Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha ok mam ich pelno wiec nie bede zalowac
A dzialamy juz dzialamy! Nie ma opierniczania sie
Paula powiedz mi... Bo boli mnie brzuchol tak pomoewej stronie ponizej pempka.... Szczegolnie jak mocniej odetchne... Myslisz ze to juz moze byc bol owulacyjny?
-
Paula_29 wrote:Justyśka spokojnie, testy 11 dpo rzadko wychodzą pozytywne, czasem się zdarza, że pozytyw wychodzi dopiero dzień, dwa po terminie @, także głowa do góry:)
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Pewnie, że może ale każda kobieta przechodzi trochę inaczej, mnie w ostatnim cyklu tak bolało całe podbrzusze, że nie mogłam się z łóżka ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę, nie miałam wątpliwości,że to owu, a tak normalnie to w sumie co kilka dni miałam delikatne pobolewanie jajników
-
Paula29 dziekuje za informacje, ale to by co oznaczało? że albo się stresuje, albo mam PCOS a to drugie rozumiem, że bez badan w tym kierunku lekarka nie moze stwierdzic? Nigdy sie tym nie interesowalam, bo w sumie przez prawie 3 lata chodzenia do gina i leczenia myslalam, ze gdyby było cos nie tak to bym wiedziała....
no teraz sie zestresowałam
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Saramago PCOS stwierdza się po badaniach,między innymi usg ale na pewno jedno badanie tego nie zdiagnozuje
No dopiero zaczęłam czytać o tym bo wczesniej nie interesowałam sie tym. Miłama robione USG kilkakrotnie i wszystko wg lekarza jest ok. Ostatnio usg tarczycy i tsh i też wg lekarza w normie. wiec chyba sie nie bede nakręcać jak wariatka i doszukiwać się problemów ale nutka jakaś w głowie została szarpniętaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Saramago wrote:Paula29 dziekuje za informacje, ale to by co oznaczało? że albo się stresuje, albo mam PCOS a to drugie rozumiem, że bez badan w tym kierunku lekarka nie moze stwierdzic? Nigdy sie tym nie interesowalam, bo w sumie przez prawie 3 lata chodzenia do gina i leczenia myslalam, ze gdyby było cos nie tak to bym wiedziała....
no teraz sie zestresowałam
Robiłaś badania FSH i LH kiedyś?
A owulacja się może przesuwać z różnych powodów: stres, podróż, choroba -
Paula_29 wrote:Saramago spokojnie, po pierwsze masz regularne cykle , ilu dniowe?
Robiłaś badania FSH i LH kiedyś?
A owulacja się może przesuwać z różnych powodów: stres, podróż, choroba
Zawsze miałam 28dniowe nawet po odstawieniu pigułek. Teraz wynikałoby, że mi się skrócił, jeśli oczywiście będzie tak jak pokazuje wykres. FSH I LH nigdy nie robiłam, moja lekarka uznała, że przez najbliższe pół roku nie musze. Mam sie starać i tyle, bo to najlepszy moment jak mi powiedziała.
Przeziebiona byłam w koncówce zeszłego cyklu.
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Czarnula87 wrote:Nie łam sobie tym glowy, skoro nikt nic do tej pory takiego nie znalazłLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:ja już zgupiałam, czy po ovu testy mogą być dodatnie?starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Saramago wrote:Zawsze miałam 28dniowe nawet po odstawieniu pigułek. Teraz wynikałoby, że mi się skrócił, jeśli oczywiście będzie tak jak pokazuje wykres. FSH I LH nigdy nie robiłam, moja lekarka uznała, że przez najbliższe pół roku nie musze. Mam sie starać i tyle, bo to najlepszy moment jak mi powiedziała.
Przeziebiona byłam w koncówce zeszłego cyklu. -
Nie mam porównania bo topierwsze moje testy, ale jak na moje oko to te krechy były jednakowoż tego samego natężenia, ale czy kolor był mocny to bym się sprzeczała.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:
tu masz porównanie sądzę,że żaden lekarz by tego nie przeoczył, czy szukałby czy nie
No to ja nie mam... ale pisząc o porównaniu to pisałam a propos testów LH, że to były moje pierwsze testy i nie wiem jak wyraźne powinny być dwie krechy. U mnie były dwie jednakowoż niezbyt intensywne. Tak mi się wydaje bo nie wiem jak powinny wyglądać. Przy następnych testach będę już mądrzejszaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eweloka84 wrote:dobra laseczki , lece poleżec z męzusiem i poogladać v buziolki do jutra przy porannej kawie
Dobranoc Kochana. Przyjemności wieczornych i nocnychEweloka84 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają