X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Hey. Też zaczynamy się dopiero starać o dzidziusia :)
    witaj

• MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A Lasagne? Mój też lubi bardzo, tylko ja kombinuję i zawsze coś do niej wrzucę, a to paprykę, czasem pieczarki, czasem kukurydzę:D

Owoców morza nie dotykam, ryb tez nie jadałam. Potem się zmusiłam do paluszków rybnych a na weselu spróbowałam kawalątek dorsza i... kupiłam. Zrobiłam do tej pory raz, ale zjadłam cały kawałek - pierwszy raz w życiu:D

A co do kurczaka po chińsku... ryż odpada a próbowałaś z makaronem z zupek chińskich? z sosem sojowym i mieszanką chińską (już bez żadnych sosów dodatkowo). Smakuje podobnie do tego który się kupuje te dragon box czy jakoś tak:D
    Oo lasagne juz od bardzo dawna się zbieram żeby zrobić ale jakieś nie moge się zebrać :) ryby uwielbiamy ale jest jedno 'ale' nigdy żadnych paluszków rybnych. Mój ma wstręt do tego od dziecka. A co do makaronu z zupek to nigdy nie słyszałam ze można do kurczaka ale może warto spróbować.. Ja robię sałatkę z takim makaronem..

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owoców morza też nie lubię. Ryby tak i zazwyczaj robię łososia :) i czegoś takiego jak paluszki rybne nie jemy :D
    Mój też czeka aż zrobię lasagnę ale ja jeszcze się nie zebrałam :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię sałatkę z makaronu z zupek ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Paluszki rybne mało kto je, ale dla osoby który czując tylko zapach ryby, smak lub wygląd reagowała odruchem wymiotnym paluszki tak były sukcesem:D Co prawda zagryzałam je od razu warzywami z ogromną ilością przypraw... ale teraz już jest lepiej:)
    Obiecałam kiedyś mężowi, że jak będę w ciąży to będę jeść ryby no i zaczęłam na własnym weselu:D Póki co wciąż delikatnie - w umowie nie było ile tych ryb ma być:D
    A z makaronu z zupek też robię sałatkę:)
    no to tylko pogratulować trzeba ze się przelamalas.. Mnie raczej nie da rady przekonać do czegoś czego nie lubię. Wgl to jestem bardzo wybredna w kwestii jedzenia. Jak mi się coś z z wyglądu nie podoba to nawet nie sprobuje :)

futuremama lubi tę wiadomość

• D. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z A uwielbiamy lasagnę, zawsze dodaje do niej szpinak i świeże pomidory :)
    Za owocami morza również nie przepadam, ale ryby lubię

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • Baś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też szaleję za lasang - zadzwonie i poweim mojemu co ma zrobić na kolację :D
    a sałatce z makaronu z zupek to nigdy do tej pory nie słyszałam...ciekawe

• MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baś wrote:
    też szaleję za lasang - zadzwonie i poweim mojemu co ma zrobić na kolację :D
    a sałatce z makaronu z zupek to nigdy do tej pory nie słyszałam...ciekawe
    Baś slatka jest bardzo prosta. Bierzesz makaron z zupek pirs , kurczaka, kapustę pekińska, jajko, kukurydze. Ja ewntualnie jeszcze dodaje paprykę albo ogórka w occie. I majonez. Tylko zupki muszą być vifona ostre. I dodajesz do sałatki te wszystkie przyprawy z zupek. I gotowe

• MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnego pomysłu na obiad dzisiaj. Wgl na nic ochoty nie mam :/

• monia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o sałatce z zupek, ale nie miałam okazji jeść :D

Ryby lubie, ale tylko filety :D A niech tylko zobaczę ość, to już po jedzeniu ! :D

Ja zrobię na obiad zupe gulaszową. Mój P późno wraca, więc będzie w sam raz :)

20140607580117.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę ze chyba zrobie placki po zbójnicku.. Tak mnie teraz naszło..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie tej sałatki z zupek chińskich... w ogóle ten makaron mi nie podchodzi :/

Ja zrobie roladki ze schaba z serem i usmaże w panierce... i w nosie :P
    tylko musze je tym razem związac bo ostatnio tak wykałaczami pospinałam że runeło mi to zanim na patelnie wlozyłam :P

• monia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zrobiła jakby ktoś za mnie placki zrobił :D

20140607580117.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roladek też dawno nie było :D

W czwartek zrobie lasagne :D

Plan jakiś jest :D

Spadam na zakupy :D

Buziaki niedługo wrócę :P

20140607580117.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki ziemniaczane to jedna z moich ulubionych potrwa, mogłabym jeść je cały czas. W ogóle uwielbiam chyba wszystko to jest zrobione z ziemniaków

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czekamy na Ciebie ;)

monia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest jeszcze ten taki makaron ryżowy, chiński właśnie. Genialnie pasuje do wszystkich azjatyckich potraw i bardzo szybko się go robi - wystarczy przelać wrzątkiem na sitku i gotowy :)

Maczek lubi tę wiadomość

• D. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo lubię makaron ryżowy, często zastępuje go zwykłym, jest lekki i tak jak Sigma napisała, błyskawiczny w przygotowaniu

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie ten makaron nie pasuje. Nie przypadł mi specjalnie do gustu

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też go bardzo lubię :)
    Czasem jak nie ma czasu na obiad, to wystarczy jakaś chińska mieszanka warzyw z kurczakiem z mrożonki, makaron ryżowy i jest chińszczyzna w 5 minut :)

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ