Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne początki invitro a waga
Odpowiedz

początki invitro a waga

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksaleks Nowa

Wysłany: 14 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli wybrałam źle miejsce lub kategorię to przepraszam
    ale to mój debiut na jakimkolwiek forum w życiu. Wraz z mężem jesteśmy po kilku przejściach i inseminacji. Zrobiliśmy przerwę i zdecydowaliśmy się wrócić i spróbować ivf. Staram się uszykować wiedza na procedurę, jako że nic więcej sądzę że nie mogę. Chciałam was jednak zapytać o symulację i wasze zmiany/ brak zmian/ wahania wagi. Niestety nie znajduje zbyt wielu danych na ten temat, co nie jest zaskakujące ale może nieśmiało szukam pocieszenia w moich małych obawach :)

wszytskiego dobrego

• Kessa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podczas stymulacji / po punkcji wskoczyły 2 kg. Przypuszczam,że pewnie by spadły...ale ja miałam świeży transfer, z którego jestem teraz w ciąży, także tak waga już nie wróciła do pierwotnej.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Aleksaleks Nowa

Wysłany: 14 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wiadomość. To pocieszające wobec tego i oczywiście gratuluję że się udało. za pierwszym razem?

szczęścia i zdrowia dla Pani i dziecka ❤️

Kessa lubi tę wiadomość

• Kessa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza procedura, pierwszy transfer. Mamy jeszcze 3 śnieżynki w klinice. ☺️ Myśmy etap iui przeskoczyli :)
    Dziękujemy 🥰

Aleksaleks lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podczas stymulacji i po punkcji +3kg na plusie, transfer w tym samym cyklu i ciąża także waga regularnie rośnie 😊😊😊

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ