X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podwójna macica - starania
Odpowiedz

Podwójna macica - starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nathaliee Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że zrobię nowy wątek o staraniach przy podwójnej macicy, bo znalazłam niewiele postów na forum na ten temat.
    Może się przedstawię. Nazywam się Natalia i od 5 cykli staramy się o ciążę. O swojej wadzie dowiedziałam się mając 14/15 lat, kiedy to miałam usuwaną torbiel na jajniku. Teraz mam 25 lat i jestem pod opieką lekarza, który ma doświadczenie w tego typu problemach. Powiedział, że nie ma się czym przejmować, ale jeśli długo nie będę mogła zajść w ciążę, to pomyślimy o scaleniu, czego się obawiam.
    Dbam o siebie bardziej niż zwykle, jem zdrowo, przestałam pić kawę, która podwyższa ciśnienie, biorę witaminy, ćwiczę. Wyniki badań mam w normie, prolaktyna w porządku. Walczę też ze stresem, bo nawarstwiło się dużo obowiązków.
    Podzielcie się dziewczynki swoimi doświadczeniami, jak długo starałyście się o ciążę, czy jakoś specjalnie dbałyście o siebie w tym czasie starań? Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:57

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,również jestem posiadaczką podwójnej macicy moj lekarz mowil ze nie stanowi takiego problemu jak macica z przegroda.
    My staraliśmy sie półtorej roku ale u mnie bylo jeszcze pcos kilka cykli na stymulacji ciazy brak szybka laparoskopia z drożnością dostałam 3 miesiące na zajście w ciążę pozniej miałam miec histeroskopie i konsultacje z ginem pod katem scalania macicy . Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po laparoskopii.
    Mi gin mowil ze moze byc problem zagnieżdżeniem zarodka . Ciążę od poczatku przechodziłam trudno ale moj gin mowi ze niw jest to spowodowane podwójną macica.
    Na belly jest watek jest kilka dziewczyn z podwojna macica nie miały problemów zajściem i z donoszeniem ciazy.

Moze sprawdź czy nie ma innych przeszkód do zajścia w ciążę u Ciebie lub partnera.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ