Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podwójna macica - starania
Odpowiedz

Podwójna macica - starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nathaliee Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że zrobię nowy wątek o staraniach przy podwójnej macicy, bo znalazłam niewiele postów na forum na ten temat.
    Może się przedstawię. Nazywam się Natalia i od 5 cykli staramy się o ciążę. O swojej wadzie dowiedziałam się mając 14/15 lat, kiedy to miałam usuwaną torbiel na jajniku. Teraz mam 25 lat i jestem pod opieką lekarza, który ma doświadczenie w tego typu problemach. Powiedział, że nie ma się czym przejmować, ale jeśli długo nie będę mogła zajść w ciążę, to pomyślimy o scaleniu, czego się obawiam.
    Dbam o siebie bardziej niż zwykle, jem zdrowo, przestałam pić kawę, która podwyższa ciśnienie, biorę witaminy, ćwiczę. Wyniki badań mam w normie, prolaktyna w porządku. Walczę też ze stresem, bo nawarstwiło się dużo obowiązków.
    Podzielcie się dziewczynki swoimi doświadczeniami, jak długo starałyście się o ciążę, czy jakoś specjalnie dbałyście o siebie w tym czasie starań? Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:57

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,również jestem posiadaczką podwójnej macicy moj lekarz mowil ze nie stanowi takiego problemu jak macica z przegroda.
    My staraliśmy sie półtorej roku ale u mnie bylo jeszcze pcos kilka cykli na stymulacji ciazy brak szybka laparoskopia z drożnością dostałam 3 miesiące na zajście w ciążę pozniej miałam miec histeroskopie i konsultacje z ginem pod katem scalania macicy . Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po laparoskopii.
    Mi gin mowil ze moze byc problem zagnieżdżeniem zarodka . Ciążę od poczatku przechodziłam trudno ale moj gin mowi ze niw jest to spowodowane podwójną macica.
    Na belly jest watek jest kilka dziewczyn z podwojna macica nie miały problemów zajściem i z donoszeniem ciazy.

Moze sprawdź czy nie ma innych przeszkód do zajścia w ciążę u Ciebie lub partnera.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ