Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzy obecnym zaawansowaniu medycyny istnieje szansa na potomstwo nawet dla mężczyzn z azoospermią.
W niedrożności stosuje się mikrochirurgiczną korekcję dróg wyprowadzających nasienie, najlepiej z jednoczesnym pobraniem plemników z najądrza w celu późniejszego wykorzystania do technik wspomaganego rozrodu w sytuacji gdy operacja nie powiedzie się.
Należy usunąć czynnik wywołujący jądrowe zaburzenia spermatogenezy, jeżeli jest to możliwe (sterydy anaboliczne, wysoka temperatura).
W zaburzeniach hormonalnych stosuje się leczenie gonadotropiną kosmówkową i gonadotropinami menopauzalnymi (ang. HMG - human menopausal gonadotropins) w celu pobudzenia spermatogenezy.
W przypadku mutacji AZF-b i c możliwe jest posiadanie biologicznego potomstwa po zastosowaniu metod wspomaganego rozrodu (np. TESE (mikrochirurgiczne pobranie plemnika z jądra, ang.: testicular sperm aspiration), MESA (mikrochirurgiczne pobranie plemnika z najądrza, ang.: microsurgical epididymal sperm aspiration) oraz następnie wykonanie ICSI.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zapewne wizyty u urologa, androloga, usg jader, hormony, nie mmay pelnego obrazu bo tylko te dwa badania byly robione..
jakos sie trzymam.. chyba psychicznie bylam przygotowana na to .. i juz swoje wyplakalam
trudno teraz trzeba dzialac dalej.. -
tylko wyniki mamy.. teraz musimy szukac dobrego lekarza .. zeby dalej nas pokierowal..wiem ze przyczyna maga byc niedrozne nasieniowody - ale wiem ze prze dnami długa droga.. dlatego tak cholernie zal mi tych 8 miesiecy ;/ bo bylibysmy juz po dodatkowych badaniach .;/
-
Dziekuje dziewczynki
maz wie bo razem odbieralismy wynik .. tylko martwie sie bo on jest do 18 w pracy .. został z tym w sumei teraz sam
ale jedno co mnie ucieszyło to jego reakcja.. i pytanie .. no dobrze to gdzie teraz mam isc zeby dalej diagnoozowac.. wiec chce walczycEweloka84, Ruda27, Czarnula87, santoocha lubią tę wiadomość
-
dobrze dziewczynki ja wracam do prayc ..bo musze ogarnac wszytsko
bylam na tej rozmowie.. i jest duza szansa ze dostane ta prace..a w sumie teraz sie by przydalo..bo kasa bedzie potrzebnaEweloka84, Czarnula87, santoocha lubią tę wiadomość
-
O cholera! Aniu trzymajcie Kochana i nie traćcie nadziei. Na pewno jakieś rozwiązanie znajdziecie. wspieram.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eweloka84 wrote:heheh tez tak ściemniała, żeby miec w ten sam dzien hahahhaa
za dopłatą 2,20 mam na cito czyli na 15 dzisiajale nie wiem po co, bo chyba zaczynam plamić... albo to jakiś kremowe cuś...
a w ogóle to wkurwiłam się niemozebnieLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eweloka84 wrote:to czekamy do 15.
a co sie stało???
Ludu od cholery, i oczywiście milion kobiet w ciąży bo jakby inaczej. No i brakło im kart stałego pacjenta i muszę się bujnąć jeszcze raz na 15. wyczekałam sie i czułam, że zaczynam plamić. i chyba się potwierdza, wiec nadarmo wszystko.
dupa dupa dupa dupa kupa.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
i w ogóle wkurwiają mnie ludzie z e-papierosami. Kurde wszędzie są, w tramwaju, w przychodni ja pierdziele, może nie każdy ma ochotę na ten dymek... nawet jeśli mówią że nieszkodliwe... ale jednak. Nie chce zeby ktoś, gdy czekam na pobranie krwi dmuchał mitym w ryj!!!! Do kurwy nędzy!!!!LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eweloka84 wrote:aaaa po 2 to, że masz plamienia to co??? @ jest?? nie ma! wiec spokój mi tu!
No plamienia przed @ prawda? Ty miałaś jakieś ??? nie! no, bij PaniEweloka84 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają