X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tylko nadal nie wiem czy brać czy nie ... ale pisze też że nie odnotowano żadnego negatywnego wpływu brania tego leku na ciąże i poród ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie biore tego leku od czw od tej wizyty u endo .. będe go brać a za tydzień dokładnie omówimy wszystko ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama odstawilam bromergon, nic sie nie stalo ale rozsadne to nie bylom:-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak ginka kazała brać, to bierz a za tydzień wszystko się ustali. Organizm przyzwyczajony do leków może źle zareagować na gwałtowne zmiany.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zrób jak lekarz kazał, w końcu wie co robi :) a wizyta za tydzień to już niedługo :) ja bym tak zrobiła :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Livia piękne zdjęcia :) będzie z ciebie kawał dobrego talentu, już jest z resztą :)
    Miłego dnia.. u mnie dziś wyniki bety kolejne.

Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom moim bo ja ulubienica kawy jak nie piłam to zaraz podpadłam- z resztą moi rodzice wiedzą o wszystkich problemach , wizytach itp. - oj były łzy szczęścia .
    Wie też teściowa bo z nią mieszkamy i juz od 3 dni sama sie kapowała widziałam :)
    reszta tzn siostry dowiedzą sie jak będzie <3 .. a potem to juz sie i tak rozniesie :)
    Miłego dnia :)
    u mnie też się wszyscy pokapowali.... już mówili że inaczej wyglądałam... akurat trafiły się chrzciny ... i kurde mol zjechali się wszyscy i potem do Grodziska.. i siostra męża jedna już zaczepiła że coś inaczej wyglądam.. a akurat byłam 2 dni po teście :D kobiety mają przeczucie i to bardzo... a teściowa to juz w ogóle.. nie dało sie jej oszukać hahah :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo chociaż weź monia połowę leku i stopniowo odstawiaj..
    a lutkę bierzesz?

jak tam dziewczyny? Aga jak wizyta? :)

ja w czwartek mam i sie doczekać nie mogę..
    aaa i chciałabym zrobić już cytologię bo nie wiem czy nie mam infekcji tam na dole.. ( śluz jest żółtawy albo mi sie tak wydaje ale nie ma zapachu) i mam pytanie bo mam maść do środka i na zewnątrz ona jest i na bakteryjne i na drożdżaki, dozwolona w ciąży na spokojnie mozna brać.. ale czy nie lepiej po prostu poczekać i nic nie brać do wizyty, żeby w razie co wynik nie był oszukany?

Byłam wczoraj na gościnie u siostry męża.. w koncu po roku udało nam sie wyrwać i znow ich odwiedzić na kilka h.. najadłam się jak głupia...
    i maluszek wieczorem kopnął męża w rękę <3 udało się hahah :D w koncu sie udało to "uchwycic", bo po obżarstwie normalnie wariowało.. cały dzien czułam :) teraz to bez porównania z wcześniejszymi ruchami.. są intensywniejsze :)

aaa i byłam na spacerku z ich synkiem i... jeździłam z Krzysiem i wózkiem i ..
    żaden inny... zamawiam taki sam jak oni mają! jest zajebisty, zwrotny, lekki w prowadzeniu.. przejechałam bez problemu przez parking czy też nawet duże przeszkody i "spowalniacze" na ulicy a mały siedział i widać że nic nie odczuł bo akurat tam na dole sprężyny fajnie amortyzowały ruch... w każdej chwili mogłam sobie ustawić kółka przednie żeby nie były skrętne ale aby raz wzięłam to na spróbowanie, nic prostszego :D
    aa i ma duuzo miejsca na zakupy i pieluszki itp.. bo ma na dole torbę i można doczepić torbę na rączkę od wózka z przodu.. więc dość pojemnie :)
    link wyślę jak wygląda bo zanim skopiuje zdjęcia itp.. to zejdzie :D
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4705793053.html
    naprawdę full bajera :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia super zdjęcia, córka jakie pozy naprawdę dobry materiał na modelkę :)
    fajne minki strzela :) twoja mini kopia :)

Lenka szczeniaczki jakie słodkie <3 będziesz miała teraz radoche :) jak ja uwielbiam takie maleństwa :) :)
    chociaż cielaki mnie wkurzają hahah :D ale juz nie bd mowic dlaczego :D

Złota na wzdęcia niestety nie ma dobrego patentu.. ;/ znam ten ból ;/

La ten cykl jest szalony.. mam nadzieję że z zielonym finałem... :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    albo chociaż weź monia połowę leku i stopniowo odstawiaj..
    a lutkę bierzesz?

jak tam dziewczyny? Aga jak wizyta? :)

ja w czwartek mam i sie doczekać nie mogę..
    aaa i chciałabym zrobić już cytologię bo nie wiem czy nie mam infekcji tam na dole.. ( śluz jest żółtawy albo mi sie tak wydaje ale nie ma zapachu) i mam pytanie bo mam maść do środka i na zewnątrz ona jest i na bakteryjne i na drożdżaki, dozwolona w ciąży na spokojnie mozna brać.. ale czy nie lepiej po prostu poczekać i nic nie brać do wizyty, żeby w razie co wynik nie był oszukany?

Byłam wczoraj na gościnie u siostry męża.. w koncu po roku udało nam sie wyrwać i znow ich odwiedzić na kilka h.. najadłam się jak głupia...
    i maluszek wieczorem kopnął męża w rękę <3 udało się hahah :D w koncu sie udało to "uchwycic", bo po obżarstwie normalnie wariowało.. cały dzien czułam :) teraz to bez porównania z wcześniejszymi ruchami.. są intensywniejsze :)

aaa i byłam na spacerku z ich synkiem i... jeździłam z Krzysiem i wózkiem i ..
    żaden inny... zamawiam taki sam jak oni mają! jest zajebisty, zwrotny, lekki w prowadzeniu.. przejechałam bez problemu przez parking czy też nawet duże przeszkody i "spowalniacze" na ulicy a mały siedział i widać że nic nie odczuł bo akurat tam na dole sprężyny fajnie amortyzowały ruch... w każdej chwili mogłam sobie ustawić kółka przednie żeby nie były skrętne ale aby raz wzięłam to na spróbowanie, nic prostszego :D
    aa i ma duuzo miejsca na zakupy i pieluszki itp.. bo ma na dole torbę i można doczepić torbę na rączkę od wózka z przodu.. więc dość pojemnie :)
    link wyślę jak wygląda bo zanim skopiuje zdjęcia itp.. to zejdzie :D
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4705793053.html
    naprawdę full bajera :D
    Oby sie nie przydqlo ale z ciekawosci podaj prosze nwzwe tej masci :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 20 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy ja dopiero na 18.30 mam więc po 20 gdzieś dam znać :)
    A jak bede na laptopie to zerkne na wózek :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 20 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy co do śluzu to mam dokładnie jak Ty :o dzisiaj jej powiem i zobaczymy co powie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Oby sie nie przydqlo ale z ciekawosci podaj prosze nwzwe tej masci :)
    Multi gyn activgel, taka przezroczysta, troszkę droga ale jest i na podrażnienia itp.. i nie tylko na infekcje.. raz na 3 dni lubiłam sobie aplikować do środka żeby zachować dobrą florę :) a teraz mialam dluzsza przerwę.. ale wydajna jest bo od początku ciąży przez tyle miesięcy aby 2 tubki kupiłam...

Anutka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mizzy co do śluzu to mam dokładnie jak Ty :o dzisiaj jej powiem i zobaczymy co powie :)
    a też cie nie piecze ani nic? u mnie bezwonny... ale mam wrazenie głupie że coś jest nie tak.. ;/ i chyba bd czekać i nic nie bd aplikować żeby wynik był racjonalny w razie co.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekam na relacje :D o ile sie dorwe :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko biore luteine oczywiście 2x1 podjęzykowo :)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To git majonez :) Gratulacje jeszcze raz :*

Wysłany: 20 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko nic nie piecze itp.tylko jest ...już czekam bo opóźnienie jest...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HUUURAAA!!!!! HUUUURAAAA!!!! Jestem po wizycie u ginekologa. Miałam robione USG iiiii.... pękł mi ten pęcherzyk w lewym jajniku!!!! :) Ale się cieszę!! Co prawda na prawym mam cyste, no ale i tak się cieszę, że chociaż lewy działa oki!! :) zaczęłam się już bać, że mam LUF, ale na szczęście chyba nie :)
    A teraz pozostało mi czekać na okres, jeśli nie dostanę robię test- jak wyjdzie pozytywny to tel do doktorka i luteina, a jak negatywny to clostilbegyt oraz est....coś tam- nie umiem odczytać recepty :/ i kolejna wizyta ok 10 listopada.
    Cokolwiek się nie zdarzy to i tak jestem szczęśliwa, że idzie ku dobremu :)

nick nieaktualny, Anutka, mizzelka lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór ;)

Myszka, no to dobrze że pęcherzyk pękł ;) teraz tylko czekać na efekty ;)

Monia, jeszcze raz Gratulacje dla Ciebie i Męża ;)

Mizzy psiaki są naprawdę słodkie :D a Majka tak słodko przy Nich wygląda ;)
    Jeśli chodzi o cielaczki to są fajniutkie jak się patrzy z daleka :D

Przedszkolanko, czekam na relacje z wizyty ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dobry Wieczór ;)

Myszka, no to dobrze że pęcherzyk pękł ;) teraz tylko czekać na efekty ;)

dzięki :) :* za dużo szczęścia by było naraz także raczej wątpię, że teraz się uda. No ale nadzieja umiera ostatnia :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ