Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia przeczytaj ulotkę, jak zakazany dla kobiet w ciąży to nie bierz. U mnie dziś kolejny dzień śluzu w kolorze kawa z mlekiem, zaraz idę do rodzinnej lekarki po recepty. Brzuch mnie nie boli, więc to raczej nie początek @, ja to mam pokręcone cykle.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
XxMoniaXx wrote:dziewczyny czy brała któraś z Was lek Glucophage xr 500 ? bo dzwoniłam do ginki mam przyjść za tydzień na wizytę i mam ten lek brać a endo powiedział że tego leku nie brać absolutnie
co robić
Ja biorę Glucophage 1500 i mi dr powiedział, że ten lek odstawia się stopniowo. No, ale Ty masz dawkę 3x mniejsza niż moja, wiec może faktycznie nie bierz. Zależy komu bardziej ufasz? ginowi czy endo? -
hej DZiewczynki
Moniaaaaaa gratulacje..podwaja sie wiec jest wczesna ciąza
info z ulotki Twojego leku
" Ponadto należy poinfromować lekarza o wszystkich ostatnio przyjmowanych lekach nawet tych dostępnych bez recepty. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. W ciąży oraz w przypadku planowania ciąży należy odstawić metforminę i rozpocząć leczenie insuliną. Lek jest przeciwwskazany w okresie karmienia piersią."
wiec chyba go nie bierz...zeby nie stało sie nic z groszkiem
dziewczynki pozniej napisze wiecej, jest u mnie siostra cały week, zaraz wybywamy na miastobuszować po ciucholandach
-
XxMoniaXx wrote:dziewczyny czy brała któraś z Was lek Glucophage xr 500 ? bo dzwoniłam do ginki mam przyjść za tydzień na wizytę i mam ten lek brać a endo powiedział że tego leku nie brać absolutnie
co robić
-
Rudasek wrote:hej DZiewczynki
Moniaaaaaa gratulacje..podwaja sie wiec jest wczesna ciąza
info z ulotki Twojego leku
" Ponadto należy poinfromować lekarza o wszystkich ostatnio przyjmowanych lekach nawet tych dostępnych bez recepty. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. W ciąży oraz w przypadku planowania ciąży należy odstawić metforminę i rozpocząć leczenie insuliną. Lek jest przeciwwskazany w okresie karmienia piersią."
wiec chyba go nie bierz...zeby nie stało sie nic z groszkiem
dziewczynki pozniej napisze wiecej, jest u mnie siostra cały week, zaraz wybywamy na miastobuszować po ciucholandach
Rudasku z tym, ze ni można odstawić ot tak. Skoro ginka powiedziała, ze Monia ma przyjść za tydzień i wtedy ustala wszystko, to ja bym przez ten tydzień brała. Łożyska jeszcze nie ma, jest ciałko żółte, szansa, ze lek zaszkodzi jet bardzo mała. A jak za gwałtownie dostawi, cukier/insulina się rozjada to moze byc kiepsko.
No nie wiem, tak na logikę bym zrobiła. Ale to ja.