząd
Czarnula temperatura wcale nie jest pewniejsza bo ona nie wyznacza Ci dni owulacji ale okres owulacyjny, pamiętaj, że temperatura nie zawsze podnosi się dzień po owu,czasem do 3 dni po i nawet do 2,3 dni przed.
Najbardziej pewną metodą jest połączenie monitoringu z testami LH, jak widzicie że pęcherzyk już duży to robić testy owu i wtedy będzie pewność na 99%
Poza tym tak naprawdę nie ma do końca wielkiego znaczenia kiedy jest owu, tylko kiedy się zbliża, bo zajście w ciąże dzień po owulacji to znacznie mniej szans niż dzień przed. Jajeczko zdolne jest do zapłodnienia podobno tylko 6 h, a plemniki żeby mogły zapłodnić, 6 h muszą przebywać w śluzie, także najlepszy moment to jakieś 12-24 h przed owu
Uff ale się rozpisałam:)Czarnula87, Saramago, dodinka lubią tę wiadomość
-
JustyśkaG wrote:A ja właśnie próbuje usiąść do książki ale jakoś nie mogę myśli skupić. Niepotrzebnie dziś zrobiłam test. Ale mam nauczę na przyszłość
Justyśka spokojnie, testy 11 dpo rzadko wychodzą pozytywne, czasem się zdarza, że pozytyw wychodzi dopiero dzień, dwa po terminie @, także głowa do góry:)