Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem.z podgladu na tel. Malego do spania szykuje. Potem kolacyjka. Dzisiaj makaronik w sosie serowym ze szpinakiem i lomidorkami koktajlowymi
Potem poprzymierzam ciuchy na jutro. Wykapoe sie. Poczytam o firmie i spacPisellini lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszki wy to tyle piszecie ze was ciezko nadrobic:p
Wiem ze u Olgi dobrze poszlo u lekarzaciesze sie nardzo
Paula nie dziwie sie ze sie wkurzyliscie.. Tak to w pracy jest jak sie chce to milutcy a jak pracownik to juz na nie...
Niech sie nie daje i tez odmawia bo tak pozniej bedzie zawsze.. Mam nadzieje, ze Ty sie dobrze czujesz?
Spijcie dobrze dziewcyzńywiem ze malo sie udzielam, ale serio ciezko mi sie nadrabia jak naskrobiecie ladnych pare stron...
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
Paulina - wiem co to nadgodziny męża...mojemu też zdarza się przychodzić "po ładnych godzinach" i też zdarzało mi się rozklejać przez to...
Olga - superowe wieści po wizycie!! Co do wit. B12...to wielkiego wyboru nie ma...tą z Naturell'a możesz łykać. Za jutrzejszą wizytę trzymam mega mocno kciuki? Wiesz jak trafić?
Anastazja - może to mały geniusz rośnie, gratulacje
Dobrej nocy życzę wszystkim dziewczynom!!
-
Anastazjaaa wrote:a jakie żelazo jest lepsze a jakie gorsze?
to zależy od postaci żelaza, w Chela-Ferr masz chelat...mozno rozreklamowany ale tak nadobrą sprawę..jak działa nie wie nikt...suplement diety...jakościowo poleciłabym Biofer, bądź Actiferol...Anastazjaaa, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:dziewczyny a jak sieobjawia niedobór zelaza >>
Objawy anemii to: osłabieniem, uczucie zmęczenia i znużenia nie ustępujące po odpoczynku. Jest to doznanie, które towarzyszy dziś wielu osobom, łatwo je więc zlekceważyć i uznać, że po prostu potrzebujemy urlopu.
Objawy anemii to także blada i skłonna do przesuszenia skóra oraz blade błony śluzowe. Widać to na wargach, które robią się bledsze, a jeszcze lepiej na spojówkach oczu. Gdy odchylimy dolną powiekę normalnie powinniśmy zobaczyć żywo czerwone wnętrze. Jeśli powieki są jasne i blade - można podejrzewać anemię. Na niedokrwistość bardzo reagują także włosy - więc objawy anemii to włosy przesuszone, łamliwe i ich wypadanie. Jeśli łatwo łapie nas zadyszka po podbiegnięciu do autobusu czy podejściu paru schodków - to też może być objaw anemii. Inne dość charakterystyczne objawy anemii to również: kołatanie serca (często myślimy, że to nerwica), problemy z pamięcią i koncentracją (wszystko przez przemęczenie i stres - myślimy) oraz senność i skłonność do depresji. Objawem anemii mogą być także zawroty głowy
Czarnula87 lubi tę wiadomość