Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:O to skoro 22 dpo może być widać to może może coś już będzie chociaż się nie nastawiam, ważne aby znalazł pecherzyk bo boje się pozamacicznej
-
Dziewczyny gratuluje bet i II kreseczek!
Koteczka82 - idziemy w tym razem.... Ja niestety dzis tez biel, a to juz ok 11 dpo.. . Co wiecej przyszly miesiac mam byc na cyklu stymulowanym aromkiem, a okazuje sie ze moj maz jedzie na meski wypad akurat w tym czasie jak skalkulowalam, ze mozliwe bede miala dni plodne.. . Jak planowal ten weekend mialam miec normalny cykl a nie taki poprzestawiany.. Az chce mi sie plakac.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Olaola wrote:Emii najlepiej od razu po zakończeniu miesiączki pójść, nawet 8 dnia cyklu, jeśli tak wcześnie masz owulację. Poza tym wtedy endometrium jest jeszcze cienkie i przy takim powinno się robić to badanie. 12 -13 DC to zdecydowanie za późno. A może właśnie ten cykl będzie udany u Ciebie 🍀
No wlasnie tak mi się wydawało ze późno ale gin wyraźnie kazała w tych dniach A przez swieta i tak nie miałabym jak umówić się wcześniej, dzisiaj inny lekarz też kazał mi od razu po zakończonej miesiączce w następnym cyklu. Nie chce się nastawiać że się uda i badanie nie będzie potrzebne bo tylko rozczarowanie będzie większe -
Gratuluję bet!
Dziewczyny, sprawdzajcie zęby u stomatologa... Mam niezły bałagan w cytokinach i juz wiem, czemu. Kanałówka mnie czeka cytokiny w złych wartościach powodują uniemożliwienie implantacji.17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
Okinny wrote:Gratuluję bet!
Dziewczyny, sprawdzajcie zęby u stomatologa... Mam niezły bałagan w cytokinach i juz wiem, czemu. Kanałówka mnie czeka cytokiny w złych wartościach powodują uniemożliwienie implantacji.
Tak, potwierdzam. Masz racje, ja mialam balagan w cyto i to opor... I nie chodzilo nawet o zab tylko o zalegajacy kamien na zebach, ktory podraznia dziasla. Dokladnie wplywa to na TNF alfa. Aczkolwiek u mnie ciąży falej brak, ale cyto moga sie nawet stabilizowac przez 6 tyg.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ani0nka wrote:O to skoro 22 dpo może być widać to może może coś już będzie chociaż się nie nastawiam, ważne aby znalazł pecherzyk bo boje się pozamacicznej
Tętno chyba jest przy becie 10000, także na nic się nie nastawiaj, ale pęcherzyk ciążowy powinnaś zobaczyć 😉Ani0nka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny
-
Hmmmm musisz zapytać ortodonte, ja mam aparat od kwietnia i to była najlepsza decyzja w moim życiu, żałuje ze tak późno to zrobiłam
-
conte wrote:Ja właśnie się zastanawiam, bo jestem przed założeniem aparatu, czy to przesunąć czy nie koliduje z ciąża. Korektę brwi już odmówiłam.
Ja też zakładam aparat, jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to kazała mi poczekac, najlepiej dodrugiego trymestru. Chociaż twierdziła że jakby miała decydować za mnie to najlepiej po ciąży, z aparatem różnie bywa, czasami jest potrzebne zdjęcie rentgenowskie, badz coś innego... Mówiła też ze w ciąży dziąsła są też bardziej ukrwione i nie wiadomo jak zeby się będą ustawiać 🤷♀️
Właśnie w styczniu mam zamiar się wybrać bo mam jedno kanałowe do zrobienia, i dwa zeby muszę wyrwać żeby aparat założyć 🤦♀️ czeka mnie jeszcze wizyta u chirurga szczękowego bo nie wiadomo czy na 3 miesiące nie trzeba będzie założyć "rozszerzacza szczęki".
A ty na jakim etapie jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 21:07
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
Z tym aparatem to różnie może być, musisz zapytać swojego ortodonty.
Moja przyjaciółka miała zakładać a dowiedziała się o ciąży. Lekarz powiedział, ze przez problemy z dziąsłami i nadwrażliwością możliwa w ciąży nie zaleca zakładania, wstrzymała się i założyła po ciąży -
nick nieaktualnyJa aktualnie walczę z bruksizmem, stabilizuje staw skroniowo żuchwowy i będę miała nadbudowywane zęby z lewej strony bo mam przerosnieta kosc żuchwy z prawej a co za tym idzie z prawej strony wczesnej zęby się stykają ze sobą. A to wszystko wyszło jak chcialam aparat założyć 1.5 rok temu. Od tamtej pory spie w szynie i jak byłam ostatnio na wizycie to mówiła mi, że jeszcze 2 wizyty i będzie można nadbudowywać i pozniej aparat, wizytę mam 26.01 więc przedtem dowiem się u gina co i jak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 21:15
-
conte wrote:Ja aktualnie walczę z bruksizmem, stabilizuje staw skroniowo żuchwowy i będę miała nadbudowywane zęby z lewej strony bo mam przerosnieta kosc żuchwy z prawej a co za tym idzie z prawej strony wczesnej zęby się stykają ze sobą. A to wszystko wyszło jak chcialam aparat założyć 1.5 rok temu. Od tamtej pory spie w szynie i jak byłam ostatnio na wizycie to mówiła mi, że jeszcze 2 wizyty i będzie można nadbudowywać i pozniej aparat, wizytę mam 26.01 więc przedtem dowiem się u gina co i jak.
A powiedz mi gdzie Ci to wyszło? Przy zdjęciu rentgenowskim ?
Ja jak bylam na pierwszej wizycie to jak badała mnie to mówi że mam bardzo szczeke pospinana... I na drugiej wizycie po zdjęciu rentgenowskim właśnie powiedziała że mam przerosty i muszę skontaktować się z chirurgiem szczenkowym...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja jak bylam na pierwszej wizycie to jak badała mnie to mówi że mam bardzo szczeke pospinana... I na drugiej wizycie po zdjęciu rentgenowskim właśnie powiedziała że mam przerosty i muszę skontaktować się z chirurgiem szczenkowym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 21:24
-
conte wrote:Ja poszlam z stawem skroniowo żuchwowy bo zaczęłam się bać, że kiedyś buzi nie zamknę. Byłam w Lubnie wtedy. Zrobiła mi miękka szynę do relaksacji ale po 3 Tyg ją rozgryzłam, ikazało się, że to bruksizm, zrobiła mi 2 I kazała się zgłosić do innej babeczki w Puławach, tam zrobli mi zdjęcie, na zdjęciu było widać przerost. Wtedy szyna twarda. Ja bardzo zagryzałam zęby nawet w dzień i obgryzywałam wargi i policzki. Na szczęście już jest lepiej, nie zagryzam w dzień i nie obgryzam a spie w szynie
Ja jak poszłam to myślałam że to rachu ciachu i zakładamy, a tutaj takie rzeczy mi zaczęła mówić 🙈🙈🙈15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dołączam do klubu zaciskających zęby. Czasem się śmieje, że za często sobie mówię po porażkach, że zaciskam zęby i idę dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 21:39
17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
nick nieaktualny
-
Ja w sierpniu zjedlam aparat, 2 lata noszenia. Teraz mam retencyjny wyjmowany, jeszcze większa masakra niż stały. I teraz miałam wizytę po zdjęciu i jedynki dalej idą do przodu. I znowu jakieś wiązania i inne cuda. 😭Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜