Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podwójna macica
Odpowiedz

Podwójna macica

Oceń ten wątek:
  • Mietka Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam dziś o Tobie i weszłam po tak długim czasie pierwszy raz 🙈 u mnie wykryto jeszcze guzy na tarczycy wiec praedopodobnie czeka mnie kolejna operacja :( jak się czujesz po wycięciu przegrody ? Miałaś już kontrole ?
    Krwawiłam około 2 tyg praktycznie do samego okresu.
    Operacje ta druga miałam w połowie stycznia i dopiero od około miesiąca czuje się na 100% sprawnie bez pobolewanie brzucha 🤷‍♀️

• KoKos Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka wrote:
    Pomyślałam dziś o Tobie i weszłam po tak długim czasie pierwszy raz 🙈 u mnie wykryto jeszcze guzy na tarczycy wiec praedopodobnie czeka mnie kolejna operacja :( jak się czujesz po wycięciu przegrody ? Miałaś już kontrole ?
    Krwawiłam około 2 tyg praktycznie do samego okresu.
    Operacje ta druga miałam w połowie stycznia i dopiero od około miesiąca czuje się na 100% sprawnie bez pobolewanie brzucha 🤷‍♀️
    Hej. Ja byłam na kontroli 4 tyg po zabiegu, w USG kształt macicy zmieniony. Mimo to prof. chciał mnie wysłać na kolejną histeroskopię kontrolną, po chwili zmienił zdanie i kazał za 4 tyg znów przyjść na USG. Mam termin na 11.05. w międzyczasie jednak konsultowałam się z innym lekarzem i on nie widzi sensu 4 histeroskopii tylko w celu kontroli. Kształt okej, brak objawów wskazujących na zrosty i ich cech tworzenia się w USG. Zalecił powrót do starań. Ze względu na to, że większość lekarzy, z którymi miałam do czynienia nie potrafiło znaleźć moich jajników poszłam do innego lekarza. Znalazł, ale przez brzuch i jest podejrzenie zrostów po operacjach przepukliny. Nie wiadomo w jakim stanie są jajowody. Mamy próbować, a jeśli się nie uda to przyczyną raczej nie jest kształt macicy :(

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    termin: 02.12.2024 🤭
    preg.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ